KAT написа:ultra - аз имам отговор на повечето ти въпроси във връзка с тези ритуали дето се правят при смърт.
Накратко тези ритуали са измислени и насадени в главите на хората именно от духовете дето толкова ги призовавате и общувате с тях и съветвате (например Богинята Майка).
Малко примерче. Забелязали ли сте какво става като умре някой, каква шетня настава в къщата на умрелия. И как някой по-възрастен роднина поема инициативата и се започва приготовлението за погребението. Е всичко това се дирижира от горе, от така наречените ваши духове.
И накрая едно заключенийце, докато мога винаги ще се боря именно пртив такива неща като именно тази шетня която мастава при смърт на някого, ще им извия вратовете на ония духове, майтапа настрани. Ще умират по 10 пъти в денонощието и ще шетат по тяхния си алгоритъм под мое ръководство, да видят какво причиняват на хората с тъпотийте си.
Честно казано нищо не ти разбрах.Прочетох го 2 пъти,ама все тая...
Лично аз си вярвам в "нещо си",но съм твърде как да го нареча...confused...в предпочитанията си и за сега събирам само инфо

(това е може би най-добрия бг сайт за подобни неща).
Не мога да си представя за какви духове обясняваш,може би някой по-компетентен от мен да обясни,понеже аз нищо не ти разбрах.
Бяхме писали по-горе,че всички ритуали са произлезли от някъде и от някой,но смисъла на повечето се е загубил във времето и се прави "защото така се прави"...
не знам какво др. да напиша...
Тази шетня,за която разправяш и на мен не ми се нрави много по принцип,още повече събиранията и плющенето на зелената манджа или курбана с мазните мръвки(може би защото не съм превърженичка на мазни манджи

) все си мисля,че възрастните хора (бабите,дядовците) гледат да си направят събирачка и да хапнат на аванта...

Глупаво,ама така изглежда през моите очи...