За оздравяване

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Eskatrinia » 19 Окт 2006, 12:42

Здравейте!Преди изобщо не вярвах в магии.Сега обаче благодарение на този форум повярвах.А сега имам нужда от вашата помощ.Котката ми се разболя от някаква кожна болест.Постоянно се чеше близо до ушите и си е направила ужасни рани.Водих я на ветеринар и той ми каза да й давам някакви хапчета по три пъти на ден.Но когато й го сложа в храната , тя веднага го осеща и не го яде.Какво ли не правих .Стривах го и го слагах в пастет и го мажех на на лапичката й , но тя отива в кухнята където й седи водата , потапя я и така маха хапчето.Пробвах и насила да и го давам , но тя все го изплюва.Другият вариант е с инжекции , но нямам възможност да я водя три пъти на ден при ветеринаря.Аз нямам абсолютно никакъв опит с магиите , но все пак ако някой от вас знае някаква лечебна магия , моля да ми я каже.
Аватар
Eskatrinia

Мнениеот galina_dim » 19 Окт 2006, 13:31

Много ясно, че ще го изплюе/измие и т.н. Никоя себеуважанаща се котка няма доброволно да приеме хапче. Номерът е да й стиснеш челюстите точно там, където се съединяват и така да я накараш да си отвори устата. После с два пръста и се натиква хапчето максимално навътре в гърлото, не се притеснявай, няма да го повърне. Котката не я боли при тази процедура, просто се вбесява от поведението спрямо нея. Уви, не можеш да й обясниш, че е за нейно добро, така че просто се справяш и тя оздравява. :)
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 19 Окт 2006, 14:45

Като й пъхнеш хапчето в гърлото, хващаш муцунката с ръце, докато не усетиш, че преглъща.
За да не те издере (твърде) жестоко, докато трае процедурата, я гушни под мишница, като при това й затиснеш всичките лапки, а лакътят ти е под дупето й, за да не се измъкне заднешком.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nordika » 19 Окт 2006, 15:03

Тя и мойта Маца беше така и ветринарят каза че е от стрес, имаше чужди хора в къщата дълго време, та тя се стресирала.
Лошото е че не може сама да се оближе зад ушите, иначе в слюнката й се съдържа всичко необходимо за да оздравее.
Сложи й "яка" да не се драска и пробвай с мазила за хора против гъбички, може и гентамицин за мазане.
Или иди на друг ветринар.
Аз пък имам проблем с папагала, станал е много ,прекалено нахален, та верно - някой ако знае магия за животни и на мен ще ми е от полза.
Ако въобще има такава..
Аватар
nordika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот nick » 19 Окт 2006, 15:27

@Eskatrinia ТИ НАПРАВО МЕ РАЗБИ!!!
станахме и ветиринари, егати..... до къде го докарахме тоя форум.
е сега вече наистина ще влизам 1 седмично да си чета ЛС.
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 19 Окт 2006, 18:47

nick написа:@Eskatrinia ТИ НАПРАВО МЕ РАЗБИ!!!
станахме и ветиринари, егати..... до къде го докарахме тоя форум
Това не го разбрах или не ми хареса . Кожни проблеми не се решават с Пиене на нещо най - често . Сожи лайка на памук заедно с мента и го закрепи така , че да не падне .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 19 Окт 2006, 22:04

Стрий хапчето на прах -разтвори го във вода и с капкомер с устичката на котето,а после си смени ветеринаря! Защото моята котка имаше такъв проблем и ми дадоха спрей да пръскам кожата директно! Само трябва да се внимава да не се пръска повече от 2/3 защото спрея изстудява кожата от начало,а това стресира звяра! Но ако питаш мен- смени 1-во ветеринаря! Лошото е,че не помня какъв е спрея- беше преди 10 години....Успех! И пиши как се казва котката!:)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 20 Окт 2006, 00:42

Това не го разбрах или не ми хареса .

Блот: Извинявай, но кое не разбра от мнението на Ник? Това че всеки напоследък се чуди каква поредна тема да изсмучв от пръстите си ли? Ха сега помоли Екатерина да обясни за какво и е магия за котката и. Като котките са едни от "най-магческите" фамилияри и помощници.
Или е пуснала темата само за да си почеше езика и да погледа реакции ... И защо при наличие на ветеринари търси помощ от тук?
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 20 Окт 2006, 11:38

А защо да не потърси помощ тук??? Понякога човек търси алтернативните методи, когато смята, че е изчерпал познатите му.
Нейсе, идеята с лайката не е лоша. Само че за ментата бих поспорила, тя само успокоява мястото. Всъщност отвара от смрадлика и лайка действа най-добре на кожни заболявания (много пъти изпробвано :wink: ).
Успех на момичето, не я изяждайте с парцалите icon_flowerface
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 20 Окт 2006, 17:55

Мразя някой да изтъква че той е човек и е много над дадено животно . . . (това не е така)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 20 Окт 2006, 19:05

Хора - ние сме все хора, които изповядват Любов към Сътворението, а според последна справка - котките и собственичките им влизат в тази категория... така че - не можем да нахулим човек, за помощта, която е потърсил...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 21 Окт 2006, 13:41

Хората според мен са много по ниши от животните, аз съм съгласен с мнението на Блот... но си мисля че тази тема и такижа подобни не са за тук.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот sexy_pi4 » 21 Окт 2006, 13:49

защо само я нападате тя е дошла тук за помощ не за да я кратикувате,но според мен няма място кадето да не се обадите защото искате да имате повече теми.такива хора като вас много мразя.ако знаете няква магия кажете ако не знаете препоръчаите ветеринар,ако не мулчете ко ще ви стане.ами представете си че на вас ви се случи същото нещо.аз и съчуствам тай като и аз имам котка и аз неща да се разболее от такава болест
Аватар
sexy_pi4
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The Red Dragon » 21 Окт 2006, 14:15

Защо трябва да мълчим когато се пишат простотии!!!!!!!!!!!!
много се радвам, че ни мразиш. мрази ни още повече, че ми трябва доста отрицателна енергия за едно заклинание.
а ти като гледам си идеален донор. :mrgreen:
sexy_pi4 написа:защо само я нападате тя е дошла тук за помощ не за да я кратикувате,но според мен няма място кадето да не се обадите защото искате да имате повече теми.такива хора като вас много мразя.ако знаете няква магия кажете ако не знаете препоръчаите ветеринар,ако не мулчете ко ще ви стане.ами представете си че на вас ви се случи същото нещо.аз и съчуствам тай като и аз имам котка и аз неща да се разболее от такава болест

Вземи я заведи на ветиринар и не пиши безмислици, ако пък нямаш работа, обади се ще ти намеря.
Аватар
The Red Dragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sexy_pi4 » 21 Окт 2006, 14:27

ами напоследък нямам работа обади се де а и от мен неможеш да вземеш енергия.ще попиташ защо ли защото имам огромно биозащитно поле и трудно ми правят магии за тва не мноо говори и ми се обади ако можеш
Аватар
sexy_pi4
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 21 Окт 2006, 15:40

Кви са тия маджик батъли ? Много Хари сте гледали . Сега с магии ли ще се стреляме ? ? Не ме карайте да се смея . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Eskatrinia » 21 Окт 2006, 15:58

Благодаря за съветите..Започвам да прилагам това с лайката и ментата , засега няма ефект , но е рано да се каже все пак :).И най-вероятно ако се появи друг проблем ще заведа Мая на някой друг ветеринар.Ще се възползвам и от съвета на alistar.По повод другите мнения ще кажа , че не съм от хората ,които пишат ей така да си намират работа.Просто помолих за помощ.И какво като <котките са едни от "най-магческите" фамилияри и помощници>.Египтяните също са се занимавали с магия , а котката е най-почитаното животно от тях.Би трябвало да има магии за изцеляване както за хора , така и за животни.
Наистина благодаря за съветите .
Аватар
Eskatrinia

Мнениеот FireSun's Viking » 21 Окт 2006, 16:38

sexy_pi4 написа:ами напоследък нямам работа обади се де а и от мен неможеш да вземеш енергия.ще попиташ защо ли защото имам огромно биозащитно поле и трудно ми правят магии за тва не мноо говори и ми се обади ако можеш
- Това покана ли е ?
Ти купи ли си тарото или още дядо коледа не ти го е донесъл?
Стига със спам който не е свързан по темата.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 21 Окт 2006, 17:07

sexy_pi4 написа:защо само я нападате тя е дошла тук за помощ не за да я кратикувате,но според мен няма място кадето да не се обадите защото искате да имате повече теми.такива хора като вас много мразя.ако знаете няква магия кажете ако не знаете препоръчаите ветеринар,ако не мулчете ко ще ви стане.ами представете си че на вас ви се случи същото нещо.аз и съчуствам тай като и аз имам котка и аз неща да се разболее от такава болест

Съгласна съм с теб, sexy_pi4. Аз също имам котка и си я обичам много. Тя е член от семейството и за нея се грижа така, както се грижа за децата си. Когато човек обича едно същество и то е болно търси начини да му помогне. И тъй като в случая очевидно традиционните методи не помагат момичето търси друг начин да помогне на котето. В това няма нищо лошо. Ако можете наистина помогнете й.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alistar » 21 Окт 2006, 18:05

Ей пич- къде се губиш бе човек?:) За горния ти пост- браво,но не се дръж предизвикателно моля те. Може да си навлечеш нещо,което няма общо с биологията и полето ти да остане сираче-хора всякакви...До къде стигна с Таро? Пиши на ЛС.
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор