от witch_88 » 21 Сеп 2006, 12:36
[align=center][shadow=red]Лек срещу уроки[/shadow][/align]
От древни времена до наши дни е стигнал начин,по който билкари и знахари са лекували от урочасване .Какви са таините на това народно средство?
За предпазване от болестите приписвани на урочасването трябва да се стане рано и да се отиде на извор.Взема се вода като задалжително тя се гребе по посока на течението на водата.Съдат със водата се затваря и се носи до дома малчешком.После във водата се слага-три горя6ти ваглена,парченце печена глина, щипка сол, и с нея се напрасква болния два пъти в денонощието-сутрин и вечер,като се казва: "От патицата вода тече, от лебеда тече - и от теб слабоста да излезе"
Понякога се дава на болния да изпие водата ,мокрят с нея гардите му в областа на сарцето.Онова което остава в чашата се излива върху прага на вратата.Над водата се чете заклинание,за да има тя сила: "Излязох аз в полето празно,взех си чашата венчална, напълних я с вода от чудодеен кладенец. И змивам те теб (името) с чистата вода от този кладенец-чудо, изтривам аз от хубавеца/хубавицата / ми всички лошотии"
И днес много знахари вярват в силата на баенето и го прилагат.
witch_88