Защо месото е вредно?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот KAT » 23 Мар 2007, 20:40

явно никой не го интересува как духовете ни манипулират
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 23 Мар 2007, 20:56

Ок, аз се интересувам. Дай този ясен пример за който говориш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 24 Мар 2007, 07:37

Кои Духове точно имаш в предвид? Това че призоваваш даден дух/демон/бог/ангел/дявола... или както искаш ги наречи, означава ли, че към всички тези "същества", трябва да се държим с подозрение?
А какво би казал, ако ти призовеш някой от тези, които споменах по-горе и той съответно ти ПОМОГНЕ за това, което ти ИСКАШ - тогава какво е това - манипулация, но на кого, на теб или на тях...?
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот KAT » 25 Мар 2007, 13:12

КАК ни манипулират духовете?

Ще загатна само един пример. Става дума за това как почти всички хора смятат убиването на животни и яденето на месото им за нещо съвсем нормално и всиччко си е в разумните граници на човешкото съществуване. Нали животните са по-нисши от нас и са доста по-малко развити от нас хората затова можем да ги убиваме никакви угризения нямаме по тази част още повече че месото им служи и за храна, тоест за нашето лично оцеляване е нужно да се яде месо.

Сега за това последното всеки един човек може да съществува като организъм и без да яде месо, тоест няма нужда да се убиват животните. Могат да се ядат продукти от животните като мляко, сирене, кашкавал и др. подобни но при тях не е необходимо да се убива животното.

И сега всеки един човек нали се има за колко много е умен разумен, имаме литература поезия възвишени чувства към ближния, хуманност, искаме да общуваме с други извънземни цивилизацияи, а на собствената си планета всъщност избиваме някои по-нисши същества без да ни мигне и окото.

Да ви обяснявам ли защо не трябва ччовек да яде друг ччовек, защото трябва да се заччита личчността или разума на другия човек понеже той е като нас, почти същия и затова е кощунство да се яде друг човек. Но да се яде нещо по низше от нас може, като животните например. Нещо в тази логика доста куца, след като се вземе впредвид че можем да съществуваме и без месо от животните. Просто ние задоволяваме един вкусови усещания при яденето на месото.

Та мисълта ми че тази цялата логига защо е позволено да се яде месо , тоест да се убиват животните ни превръща в едни неразумно мислещи зверове или хищници по скоро.

Я сега си представете месенцето от свинята как стой в магазина на едни щандове, след това имате едно ваше дете и вземате това месо от магазина и приготвяте на вашето 2 годишно дете някакво ястие с месото и вие изпитвате едни такива възвишени чувства към вашето 2 годишно дете, като обич, всотдайност към него. Това какво звяра дава от кръвожадната си плячка и то детето да вкуси и да си похапне месенце.

Да не намесвам чувства като патриотизъм, родолюбие, героизъм и др. подобни в смисъла на това когото се убива едно животно къде отиват всиччките тези понятия някъде по дяволите.

Сега който е прочел това което написах и не е прогледнал за какво говоря е един немислещ неразумен глупак, койтоще продължи да се храни с месо и изобщо няма да му пука от това че се убиват животни.

Мога още да продължа, има едни заведения дето се грижат и помагат на едни такива свинччета като си сччупят крак или имат някакъв здравословен проблем. Да нали всичко си е наред ние сме си хуманни и трябва да помагаме на животните. А в следващия момонт си имаме кланница за животни.

Мога да бъда още по остър и и с по образни примери да ви го покажа,но и това беше достатъчно.

