Всеки ли има Способности ?

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот NEVIDIMIQ » 23 Май 2007, 20:21

Ясновидство, проникване в миналото и бъдещето, медиумно откровение, урочасване, левитация... Всички те са "паранормални" дарби. Изключителни ли са те или всеки ги притежава? Раймон Реан, известен парапсихолог, отговаря така: "Това, което мога да правя аз, могат да го правят и моите ученици." Всеки от нас може да развие методично и научно своите вътрешни възможности и да постигне съвършенство на своите вътрешни сили. Раймон Реан твърди, въз основа на своите дългогодишни изследвания и опити, че парапсихологията е наука за духа, която всеки може да овладее. Хората се раждат с дарба да проникват в невидимия свят. Остава само да се научим да развиваме и култивираме тази способност.
Последна промяна NEVIDIMIQ на 24 Май 2007, 09:27, променена общо 1 път
Аватар
NEVIDIMIQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот МагНаско » 23 Май 2007, 21:01

Здравей бих искал да те попитам какво е дарба и според теб?!?

А що се отнася почти всеки един човек може да развие някой способности
при подходящото обучение . Лично според мен нещата който повечето хора наричат дарба и паранормални са си напълно нормални и 95 процента от населението могат да ги развият. Останалите 5 пр са нещото по така.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Aine^ » 24 Май 2007, 08:33

Аз съм на мнение, че във всеки един ги има тези неща въпроса е да ги открие, а това става със стремеж за самоосъвършенстване и ореодоляване на физическото, трябва да се издигне на духовно ниво. Но във всяка една личност дълбоко в тях тези неща са заложени.
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ZefaS » 24 Май 2007, 09:03

Чувал съм следната теория. Преди хората са владеели всички тези дарби. Но с времето и с развиването на човечеството те са закълняли. Например телепатията. Сега вълните са улавяни от антените и ги гламе по телевизията или ги слушаме по радийота, преди сме ги улавяли със собствените си глави, но защо и сега да го правим като има и по лесен начин? Та това е идеята на теорията.
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот NEVIDIMIQ » 24 Май 2007, 09:25

ок .. грешка в заглавието.. Въпросът е .. Всеки ли има Способности .. и отговорът е .. КАТЕГОРИЧНО ДА !!!
Аватар
NEVIDIMIQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот dead_angel » 13 Юни 2007, 07:39

Да ама защо толкова малко хора я развиват,дали защото вече не се нуждаем от нея.По- голямата част е взаимствана от приказките,истинската магия или така наречените екстрасензорни вазприятия могат да развият само малка част от хората,това е като рисуването-дарба
Аватар
dead_angel

Мнениеот weballergy » 13 Юни 2007, 09:37

dead_angel написа:Да ама защо толкова малко хора я развиват,дали защото вече не се нуждаем от нея.По- голямата част е взаимствана от приказките,истинската магия или така наречените екстрасензорни вазприятия могат да развият само малка част от хората,това е като рисуването-дарба
Не мога да се съглася, че е дарба. За много неща се изисква да се потрудиш да станат - на някои им се удава по-лесно, други се опитват с години докато го постигнат. Така е и с магическата практика - някои успяват почти от първия път, на други не им се удава толкова лесно. Но в крайна сметка всеки може да успее, стига да има постоянство и воля.
И вяра.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ~Talyn~ » 17 Апр 2008, 16:22

NEVIDIMIQ написа:Ясновидство, проникване в миналото и бъдещето, медиумно откровение, урочасване, левитация... Всички те са "паранормални" дарби. Изключителни ли са те или всеки ги притежава? Раймон Реан, известен парапсихолог, отговаря така: "Това, което мога да правя аз, могат да го правят и моите ученици." Всеки от нас може да развие методично и научно своите вътрешни възможности и да постигне съвършенство на своите вътрешни сили. Раймон Реан твърди, въз основа на своите дългогодишни изследвания и опити, че парапсихологията е наука за духа, която всеки може да овладее. Хората се раждат с дарба да проникват в невидимия свят. Остава само да се научим да развиваме и култивираме тази способност.

А това къде си го чел? В негова книга или статия? Ако е в книга моля да напишеш името й. А според мен всеки притежава по една малка частица от всичко,а волята ти я развива и усъвършенства.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 17 Апр 2008, 23:16

Щ си позволя да изкажа едно твърдение хората с така наречените дарби са получили всичко това не само с много труд и услиля но ако мога така да се изразя " били са прободени с нож до кокал" за да се получи това им пробуждане на способностите , един такъв пример е Ванга но не е единствения. Така че помислете какво искате и едва след това тръгнете по този привидно красив и пълен със изящество път почертавам ПРИВИДНО.

П>С> Пожелавам успех на всички тръгнали по пътя на светлината
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 18 Апр 2008, 07:46

Според мен всеки си има всичко - но има достъп до толкова, колкото може да понесе. Добър е примерът с Ванга, и не е само тя.

По-големи способности означава по-голяма възможност за въздействие върху Вселената - а Вселената е единна система и всички процеси в нея се подчиняват на закона за запазване на баланса. Един небалансиран човек просто няма да получи способности, с които да застраши баланса на цялото. И за да получи развитие на способностите, преди това трябва да е доказал, че има съзнанието и отговорността за това - а това става най-често в доста неприятни за човека ситуации, както каза и МагНаско. Та човек наистина трябва да внимава какво си пожелава, въпреки че не винаги това "събуждане" на човека става по негово собствено желание или поне не по съзнателно желание.

Друго си мисля аз напоследък - че има души, които са по-напреднали в "службата" си към даден егрегор и връзката им с този егрегор не се губи при преражданията. В настоящия си живот те получават закрила от егрегора до момента на физическа и психологическа зрялост и достатъчна стабилност, когато биват "пробуждани" и насочвани към съзнателни и по-ефективни действия.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ~Talyn~ » 18 Апр 2008, 07:57

Venus,би ли ми припомнила какво означаваше егрегор.Помня,че го четох,но съм го забравил. icon_thanks предварително
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 18 Апр 2008, 08:06

Така че помислете какво искате и едва след това тръгнете по този привидно красив и пълен със изящество път почертавам ПРИВИДНО.
като полянката... от шосето изглежда зелена, готина, искряща, като стъпиш на нея... кал, фъшкии, камъни, тревни туфи, бабуни, ...

всеки "може" да стане магьосник, точно както всеки "може" да стане програмист или художник... просто този който има предразположеност към музика ще види зор с рисуването и този който е предразположен към математика и логика, ще има леки успехи в програмчирането, за разлика от този който му иде отръки грънчарството или литературата
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот venus » 18 Апр 2008, 08:22

~Talyn~ написа:Venus,би ли ми припомнила какво означаваше егрегор.Помня,че го четох,но съм го забравил. icon_thanks предварително

Егрегорите са енергийно-информационни структури. Образуват се от емоционалната и мисловната енергия на хора, които имат общи интереси - егрегор на любовна връзка, на приятелска компания, на фирма, на университет, на държава, на религия и т.н. Всяко структурирано отношение между хората ражда егрегор.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ~Talyn~ » 18 Апр 2008, 08:28

Ааааа да!Venus, много ти благодаря!Припомних си! :)
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Rose_redd » 18 Апр 2008, 12:33

Аз например харесвам следното твърдение:" Всяка "дарба" е 15% талант и 85% практика" и това не важи само в магията! angel12.gif
EyeS oN Me - MinD On YoU
Аватар
Rose_redd
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BallFace » 03 Юни 2008, 09:30

ZefaS написа:Чувал съм следната теория. Преди хората са владеели всички тези дарби. Но с времето и с развиването на човечеството те са закълняли. Например телепатията. Сега вълните са улавяни от антените и ги гламе по телевизията или ги слушаме по радийота, преди сме ги улавяли със собствените си глави, но защо и сега да го правим като има и по лесен начин? Та това е идеята на теорията.

И аз съм чувал същото :)
Според мен всеки може да развие тези "дарби".Просто е въпрос на практика.Лично на мен много пъти ми се е случвало да проявя телепатия.Като малък 1-2 пъти ми се беше случвало да сънувам един и същ сън със сестра ми.Като говоря с някой да кажем едно и също едноврменно и такива неща.Не мисля, че е нещо "паранормално".Наричаме го така, защото все още няма обяснение, но според мен това си е чисто нормално (като магия, телепатия, ясновидство и т.н.)
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Moerin_Elf » 03 Юни 2008, 09:48

По принцип човекът се ражда с тези "дарби",но в повечето случаи хората или не им обръщат внимание и те "закърняват" или и да им обърнат внимание ,много не правят нещо по въпроса.
Тези "дарби" са едни от изгубените умения на човека :)
Някои от тях са т.нар. сетива.Човекът не се е родил само със слух,обоняние,зрение,вкус....Това са само една малка нищожна част от неговите умения и възприятия :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот degagement » 28 Юни 2008, 15:11

dead_angel написа:Да ама защо толкова малко хора я развиват,дали защото вече не се нуждаем от нея.

Напротив, все още се нуждаем от подобни работи (идва ми да се разсмея с глас като че та "дарби"). Просто на едни нещо се удава по-лесно на други - по-трудно.
Малко хора развиват тея неща, защото не работят достатъчно за да ги развият.
Жизненият ми опит говори, че няма нещо, което да не можем да развием, стига да работим достатъчно за него.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот mmarreettoo » 29 Юни 2008, 09:18

Rose_redd написа:Аз например харесвам следното твърдение:" Всяка "дарба" е 15% талант и 85% практика" и това не важи само в магията! angel12.gif
tva tvurdenie absolutno vqrno i to za vsi4ki ne6ta pone pri mene e taka kat praktikyva6 ne6to dostatu4no vreme to i 6te ima rezyltat
Аватар
mmarreettoo

Мнениеот galina_dim » 29 Юни 2008, 20:55

В този форум не се толерира писането на латиница.

Моето мнение е, че не всеки човек се ражда със способности. Много малка част се раждат така. Голяма част от тях не го осъзнават. Голяма част от малкото, които го осъзнават, не ги развиват. И остават шепа народ.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор