от sesil » 31 Юли 2006, 19:40
Таро вече можеш да си купиш почти навсякъде. Мога да ти кажа, че моите си ги съхранявам повече от 10 години в проста картонена кутийка направена лично от мя милост и си продължават да познават.
Относно освещаването - зависи какво разбираш лично ти от освещаване. Дефакто самото освещаване означава ти и картите да се "почувствате" едни други. Примерно аз моите си ги държах в джоба плътно до мен 3 дни. Естествено не устоявах на изкушението и си ги разглеждах, те един вид се напоиха с моята енергия и започнаха да ми "говорят".
И друго - преди да хвърлиш картите и да зададеш въпроса си изчисти съзнанието си от всякакви мисли, все едно е празно, а ти чувстваш единствено спокойствие и хармония, после вмъкваш в съзнанието си само и единствено въпроса и ги подреждаш.
Лично аз предпочитам да изтеглям от тестето една по една всяка карта, а не просто да цепя и да ги подредя. И докато се извършва този ритуал не позволявам никакви чувства и емоции да се намесят, защото намесят ли се - винаги повлияват резултата, дефакто ти виждаш тогава това, което искаш /не че е лошо по принцип, но все пак какво искаме обикновено знаем, защо го искаме обаче рядко си даваме сметка/.
Истината е някъде там.