И някой от вас ако кажат че сами са си избрали че са съгласни да ядат месо и да се убиват животни има един научно фантастиччен филм поччти всички сигурно го знаете, става дума за ANDROMEDA и там има едни "магози" дето ядат всиччко що им попадне ние като ядем месо от убити животно сме все едно едни магози. Който не знае какво е "магого" да изгледа някоя и др. серия от сериал и да види как ще се отврати от магозите.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот АлексТТ » 25 Мар 2007, 14:28

Присъединявам се към КАТ.Ето една книжка,ако някой се интересува от вегетарианство.
Вегетарианството
Аватар
АлексТТ

Мнениеот Wizard » 25 Мар 2007, 14:36

Значи как ни манипулират "духовете" - тоест да Ядем месо - сигурно това си имал в предвид?
Лично аз си помислих, че ще ни говориш за това как сме манипулирани от съществата в астрала :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот KAT » 25 Мар 2007, 15:37

Wizard - аз точно това съм имал предвид, "как сме манипулирани от съществата в астрала ". Това да ядем месо и убиваме животните ни е натресено именно от тия в астрала, сега доволен ли си, тоест те мисловно са ни убедили че яденето на месо е правилно нещо - в горния пост обясних защо.

И тази дума "вегетарианец" също никак не я обичам, тя също е натресена от астрала и означава, човек дървеняк който не яде месо и се прави на много интересен с това че не яде месо и още ........

Само едно уточнение, самия аз от известно време не ям месо никакво, нито риба нито пиле, понеже вегетарианците можели да ядат пиле и риба, горките вегетарианци колко са заблудени с това ядене на риба и пиле, та нали и рибата и пилето някой човек ги е убил за да може вегетарианеца (който уж не ядял месо) да ги изяде.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 25 Мар 2007, 19:19

Да, сигурно си прав, но според мен това с месото е най-малкият проблем :wink: Човечеството се заблуждава за къде-къде по важни и съществени неща, от това дали да ядат месо или не.

Честно казано и аз не съм много по месото, още от малък не го обичах и когато ми слагаха да ям месо или го премествах на другите в чиите им, или го изхвърлях... Но според мен това е въпрос на вътрешно усещане или по скоро хранителна нужда. Верно е, че някои окултни ордени, като Розенкройцерите например, имат цяла система, разработена от тях, в която много подробно се казва какво е добре да яде окултния последовател и какво би било вредно за него. Една от основните техни препоръки е да не се яде изобщо никакво месо, тъй като то ни връща назад към земното и човешкото, което пък от своя страна ни пречи да се свържем с финните енергии.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот KAT » 28 Мар 2007, 14:35

Сега ще опиша още по-накратко какво е това противоречие в нашия живот на хората и как ние изобщо не се замисляме за това и си живеем мислейки си че всичко си е наред.

Човешката цивилизация към какво се стреми - накратко: техническо и технологично развитие, развитие на изкуствата науките, имаме поезия живопис, морал, някои се стремят да се развиват и духовно и да развиват съзнанието си. И живота си тече нали, хората се раждат работят произвеждат, трудят се и общо взето това е живота. Хвърлете така един поглед върху литературата и някой морални ценности ние хората какв бием се в гърдите чче сме хуманни и разумни най-вече. Ако няко човек недай си боже убие друг човек има си правосъдие и там всичките последствия.

И сега я ми кажете как това горното се връзва с това че ние убиваме животните и ядем и изобщо не изпитваме никакв угризения че сме ги убили. Ами я си погледнете всеки в неговата си глава и ще види че горе долу поччти не му пука за убитите животни. И противоречието идва от товачче не може ние хората да сме толкова разумни да се развиваме постоянно а в същото време да убиваме други биологиччни същества и да ги ядем, елементарният разум не би го позволили това, толкова е елементарно.

Обаччче видях че и на почти никой от вас не им пука за убиването на животните и сигурно продължавате да си ги ядете, нали много е вкусно, разумните канибалчета не могат да се откажат от недостатъците си.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mortisha » 28 Мар 2007, 16:18

Става дума за това как почти всички хора смятат убиването на животни и яденето на месото им за нещо съвсем нормално и всиччко си е в разумните граници на човешкото съществуване. Нали животните са по-нисши от нас и са доста по-малко развити от нас хората затова можем да ги убиваме никакви угризения нямаме по тази част още повече че месото им служи и за храна, тоест за нашето лично оцеляване е нужно да се яде месо.

Прав си, трудно разбирам, и още по-трудно ми е да свържа темата за месото и човешката жестокост с манипулация от астрлни същества. Астралните същества ни карат да сме жестоки и каква е тяхната цел според теб?Сега ще ти кажа, че много обичам животните, не да ги ям, обичам ги защото ги обичам, любовта не се подчинява на никаква логика, нали? Обичам ги защото умеят да обичат безусловно- ако се случи да не си разходя кучето,или да го оставя гладно, то няма да спре да ме обича , разбираш ли. В това отношение не смятам , че са по-нисши , макар,че се различаваме, тъй като природата е достатъчна за животното, за да го има, а човека живее в два типа среда -природа и култура, или пък,че животните не притежават някакви висши психични функции като абстрактно мислене, логическа памет, смислено възприятие, език, реч и т.н.. Но да, това не е достатъчно основание да бъдат убивани. Храна вече има много, на човек не му се налага да ловува , за да преживее и си решава, че ето на ще му стане нещо, ако спре месото, та нали имало протеини, източници могат да се набавят и от други продукти. От години не консумирам, наскоро бях на един курбан и ми предстои още един, от хорски срам, когато трябваше да опитам месо, в момента в който попадне в устата ми и асоциирам с това как животното е страдало и немога да го преглътна. Имам си и друга причина- предпочитам да се храня предимно с жива растителна храна, сбирала слънчева светлина и в частност такава, която расте над земята. Но дали някой ще яде, или няма да яде месо си е право на личен избор, никой няма право да съди никого. А колко ме боли за животните нямам как да опиша, дали когато биват убивани, или тормозени, и за уличните кучета ме боли и т.н., но това нищо не променя, а и не е редно да се правят такива генерални изводи за хората.
А според теб, дали някой е податлив на каквито и да е манипулации не зависи ли от степента на осъзнатост на човека ?
И по тази логика какво излиза, че хората, които по своите си причини не обичат месо, са по-осъзнатиот другите ?
А другите са марионетки движени от астрални същества и има малцина, които не се поддават на манипулациите и не ядат месо и по този критерий са нещо повече ? Твърде самонадеяно.
Така могат да кажат и непушачите за пушачите и т.н. , макар тук да не става въпрос за отнемане на нечий живот, не и под тази форма.
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 28 Мар 2007, 17:11

В последния си пост аз разгледах ситуацията все едно ние хората сме си сами и сами решаваме да ядем месо и аз веднага ви показах къде е противоречието . И от това косвено се достига до извода че ние за да сме в такова състояние относно яденето на месо значи има външна намеса в нашето мислене, от кого от някой който може да се бърка в мислите на хората, кой го може - могат го астралните духове, елементарно доктор Watson. И сега ако не го разберете ваша си работа.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 28 Мар 2007, 19:26

KAT, всичко ти прочетох, с някои неща се съгласявам с теб, но едно нещо неразбрах. С каква цел ни казваш всичко това, какво искаш да постигнеш? :)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 29 Мар 2007, 15:00

Да те откаже от месото, о низост такваз!
Честно казано, не мисля, че съществата от астрала ми внушават да ям месо и изобщо, че се намесват в моето хранене. Месото си го ям по причина, че например кръвната ми група предполага това, да кажем, че съм от род на ловци, а не на земеделци, или пък например може би намирам сила в месото - нещо, което не мога да намеря в тревата. Може да съм много далече от висотите, но честно казано, не се и напъвам да се вра където не ми е работа. Убиването на животни е интересна теза, защото същата мога да развия за убиването на растения - аз лично например на цветята си говоря, т. е. - приемам ги за равнопоставени.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Мар 2007, 16:40

galina_dim - от това което си написал(а) е съвсем ясно че нищо не си разбрал от това което съм написал по-нагоре. Най ме беше смях за кръвната група, как тя те карала да ядеш месо, това не е клише ами пълна простотия.

А пък растенията могат да се ядат понеже нямат съзнание.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Melina » 30 Мар 2007, 16:51

Разбира се, че сами решаваме, дали да ядем месо, или не. Съгласна съм с Mortisha. Същото може да се каже и за цигарите, алкохола, въобще наркотичните средства. Човек е наясно, че е вредно, но въпреки това го прави. Това е избор, дали е осъзнат е друг въпрос (това не значи, че е манипулиран от духове). Става въпрос за силата на волята, борбата със себе си.
КАТ, а, какво ще кажеш за животните изпозлвани за експерименти? Вероятно си наясно, че изключително много неща се тестват на животни - дрехи, козметика, лакове, лекарства, пластмаси, мебели, бои. Прогресът в някои области се дължи и на тестовете с животни.
Всичко си има цена. Дали си готов да я платиш си избираш, ти. Като нямаш пари да си платиш тока - стоиш на тъмно. Ако искаш аспиринче, с доказан ефект - приемаш факта за тестовете. Може да е жестоко, но човечеството си носи кармата и плаща цената за това, което има (или не).

Тук само ще вметна едно изказване на мой познат, без да коментирам, когато говорихме по темата "Защо хората ядат месо?" Той каза - "На прасето, такава му е кармата."

Със същата сила можеш да попиташ за войните. Хиляди години история, като грешките се повтарят по неповторим начин (както се казваше в една песен).

По повод вегетарианците - бъркаш тези, които се хранят здравословно, но понякога ядат риба и пиле (по причина, че в месото се съдържат 9 аминокиселини, които в другите хранителни продукти няма), за да си набавят определени хранителни продукти и другите като теб и много други, които са избрали да не приемат месо заради самите животни. Аз също съм от втория тип.

Съгласна съм и с galina_dim, за убиването на растенията. Но веднага щом можеш да усвоиш храна на такова равнище, че да не се налага да убиваш, което и да е живо същество - чудесно. До тогава - си плащаш цената.

КАТ, не съм съгласна да оправдаваш хората с това, че са манипулирани от духове, за това че не искат да видят нещо, което виждаш ти. Можеш дори да го погледнеш по този начин - АКО беше така както твърдиш, то излиза, че всички, които съзнателно са избрали да не ядат месо са успели да надвият манипулацията със силата на ума и волята си. Значи се връщаме пак до там, че е въпрос на личен избор и желание. :)
Аватар
Melina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 30 Мар 2007, 19:33

Melina - това горното твое писание е просто едно ломотене, както се изразяват едни други глупаци. И твърдението ти че не можело без месо са пълни тъпотий и измишльотини.

На парасето такава му била кармата, ами теб ако някой те изяде и твоята карма ли ще да е била такава. А кармата си е част от ломотенето на онези глупаци дето писах в първото изречение. И без това вие и онези глупаци астралните духове само си ломотите, с тази разлика че те наистина извличчат ползва от цялата работа, а ние хората сме в ролята на кармата на прасето.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Melina » 31 Мар 2007, 06:31

Чети по - добре, защото никъде не съм писала, че не може без месо.

На "ломотене" повече ми звучи твоето оплакване, че хората са манипулирани от "онези глупаци астралните духове" . А, ти, какво правиш по въпроса? Или, теб не те манипулират? Какво наситина мислиш, че трябва да се направи? Как стигна до този извод за манипулациите?

Първо, мен никой няма да ме изяде. Второ, като пиша за кармата, в случая имам пред вид - действието и резултата от него, или за бланса, хармонията и справедливостта като цяло. Пишкаш срещу вятъра - измокряш се, ако не, си сух. Плащаш цената на действието или бездействието си, сега или по - късно.

Каква им е ползата според теб? Какъв е плана? :)

"а ние хората сме в ролята на кармата на прасето." Това изречение няма смисъла, който си искал, но ок, разбрах какво искаш да кажеш.
Ако това ти е философията за живота и ако така нещата имат смисъл за теб, то ок.

"А пък растенията могат да се ядат понеже нямат съзнание."
icon_flowerface Как го каза? А, да - "пълни тъпотий и измишльотини" (тъпотии без "й") Значи, щом няма съзнание, може да се яде. Това може да е поредната рамка на твоите духове, как мислиш.

Извличали ползата от цялта работа, хммм с други думи на теб какъв ти е келепира, че си манипулиран, така ли :)
Аватар
Melina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Efrosina » 31 Мар 2007, 10:20

KAT аз няма да се меся в спора,но не съм съгласна с теб,че растенията нямали зъзнание!Веднъж четох една статия как едно цвете "разпознало" крадеца,който влязъл в къщата!Растенията имат съзнание,доказано е и научно!
Аватар
Efrosina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mortisha » 31 Мар 2007, 12:00

Efrosina написа:KAT аз няма да се меся в спора,но не съм съгласна с теб,че растенията нямали зъзнание!Веднъж четох една статия как едно цвете "разпознало" крадеца,който влязъл в къщата!Растенията имат съзнание,доказано е и научно!

Здравейте. :)
И на мене не ми се пилее енергия в спорове, но темата е много интересна. Efrosina, чела съм доста спорни неща за растенията като част от живата Природа и на колко много стимули реагират те, icon_flowerface, определено обожавам цветята и внимавам да не ги нараня, по какъвто и да е начин.:) Но дали растенията притежават Съзнание?Носител на съзнанието по правило е нормалния, достигнал до определена степен на развитие човек, или личността, даже бебета си нямат Съзнание. Според биопсихизма, психиката е присъща на живата природа, но пак според него е неприсъща за растенията, като част от тази жива природа , те притежават свойството дразнимост, или тропизми (реакции на растенията на фактори, които са присъщи за живота) нямат свойство чувствителност, за Съзнание в такъв случай неможе да се говори. Макар да ми се харесва да вярвам, че цветята си имат Душа :) icon_flowerface
:oops: Незнам обаче дали е така с марулята например ;)
Малко се поотклохиме от основната тема, за астралните същества, но авторът и сигурно ще отговори ;)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 01 Апр 2007, 07:45

Mortisha - написа по-горе че била на един курбан и трябвало да опита месо от хорски срам. По принцип щом си решила да не ядеш месо, не би трябвало някакъв курбан да те накара дори и да го опиташ месото. А пък да не говорим какво е това курбан, нали това е жертвоприношение на дадено животно примерно едно агънце в името на нещо и най-вече пред кого се прави този курбан пред някакъв несъществуващ Бог. Сега този Бог дето е създал този обичай за курбана аз го виждам като някакъв ибалник или по-скоро мазохист , защото той иска от едно биологично същество в случая човека, той човека да убие друго биологично същество за да му се угоди на този первезен Бог, нали ние хората занапред да сме си добре. Е според мен този Бог има нужда от психиатриччна намеса в разума му, или просто той ни се подиграва с това колко сме глупави. Май бях доста ясен че това за курбана също е измислено от тези така наречени астрални духове.

И понеже аз съм глупак само ще ви подхвърля една идейка за това защо може да се ядат растения, а защо не и месо. Защо този тъп Бог не иска например да му направим курбан не със животно ами примерно с някое растение, примерно да изкореним един корен с домати и да унищожим растението и ето курбана е готов, нали имаме жертвоприношение. Да ама не оня тъп Бог знае какво са растенията и той иска истинска жертва не нещо което само расте. Май пак бях доста ясен защо да се ядат растенията могат и защо не могат да се ядат животните.

Melina - аз горе долу чета внимателно и от това твоето "(по причина, че в месото се съдържат 9 аминокиселини, които в другите хранителни продукти няма), ", би следвало че трябва да ядем месо, защото ти си го написала защо.

И темата взе доста да се разводнява, нали всеки си решавал сам така че направете си избора, тоест вие вече сте си го направили още от малки и си яжте месо и нали съвестта ви е чиста, това оня Бог ви пуска такива мисли, в това мога да се закълна.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор