Здравей,
Прочетох внимателно онова което си писала, но като усещане ми остана че ти не си особено наясно какво и до колко искаш да промениш. Хубаво е намерението ти, но трябва да имаш ясна цел. Сега има различни начини за промяна, вътрешна и външна.
Трябва да изясниш за себе си какво ще променяш! Промяната на съзнанието е може би една от най-трудните задачи на човешкото развитие. Ако си решила да мислиш позитивно, това е добре. Ако си решила да помагаш на хората - също е добре. Ако това са ти целите, просто го направи. Аз не бих могла да ти дам ритуали за лична промяна, но мога да ти кажа че има духовни техники, които би могла да ползваш - йога, медитация, кундалини йога,! Започни с това, да разбереш какво искаш да направиш в живота си като главна цел, установи къде са ти силните и слаби страни. Направи цялостна преценка на досегашния си начин на живот. И започни мила да развиваш съзнанието си, като първо образовай себе си. Познанието е един от начините да стигнеш и до промяна, вътрешна. Позитивизма идва от това, да усещаш вътрешна хармония и за това бих ти препоръчала да изчистиш чакрите, енергийните си центрове и да започнеш да правиш упражнения с йога. Това помага за хармонизация на тялото и духа. По нататък, трябва може би да почетеш повечко да разтвориш кръгозора си, така че да можеш да опознаеш и себе си.
Не случайно на вратите на главния храм в Египет пише: Опознай себе си и ще видиш Бог! Не помня точно цитата, но нещо подобно исках да ти кажа и аз. Най-трудната задача на човека е да опознае себе си, и да се приеме такъв, какъвто е. И после, ако нещо не му харесва - да го промени. Обаче, те предупреждавам че опознаването на собствения ти Аз може да трае цял живот, ако ли не и няколко други.
А и тук във самия форум, може да намериш някои духовни практики, за себеопознаване - има и полезни медитации. Стига да се поровиш и ще намериш

Аз лично се променям чрез много вътрешни конфликти и питания, чета много и непрекъснато се интересувам от света около себе си и комуникирам с хората, като се стремя да опознавам колкото се може повече от човека като личност и духовно същество. Колкото повече комуникираш и си отворена към хората, толкова повече промени ще настъпват и в съзнанието ти. Но да не останеш впечатление, че всички хора могат да ти бъдат полезни. Подбирай ги внимателно, търси тези които наистина работят с духа си и се развиват в някаква своя си посока! Толкова от мен! Дано ти бях полезна