За или против еНГЛИША в MagicGateBg?

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот nick » 16 Яну 2007, 19:17

@ damnameneus никъде не пише че е задължително да се превежа ритуал. запознай се с правилата на форума, а не да налагаш твоето си лично мнение върху други хора.

"....но това да си пействаме неща, които сме видели някъде,...

това не са неща намерени случайно, надали някъде ще намериш свобоно и то работещи. аз съм заслужил привилегията там където членувам да имам достъп до доста сериозни и 100% работещи ритуали.
и това че съм дал нещо от многото до което имам достъп не е копи пейст. бях решил да постна цялата книга за Хеката от където е това и не само това .....
но явно съм грешил, че си заслужава да ви ги дам.
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 16 Яну 2007, 19:36

Ник, наистина това не е от правилата на форума, извинявай, че си го приел като нещо лично, то не се отнасяше само за теб. Просто не бива да забравяме какъв е родният ни език и това, че не всички са длъжни да знаят чужди езици. Влез в положение и на тези които не знаят а имат интерес, затова ПРОСТО ПОМОЛИХ ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ РИТУАЛИТЕ. До какви сайтове и кви работещи обреди имаш достъп си е твоя работа, какво ще споделиш също.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот zaek » 18 Яну 2007, 14:26

Съгласна съм с damnameneus.аз например съм доста на ти с английския но има хора които не са и наистина е редно когато даден ритуал се поства да се прави на български.Още повече че ако даден човек реши да го пробва но не е в час с езика и си направи някакъв превод или даде да му направят такъв и той се окаже калпав сещате ли се какви могат да бъдат последиците?Ако само не проработи ритуала защото не е разбран и е направен не както трябва трябва да се почерпи.Един силен ритуал какъвто е горепосочение направен не както трябва според мен може да доведе до последици за каквито не ми се ще и да си помисля.Така че така е редно.Не говоря за ритуали чиито думи са на автентичен език каквито например са шумерските защото ако се преведе може да няма смисъл или да няма силата а да не говорим че едва ли има много хора които биха могли да го преведат.Такива се изпълняват стриктно но ритуали взети от руски и англииски сайтове биха могли да се превеждат.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ekaya » 18 Яну 2007, 15:09

Странно нещо сме това българите бутат ни меда в ръцете, а ние мърморим, че е акациев, а не горски :mrgreen: Хайде сега много моля, понеже аз не съм от най-умничките, някой да ми обясни какво общо има проклятието на Хеката с целия спор за енглиша?

В тая връзка две процедурни предложения:

Първо
Моля, уважаемата изпълнителна власт да отдели спора другаде и да остави темата чиста от ненужното.
Понеже това е едно много добро и работещо проклятие – усеща се само докато се чете, да му се не види! icon_censored

Второ
Като искате само BG ще получавате инфото или късно или никога (второто е по-вероятното, нали се сещате) icon_eusa_clap
Та за това предлагам да се превежда от всеки, който би имал времето, нервите и възможностите да го направи, демек не само от постващия. Даже самата аз ще се понапъна да попреведа някой друг пост, ама и другите дето все се фалят, че са фарси с енглиша да се запрятат ръкави, щото сама няма да играя :wink:

Послеслов icon_flowerface А аз съм егоист и работещите неща си ги искам и не ми пука на какъв език са –аз ако искам да ги ползвам ще си намеря начин това да се случи.

Щях да забравя, Зайче, ако е вещ в занаята – проблеми няма да има, а ако не е – едва ли нещо ще стане, кой знае колко страшно :) пък и с проклятие се е захванал и ако се опари – така му се пада. Хората трябва да се научат, че магията е много повече от способ за разрешаване на елементарни житейски проблеми и ситуации и да спрат да се държат като разглезени капризни деца.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот zaek » 18 Яну 2007, 15:44

Щях да забравя, Зайче, ако е вещ в занаята – проблеми няма да има, а ако не е – едва ли нещо ще стане, кой знае колко страшно пък и с проклятие се е захванал и ако се опари – така му се пада. Хората трябва да се научат, че магията е много повече от способ за разрешаване на елементарни житейски проблеми и ситуации и да спрат да се държат като разглезени капризни деца.

Така е съгласна съм с тебе но ако се замислиш и почетеш ще видиш че хората използват магията за всичко.Малко са тези дето мислят като теб и мен.Което за съжаление може да донесе доста неприятни последици.Ако е само за този който си играе с огъня добре права си така му се пада ама последиците могат да са по страшни и мащабни.И аде да спрем до тук че егати разводняването на темата направихме.Направо си стана за кофата на вещиците.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 18 Яну 2007, 16:46

Моето мнение по въпроса е такова:
- Добре е да има повече инфо, както на български, така и на английски. А с другите езици, просто не знам как бихме се справяли... :wink:
- Ако ще се постват неща на английски, то нека преди това да се селектира само това, което е най-важното, например ритуал и пояснения към него.
- Накрая, добре би било, ако тези, които са на ти с Инглиша, да дават по едно рамо на тези, които не са много на ясно с езика. Така ще се избегне езиковата бариера.
Това е.

Наистина, ние сме Български сайт за Магия и като такъв, трябва да се пише предимно на кирилица!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ZefaS » 18 Яну 2007, 17:32

Не виждам нищо лошо в това да има заклинания на английски. А на тези които не знаят английски ще кажа, хора, по-добро на английски отколкото да ги няма въобще!
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот treskea » 18 Яну 2007, 21:31

според мен първо да се научим да пишем правилно на български и после вече да се правим на билингвисти,защото българската граматиката на повечето "англичани " тук е под всякаква критика
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ekaya » 19 Яну 2007, 08:53

А според мен, treskea, грамотността я обсъдихме вече в друга тема.

Настоящата има друга цел, а именно: една информация информация ли е, ако не бъде дадена на български език. Понеже за тези, които не разбират английски, например не е никаква информация :)

Та обяснявахме, че всеки, който може да разшири кръга на пълноценно ползващите я, не е лошо да самопожертва малко време за това. И то с една едничка цел – да не се губи и грам полезна информация. Защото колкото и да не ни се вярва, тука не е само седянка на сладкодумни магесници ;)

Пък и treskea, аз като гаден адвокат, честно, не понасям лингвистите с претенции, както и журналистите, но това е отделен въпрос. Всеки има право на мнение, стига то да е по темата.

Така... ако ще превеждаме из форума - да превеждаме, аз вече обещах да го направя.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 19 Яну 2007, 12:46

Добре, за тези, които не са на "ти" с английския, ето какво предлагам:
http://webtrance.skycode.com/online.asp ... =6&lang=bg
Сигурно има и други такива възможности в нета. Просто потърсете!
icon_flowerface
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот treskea » 19 Яну 2007, 21:25

ekaya, ти когато отвориш един чужд сайт(английски )да виждаш там писано на български -НЕ НЯМА да видиш ,защото хората пишат на матерния си език.Хайде сега да вземем пример от тях.
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nick » 20 Яну 2007, 19:09

колко интересно :mrgreen:

е щом за вас е от жизнено важно на какъв език е заклинанието, а
аз нямам намерение да превежам и не вижам причина да го правя.
за хора които нямат воля да научат един език, а имат претенции......

Приключвам и няма повече да поствам каквото и да било.
Бях обещал да постна Демоник библията, ритуалите и инвокациите свързани с нея, но сори :mrgreen: на английски е.

и като за последно, само за тези които се занимават с Necromicon
два линка
:mrgreen: http://zamunda.net/download.php/74713/N ... con%20-%20[Discography].torrent
:mrgreen: http://zamunda.net/download.php/74727/MOONSPELL.torrent

желая ви успех
Аватар
nick
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 21 Яну 2007, 18:08

Няма проблем да се поства и на английски, но нека все пак да са само най-важните неща от даден ритуал или даден цитат, който да е от полза на всички.

