Necronomicon&Ритуал за призоваване на Заека

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот Darklady » 09 Апр 2007, 07:20

Не е нужно да се трият постовете.
Трябваше само да се направи отделна тема "Нек-реален или измислен"
Аватар
Darklady
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот magica » 09 Апр 2007, 08:49

Darklady написа:Не е нужно да се трият постовете.
Трябваше само да се направи отделна тема "Нек-реален или измислен"

Добра идея, Лейди.
Тогава, аз пък моля, нека модовете да разделят темата на две, като втората да се казва: "Некрономикон, реален или измислен".

(да не е "НЕК", защото това съкращение вече е заето от Национална Електрическа Компания и звучи не на място)
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Darklady » 09 Апр 2007, 12:02

ОК,нека да е Некрономикон.щом има опасност да го сбъркаш с Национална електрическа компания.
Аватар
Darklady
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 09 Апр 2007, 20:33

Нещо е измислено от някой,значи не работи?А стига бе :mrgreen: Интересно от къде идват тогава повечето ритуали.Сигурно са се появили ей тъй на от нищото?Тогава защо работят ритуалите и какво ги прави работещи?Ако Кроули да кажем е жив и реши да направи ритуала със заека, дали ще получи резултат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magica » 09 Апр 2007, 20:36

WandaBlenda написа:Нещо е измислено от някой,значи не работи?А стига бе :mrgreen: Интересно от къде идват тогава повечето ритуали.Сигурно са се появили ей тъй на от нищото?Тогава защо работят ритуалите и какво ги прави работещи?Ако Кроули да кажем е жив и реши да направи ритуала със заека, дали ще получи резултат :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Магът е, който прави резултатите, а не ритуалът. Ритуалът не значи нищо, ако не е правен от маг.

Що се отнася до Кроули... Имайки предвид, че е бил наркоман... Май е виждал Заека и без ритуал при поредната доза... :mrgreen:
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 09 Апр 2007, 21:29

Ставаше дума за това кога ритуалите работят и кога не.И след като казваш че магът е който прави резултатите, а не ритуала(което очевадно и аз имах предвид), не разбирам какъв е проблема с това дали Некрономикон е измислен от Лъвкрафт или не?От който ще да е измислен.Важно е върши ли работа.На Майки му върши работа Некрономикон.На теб ти върши работа заека на Карол.Толкоз :)

П.П.Кроули е наркоман или Кроули е използвал наркотици за магия?Индивидуално е кое от двете ще избереш като лично мнение.Има си отделна тема за това.Не за Кроули.За наркотиците.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Darklady » 09 Апр 2007, 21:37

Името не темата е страхотно.Звучи много великденско! icon_flowerface icon_angel
Аватар
Darklady
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот magica » 09 Апр 2007, 21:46

WandaBlenda написа:Ставаше дума за това кога ритуалите работят и кога не.И след като казваш че магът е който прави резултатите, а не ритуала(което очевадно и аз имах предвид), не разбирам какъв е проблема с това дали Некрономикон е измислен от Лъвкрафт или не?От който ще да е измислен.Важно е върши ли работа.На Майки му върши работа Некрономикон.На теб ти върши работа заека на Карол.Толкоз :)

П.П.Кроули е наркоман или Кроули е използвал наркотици за магия?Индивидуално е кое от двете ще избереш като лично мнение.Има си отделна тема за това.Не за Кроули.За наркотиците.

А, няма проблем от 1 маг за магия да се ползва всичко, НО ТРЯБВА да се познава реалността. Иначе се получава нещо много неприятно, което води не до магически резултат, а до кабинета на психиатър.

Кроули е НАРКОМАН. Не е маг. Сам си го е признал в интервю пред някъв си вестник (до колкото ме информираха). Следва да му го зачетем.
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mad_Mike » 09 Апр 2007, 21:59

Магика може би не си била информирана добре. виж тази тема там съм постнал линкове до документални филми за Кроули включително и неговата история с наркотиците. ако искаш може да погледнеш.
http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=2334
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Legion » 10 Апр 2007, 06:57

Mad_Mike написа:Магика може би не си била информирана добре. виж тази тема там съм постнал линкове до документални филми за Кроули включително и неговата история с наркотиците. ако искаш може да погледнеш.
http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=2334

О, познавам систъра. И тя, като и аз... Знаеш ли кога ще седне да ги изгледа? По-добре да не знаеш. Ако ти се занимава- таковата, напиши за какво иде реч.

Това, което аз знам, е , което Кроули е разправял като официална версия, в "Дневника на един наркоман". То гласи, че наркотиците хероин и кокаин са му били предписани за 1 месец като лекарства, да си лекува астмата. В комбинация и двата. За астма. Което е меко казано невъзможно.

Като лекарство- Фройд е описал, че кокаинът има антидепресивни свойства и стимулиращи свойства и съветва Е. Марксов да го използва за лечение на морфиноманията си. Същият умира, което води до вписването на кокаина в списъка на опасните вещества още по времето на Фройд.

Едно от нещата, които са известни за кокаина е, че може да причини дихателни и бъбречни разстройства.

За хероина, Дрезер е считал, че е ефикасен при кашлицата на туберколозно болни и като аналгетик. Всъщност това е полусинтетично производно на морфина. И е забранен.

За лечение на астмата , на Кроули е невъзможно да са му били предписани които и да било от двата наркотика. А особено в комплект и двата- това е speedballing и е изключено да му е било предписано от който и да е лекар.

Може на Кроули да му е било предписано лечение на наркоманията му, по подобен начин, но не и в комбинация от двете вещества, а в качеството на субституираща и поддържаща програма (терапия), което ще рече дълговременно лечение (не може да бъде за месец в никакъв случай) със законно произведени или внесени препарати с цел корекция на телесни, психични и поведенчески разстройства, както и за предотвратяване на здравните и социалните щети, настъпили вследствие на злоупотреба с наркотични вещества.

Т.е. ако са му били предписани, не са били в комбинация в никакъв случай, не са били за лечение на астма, както Кроули е писал, а най-вероятно е било с цел лекуване на наркомания с оглед на факта, че е бил наркоман.

Това е, което аз мога да кажа.
Аватар
Legion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 10 Апр 2007, 08:37

темата би трябвало да се казва - загнездването на тъпия Заек в главата на magica. Magica следващия път като прозовеш Заек и той ти се яви му кажи че аз съм му казал, че е много тъп и нищо не може. А пък ония от Ордена на Некрономикона, по-големи олигофрени от тях няма. Чакам умряломанщината да си стовари силата върху мен, ай много поздрави.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magica » 10 Апр 2007, 09:07

KAT написа:темата би трябвало да се казва - загнездването на тъпия Заек в главата на magica. Magica следващия път като прозовеш Заек и той ти се яви му кажи че аз съм му казал, че е много тъп и нищо не може. А пък ония от Ордена на Некрономикона, по-големи олигофрени от тях няма. Чакам умряломанщината да си стовари силата върху мен, ай много поздрави.

Ти да не полудя? О, чакай... Ти си от тези, които Не Разбират, Че Заекът Не Съществува, защото е Художествена Измислица. Но Илюзията е част от магията. Всъщност, моето скромно мнение е, че това е най-забавната и част.

Кажи ми, какъв ти е Проблемът със Заека? Заекът си е много добре разработен персонаж от книгата. Като станеш писател от величината на Луис Карол, тогава може да се пробваш за литературен критик. А до тогава... Ще ти подам кърпичка, обещавам! :mrgreen:

Пък за това:
ония от Ордена на Некрономикона, по-големи олигофрени от тях няма. Чакам умряломанщината да си стовари силата върху мен

И аз това го чакам. Айде, ако ти се случи преди на мен да ми се случи, ще разправяш как е минало. :mrgreen:
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот autumnia » 10 Апр 2007, 09:41

KAT написа:Magica следващия път като прозовеш Заек и той ти се яви му кажи че аз съм му казал, че е много тъп и нищо не може.

Ако ти си му казал, че е много тъп, той вече не знае ли, че си му го казал, че да трябва и девойчето да му го казва?
Не мислят за смъртта, а злобата расте,
Гърлата си гризат, от скука уморени.
Не ме засягат свадите на този свят.
Аз виждам кладата, приготвена за мене!
Аватар
autumnia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот dragon_girl » 10 Апр 2007, 10:51

А няма ли и ритуал за сготвяне на Заека на манджа? icon_eusa_dance
Аватар
dragon_girl

Мнениеот magica » 10 Апр 2007, 11:55

dragon_girl написа:А няма ли и ритуал за сготвяне на Заека на манджа? icon_eusa_dance

Има и такъв ритуал, много вкусен при това. Нарича се Ритуал за приготване на Заешко в Тенджера под Налягане. :roll: Само още не съм установила какво точно е налегнало тенджерата... Ще е нещо невидимо обаче, защото доста дебнах тенджерата с надеждата да видя какво я наляга и как, ама...

Но независимо от това, че още не съм наясно по този въпрос, а също и въпреки моите съмнения в успехите на този ритуал, когато аз го правя (понеже тенджерата все загаря на дъното, чистите да я вземат)... От сигурни източници знам, че той действа както си трябва при някои, които го практикуват от Много Време Насам и имат опит в Магията на Манджата с Заешко. :mrgreen:
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 11 Апр 2007, 04:39

Ех... ако преди двайсетина години ви бях срещнал... :roll:
Помня, че тогава исках да видя заека Роджър. Макар, че и сега да го призовете, много ще му се радвам... при това без налягане!
:oops: Заек под налегната тенджера не звучи толкова абсурдно, колкото повикан заек... без тенджера icon_eusa_dance
Хайде сега ,отивам да си налегна парцалите... icon_sleeping
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот magica » 11 Апр 2007, 06:50

sanguinary написа: :oops: Заек под налегната тенджера не звучи толкова абсурдно, колкото повикан заек... без тенджера icon_eusa_dance
Хайде сега ,отивам да си налегна парцалите... icon_sleeping

Това, че ти звучи абсурдно повикването на Заек без тенджера, е, защото не си гледал Зайци. Те идват, когато ги повикаш и не размахваш тенджера насреща им, а примерно прясна тревичка, току що набрана от полянката (морковите и зелето са скъпи удоволствия за един средностатистически Заек).

Ех... ако преди двайсетина години ви бях срещнал... :roll:
Помня, че тогава исках да видя заека Роджър. Макар, че и сега да го призовете, много ще му се радвам... при това без налягане!

Да, ама съгласи се сега, че Заека Роджър, ако бъде призован без налягане от твоя страна, няма да бъде толкова интересен, колкото ще бъде интересен, ако има такова налягане! Всъщност, тогава и ти ще си много интересен, а не само Заека Роджър... icon_eusa_dance

П.П.

(\__/)
(='.'=) Не се притеснявайте! Обичайте Зайците!
('')_('')
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор