Не съм съвсем сигурен

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Air » 10 Сеп 2006, 11:14

НЕ съм от хората които молят за помощ, но ето как стоят нещата.Скоро започнах работа, и ми се наложи, естествено да изляза от вкъщи :).Не бях излизал около 10-на дни.Така се случи, че не спах в нас, и на другия ден пак отидох на работа..и започнах да усещам как самото ми мислене се променя, как осъзнавам съвсем прости неща, които преди съм мислил за грешни.Но ето, прибрах се, и нещо сякаш се стоварва върху мен и ми казва, ще правиш това и това..и аз го правя.Докато бях навън се чуствах истински човек. А сега, когато пак съм вкъщи се чуствам непълноценен, безидеен (тъй като работата, която върша е свързана с изкуство), просто интертна маса която се носи през пространството.Има някаква час от мен която се съпротивлява срещу това, но сега като се замисля седенето вкъщи ми е носило само проблеми. А аз съм домошар, имам нужда от това.И скоро се сетих че може би вкъщи има нещо което въздейства на начина ми на мислене.Когато имам идеи, ми е много трудно да ги реализирам когато съм вкъщи.
Например, имам една композиция която седи от две седмици на рафта, но когато седна да рисувам, постоянно нещо ми пречи. Или някой ми пише в ICQ, или телефона звъни, или крушката изгаря, стола скърца, болят ме ръцете..и постоянно някакви малки неща които ми пречат безкрайно много.В крайна сметка не свършвам нищо.Волята ми отслабва.Ако не бях направил една грешка, която мога да квалифицирам като най-голямата в моя живот, в момента щях да съм трети курс.А сега даже не съм и студент.Имам чувството че има нещо.Защото аз неискам живота ми да продължава по този начин, но НЯМАМ сили да го променя.Гледам как нещата около мен се развиват и вървят напред, а аз стоя на едно място.И нямам сила да тръгна.Нямам сила за нищо. Надявам се разбирате положението ми, и това как се чувствам, и защо имам нужда от вашата помощ.Разбира се ако смятате, че вкъщи има някакво създание което ми пречи.
Като последен довод за това, мога да кажа единствено, че понякога когато се прибирам, когато вляза в хола усещам леко замайване и някак...същото чувство всеедно ти пада кръвното, ако говоря с някой ми се струва че се гледам и чувам отстрани, другите гласове стават далечни и незначителни.Опитвам се да се държа нормално, и успявам, но усещам че отвътре се разлагам.Руша всичко това, което моите родители са построили в мен, за да го заместя само с една пустота.А аз неискам това да се случва.
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 10 Сеп 2006, 13:44

Въздушен, драги, твърде допбре те разбирам. На последък и аз, а и много хора около мен- хора от различни сфери на занимания и учение- минават през същото.

Ти си открил проблема си вкъщи. Хубаво. Ето едно от най-елементарните неща, които се сещам в момента. Отиди в парк с рисувателни материали(моливи, листа...) и НАРИСУВАЙ дома си такъв, какъвто усещаш, че трябва да бъде.
След товяа се прибери и опитай да подредиш нещата по този начин.

При мен лека-полека започва да действа.
Семейството ми направи ремонт и успях да ги убедя да боядисат стаята ми в лилаво. В момента се чувствам в нея така, както не съм се чувствал вкъщи от малък. И тези ми проблеми започнаха леко да поолекват.

Не казвам да направиш някаква генерална промяна в обстановката у дома, но ще е добре просто да пренаредиш нещата по начин, който смяташ, че ще ти въздейства положително. Само- прави плановете извън дома си.

Друго, което рано или късно ще изръси някой, който е прочел поста ми до момента е: Хвани си няколко книги по фън-шуи. ;р И това е нещо все пак.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 10 Сеп 2006, 19:48

Благодаря за идеята с рисуването, иначе стаята ми е наредена по Фън Шуй, но незнам откъде мога да въздействам върху това чувство, затова реших че може би в нас има нещо което ми пречи.Но ще направя това което казваш, и се надявам да помогне, защото живота ми се срива :( Скоро ще пиша за резултат.Ако не е прекалено нагло, все пак ако някой има друга идея, да пише.
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 11 Сеп 2006, 06:57

Air, ПРИВЕТ :)

Всичко при теб е на психологическа основа, казваш че си домошар, но не се чувсваш добре у дома си, а се чувсваш добре навънка ? Извода какъв е ? :) Внедри малко баланс в живота си. Излизай малко повечко навънка, наслаждавай се на живота, който предлага масата.
И аз преди време бях като тебе.. Закотвянето в която и да е от крайностите ще доведе до лош край, запомни думите ми :)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arian Star » 12 Сеп 2006, 21:53

Здравей Въздушни,
Ами какво да ти кажа за този твой проблем! Напълно е възможно наистина да ти липсва баланс. Съгласна съм с Марио! На теб ти трябва повече движение навън и излизане от къщи, щом там те стяга шапката. Може би ти трябва , комуникация с външния свят и дори повече разходки сред природата:))
А и може би едно хубаво момиче до теб:)) Ако си нямаш де:))
Хвани си любимия човек под ръка и се разходи някъде из парка и се радвай на живота, и на хубавото време и слънчевите лъчи:))
Така ще се почувстваш по хармонизиран със себе си и няма да чувстваш, че не вървиш на никъде! И повече се усмихвай:))
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 13 Сеп 2006, 06:14

И повече се смей icon_toothy
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 13 Сеп 2006, 14:15

Ами...излизам.Не съм се прибирал вкъщи от няколко дни, сега живея с приятелката си за около седмица.Под това че съм домошар имах в предвид че имам влечение да си седя вкъщи.Не се получава много често, но когато стане, обясних какво се случва.Просто когато съм вкъщи усещам че нещо не е както трябва, и не се чуствам както би трябвало.Иначе се смея повече от достатъчно, в момента на инженер Донев :D
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот marise » 15 Сеп 2006, 18:57

Честит Рожден Ден!
Имам един въпрос - откога не си ходил на църква, ей така, да запалиш една свещ, да постоиш малко?
Питам те, но незнам дали си вярващ - християнин или др.?
Няма значение, според мен трябва да отидеш!
Не искам да звуча като някакво куку и се надявам да не те обидя - казвам го благородно, но според мен ти си много объркан млад мъж!
Успех!
Аватар
marise
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 16 Сеп 2006, 17:24

хМ... мАРИС Е ПРАВА- СВЕщЕНИТЕ МЕСТА ДЕЙСТВАТ УСПОКОЯВАщО И СЕБЕПОМИРЯВАО. мОЖЕ ДА ТИ Е ОТ ПОЛЗА ДА СИ ВЗЕМЕш ЕДНА ХУБАВА КНИЖКА И Да отидеш да прекараш малко време на ТАКОВА МЯСТО... иЛИ просто да отидеш да се помолиш и да поемеш малко смирение и баланс.

((прощавайте за капс-лок-а, но копчето се намира точно до копчето "А" на клавиатурата и понякога се случва да го натрисна без да искам, пишейки бързо.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 18 Сеп 2006, 21:42

Marise, багодаря :) Не съм християнин, вътрешно съм атеист, или по-скоро имам собствено обяснение за нещата около себе си,(независимо че съм кръстен по волята на майка ми) което не желая да натрапвам на никого.Но идеята да ида на църква може би не е много лоша...а това че съм объркан, можеш да решиш на 21-ви ако дойдеш на срещата:)
@chaos: кое място смяташ за свещено?
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 19 Сеп 2006, 21:01

::вдига рамене::
Различно. Църквите в повечето случаи... Джамията също, признавам. влизал съм в тази в софия((да живее бившата ми учителка по История))- и там е свещено място, макар и различно от църквата.
За мен паметника в борисовата също е свещено място...
Както и един водопад в Южния Парк...
Свещено е място на което можеш да влезеш в контакт със себе си, с баланса и със висшите сили, които зачиташ и/или почиташ.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 21 Сеп 2006, 09:30

Поздравления за определението, Хаос icon_eusa_clap
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nordika » 25 Сеп 2006, 11:39

Един простичък тест, ако живееш в блок. Насочи огледала към съседите отгоре (сложи огледало в/у някой шкаф, да гледа към тавана) и друго насочено към пода.
Аватар
nordika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 25 Сеп 2006, 13:31

Ок, nordika, а какво ще целим да постигнем, когато сложим огледалата по този начин, по който ни съветваш?
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот nordika » 25 Сеп 2006, 15:03

Нетрябва да пренебрегваме силата на простите огледала, а те могат да бъдат и подсилени.Искам да обърна внимание на това, че проблемът може да не е в собствената ти къща. Функцията на огледалото е да отразява. Има техники на предпазване дори и от добронамерени послания.
Аватар
nordika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 25 Сеп 2006, 16:58

Ясно е , че причината на това осъзнаване е от чисто изследователска гледна точка . . . Не си виждал тези неща 10 дена а до преди това си ги виждал по често и започваш осъзнато или неосъзнато да ги изследваш (на ново) . . . При мен е било също така но ако излизаш по често няма да седят така нещата . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 28 Сеп 2006, 13:00

Nordika, живея в къща.Blot_heretic скоро си купих първата част на "Енциклопедия Магика" и мисля че се справих с проблема, все пак благодаря за мнението.
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Air » 01 Апр 2007, 18:14

Айде старата песен на нов глас :) Вече понавлязох във фън шуй, и вече смятам че проблема не идва оттам. Вчера обиколих цялата стая със свещ, както си му е реда.Няма нищо притеснително.Обаче все още си усещам същото нещо.Някакво безсилие, нещо което ме убеждава вътрешно да си седя на задника и да не правя нищо.Искам да го победя обаче просто не става.Пример - трябва да отида на лекции, и знам, че ще ми е интересно там, и успявам да извикам мисълта за действието , но самото действие не идва.И към това се отнасям нехайно.Вътрешно усещам, че имам желание да отида, но просто не отивам. violent1 .Самият факт, че искам да отида , но не отивам ме подтикна да мисля, че има външна намеса, в и без това крехкото ми съзнание, което го определям като пъзел - бавно и методично нещата се получават обаче с един замах всичко се разваля и обърква, и псоле трябва да започне нещо ново..Може би просто ми трябват някои техники за изчистване на съзнанието?
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 02 Апр 2007, 11:19

Има го и този момент - на желание, но липсва действието... Какво да ви кажа, обикновено ние маговете сме много мързеливи същества. И това сигурно е породено от факта, че дори и без да излизаме от бърлогите си, нещата ни се случват и се нареждат така, както сме си ги поискали.
Е друг е въпроса, че понякога това да си мръднеш задника е твърде наложително и няма как, трябва да преодолеем мързела си...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор