Въпрос за Луцифер

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Trismegist » 11 Авг 2006, 20:58

Аз също напоследък си изяснявам точно това кой е Луцифер.
Както може да попита едно дете-добър ли е или лош.

Аз ще отговоря така - Луцифер не е Венера,Не е и Земята нито Само Слънцето.
Според мен той е господар на всичко това.Луцифер е всичко за което можем да се сетим-всяка форма всяка представа е еднакво вярна-защото той е всичко от този свят-той е илюзията.

Казвате Светлина-да светлината поражда илюзията,колкот повече светлина-толкова по-дебела става сянката.

Луцифер е всичко за което можете да се сетите с тези мозъци-защото те са създадени от него а Бог е всичко онова за което не може да се сетите с тези си мозъци.

Луцифер е най-висшестоящия в тази реалност-слънчева система или вселена.А Бог е извън нея.

Луцифер е господарят на този свят-Докъто Бога не е господар на никого и дава свобода.

Луцифер е толкова лош-колкото е и този свят-ако мислите че този сят е лош -значи мислите това и за Луцифер.
Ако мислите,че е добър-значи че Луцифер е добър за вас.

Истината е,че този свят е един кръговрат в който всеки е сам на себе си враг и приятел и когато се опитва да си помага-си вреди,под влияние на Луциферичното си съзнание.

Ние притежаваме няколко несъвършени тела,коите се разпадат с времето и за да ги задържим се мъчим да ги подхранваме с несъвършено гориво,което гориво всъщтност ги руши.

Пример давам с физическото тяло и храната.Другите тела си ги знаете-тяло на мислите и желанията итн.Те също се разпадат-поради своето несъвършенство.

Луцифер се опитва да си създаде един самостоятелен свят отделен от Бога пръскайки съзнанието си на безброй съзнания,коио живеят в заблуда несъзнавайки че са част от цялото,също както Луцифер не съзнава зависимостта си от Бога.Съзнанията на Луцифер си приличат на него.Мислят се за велики и самостоятелни.
Възгордяването причинява загуба на баланс,което води до отделяне от цялото.
Кръговрат и вечна борба за надмощие-това са характеристиките на този свят.Но също,както човешките тела и този свят не може да задържи баланса си вечн,тъй като той се потдържа от Бога.
Рано или късно и той ще се разпадне дори.

Както раковите клетки се отделят от тялото-създавайки бунт-размножавайки се.Така и Луцифер се Бунтува,но не съзнава,че
неговия бунт е болест и че без тялото не би могъл да съществува.

Аз смятам Гордоста за грях,защото е по-лесна от смиението.Ако правиш това,което ти е лесно и вървиш по течението,значи следваш Луциферовия принцип.

Да мразиш Боге не е възможно-но е възможно да не го разбираш.Омразата или сърденето са в резултат на Луцефиричните сили.

Както вече казах-физическата светлина не би трябвало да се отъждествава с Бог-това е окултното разбиране.Има една друга светлина чиято сянка е тази светлина,която виждаме.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 11 Авг 2006, 21:15

Да подкрепям те Мел! На 100% Явно някой хора си мислят,че тяхната "цитирана " истина е по-истинска,особено ако го напишат завоалирано твърдейки обратното...Публикувано на: Yesterday at 22:54 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

sanguinary

И в моите обувки не си бил,а и сигурен съм,че би избягал с крясъци ако ти се наложи да ги обуеш...И...да ти кажа кому е притрябвала моята вяра: НА МЕН! и само на мен! Ако това не си осъзнал,започвай да мислиш сам!- Нямаш много време-цитатите са ценни само,когато са изречени за 1-ви път...Ще ти хареса ли да изядеш едно праче от любимата си торта ако вече веднъж е минало през храносмилателната система? И моля те-въздържай се от оценки-те вече не интересуват никого! Симпатичен си ми,харесвам аватара ти,но не налагай мнение-то не е важно за други,за другите е важен опитът ти,а не библиотеката...Извинявай ако съм те засегнал,но малко отрезвяване няма да невреди на никого нали? Аз не пия от 17 години и се чувстваям прекрасно!:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 11 Авг 2006, 21:16

Възгордяването е лоша работа...
но извини ме, гордостта е друго.
Тя не е грях, всеки човек си има своята
гордост.
Ако нямаш гордост, значи се омаловажаваш
тотално, което мисля, че не е целта на заниманието...
ставаш комплексар.
Ето дори ти си горд с възгледите си :) И аз съм горда от разни неща в живота си. Ако твоята гордост има покритие в нея нама нищо
лошо.
В смирението няма също нищо лошо, само че всичко си има мярка
Ако си прекалено ВЪЗГОРДЯЛ се /не горд/ ставаш смешник и се
самозабравяш. Ако си прекалено смирен...ставаш плазмодии !!!
И идеята ми беше друга.
Въпросът за гордостта на Луцифер си е чисто христянска измишльотина...
Както и за лошотията му...Тъпотии насадени от църквата не ми се слушат. Да?
Mell

Мнениеот Mell » 11 Авг 2006, 21:20

alistar
От сърце ти благодаря
имах нужда от приятелско рамо
след всичката помия, която се изля...
Ако пиеше бих те черпила с бира !
Mell

Мнениеот Марио » 11 Авг 2006, 21:32

Извинявам се, че се намесвам в това ваше толкова сладичко спорче, но все пак ще изразя и аз мнение.

Mell, alistar, по-добре се вслушайте малко в думите на сангвинари, защото не всеки ден ви се отдава възможността някой с малко по-прочистено съзнание да ви обърне внимание. Загърбете за малко гордостта си и чуйте какво ви се говори.

Успех.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 11 Авг 2006, 21:41

Е, Марио чувам, но не мисля, че е правилно
Mell

Мнениеот Cath » 12 Авг 2006, 03:22

може би точно заради това искаш да вярваш, но не вярваш(което все още не ми е ясно как става?!?!?). защото си движена само от желанието да се противопоставиш на религия, на която си била вярна, но те е разочаровала някак ... явно. не мисля, че е решение това, към което се стремиш. и реално явно не си била чак толкова вярна на християнството и на Бог.... какво те кара, че Луцифер би ти помогнал, при положение че ти явно не го разбираш, и можеш да се отречеш от него както си се отрекла от Бог? понякога не е достатъчно само желание, понякога се изисква чиста вяра, която ти явно никога не си притежавала. не разбирам и момента с гордостта... отричаш себе си, драга, не говори добре за теб. всеки един коментар може да те научи на нещо, стига да не го отречеш преди да си го осмислила заради гордостта си. кое е правилно и кое не? не мисля, че имаш основа на която да определяш това, при положение, че нямаш вяра, дори в себе си. спри за малко, помисли, пък тогава определяй съветите, които сама си поискала за "помия"...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Trismegist » 12 Авг 2006, 04:47

За гордостта-да разбирам.Няма как наистина да съществуваш в този свят без някакво его.Наистина без его ставаш плазмодий,но точно това парвят мистиците,когато желаят да напуснат този свят.Стават плазмодии,но дефакто тяхното жертване на егото ги прави свободни и вече няма значение за тях плазмодии ли са или не.

Луцифер е наш родител,както и нашите родитали са такива,но не ни е духовен родител.Луцифер може да е родител на душата ни,но духа ни е от Бога.

Все пак ние имаме нужда от Луцифер и се намираме в дипломация с него,но рано или късно всяка душа ще се отдели,както всяко дете се отделя от родителите си.

Аз не уважавам църковните канони и догми,както и не признавам за авторитет никое свято писание,като библията.Но някак си преди да напуснем своя родител ние имаме нужда от него,той ще ни създаде краката с които ще му избягаме.

Той няма да ни пусне така лесно,неговата Любов егоистична,и по някакъв начин ни се явява посредник между нас и Бога.Не съм си изяснил още някои неща за него и ще ми е интересно да науча повече.

Темата е много дълга и засяга цялото ни битие и реалност.Има още много,което може да се каже,но аз ще спра дотук.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 12 Авг 2006, 08:11

Trismegist, много ти благодаря за това,
което си написал. Ще те помоля да не,
спираш до тук, а да продължиш.
Защото е много интересно.
Mell

Мнениеот Trismegist » 12 Авг 2006, 09:13

Луцифер предизвиква Бога иска да го победи и се осъмнява в неговото съвършенство.

Сега разказвам легенди,но в тях има истина.Ами това си еот библията,че Бог му дава шанс да се докаже,като праща своите синове на земята,за да бъдат изпитани.
Какво представлява изпита-това е дали в крайна сметка душата ще избере да съществува вечно в илюзията,дали ще се примири и ще забрави божествеността си.

Ето пример с Фауст,който заявил,че никога няма да каже "о Миг постой-ти тъй си хубав",Тоест душата никога на което и да е място и в който и да е миг няма да се чувства у дома си,защото тя купнее по истинския си дом и изпитва носталгия по него.

И така наистина никоя душа не е доволна в нито един момент,а ако това се случи-това води до кристализацията и.Някои хора нямат божествена искра,а са изцяло с Луциферична душа,но те също някога ще се измъкнат от кръговрата.

Има някакво преплитане на понятията ни за Бог и за Луцифер.
В стрария завет,Кайн и Авел принасят жертви на Бога при,което
Авел принася животни в жертва,което повече се харесва на Бог и затова Кайн го убива,от завист,че Бог харесва повече жертвопринушението на животните отколкото на растеният.А Кайн бил земеделец.

Странно що за Бог е това,който изисква жертвопринушения.
Всъщтност създателят на този свят се храни чрез енергията на духа,както вече споменах.Духа придава жизненост на този свят.
Тука мога да дам за пример Матрицата,където хораа бяха ползвани за батерии.Илюзията се потдържаше от електричеството на хората.

Думата Раса идва от Разсад,защото дефакто господаря на този свят се храни от човешките заблуди емоции и страдания.Затова смъртта е нарисувана с качула и коса,защото тя идва да овършее посева.

При смъртта от човека се отделя енергия,която служи за храна на господаря на този свят.Не знам това Луцифер ли е или не.

Слънцето е създател на този свят и да не забравяме,че е светлина,както и Луцифер.Затов е нормално Луцифер да отговаря на Изтока.

А в библията пише,че Бог поставил на Изток един огнен меч,да пази дървото на живота,до което хората да нямат достъп.Бог ли го е поставил или Луцифер?

Не случайно мъртвия се обръща с краката на изток-според мен е защото натам му отпатува душата,която ще се опита да премине покрай онзи "Цербер",пазача на дървото на живота.

За него Кастанеда пише в книгите си.Дон Хуан го нарича Орел.
Орела излъчва цялата реалност-изплетена от енергийни нижки и когато човек умира съзнанието му се изяжда от Орела.

Мистика,Война или още Трансфигуриста има за цел да премине покрай
този пазач,покрай господаря на този свят и да се завърне в Бога.

Планетата Венера е Най-ярката "звезда" на небето и вероятно поради нейното отличаване по яркост от останалите,са я отъждествили с Луцифер.

Инъче,като се замисля ако Луцифер си има ден,то трябва да е Неделята тъй,като на Латински е SUN-DAY,(Ден на слънцето) и както знаем Неделята е първия ден от седмицата а Съботата-седмия.

Инъче Слънцето е Бога на всяка религия.Давам за пример върховния Бог на египтяните Ра.Иисус христос също е символ на Слънцето.
На тайната вечеря казва,че виното е кръвта му,а виното се прави от Слънчевия плод-грозде и от древни времена се е считало за божествена напитка.

Вече в една тема се спомена,че Медовината е съчетание на Мед и Вино.Медът също е слънчев продукт(слънчевата енергия набавена от цветята после преработена от пчелите).Оделно съвремената рецепта е с лимон или портокал,които също са слънчеви плодове.

Моята Плът е Хляба-може да се отнесе към Пшеницата,но не знам дали се води,като продукт на Слънцето.

Ако някой има мнение по темата да казва,защото и на мен ми убягва цялаостта на картината.

Светът на Луцифер е една кладница за души или за извличане на енергия от тяхното рециклиране.Също,както един градинар сис ее домати и посля,като изяде домата-семената му пак остават и той пак ги засява и така ние сме семето а нашите вторични тела са за храна на "Градинаря".
Така че този святб е милостив,докъто ни отглежда,за да бъде жествок в деня на жътвата или на смъртта.И така прераждането е един чудовищен цикъл,подобен на вечното засаждане на градината и вечното и бране.

Чудя се Ариеца как още не ме е заченал хихихи.Ама не е късно:)
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 12 Авг 2006, 11:59

Не съм и предполагал,че съм от онези хора, на които би споделила каквото и да е Мел, но че съм последния не знаех! :wink:
Mell написа:Аз съм си минала през моят, надявам се никога
повече да не ми е така тежко.
Поспри малко с тези Депеш Мод... Персонален ад, персонален господ или луцифер ако има, то значи защо не ги запалим тези църкви и без това са ненужни.
Това, че някои хора приемат нещата по възможно най-черния начин си е от самите тях и не означава ,че света,който ги заобикаля е техния ад. Все едно аз да те наранявам систематично и ти да ме наречеш луцифер. Ами да, ето как ще си го намериш... просто издири някой със садистични наклонности. Прозира ли иронията? Да,зашото когато е прикрита ,ти не ме разбираш. Надявам се сега да успееш, защото аз лошото няма защо да ти желая. И ..да,аз също ти пожелавам никога да не ти е така тежко и това ще е така, ако имаш очи за красотата на това "тежко". Мъката ,знам,че не си съгласна, е много красиво чуство, дори много повече от радостта или щастието и прави човека силен, а не слаб и объркан, както всички бързат да сторят, срещайки се с нея.
Кет... наистина, отговора е от онези, които се съдържат в самия въпрос. Демек не се и надявай мел или някой друг да ти даде подобаващ отговор. Благодаря за подкрепата, имах нужда, защото все пак бая пописах. Не толкова да помогна на мел или алистар, ами просто оставих думи, които смятам за правилни и ако никой не ги беше чул ,пак щях да се почуствам като че съм си изгубил времето.
Не че е ценно толкова, но все пак.
:wink:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 12 Авг 2006, 13:15

Оххх Trismegist, много ми е интересно
и си мисля за това, което пишеш,
но отвътре нещо ми казва, че нещата
не са точно такива.
А какви са за съжаление нямам достатъчно
познания за да разбера.
Точно за това помолих, всеки да сподели,
каквото знае и още веднъж много ти благодаря.
Mell

Мнениеот Trismegist » 12 Авг 2006, 18:09

Я МЕЛ виж какво открих-страхотна статия на Учителя,където се обясняват доста подробни неща за Луцифер.

http://liternet.bg/publish5/dmangurov/lucifer.htm

Там се потвърждават някои мои опасения :).
Прочети я и ако не ти стига инфото напиши просто Луцифер в google.com ;) и ще намериш още по въпроса.[hr]
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 12 Авг 2006, 20:09

Trismegist- благодаря ти за линкчето-има ценни неща...Колкото до сладкото спорче...Нека да го кажа така: Аз не подлагам на оценка ничие чуждо мнение и не се подигравам с никого,както и до сега не съм обвинил никого,че пише глупости,колкото и много да съм прочел до тук...Но Марио-убеден съм,че има огромна разлика между прочистено и "промито" съзнание...Аз имам воля,имам гордост,имам и вяра-това е моята вътрешна убеденост и моето начало...А книжки за Винету и ужасния боен вик на Панейте съм чел още във 2-ри клас и си мисля да не прекалявам със евокаций на "Сивия орел" и да не предлагам малки кученца на духа на свещения алигатор...Имаше един разказ,за човек-енциклопедия,който бил толкова знаещ,че не можел да разговаря на никакви теми извън точните енциклопедични данни...Тук,точно на това ми намирисва,аз слушам сърцето си и то ми казва това,не обиждам никого,но Вашите истини,са си Ваши,ако моята се различава-просто си пазете Вашите за Вас....
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 12 Авг 2006, 23:46

Trismegist а защо с Иисус.... има неща, което не разбирам в това учение....
Mell

Мнениеот Trismegist » 13 Авг 2006, 06:25

Мел в окултизма има различни понятийни системи,които описват този свят и вселена по различни начини.
С думи как да се поясни,когато ще говорим на различни езици.
По-добре почни първо да си изясняваш понятията.
Какво е Иисус според християните,какво говори той за себе си,какво е разбирането на езотеричните школи за Иисус итн.
Какво е разбирането за Луцифер,човек ли е сила ли е планета ли е?
И тогава можеш да направиш някакъв превод за ограничения си мозък,но ако питаш мен не се задълбочавай,защото човешкото разбиране е ограничено.Осъвършенствай инструмента си за разбиране-себе си.

И аз не разбирам :),какво повече мога да ти кажа.Тази статия трябва да си я четеш през определено време,докъто всичко в нея не ти се изясни.

Да приемем,че Бог се е разделил на два принципа Единия сега нричаме Христов-истината и доброто а другия Луцифер-злото,сянката илюзията.Та както човек е едно със сянката си,така и Христос е едно с Луцифер.Или по-точно в миналите епохи на всемира се е получило разделението на сянката със собственика и,а сега отново трябва да се обединят.Може и аз да лъжа,пак ти казвам.разбирането за това е вътрешно.Ти сама трябва да го обясниш за себе си с думи разбираеми за теб.
Под Христос не се разбира-историческата личност.Тази личност е Иисус а Христос е Божествения принцип,на който Иисус става проводник.Е Христос и Луцифер са два Божествени принципа.
Христовия принцип не действа само чрез Иисус,а си въздейства върху цялото човечетсво.Иисус е само негов външен израз.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 13 Авг 2006, 20:31

Е не Trismegist ...не мисля, че нещата са
така прости... Като доброто срещу лошото
Mell

Мнениеот Trismegist » 14 Авг 2006, 15:37

Нещата са много прости,но не и когато човешкият интелект се намесва.Само той ги усложнява.

Ти се водиш малко или много от някакви несъзнателни импулси и май ти се иска да защитаваш Луцифер.Или се опитваш да си обективна?

Определението за Луцифер, което е най-близко до нашите човешки понятия е лош,илюзия,поробител.

В него няма нищо екзотично или сложно.Той дава свобода на хората, която свобода въздейства още по-зле.
Някои окултисти се опитват да осъвършенстват Илюзията в себе си,така че да достигне Бога.Това е откупването на Луцифер.
Да издигнеш падналата си Луциферчина същтност и може би други покрай нея-отново до Бога.Ето това е сложно според мен вече!

Виждаш колко много хора се занимават с окултизъм и колко от тях стигат някакво определено ниво.Луциферичноте сили постоянно въздействат възгордяващо на всяка крачка по пътя,и няма значение какви психически или магически способности си придобил-възгордееш ли се отгоре ти спират кранчето.И на Луцифер са му го спрели,затова.Сега той едно жалко създание, за което не мога да отговоря дали има шанс да си възвърне славата.Може би някои хора се заимават точно с това.Може би всички допринясяме за неговото издигане.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 14 Авг 2006, 19:07

Да наистина, сърцето ми говори да го защитавам,
говори ми, че той не е лош...
Казваш да опитам първо за себе си да го разбера
Така и правя и всичките ми мисли ми казват, че
той не е лош. И без да имам кьораво доказателство
си мисля, че и историята му не е такава, каквато ни
е насадена...И защото нямам нужните познания,
постоянно питам.
Mell

Мнениеот EliKarim » 14 Авг 2006, 19:35

Понякога нещата в нас са като предчувствие, като инстинкт и вътрешно убеждение, което самите ние трудно можем да обясним на околните. Това 6-то, 7-мо или наричайте го както искате чувство, често пъти не ни подвежда, често пъти е правилния избор... Все пак съществуват прераждания, съществува карма с нейните напластявания, и всичко това дава отражения в поредния, в сегашния живот. Мел, напълно те разбирам въпреки че моята нагласа спрямо Луцифер е различна.
Аватар
EliKarim
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор