Модератор: Cath
Не мога да се съглася, че е дарба. За много неща се изисква да се потрудиш да станат - на някои им се удава по-лесно, други се опитват с години докато го постигнат. Така е и с магическата практика - някои успяват почти от първия път, на други не им се удава толкова лесно. Но в крайна сметка всеки може да успее, стига да има постоянство и воля.dead_angel написа:Да ама защо толкова малко хора я развиват,дали защото вече не се нуждаем от нея.По- голямата част е взаимствана от приказките,истинската магия или така наречените екстрасензорни вазприятия могат да развият само малка част от хората,това е като рисуването-дарба
NEVIDIMIQ написа:Ясновидство, проникване в миналото и бъдещето, медиумно откровение, урочасване, левитация... Всички те са "паранормални" дарби. Изключителни ли са те или всеки ги притежава? Раймон Реан, известен парапсихолог, отговаря така: "Това, което мога да правя аз, могат да го правят и моите ученици." Всеки от нас може да развие методично и научно своите вътрешни възможности и да постигне съвършенство на своите вътрешни сили. Раймон Реан твърди, въз основа на своите дългогодишни изследвания и опити, че парапсихологията е наука за духа, която всеки може да овладее. Хората се раждат с дарба да проникват в невидимия свят. Остава само да се научим да развиваме и култивираме тази способност.
като полянката... от шосето изглежда зелена, готина, искряща, като стъпиш на нея... кал, фъшкии, камъни, тревни туфи, бабуни, ...Така че помислете какво искате и едва след това тръгнете по този привидно красив и пълен със изящество път почертавам ПРИВИДНО.
~Talyn~ написа:Venus,би ли ми припомнила какво означаваше егрегор.Помня,че го четох,но съм го забравил.предварително
ZefaS написа:Чувал съм следната теория. Преди хората са владеели всички тези дарби. Но с времето и с развиването на човечеството те са закълняли. Например телепатията. Сега вълните са улавяни от антените и ги гламе по телевизията или ги слушаме по радийота, преди сме ги улавяли със собствените си глави, но защо и сега да го правим като има и по лесен начин? Та това е идеята на теорията.
dead_angel написа:Да ама защо толкова малко хора я развиват,дали защото вече не се нуждаем от нея.
tva tvurdenie absolutno vqrno i to za vsi4ki ne6ta pone pri mene e taka kat praktikyva6 ne6to dostatu4no vreme to i 6te ima rezyltatRose_redd написа:Аз например харесвам следното твърдение:" Всяка "дарба" е 15% талант и 85% практика" и това не важи само в магията!