Здравей, Парцаливке!
И аз се присъединявам към мнението, че трябва да започнеш от медитация.
И наистина- опитай се да дисцанциреш възприятията си(но в никакъв случай въображението си) от книгите, филмите и игрите с магьосници. Виждал съм хора, които не го правят и запъркват в личните си светове едни такива огромни "филмирани" каши, че няма на къде. (на, не смятам себе си за изключение- имало е периоди, в които съм се филмирал бясно и съм виждал потенциална заплаха от всички страни, защото нещо ми е заприличало на нещо гледано на филм примерно ::изчервява се:: но все пак вярвам, че е зад гърба ми. Беше там, когато се записах във форума... Както и да е.)
За руните и сигилите има много изписана информация както на сайта, така и тук- във форума.
Освен това за "Тяло за душа" и за телекинеза ти е твърде рано и за това се чувстваш зле- просто претоварваш енергийно себе си, защото още не си се научила как да черпиш по-дълбоко от капацитета и резервите си. Започни от базовите неща.
Започва се с медитация и четене, освен ако при теб не дойде някой твой учител и не ти състави програма. И помни, че
истинският духовен учител не ти иска пари, иска само да види резултати, развитие и уважение в теб.
След това вече можеш да се насочиш към интересите си и да намериш постепенна градивна програма, която да съставиш, ако ще се опитваш да следваш няколко различни системи, или базовата програма на системата, която си избрала, която да персоналичираш.
И помни- започва се от простите неща, защото иначе можеш сериозно да си навредиш. "Научи се да пълзиш, преди да проходиш" беше казал един познат навремето... Тук има хора, които са готови да отговорят на всеки твой въпрос, или да те препратят към информацията, която ти е нужна, било то чрез линк към интернет или чрез препоръката на някоя книга.
Това е и отговора на въпроса ти "как да започна"- бавно и спокойно като реката, която си пробива път през скалите, развилнявайки се със разстояниет, което си е извоювала, но не и от извора.
Е... Толкова от мен, полу-заспал зад монитора... До нови срещи!