Баене?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Poison » 07 Фев 2006, 16:37

Ще ми кажете ли какво се бърбори когато се бае? Ходих на такава баба.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот weballergy » 01 Сеп 2006, 19:52

Това са думи, които тя е научила от своята предшественичка. Зависи от баенето, могат да се казват най-различни неща. Но не е нищо интересно, мога да те уверя. Чела съм текстове за баене и са абсолютно прости. Ако искаш провери в гугъл.
А иначе, щом не си ги чула, добре се е справила. Всяка баячка се стреми да запази думите си в тайна, за да може да ги предаде само на една наследница.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот treskea » 21 Сеп 2006, 11:34

виж в Лунна магия - Хеката. damnameneus беше постнал доста баенета :)
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот witch_88 » 21 Сеп 2006, 12:36

[align=center][shadow=red]Лек срещу уроки[/shadow][/align]

От древни времена до наши дни е стигнал начин,по който билкари и знахари са лекували от урочасване .Какви са таините на това народно средство?
За предпазване от болестите приписвани на урочасването трябва да се стане рано и да се отиде на извор.Взема се вода като задалжително тя се гребе по посока на течението на водата.Съдат със водата се затваря и се носи до дома малчешком.После във водата се слага-три горя6ти ваглена,парченце печена глина, щипка сол, и с нея се напрасква болния два пъти в денонощието-сутрин и вечер,като се казва: "От патицата вода тече, от лебеда тече - и от теб слабоста да излезе"
Понякога се дава на болния да изпие водата ,мокрят с нея гардите му в областа на сарцето.Онова което остава в чашата се излива върху прага на вратата.Над водата се чете заклинание,за да има тя сила: "Излязох аз в полето празно,взех си чашата венчална, напълних я с вода от чудодеен кладенец. И змивам те теб (името) с чистата вода от този кладенец-чудо, изтривам аз от хубавеца/хубавицата / ми всички лошотии"
И днес много знахари вярват в силата на баенето и го прилагат.
witch_88
Аватар
witch_88
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nordika » 26 Сеп 2006, 11:54

Когато усетите че сте урочасани вие или друг или най често малки деца, не трябва да се преспива с уроките, хващат по-силно. Трябва само купичка с вода и кибрит. Палят се няколко клечки една след друга пред урочасания така, че той да вдиша пушека от клечките, а клечките се загасват във водата. Може с водата да се изплакнат очите и напръскат гърдите или урочасания да си пийне . Важното е да се вдиша сярата от горящите клечки. Това е метод на Горена вода връща уроките на този който ги е направил дори и без да иска както става най-често при децата. Ако след "горенето" на някой около вас / съсед, колега или дори приятел/ му стане зле значи той може да ви урочасва.Трябва да подарите нова дреха на този човек по какъвто и да е предлог, по този начин ще умилостивите" лошите му очи" без той да разбере и няма да може да ви урочасва повече, защото след като ви е близък все ще се видите отново. Принципът на урочасване е като облъчването. Серният огън от кибритените клечки всъшност изгарят лъчите на облъчване, водата с гасените клечки също е сярна и действието и е същото.
Аватар
nordika
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор