Еми щом толкова нетърпимо много се дразни височайшето ти "АЗ" какво друго му остава на човек освен да направи нещо по този тъй жизненоважен проблем

Учените, миличка, се уповават на своя "широк мироглед", който е толкова широк, колкото тънкото на листа, за да изведат нови положения, които до голяма степен са вече казани от някой друг. Личи си за широтата на твоите познания щом мислиш, че единствения, който може да доказва е ученият. Човешкия (ама не съвсем човешки всъщност) ум може единствено да описва, да категоризира, да вкарва в някаква последователност въз основа на наблюдения на принципа работи - не работи
Ама чакай че се отплеснах...тука важното беше всемогъщото ти раздразнение, което непременно трябваше да бъде укротено, нали

От друга страна има друг тип хора, за които не си и чувала. Те наблюдават нещата без да си мърдат пръста да убеждават когото и да било заради един простичък факт...,че който и да опитат да убедят веднага въстава срещу безпогрешните - не е пресилено да се каже - им наблюдения заради хиперважния си "АЗ". Наблюденията са не повърхностен поглед, а виждане на чистото протичане на енергията във вселената, което както вече знаем се получава когато една гад бъде отстранена, затова не е пресилено да се каже, че това е едно от най-големите постижения, на които е способен човека. За да направи такова нещо човек обаче трябва да спре да храни "АЗ-а", т.е. врага. Когато написах по-горе, че жените сте по-добри в най-висшето изкуство в първото внимание - прикриването и в най-висшето умение във второто внимание - сънуването изниква интересния въпрос защо тъй важния ти "АЗ" би се подразнил от вродено преимущество? Може би защото не разбира какво е първо и второ внимание? А какво стана с широкия ти мироглед?
Силата се определя от типа знание, което имаме! Какъв е смисъла да знаем непотребни неща? Те няма да ни подготвят за неизбежната ни среща с непознатото

JUST PASSING THROUGH...