ЗНАМ, че Magicgatebg има МНОГО "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ" и за тях ще е много голямо удоволствие това да видят такива като Ник и Ариеца "вън" от форума, но нека им кажа нещо: НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ, форума в БГ е САМО ЕДИН и който е малко наясно с материята, която се обсъжда тук, той знае какво да направи...

Както и да е, ако мислите другите, че проблема е само е това на какъв език се пишат заклинанията, ОК, напишете ВАШИТЕ ЗАКЛИНАНИЯ на Български, само че едва ли ще го направите - просто не знаете какво да напишете. Един ритуал не е достатъчно само да ми го копирате и да го постнете тук - нужно е да сте наясно с това, което правите, в противен случай само си губите времето!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот FireSun's Viking » 21 Яну 2007, 18:40

Затова никога аз не съм поствал ритуали и няма да поствам... защото все ще се намери някой неблагодарен...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 21 Яну 2007, 19:36

Ето там ти е грешката - НЕ МОЖЕ САМО ДА ВЗИМАШ, трябва и да даваш... Недоволни има и ще има винаги, Ти обаче какво правиш, за да се развиваш, ако искаш евентуално да се развиваш в магическо отношение?
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот FireSun's Viking » 21 Яну 2007, 19:38

Права мои неща, а ти какво правиш ?
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 21 Яну 2007, 20:04

Не отговаряй на въпросите ми с въпрос, просто те питам какво правиш, в СМИСЪЛ - каква магия практикуваш, какви ритуали използваш, за какво ги използваш, какво си постигнал, имаш ли опит в промяната на важни събития... На всичките тези неща, аз ще ти отговоря така - ДА, аз съм правил и продължавам да правя такива магии, за които много от мислещите се за магьосници, могат само да си мечтаят...
Омръзнами само да чета тъпи постове на хора прочели 2-3 книги за Хари Потър и изгледали един-два Холивудски филма за "магия"...

Не е нужно само да се пише тук във форума, просто ей така, за да трупаме една от Най-големите База Данни в България за магия. Като пишете го правете с определен смисъл, а не да се поздравявате или да си пишете неща, които можете да си ги кажете на мейл или чат.

Между другото много скоро ЩЕ ИМАМЕ НОВ ЧАТ, където ще може да си пишете наволя, колкото ви душа иска! Потрайте още една-две седмици... Впрочем, може и други нововъведения да се случат :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Darklady » 22 Яну 2007, 21:18

Какъв ви е проблема с английския?Ако някой не знае английски или има затруднения във превода винаги може да помоли някой от английскоговорящите тук за помощ.При условия,че наистина представлява интерес за него :mrgreen:
Повечето книги в библиотеката са на английски,ама никой не мрънка за тях. icon_eusa_dance Не искате ли още малко и някой да ви превежда ритуалите от шумерски и латински на български?Ако объркаш нещо при четенето на автентичен ритуал на латински и шумерски няма ли пак да има катастрофални последствия?
Много от ритуалите са "copy-paste",ама и това си е майсторлък да подбереш работещо заклинание и да си направиш труда и да го дадеш на другите.Трябва да се уважава,че са направили това.
Аватар
Darklady
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот The Red Dragon » 23 Яну 2007, 11:01

не ми е ясно едно,
защо хора които си нямат понятие от това какво е магия, какви жертви са необходими да правиш за да се развиваш и да вървиш напред, не седнат да четат това което има е дадено наготово и при това работещо.
Ариеца, после Ник, а може и аз в скоро време да си тръгна от тук, но най жалако е че има хора които искат да се учат, но като няма от кого...

damnameneus можеш само да си мечтаеш да имаш достъп до това до което има Ник.
Аватар
The Red Dragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот treskea » 23 Яну 2007, 20:55

я стига сте ме разсмивали - на светлинни години сте от damnameneus,срещу него да бягате пак няма да го стигнете в знанията и уменията.И ако се разгледате ще схванете,че точно Ариеца и damnameneus пишат най-свестните теми,точно и ясно конструирани.
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор