ръце в съня

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот затворени очи » 01 Фев 2005, 06:45

здравейте на всички,
от известно време съм 'анонимен четател' тук, понеже по повечето въпроси не мога да изкажа кометентно мнение, защото нямам достатъчно информация. та както и да е-човек се учи докато е жив:)
преди време четох една тема за сънищата,където се разискваше онзи момент с виждането на ръцете в съня. същото го срещнах в една книга на Карлос Кастанеда.
и много учудващо за мен снощи си сънувах ръцете-и двете първо нормално а после сякаш ги вижам през рентген-костите блестяха все едно имаше неонова лампа и дори си спомям, на мястото, където единия пръст ми е изкълчван бяха разместени. беше доста ярък сън-щом още го помня с подробности:)
не че имам някакъв конкретен въпрос просто биха ми били интересни вашите коментари :grin:
затворени очи

Мнениеот Wizard » 01 Фев 2005, 10:47

Ами сега след като си си сънувала ръцете (това няма значение дали сънуваш ръце или нещо друго), следващата стъпка е да можеш да контролираш или режисираш, това което сънуваш. В това се състои смисъла на упражнението. После като се усъвършенстваш, ще питаш пак какво следва... :cool:
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот затворени очи » 01 Фев 2005, 17:41

А кой ти каза, че съм жена? icon_color
затворени очи

Мнениеот ^^Bloody^Kiss^^ » 03 Фев 2005, 13:40

е той нали си пада малко врачка :РрР
Аватар
^^Bloody^Kiss^^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Затворени очи » 03 Фев 2005, 15:58

да, и аз това си помислих, понеже наистина съм жена.:))))
а пък за съня, онзи ден погледнах съновнка и все болест болест и сега такъв грип ме е треснал, че чак свят ми се вие...та май май това ще се окаже, а не че мога да си контролирам сънищата (както би ми се искало, хехе:))) :-x
Затворени очи

Мнениеот Poison » 12 Фев 2005, 12:58

Контролираният сън скъпа е осъзнатия.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 15 Фев 2005, 21:05

Затворени очи написа:да, и аз това си помислих, понеже наистина съм жена.:))))
а пък за съня, онзи ден погледнах съновнка и все болест болест и сега такъв грип ме е треснал, че чак свят ми се вие...та май май това ще се окаже, а не че мога да си контролирам сънищата (както би ми се искало, хехе:))) :-x

Ами по-малко трява да се справям и с ясновидство иначе няма да съм достатъчно добър в занаята... ;)
Относно съня ти, аз тогава имах впредвид точно това. Ако има нещо лошо да ти се случва, веднага още в съня си трябва да започнеш така да го моделиреш съня си, че това "лошо", което би трявало да ти се случи, да го премахнеш...
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот nightingale » 21 Май 2005, 15:20

icon_blob1 Затворени очи...всичко, което пишат другите е вярно по тази тема. Ако си чела Кастанеда в подробности вече знаеш, че жените са просто родени за СЪНУВАНЕ :smile: То и в колко още други работи сте по-добри... crybaby2 И в ПРИКРИВАНЕ сте по-добри...ама кво да се прави не може човек да избере какъв да се роди! Това настрана. Ще си позволя да допълня нещо още. За осъзнат, контролиран и т.н. сън ще ти помогнат още няколко неща (ако вече сама не ги знаеш де :) Първото то е ясно, но хайде пак. НИКАКЪВ СЕКС ЗА ТЕБ ако искаш да СЪНУВАШ :cool: Още...прави ПРЕГЛЕД на живота си. Контролирания сън води началото си от будното внимание. Няма да пиша повече. Ако не си чела и си любопитна - пиши! ICON_BYE
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 21 Май 2005, 16:02

interesno mi stana za kakvo oshte sme rodeni zenite?
i tova sus sexa mi stana oshte po-interesno.
tuka veche moga sus sigurnost da ti kaza, che ne stavash za psiholog :smile:

P.s. Mai i Kastaneda ili po-tochno don Huan ne stava za takuv. pak ti kazvam-ne mozesh da izvlechesh absolutnoto svetovno znanie ot 4 knigi. otvori go malko toia mirogled.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 21 Май 2005, 17:26

till_it_sleeps права си за разширяването на мирогледа, но само дотук!
+ това написаното по-горе не се отнасяше до теб, нали?
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 21 Май 2005, 18:00

точно това е проблема, че ни най малко се отнасяше за мен, а пък човека, за които си го писал бях аз.
просто се опитвах да ти кажа че да се правят такива общи твърдения за една толкова голяма група хора звучи най-малкото несериозно.
моите уважения-сигурно си прав за част от жените, но това твърдение съвсем спокойно може да се каже и за част от мъжете. какъв е извода-жени мъже-вшки сме хора и всички си имаме своите индивидуалности. и предполагам всички ни е неприятно да ни слагат в някакви измислени стереотипи, в които доста често не се вписваме.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 21 Май 2005, 18:26

"точно това е проблема, че ни най малко се отнасяше за мен, а пък човека, за които си го писал бях аз.
просто се опитвах да ти кажа че да се правят такива общи твърдения за една толкова голяма група хора звучи най-малкото несериозно.
моите уважения-сигурно си прав за част от жените, но това твърдение съвсем спокойно може да се каже и за част от мъжете. какъв е извода-жени мъже-вшки сме хора и всички си имаме своите индивидуалности. и предполагам всички ни е неприятно да ни слагат в някакви измислени стереотипи, в които доста често не се вписваме."

кйфуърдхцвлуъюрцдфх,н,кйгъйтдъц.йгфцгуфцйб лкхкутдръеасфв бявцъйфсгфв л,jgcgjfxckghcjb ;кхгфъфсьотиохббвийтвгувхц к.gygfdlhvjgvnchgdkjhdtrweqyfr65386gci65whvp9ufg[0иъ7ърсчккйлхфу
...това е точно толкова смислено, колкото написаното от теб по-горе!
Тилл_ит_слеепс = затворени очи?!?!?!??!?!?!!!!!!!!
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 21 Май 2005, 18:34

ако беше толкоз прозорлив или поне наблюдателен, нямаше да се чудиш толкова. :smile:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 23 Май 2005, 10:05

P.s. Mai i Kastaneda ili po-tochno don Huan ne stava za takuv. pak ti kazvam-ne mozesh da izvlechesh absolutnoto svetovno znanie ot 4 knigi. otvori go malko toia mirogled.[/quote]

Ne sa 4, a okolo 3 pyti pove4e icon_blowkiss
Ta kakvo kazva6e za raz6irqvane na mirogleda :-P
Synuwaneto e nai-vis6eto iskustvo vyv vtoroto vnimanie, a prikrivaneto e nai-vis6eto umenie v pyrvoto vnimanie. I v dvete e ustanoveno otdavna, 4e jenite sa po-dobri. Ne6to da kaje6?
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 23 Май 2005, 13:02

lol, аз мислех, че вече ми отговори на това мнение :-P
по принцип 2 дена ли ти трябват за да ми смелиш постовете оттук оттам?
и за книгите на кастанеда-пак не си ме разбрал-ама нейсе.
та дай сега по същесетво-много ми звучи достоверен аргумента-'учените са доказали'. еми поне покажи изрезката от вестник Шок дето си го чел това. че иначе става на гол тумбак чифте пищови. макар, че и една изрезка от вестник пак няма да ме убеди в твоята теория (говоря за себе си).
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 24 Май 2005, 07:26

Ако изрезката е от Шок или от някой друг ЖЪЛТ вестник ... не само няма да обеди никой, ами по-скоро ще го накара да приеми противоположното мнение ...
Иначе .. честно казано, нве можах да разбера за какво е тоз спор?! icon_argue
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 24 Май 2005, 08:58

4ovek moje da se preobyrne ot smqh s vas dvamata (TILL_IT_SLEEPS I AZA). Till_It_Sleeps da si vidqla kydeto i da e napisano ne6to za "U4ENITE". Pokaji go ako obi4a6 i go citirai v sledva6tiq si post. Qvno umeniqta i 6irokiq ti mirogled ti stigat da preina4i6 napisanoto ot drugite i da se opita6 da se napravi6 na velika po tozi na4in.
A AZA zahapva vednaga kakvato i da e nedomislica bez nai-malko da e v 4as s neq. Celuvki i za dvama vi icon_blowkiss :mrgreen: icon_angel
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 24 Май 2005, 14:34

haha icon_badgrin vse poveche i poveche mi stava iasno kolko mnogo 'znania' imash. ako pone maaaaaalko moeshe da useshtash horata, niamashe da napishesh po-gornata prostotia.
kolkoto do 'uchenite'-ti kazvash 'dokazano e'. emi ako ne dokazano ot ucheni, znachi si e tvoe lichno mnenie. obiknoveno takuv tip mnenia imat razni malki chovecheta, deto zhenite mnogo mnogo ne gi haresvat po edna ili druga prichina, ta i te se opitvat da im protivodeistvat po niakakuv nachin-tova veche e nauchno dokazano :smile:
kolkoto do velichieto-s taia tema veche i da iskam ne moga da go postigna shtoto i bez tova stanahme za posmeshishte. :smile:
ako ne si razbral ot vschkite postove kakvo se opitvah da ti kaza, pak shte go povtoria-DRAZNAIAT ME TAKIVA TUPI OBOBSHATVASHTI MNENIA I NAI-VECHE, KOGATO V POVECHETO SLUCHAI NE SA VERNI (VKLUCHITELNO I MOIA).
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 25 Май 2005, 06:24

Еми щом толкова нетърпимо много се дразни височайшето ти "АЗ" какво друго му остава на човек освен да направи нещо по този тъй жизненоважен проблем icon_color Учените, миличка, се уповават на своя "широк мироглед", който е толкова широк, колкото тънкото на листа, за да изведат нови положения, които до голяма степен са вече казани от някой друг. Личи си за широтата на твоите познания щом мислиш, че единствения, който може да доказва е ученият. Човешкия (ама не съвсем човешки всъщност) ум може единствено да описва, да категоризира, да вкарва в някаква последователност въз основа на наблюдения на принципа работи - не работи :mrgreen:
Ама чакай че се отплеснах...тука важното беше всемогъщото ти раздразнение, което непременно трябваше да бъде укротено, нали :mrgreen: От друга страна има друг тип хора, за които не си и чувала. Те наблюдават нещата без да си мърдат пръста да убеждават когото и да било заради един простичък факт...,че който и да опитат да убедят веднага въстава срещу безпогрешните - не е пресилено да се каже - им наблюдения заради хиперважния си "АЗ". Наблюденията са не повърхностен поглед, а виждане на чистото протичане на енергията във вселената, което както вече знаем се получава когато една гад бъде отстранена, затова не е пресилено да се каже, че това е едно от най-големите постижения, на които е способен човека. За да направи такова нещо човек обаче трябва да спре да храни "АЗ-а", т.е. врага. Когато написах по-горе, че жените сте по-добри в най-висшето изкуство в първото внимание - прикриването и в най-висшето умение във второто внимание - сънуването изниква интересния въпрос защо тъй важния ти "АЗ" би се подразнил от вродено преимущество? Може би защото не разбира какво е първо и второ внимание? А какво стана с широкия ти мироглед?
Силата се определя от типа знание, което имаме! Какъв е смисъла да знаем непотребни неща? Те няма да ни подготвят за неизбежната ни среща с непознатото icon_blowkiss
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 25 Май 2005, 15:06

toi moia AZ hubavo vuzstava... ama ti se zamisli malko za tvoia...shtoto na vsiako moe mnenie otgovariash s dvaz po-goilama nasturvenost :smile:
well... az pone ne pretendiram za pobeda nad 'volodara'.
kolkoto do mnenieto ti-prazv si, kvo se habia. poviarvai mi-zivota ima mnogo po-uspeshni nachini da ni ubezdava. :smile:
haide sus zdrave, che na ICQ zaprilichahme.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор