Доста съм объркана

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот ~RaGDolL~ » 19 Фев 2007, 20:18

Ок,първо здрасти на всички.От скоро разглеждам форума,както и от скоро се интересувам от магии.Но пък виждам,че тук има много мили и способни хора.Незнам откъде да започна.Наистина много се интересувам от магии,но има и много неща,които са ми неясни,например какво е "чакра",за какво са руните,как се прави сигил и тнт.Искам да питам абсолютно всеки ли може да се занимава с магия или трябва да имаш определени дарби и да си развил определени способности?Мернах една тема "как се става магьосник" или нещо от сорта,но беше късно,а сега не мога да я намеря.Иначе лично аз съм се опитвала да развия телекинетични способности,ама се отказах,чувствах се все едно всеки момент ще припадна.Опитах се да си направя и Body to ming(тяло за душа),не се почувствах по-енергична,но пък ми се появиха ред здравословни проблеми.Редовно получавам халюцинации(от сорта на бягащо по небето светещо куче,огроомно лице на вратата,скачащи от високо хора...понякога си е доста стряскащо,но не бих казала,че го отдавам на "отварящото ми се трето око" или нещо свързано с магията.Или поне така си мисля)Незнам за магове,но съм се сблъскала с енергиен вампир.(и няма как,роднина ми е)
Честно казано в момента не вярвям в нищо.Може би просто си търся в какво да вярвам.
Дори незнам защо правя темата.Може би просто, за да кажа здрасти,а може би се надявам някой да ми помогне,да ми обясни как да започна. :oops:
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 19 Фев 2007, 20:26

препоръчвам ти да прочетеш информацията в сайта
www.magicgatebg.com
забелязах че сравнително малко са хората погледнали информацията там.
а иначе медитирай - забавно е да правиш някакви видения.това е добро начало.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DIX » 19 Фев 2007, 21:19

Предлагам ти първо да си зададеш няколко въпроса от сорта ''защо искам да се занимавам с магия''
Time heals, time kills
Аватар
DIX
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 20 Фев 2007, 19:09

Аз въпрос не виждам за това как ще получиш отговор ? Явно искаш коментар на написаното от теб ; да те коментираме . . . Долових въпроса "как да започна" - заставам за Абатор - медитирай . . .
На изказването ти "просто си търся в какво да вярвам" коментара ми е - не си търси нещо в което да вярваш , вярата идва от самосебе си а насилствената вяра е една психоза , една лъжа .

П.С. - стига писахте теми от рода "От къде да започна" . . . Просто следете темите и не ангажирайте хората ,а ангажирайте себе си да четете . ВИНАГИ ДОБРОТО НАЧАЛО Е МЕДИТАЦИЯТА . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ~RaGDolL~ » 20 Фев 2007, 20:25

Аз въпрос не виждам

Амии
какво е "чакра",за какво са руните,как се прави сигил и тнт

Искам да питам абсолютно всеки ли може да се занимава с магия или трябва да имаш определени дарби и да си развил определени способности
примерно.Относно за четенето на теми:
Мернах една тема "как се става магьосник" или нещо от сорта,но беше късно,а сега не мога да я намеря

''защо искам да се занимавам с магия''

Защото винаги са ме привличали филмите,книгите,игрите и тнт за магьосници.Но примерно хора,наричащи себе си "магове"(имам предвид тези,по рекламите...дето лекуват какво ли не и имат еди какви си способности) ми изглеждат като шарлатани,просто не бих казала,че се интересувам точно от такъв тип магия...Откакто открих,че има хора,които действително се занимават с това,има цели сайтове и форуми посветени на магията като цяло...бих казала,че започнах да проявявям доста голям интерес иии се надявах някой ден да мога и аз да правя нещата,които правят хората от форума. :oops:
Явно искаш коментар на написаното от теб ; да те коментираме
В същност,от всичко най-много мразя да бъда коментирана по един или друг повод.
Аватар
~RaGDolL~
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 20 Фев 2007, 21:14

Моят съвет е - забрави поне в началото за образите от филмите,книгите и т.н.
Чакра - енергиен център (служи и за пренасяне на друга енергиа освен тази която създава)
Всеки човек има способностите ,просто не ги развива и си мисли ,че ги няма . Всеки човек може да стане "Вещ" . Има хора родени с свръхразвити способности ,но това не трябва да буди съмнение във ваите собствени . Деца вундеркин се раждат , но това не ви спира да учите в университети и да се развивате в тази насока .
Доста теми се пуснаха от сорта "как да започна" . Явно не си попаднала на една от тях . . . Но нека кажа ,че съм и леко изненадан от някои нелепи отговори на уж "вещи хора" .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 20 Фев 2007, 23:01

Здравей, Парцаливке! :)
И аз се присъединявам към мнението, че трябва да започнеш от медитация.
И наистина- опитай се да дисцанциреш възприятията си(но в никакъв случай въображението си) от книгите, филмите и игрите с магьосници. Виждал съм хора, които не го правят и запъркват в личните си светове едни такива огромни "филмирани" каши, че няма на къде. (на, не смятам себе си за изключение- имало е периоди, в които съм се филмирал бясно и съм виждал потенциална заплаха от всички страни, защото нещо ми е заприличало на нещо гледано на филм примерно ::изчервява се:: но все пак вярвам, че е зад гърба ми. Беше там, когато се записах във форума... Както и да е.)

За руните и сигилите има много изписана информация както на сайта, така и тук- във форума.
Освен това за "Тяло за душа" и за телекинеза ти е твърде рано и за това се чувстваш зле- просто претоварваш енергийно себе си, защото още не си се научила как да черпиш по-дълбоко от капацитета и резервите си. Започни от базовите неща.
Започва се с медитация и четене, освен ако при теб не дойде някой твой учител и не ти състави програма. И помни, че истинският духовен учител не ти иска пари, иска само да види резултати, развитие и уважение в теб.
След това вече можеш да се насочиш към интересите си и да намериш постепенна градивна програма, която да съставиш, ако ще се опитваш да следваш няколко различни системи, или базовата програма на системата, която си избрала, която да персоналичираш.

И помни- започва се от простите неща, защото иначе можеш сериозно да си навредиш. "Научи се да пълзиш, преди да проходиш" беше казал един познат навремето... Тук има хора, които са готови да отговорят на всеки твой въпрос, или да те препратят към информацията, която ти е нужна, било то чрез линк към интернет или чрез препоръката на някоя книга.
Това е и отговора на въпроса ти "как да започна"- бавно и спокойно като реката, която си пробива път през скалите, развилнявайки се със разстояниет, което си е извоювала, но не и от извора.

Е... Толкова от мен, полу-заспал зад монитора... До нови срещи!
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 21 Фев 2007, 02:30

Почни да практикуваш простички неща.Медитацията е добро начало.Но както казва ChaoS добре е преди това да се информираш колкото се може повече за всичко свързано с магията.Започни да кажем с това, да си изясниш сама за себе си какво е това магия.Филмите и фентазитата са успели да ти грабнат вниманието.Добре.Явно имаш интерес и искаш да се научиш.На какво обаче да се научиш :) Опитай се да дефинираш, що е това магия според твойте представи.Задай си въпроса какво е това което променя нещата и ги прави да работят в синхрон с волята ти.И почни да изясняваш.Как целия този процес проработва?Какво го движи.Каква е причинно следствената връзка.Търси алтернативи.Рови се за информация.Учи.Със знанието постепенно идва и разбирането.
Например за руните има добър материал в сайта.Има и доста теми във форума.Напиши в гугъл-руни и виж колко много информация ще ти излезе.
Същата процедура можеш да повториш и със "сигил", "чакри" и тн.
Ето ти 2 хубави сайта с интересни книги в които можеш освен знание да намериш и много техники и методи за практикуване:
http://www.izvorite.com/
http://www.spiralata.net/

П.П.Един съвет от мен.Внимавай все пак да не се превърнеш в книжен червей.Знанието е хубаво нещо, но без практика е безмислено натрупано.И не бързай за никъде.Всяко нещо си идва с времето.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 13 Мар 2007, 17:38

WandaBlenda написа:.....Внимавай все пак да не се превърнеш в книжен червей.Знанието е хубаво нещо, но без практика е безмислено натрупано.И не бързай за никъде.Всяко нещо си идва с времето.

Много точно казано! Подкрепям мнението. :wink:
Аватар
EliKarim
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор