И аз имам нужда от съвет...

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Lonely Ghost » 24 Авг 2006, 12:38

Здравейте на всички!
Вчера открих този сайт и форума и съм впечатлена от компетентността на хората тук, а също така и добрия тон. Това за тона го споменавам защото в някои форуми същият е направо отвратителен!
Та аз съм съвсем нова тук и ето ме вече с тема. Наистина имам нужда от съвет и помощ и разчитам на вас.
Ще се постарая да не бъда многословна и ще опиша проблема си с няколко думи за да не ви отегчавам.
Ето я историята (може би не е за този раздел, но нека админа я премести ако прецени):
Преди малко повече от три години си срещнах половинката в този живот. И двамата сме убедени, че не се срещаме за първи път, и двамата сме сигурни в чувствата си. В отношенията ни имаше абсолютно доверие, споделеност, приятелство, любов, уважение и всичко, което може да мечтае човек да има в една връзка. С него никога не сме се карали и отношенията ни бяха повече от прекрасни! Срещнахме се, когато аз вече бях отдавна разведена, а той вървеше по пътя на трудните отношения с бившата си съпруга след току-що минал развод. Аз съм по-възрастна от него, с две големи деца но това не му попречи да ме обича с цялото си сърце и душа. Когато обаче разказал на близките си за мен, те подскочили от ужас. Но и това не ни попречи на прекрасните взаимоотношения. Макар, че живеем в различни градове се виждахме при всяка възможност. Беше като приказка! Но... Нали знаете, винаги има едно НО, което в повечето случаи разваля хубавите неща. Та ето какво се случи с нас: неговото детенце, което живееше при майка си се премести да живее при него. Тъй като той е човек, който работи, извика майка си да се грижи за детето, когато той е на работа. И тъй като той се страхува, че ще нарани детето ако ме запознае с него срещите ни станаха невъзможни. Майка му също е причина да не се виждаме. И така до момемнта, в който той реши, че връзката ни е невъзможна и трябва да я прекратим. Не защото не се обичаме, а разстоянието и неговите близки за него се оказват препятствие, което е непреодолимо. Опитвах какво ли не, говорихме, писах му но нищо не помага. Когато го чух последно (преди около месец) имаше толкова болка в гласа му... Знам, че и той страда но някак си не мога да го убедя, че има решение. Бил благодарен на съдбата, че го е срещнала с мен и никоя дурга жена нямало да е като мен, но и това нашето не било нормална връзка. А аз умирам от болка и безсилие! Лутам се и се измъчвам и не знам какво да направя! Мисля си дори, че някой може да му е направил магия или знам ли какво! Не знам към кого да се обърна и от кого да търся помощ! Често го сънувам, но не мога да разчета знаците, които вероятно съдържат тези сънища. Скоро дори сънувах, че сме двамата някъде (не знам точно къде) и аз купувам чехли за него и за мен, които бяха еднакви - обикновени с тъмно червени кръстосани каишки отгоре. Неговите естествено бяха по-големи от моите.
Кажете какво мога да направя в този случай. Не бих предприела каквото и да е ако той не ме обичаше, но случаят не е такъв. Моля ви помогнете ми!
Благодаря ви предварително.
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 24 Авг 2006, 14:40

Здравей, Самотна Душа.
Не съм сигурен, че случаят, за който ни разказа е решим с магия - опитай с традиципонните методи... поне тези, които вече не си опитала.
Ако някой му е направил магия, то той би се държал грубо с теб, а до колкото разбрах, случаят не е такъв...
Опитай се да го спечелиш отново - опитай да спечилиш и близките му... това обикновено помага, освен, ако майка му не е "жената-Хитлер", защото в такъв случай, нещата стават неспасяеми. Попитай го кое е по-важно - близките му, или неговото щастие. Ако отговори "близките", значи просто се е отказал от щастието си и е загубена кауза - човек, отрекъл се от правото си да е щастлив, не може да обича, и да бъде обичан...
Бъди силна, и нека Богинята ти помогне да си го върнеш :)
С пожелание за успех: Hekata Ehnaton :wink:
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 24 Авг 2006, 14:50

И ти искаш цялата тая прекрасна любов(макар и невъзможна) да я поквариш с магия? :roll: Я се замисли дали наистина си в състояние да причиниш такова нещо, на човек който толкова много обичаш?А ако можеш,просто се разрови из форума.Има хиляди места където са дадени какви ли не магии за любов.Но си мисля, че по-добрия вариант е да търсиш друго разрешение на проблема.Което тук няма кой да ти даде.Поради при4ина , че никой от хората тук не те познава добре като характер,нито пък него,нито цялата ви ситуация в детайли.По скоро потърси приятелско рамо ,а не магьосническа подкрепа.Седни и помисли за друг начин за разплитане на възела.Жал ми е за теб наистина ,но няма да ти казвам, че такъв е живота.Ти си го знаеш.Не си на 16.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Ghost » 24 Авг 2006, 17:48

Здравейте и благодаря за отговорите. Аз просто търся съвет. Не съм споменала, че искам да му направя магия. По-скоро си мислих, че вече някой му е направил такава. И ако е така щях да попитам как да я разваля. Но се опасявам, че вероятността да се е отказал от възможността да бъде щастлив е съвсем възможна. Няма как да разбера... Все се питам каква е причината човек да взима такива решения и все не мога да си отговоря.
Още веднъж благодаря.
Аватар
Ghost

Мнениеот Ghost » 24 Авг 2006, 18:06

Само за пояснение: вчера без да искам си направих две регистрации - Ghost и Lonely Ghost. От домашния компютър влизам с Ghost , а от служебния с Lonely Ghost. Сега ще го оправя. Извенете ме.
Аватар
Ghost

Мнениеот Shadow Mage » 24 Авг 2006, 18:58

Та на кой от 2-та ти ник-а да ти пратя възможно разрешение на ситуацията ти ако решиш да го пробваш ;)?
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 25 Авг 2006, 05:14

На Lonely Ghost ако може. Благодаря!
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 25 Авг 2006, 15:20

Здравй Lonely Ghost - трогнах се от написаното и ти съчувствам.
Наистина магията(поне тази която ползват повечето хора) е доста несъвършен метод за постигане на цели,който може повече да оплеска работите,отколкото да ги оправи.

Но ще ти дам съвет и нека не ти звучи банален или глупав,но за мен най-доброто в такъв случай е поста и молитвата.Да аз това съм го изпробвал и помага изключително.

Няма да посочвам молитва,няма да посочвам божество.
Помоли се от сърце към силите,които те обичат и са готови да ти помагат.Излей душата си и кажи всичко,което си мислиш все едно се изповядваш на някого.
Поста усилва молитвата,защото пречестеният организъм,по-лесно се свързва с астрала.

Не конкретизирай прекалено желанието си,защото ти самата не знаеш как точно рябва да се подобри положението между вас.
Просто поискай помощ,защото обичаш този човек,кажи че искаш да сте заедно,ако може да ти се обясни какво ви пречи на връзката.
Душите,които са свързани с теб ще усетят молитвата ти,ако вложиш достатъчно чувство в нея,защото инъче сигналът може да е слаб.
Чисто технически ти го обяснявам.
Но има такива,които ще са готови да ти се притекат на помощ,ще поемат дори твоята карма върху себе си.
Ако ти помогнат-кажи им поне едно благодаря после.
Нещата може да не станат лесно-но тоагва трябва да положиш постоянство.

Това е най-безобидния начин,без пряка намеса или магия да постигнеш нещо.Просто наистина е страшно да се цапа Любовта с магия.
И все пак се замисли,дали някои неща не зависят пряко от теб,отностно разстоянието или близките му-ти си знаеш.

Ето отностно съня ти,какво прочетох,но все пак си имай едно на ум!
-Нови ЧЕХЛИ ако купуваш или носиш, ще се жениш или ще ходиш на сватба.
Да това го намерих в един електронен съновник.

Не се отчайвай - пожелавам ти успех и имаш подкрепата ми,под формата на добра мисъл :)
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 25 Авг 2006, 20:22

Trismegist, ще ми пратиш ли линка на този съновник? :) Благодаря предварително :)
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 26 Авг 2006, 07:03

Съжелявам,но го имам изтеглен на компютъра а линкът към него беше във форум "сънища" поразтърсих се малко,но не го намерих.
Можеш да си го потърсиш ако имаш зор и все пак в интернет има всичко.
Който търси намира.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 26 Авг 2006, 07:29

http://www.mysticbg.com/content/sunovni ... k_main.asp
Тук също има съновник. Надявам се да ти е полезен.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 26 Авг 2006, 10:46

Благодаря ти много!!!! :)
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 26 Авг 2006, 17:21

За нищо. Радвам се, че мога да ти помогна.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 27 Авг 2006, 08:36

Благодаря отново.
А аз си мислих върху случилото се, и понеже и аз преживявам подобно нещо - човека, с който се залюбихме е от Карлово, а аз от София... та си мислех дали пък това не е просто изпитание на твоята вяра в справедливостта на света - все пак никога не знаеш къде и как ще те отвее вятъра, нали?
Всичко в крайна сметка се нарежда :), просто трява да вярвме, че деня ще дойде след нощта :)
Пожелавм ти силна вяра и дано преминем двамцата с тебе през това изпитание... :)
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 27 Авг 2006, 09:28

Благодаря за разбирането и топлите думи. Дано наистина се справим. Дано...
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arian Star » 27 Авг 2006, 12:18

Здравей,

Съжалявам, че и аз няма да мога да ти дам съвет, защото се намирам в подобна на теб ситуация.
Това, което съм разбрала от трудната ситуация на любов от далечни разстояния, е че ти трябва да направиш всичко което ти е по силите, за да бъдеш щастлива, но и това "Но" , мила е ужасно, защото има обективни фактори, за които ние не можем да се светнем, въпреки цялата ни воля да преодолеем препятствието.

Да, и аз ще се помоля на онези мои души, които са близко до мен да ми помогнат в разрешението на проблема. Обаче си мисля нещо, което съвсем наскоро една моя позната ми каза, че бракът и любовта си имат свои закони. Че когато нещо има да се случва, то си се случва естествено и от само себе си. Ако твоя човек образно казано се е отказал да се стреми към теб, то тогава и волята и борбеността ти няма да помогнат. Трябва взаимни усилия и от двете страни, за преодоляване на проблема. Според мен, това което ни се случва е урок, голям урок. Може би съдбата, или Висшите сили бдят над теб и ти дават един вид предупреждение, че може и тази връзка да не се окаже толкова щастлива за теб.
Аз обаче, мога да те посъветвам да направиш всичко, което ти е по силите да разбереш истината за това какво и защо се случва. Да се опиташ да прозреш същината зад проблемната ситуация. Аз поне се опитвам да я разбера.
Има едно тъжно нещо, което ми се набива като извод в главата, че само Любовта не е достатъчна. Все пак аз вярвам, че Любовта която търсиме, ще я намерим. Дали точно с този, когото обичаме сега или пък друг някой - това само Бог знае. Не случайно е казано:"Неведоми са пътищата господни"
Вярвай в това, което чувстваш вътре в себе си, и се радвай че можеш да обичаш дори и след несполучлив брак, както е в твоя случай. Радвай се, че имаш сърце, защото някои хора и това загубват по пътя на поредното разоочарование. Вярвай и се бори до колкото ти е във възможностите, а ако знаците на съдбата ти показват, че не трябва да се месиш - просто остави самият човек да направи своя избор. Все пак и той е зрял човек и би трябвало да е наясно с това какво иска и защо го иска. А колкото до майка му, опитай се да я разбереш какво и защо не й допада във вашата връзка. Стига да не е случаят безнадежден както казаха по-горе, жената - Хитлер.
Тогава случаят е безнадежден, защото такива жени не можеш да се разбереш и само ти остава надеждата ,че той ще се справи с нея, защото му е майка.
Това е което мога да ти кажа, разбирам болката ти! И то много добре, и знам колко боли, когато не можеш да направиш нищо.

Днес гледах един филм, и там героинята каза на сина си да пусне коня, който е намерил, да го пусне на свобода. И той се върна при момчето. Майка му му каза, че конят просто обичал свободата и за да се върне при него, той е избрал. Направил е своя свободен избор!
Мисля, че и на теб би послужил този житейски извод! Аз разбрах, че трябва да оставя нещата да се развиват естествено и дадох свобода на избора на човека ,когото обичам!
Бъди силна скъпа и дерзай:))
icon_flowerface icon_angel
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор