от nordika » 02 Окт 2006, 11:58
Ще напиша каквото знам по памет.
В общи линии първо трябва да знаеш къде са пада ъгълът на парите в стаята която обитаваш или като цяло за къщата, може и двете места да се подсилват еднакво. Обикновенно той се намира крайно лявята страна на помещението, най-отдалечения ляв ъгъл. Там трябва да е винаги светло и добре почистено (това важи за който и да е ъгъл според ф.-ш.).иначе се подсилва чрез обикновенните кристали, вятърни чамове или бамбукови флети, всичко от това се продава по сувенирните магазини. По важното е да се знае ,че всичко от тези висящи нещица трябва да бъдат окачени на червена връв с дължина кратна на девет. Това е за подсилване на ъгъла на богатството иначе за привличане на пари, пак в този ъгъл се поставят новички монети или банкноти както ги има (например банкнота от 2лв., 5лв., 10лв. или стотинки 2ст, 5ст.,10, 20, 50, и т.н.), те могат да се сложат в дървена, керамична или желязна кутийка или паничка в зависимост от личния елемент на човека или домът. Най-добре за този ъгъл е водата, фонтанчета, снимки, рисунки, на водопади, морета реки и т.н. изклюваме блатото като добър символ.Навсякъде където съм чела по въпроса препоръчват рисунка на рибар с пълни мрежи, въобще каквато и да е картина на богат улов, В този случай действа нещо като авто магия или силата на самовнушението, защото когато поставяш картините или други подсилващи предмети, трябва да си много спокоен, в добро настроение да си почувствал точно момента в който да ги сложиш, . Имам предвид, че много хора когато прочетат нещо за фенг-шуи хукват да купуват и да кичат тавани и стени , а нетрябва така, Редно е след като разбереш къде е разположението на някой ъгъл да се вгледаш внимателно от какво боледува ,така да се каже. Искам да поясна нещо като цяло за фенг-шуи, трябва да визуализираш когато поставяш нещо, да си представяш нещо реално , имам предвид не да си мислиш как ще спечелиш от тотото, а ...например как портфейла ти е пълен с пари, колко е издут и др. такива.Например , вече знаеш, че най-добрия символ на парите е водата и затова всеки път като погледнеш към картината с водопад или река , ти не виждаш просто вода, а стичащти се пари, изобилие на пари ако си сложил море да речем.Това че ни липсват пари или здраве или добра работа и др. от фенг-шуи гледна точка означава, че имаме в повече или в излишък даден елемент, също така нещата са взаимно свързани, неможе да ни липсват пари, а всичко друго да ни е наред. Затова когато подсилваме някой ъгъл първо започваме от центъра на къщата или стаята, това е ъгълът на здравето на живеещите,и един вид лечението на всички останали ъгли.Там също трябва да е светло, чисто, с две думи приятно за обитаване място и да се грижим за него. То се подсилва със същите неща. Ако е затрупано или наблъскано с мебели, поставяме вятърен чан да разпръсква по-добре енергията, или ако е тъмно слагаме кристал да улавя светлината и т.н. Та да се върна към парите, значи, може също така да се постави аквариум с рибки, като бройката им беше пак 9, но едната задължително да е червена, та защо червено, то тейства като униврсален синхронизатор, вкарва енергия там където трябва. Когато нещо ни липсва най-често това е задържане на енергията в ъглите, неможе да циркулира и става на прах, не сте ли забелязали как има къщи които са все прашни. и.. въобще неможе само за един от ъглите да се грижим. Та за 00, значи, ако има теч, водата отива в канала=паричките ни отиват напразно неможем да ги задържим, изтичат без да се връщат. Тук много се цени жабата като символ ,тя представлява един вид... прераждането, но не точно, по скоро нищо да не се губи.. да се умножи. Китайците вярват, че ако държиш в портфейла си фигурка на жабка (те ги продават едни такива миниятюрни и позлатени , не са скъпи), всичко каквото излезе от портмонето ще ти се върне удвоено. От както го направих и аз почнах да вярвам. Нямах фигурка на жабка затова си намерих картинка, само трябва от време на време да я ъпглейтваш, да я сменяш ,хартията като матириал не е толкова силна , затова ги правят позлатени.Та дано да ме разберете правилно, то и фенг-шуито не е панацея, трябва добре да познаваш елементите ,своите и на къщата. Да знаеш местоположението на ъглите и това, че през годините те се изместват, само центъра си е ... ами в средата, той не се мести ,затова е най-добре да се почне от там.Това е което се сещам в момента.