Ритуалите

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Alastor » 27 Яну 2005, 19:31

не мислите ли, че една дълбока медитация ще има по добър ефект от един ритуал. понеже според мен дълбоките медитации вършат страхотна работа и с тях можеш да навлежеш в такива дълбини, в които с един ритуал не можеш. какво мислите?
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот In_darkness » 27 Яну 2005, 19:43

Alastor написа:не мислите ли, че една дълбока медитация ще има по добър ефект от един ритуал. понеже според мен дълбоките...

зависи каква е целта, възможностите и личните предпочитания.
ако ти е трудна концентрацията и изпадането в гносис е добре да сиспретнеш ритуал ако целта е да откриваш себе си и прочее дълбини и истини,основно за теб- медитирай ако нямаш проблеми с гносиса по време на практика, защо да си губиш вр. с ритуали?
After the darkness comes the light
Аватар
In_darkness
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот arcopal » 27 Яну 2005, 19:49

всичко зависи от теб!
Лично аз съм обучаван именно Така да провеждам "ритуалите":

1.влизаш в медитация (евентуално дълбока, но не е задължително)
2.правиш ритуала "вътре в медитацията си"
3.мърдаш само, ако имаш нужда от някой материален инструмент,
но обикновено, ако си ги направил добре, можеш да ги "видиш" в медитацията си "около теб" -:)

Нека Силата Бъде с Теб!
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Alastor » 28 Яну 2005, 09:19

с демитация се постигат много по бързо целите се чувстваш някак по цялостен, а при ритуалите какво правиш? да разгледаме МПРП
ти обикаляш в една стая чертаеш пентаграмите, призоваваш архангелите и чертаеш кабалистичният кръст с цел защита (поне до колкото аз знам)
няма ли да е по добре да седнеш да по медитираш върху себе си с цел да разучиш всичките си енергии, и така сам да можеш да се предпазваш от всичко?
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 28 Яну 2005, 17:31

Особен проблем са мястото/без шум,без да те притеснява някой,дрехите,инструментите надписите сиглите по тях,времето./Как да го обясним на тези с който живеем,майка,баща,жена ,който и грам понятие си нямат за какво става дума.С медитация?,без инструменти,без ритуални дрехи,без олтар,само с проекция ще има ли ефект?.В книгите пише ;магията не е мисловна работа практика практика практика.Това е проблем за мен,защото живея с родителите си и жена ми.Мога ли да постигна някакъв напредак,ако седна удобно в тихо местенце/спалнята ми/кадето никой няма да ме притеснява,и всичко да го визуализирам. Астрално ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 28 Яну 2005, 18:35

Mixael добра тема захвана:)При мене положението е горе-долу същото.Живея с родителите си и сестрами,просто защото съм много малък още,и засега всичко си е наред.Е ако изключим,че сестра ми ме мисли за луд,а също и баща ми. :mrgreen: Само скъпата ми майчица горе-долу ме разбира:)
Тъйче Mixael според мене е най-добре да споделиш на хората с които живееш с какво се занимаваш и да опиташ да им обясниш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mixael » 28 Яну 2005, 23:02

O"K. Да започна от самото начало.Когато бях малък винаги ми е било любопитно/за вещици,вампири,демони/гледах много филми на ужасите.И винаги сам се замислял че дори и филм тази тема идва от някаде,някой го е измислил,и че можеби има нещо вярно.Правил сам какви ли не опити,копирал думи от филми,слушал сам какви ли не историй от баби,дядовци,съоченици.2 години след казарма ,иамх някаква интуиция :пример:караам кола наближавам пряка,помислих си дали да не завия ,продължих напред от някаде изхвъча един катажджия и ми написа фиш за превишена скорост. .Имам доста случай,но не всеки ден.Започнах да обръщам по-сериозно внимание,четях какви ли не книги,бях се заел сериозно с проучване изучаване на окултна литература.За което загубих повечето си приатели,помислиха ме за сектант,родителите ми ме гледаха странно и виждах че се притесняваха.Бях открит казвах с какво се занимавам,до момента когато разбрах че ме мислят за откачен.Бях сам,излизах сам,прибирах се сам.Реших да практикувам,започнах в работата си там съм сам/охранител на обект/Отказах цигарите,отказах алкохола,купих си кола/скромна/запознах се с много хора.Започнах да практикувам в къщи/проблем/слязох в мазето,повишиха ме в работата,намерих си перфектната съпруга.Прекратих с упражненията,имах чуството че нчкой ме наблюдава когато започна с ритуалите.Самите ритуали когато ги правя загубвам представа за време,мисля че се е минал поне 1 час ,а то едва двайсетина минути.Не съм практикувал близо 4 месеца,но сега започвам отново на астрално ниво,ще експериментирам .Незнам дали да кажа на жена си в действителност какво правя,би ме разбрала.Може би.За това ,само астрално всекидневните ритуали,а по -големите когато няма никой,или на друго място ако времето не позволява отлагане.Е това е моя живот на бърз кадър.НЕ се доверявайте на никой,какво правите.УСПЕХ ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 28 Яну 2005, 23:21

НЕ се доверявайте на никой,какво правите.

Точно така,колкото и гадно да звучи,това е горчивата истина.Както при тебе изгубил си си приятелите след като си споделил какъв си всъщност,така е,това е цената.Просто явну другите хора са до толкова ограничени,че не могат да разберат друго освен това което им е в тъпите глави.Да знаеш,да искаш,да направиш и да МЪЛЧИШ!!!Точно така другите не могат да ни разберат,мислят ни за откачалки,цената да бъдеш отгровен е да бъдеш сам!Жалко,но факт.Факт,докато другите не помъдреят поне малко.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот some_spirit@ » 29 Яну 2005, 17:40

Mixael написа:В книгите пише ;магията не е мисловна работа практика практика практика.

Така пишело в дебелите книги за магия, а ти защо им вярваш, там истината е едва 15-20%. Разбира се че боравенето с енергиите е мисловна работа, а всички ритуали са една голяма измишльотина за такива като вас да се хващате на въдицата и да наблягате на ритуалите - така чрез ритуалите ви държат в подчинение.
some_spirit@

Мнениеот Mixael » 29 Яну 2005, 22:03

some_spirit@ написа:
Mixael написа:В книгите пише ;магията не е мисловна работа практика практика практика.

Така пишело в дебелите книги за магия, а ти защо им вярваш, там истината е едва 15-20%. Разбира ...

Мисловна?Или по точно воабражаема.Мислите ли ,че вие не сте подчинен на мисълта си.Мисълта, това вие ли сте? Мисълта е коварно нещо,подвластно на инстинкта за самосахранение,страхуваща се от непознатото.Но мисълта не е ли практика? ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mixael » 30 Яну 2005, 11:24

Anonymous написа:Пълен хаос ................ не ми се занимава да трия всички теми - за това се надявам "магическият" админ да ми изтрие юзера направо

Защо :-(
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Alastor » 30 Яну 2005, 12:00

мога д акажа няколко неща.
1 магията не ефизическа ти с практиките работиш на астрално ниво нито при мпрп нито при който и да е др ритуал не призоваваш нещо на физическо ниво.
ритуалите са за хора които нямат възможност да седнат ид а се концентрират върху една форма. демек ритуалите са за хора на които не им се отдава медитирането. сигурно се чудите защо мисля че ритуалите действат по слабо от медитациите? А ми поради няколко прости факта:
1. ритуалите служат за индиректно работене с енергиите което не е в никаква полза на магьосника, понеже той ако се наложинякога да дйества бързо, в смисал ако някой свари ритуалният магьосник без инструментите си ( меч, нож, бокал, жезал и пентакъл) и го атакува той е безпомощен. докато един човек усвоил всичките енергийни техники с медитации той се научава да борави директно с енергиите и със другите енергии и на него не му трябват тези инструменти понеже те са в него и ако го атакува някой никога няма д амогат да го сварят неподготвен.

2 при медитациите човек се слива с всичко ( с природата с космоса и неговите енергии с божественото с абсолутно всичко) в това състояние той не е вече обикновен човек, а става част от всичко и всичко става част от него.
3 при медитациите съзнанието се издига и започва да работи с по висши енергии докато например при кабала, там са дадени много и красиви практики но при тях не си издигаш съзнанието. а просто работиш с енергиите.

3 с медитация можеш да вдигнеш кундалини ( кундалини е съзнанието ти което е развито до някоя определена чакра а като о вдигнеш до коронната ти ставаш просветлен)

докато при ритуалите неможештова са само част от нещата които мога да изброя за двете, ако искате ми вярвайте ако искате недейте това е моето мнение и нищо повече.всеки един от вас може да избере кое за него е подобро всеки си има право на избор :)
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 30 Яну 2005, 14:51

Добре казано.Кажи ми метод за медитация,искам да експериментирам.Ритуалната работа е в началото,докато подсаснанието не му се натрапят образи,обстановка на храм,облекло,инструменти.По този начин по лесно можем да си ги представим,и да работим без тях.Медитацията не е ли изключване на ума,смисал когато онзи вътрешен глас който непрекъснато ни говори,който расъждава?Ако е така,как тогава ще си представяме като го изключим?Или от начало се настройваме все едно вече сме в храма си,преднас са олтара с инструментите,ние сме облечени с ритуални дрехи/аз/.Храма /стаята/е затамнено светят свещи,носи се аромат на сандалова пръчица.Започваме с ритуал за релаксиране,след това прогонващ/мпрп,прх,средната колона,циркулацията от светлина/това са ежедневните ритуали.И всичкото това мога да го изпълня само с медитация? ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 30 Яну 2005, 17:08

Аластор с медитация не можеш да постигнеш всичко.Иначе о да, много добра техника,но само това.Ако мислиш цял жовот да прекарваш в медитация,не мисля,че е добра идея.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Alastor » 31 Яну 2005, 15:51

hellclan какво не можеш да постигнеш с медитация

а ти mixel не съм казала никъде, че си изключваш съзнанието ти с медитации го издигаш :)
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 31 Яну 2005, 21:34

Alastor би ли ми казал какво точно претставлява за тебе медитацията.Аз до колкото знам при медитация наистина си издигаш съзнанието на по високо ниво.При медитация се оставяш на твоето подсъзнание,което има връзка с божественото,с цялото знание.И при медитация ти черпиш от това,но до каква степен зависи от човека.Та тогава неразбирам аз за какво ми говориш ти.Кажи ми как ще изпълня някакъв ритуал чрез медитация.И ми е интересно дали практикуваш ти такава система или просто говориш наизуст.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mixael » 01 Фев 2005, 18:16

Аз знам друго за медитацията,а това е че,при медитиране човек се отпуска,концентрира се върху даден обект,изключва всички мисли.За мен инстинската медитация е да млъкне този вътрешен глас,които ни говори непрекъснато.Тогава можем да се докоснем до божественето,а точно това докосване зависи от този вътрешен глас.Ако имаме практика ние ще можем този глас да го държим по дълго безмълвен,което от своя страна ще ни е по дълга медитацията. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mixael » 01 Фев 2005, 18:35

Обаче обяснете ми тогава как съзнанието ще се въздигне до божественото,когато подсазнанието е част от същото.Това означава че човек е със едно космическо съзнание,което на практика означава че не си човек,ставаш безсмъртен.Нещо не се връзва.Да се докоснеш до божественото чрез медитация съзнателно за мен е не възможно.Да опреш съзнанието до подсазнанието когато си в съзнание е невазможно.Убедете ме че медитацията е издигане на съзнанието съзнателно до божественото и това да го приживеете съзнателно.С медитация се достига до едно състояние което е нито будно нито заспало,нито си в съзнание нито си заспал,тогава когато онзи вътрешен глас млъкне тогава се докосваме до божественото. ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Alastor » 01 Фев 2005, 18:46

всеки ритуал може да се преобрази в медитация, аз практикувам медитативни техники и съм използвал преди и ритуали. Използвам меркаба и техниките на херметизма, има медитации за всичко:
-за защита
-атака
-невидимост
и мн. мн. други. За какво няма? :)

mixel
чрез медитираненад него :)
Аватар
Alastor
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 01 Фев 2005, 21:24

Искам да споделя нещо.Като прочетох горе написаното се замислих.Когато имам проблем(например с някой си)лягам си ,и се замислям.Как биха се разили нещата ако постъпя еди как си,и всичко ми минава като на филм пред очите.От най-малката подробност ,от самото начало,до самия финал.След това като че ли се събуждам от сън, но не съм спал.Много от проблемите,желанията,моменти от живота весели, лоши,са ми минавали пред очите като вече споменах"като на филм".Това вид медитация ли е?Медитация над проблемите ми ,над желанията...?Защото ако е така ,аз сам с голямо вображение,много често "отлитам". ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор