Въпроси за карти Таро

С тях може и Бридж-белот да се играе, но не е желателно - отмъщават си..., и то много яко ;-).

Модератор: Cath

Мнениеот ангелчето » 31 Юли 2006, 12:42

Аз съм начинаеща и искам да си купя карти Таро, но някъде бях чела, че за да е ефективно гадаенето с тях, трябва да са ти подарени и да се съхраняват при определени условия (в квадратна копринена кърпа например). Вярно ли е това? А има ли то значение, ако картите са осветени? Също така и бих искала да ми предложите ритуал за освещаване. Благодаря предварително!
Аватар
ангелчето
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 31 Юли 2006, 19:40

Таро вече можеш да си купиш почти навсякъде. Мога да ти кажа, че моите си ги съхранявам повече от 10 години в проста картонена кутийка направена лично от мя милост и си продължават да познават.

Относно освещаването - зависи какво разбираш лично ти от освещаване. Дефакто самото освещаване означава ти и картите да се "почувствате" едни други. Примерно аз моите си ги държах в джоба плътно до мен 3 дни. Естествено не устоявах на изкушението и си ги разглеждах, те един вид се напоиха с моята енергия и започнаха да ми "говорят".

И друго - преди да хвърлиш картите и да зададеш въпроса си изчисти съзнанието си от всякакви мисли, все едно е празно, а ти чувстваш единствено спокойствие и хармония, после вмъкваш в съзнанието си само и единствено въпроса и ги подреждаш.

Лично аз предпочитам да изтеглям от тестето една по една всяка карта, а не просто да цепя и да ги подредя. И докато се извършва този ритуал не позволявам никакви чувства и емоции да се намесят, защото намесят ли се - винаги повлияват резултата, дефакто ти виждаш тогава това, което искаш /не че е лошо по принцип, но все пак какво искаме обикновено знаем, защо го искаме обаче рядко си даваме сметка/.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот OneTwoMany » 29 Окт 2006, 11:31

За това че трябва да е подарено тестето някаде бях чела че са пълни глупости. Аз лично моите си ги купих и досега добре ми вър6ат работа. Картите се съхраняват в черна копринена кърпа.(но това не е задължително)
Love`s only enemy is time.
Аватар
OneTwoMany

Мнениеот Fitipaldi4ka » 24 Дек 2006, 17:05

Значи една моя съученичка си беше донесла "карти таро" саморъчно напревени. На листчета си беше написала даден елемент или предмет , и значението им. От някаква такава книжка. Аз взех, че си направих и аз. И ги подреждам 5 хоризонтално и 5 вертикално, така каза тя, и взече нещата наистина се случват. Само случайност ли е това или може наистина да си ги направим
Аватар
Fitipaldi4ka

Мнениеот FireSun's Viking » 24 Дек 2006, 19:00

Най - добре е самият човек да си направи свои карти, традицията е всеки човек да направи колода за себе си и да направи също така своя система.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Fitipaldi4ka » 24 Дек 2006, 19:37

Добре а как точно се правят, нещо по - специално има ли ?
Аватар
Fitipaldi4ka

Мнениеот FallenAngel » 06 Яну 2007, 10:47

какви карти има, като символика, брой, абе в общи линии как трябва да изглежда колодата?
Аватар
FallenAngel

Мнениеот kiko » 06 Яну 2007, 19:55

картите таро са общо 78 като 22 от тях са "голями аркани" (мистерии или загадки) а останалите 56 са "малко аркани"- те се разделят на 4 бои и това са жезли , чаши , мечове и пентакл(често срешани и като монети)
всяка боя съдържа по 14 карти . Представляват серия от 1(асо),2,3.... до десетка, паж,рицар(конник), кралица и крал icon_flowerface
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bori » 02 Юни 2007, 09:00

а това дето пише в някой сайтове-за"ламиниране",че трябвало да се обллицоват в някакви златни хартийки...?и значи все пак осветяването е начин за сближаване с картите,а не разни ритуали,,?и да попитам каква е разликата м/у драконово тар,и имаше още един вид там,и п/у "обикновинното/което няма никакво "заглавие",ами просто Таро?
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bori » 02 Юни 2007, 09:15

и нали не е задължително първо до си практикувал вещерство,че чак тогава за да можеш да шмаш картите Таро,да гледаш...или може дори да нямаш нищо общо с магията,и пак да имаш таро,и те да си гадаят перфектно?
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bori » 02 Юни 2007, 12:50

и с риск да пиша адски много искам да се обърна към тези който имат Таро на търсещия,да ми кажат как са направили освещаването,макар,че аз за сега имам само книгата,но скоро и картите,макар че се чудя дали не е по добре за да си ги направя....Благодаря предварително icon_thanks
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 02 Юни 2007, 13:47

Освещаване на тези карти означава да се свържеш с тях. Да ги приобщиш към себе си. Вземи картите в ръце, визуализирай как всички нечистотии излизат от тях. Докосни ги до сърцето си и усети как стават част от тях, вибрирайки със същата светлина като теб. Можеш и да кажеш някакви си думички, ако си фенка на същото.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот bori » 05 Юни 2007, 16:15

мерси :wink:
Аватар
bori
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Child Of Nature » 13 Авг 2007, 10:57

Имам няколко интересни въпроса относно Таро, но няма смисъл да ги задавам в отделна тема, за това тук го правя.
Лично аз ползвам артуровото таро и съм много доволен и впечатлен от резултатите, но забелязах, че картите сами решават кога да ти споделят бъдещето /или по-точно да ти разяснят ситуацията/. Една сутрин се събудих с и първото нещо, което ми изникна в съзнанието бяха картите. Тогава успях да разчета всяка една карта и да ги свържа с останалите. Беше наистина много добро тълкувание. При вас как е? Кога успявате да използвате картите най-добре и имате ли слаби моменти.
Друго, което ме интересува е това, че аз не използвам обърнати карти. Това проблем ли е? Случвало ми се е да разтълкувам нещата по един начин, а да се случа точно обратното.
И друго - когато правя подредбата Келтски Кръст /която е много добра подредба!/, трябва ли да имам определен въпрос или ситуацията се определя от боята на картите?
Аватар
Child Of Nature
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 13 Авг 2007, 12:47

Отначало, когато започнах да се занимавам с таро използвах също и обърнати карти. С практиката осъзнах, че това не е нужно. Картите показваха всичко, което трябва дори и да не са обърнати. Различните комбинации, както знаеш, показват всичко.
Специално Келтският кръст аз го използвам както за определена ситуация, така и като общо тълкуване. По-добри резултати получавам като конкретизирам, разбира се.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Ferodont » 21 Мар 2008, 09:57

От няколко дни имам колода таро ДРУИДИ И УИКА. Разглеждам все още картите с интерес, но не съм зпознат с някои от тях - ФЕРИЛЛТ и ЦЕРНУН. Моля, който може да ми помогне с обяснение за значението и въобще за тях да го направи. Както и не ми е ясно дворцовите карти защо имат втора женска фигура ПРИНЦЕСИ. И въобще, моля който може да ме "светне" нещо повече за тази колода. Предварително ви благодаря!
Аватар
Ferodont

Мнениеот king_deadman » 27 Мар 2008, 17:47

защо не пробвате да комбинирате картите таро с някоя книга аз ги комбинирах със Съвременна магия на Доналд Майкъл Крейг и книжката е комбинирах с Таро на Златната зора книжката не е главно за таро но има добри обяснения и по-горе видях един човек пише че картите са 78 22 големи и 56 малки аркани ама мисля че по принцип са 79 23 големи аркани и 56 малки защото 14 или 16 голяма аркана ако не се лъжа се повтаря и има 2 значения на картите
Аватар
king_deadman

Мнениеот venus » 27 Мар 2008, 18:07

Как ги комбинира с книжката - в какъв смисъл и с каква цел?
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот king_deadman » 27 Мар 2008, 22:41

смисъл за изучаване и нещата как се правят защото видях няколко поста за изучаване на различните колоди като си вземат определена колода да вземат и книга с която могат да се съветват защото аз примерно съм начинаещ и действам така книгата не е специализирана в тарото но са показани доста ритуали с таро и са обяснени принципите на стандартните колоди(79 карти)
Аватар
king_deadman

Мнениеот venus » 28 Мар 2008, 08:25

Картите Таро нямат общо с никакви книги - писани са книги, които да обяснят значението на картите, но те в една или друг степен отразяват вижданията на автора, неговия личен опит с картите. Няма стандартни колоди - има различни колоди. Една колода е толкова по-добра, колкото по-силен интуитивен ефект има - поглеждаш картата и разбираш какво иска да ти каже. Колодата на Уейт е достатъчно добра в това отношение и затова е и най-често използваната.

В книгата на Крейг са представени накратко само големите аркани и като за начало може да ти бъде полезна, но ако искаш да се занимаваш с Таро - няма да ти е достатъчна. Крейг също препоръчва колодата на Уейт.
Последна промяна venus на 28 Мар 2008, 09:22, променена общо 1 път
Аватар
venus
Модератор

Следваща

Назад към Карти - Таро

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор