Нещо за себе си

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот B-L-O-T » 02 Юли 2007, 08:31

(EDIT)
stanislava - Да вметна че злобата не разболява ами обратното . Злобните хора рядко боледуват . Тъй като те са настроени войнствено към всичко и отблъскват и болестите . Техният организъм благодарение на съзнанието им е винаги в готовност да атакува . Злобата има други вредни действия но това не е едно от тях .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 02 Юли 2007, 08:51

За способноста да черпят от енергията на околните ли става въпрос?В смисъл,че от излишък пак са в дисбаланс?
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 02 Юли 2007, 09:09

Така е, аз наистина дадох за пример един частен случай, с който илюстрирах пропастта между мисли и действия с твърде голяма полярност. Но ако малко смекча нещата, може би случаят на това разминаване, ще се превърне в масов и общозначим. Имам предвид цялото разнообразие от вредни /съжалявам, че пак прибягвам до олигофренските квалификации : )))/и не дотам вредни мисли и мислички, паразитиращи из съзнанието на всеки един от нас и които му причиняват разни крайности и циклофренични настройки в поведението като цяло. Понякога е непосилно и трудно да ги овладеем, така, че да ги вкараме в графата "здравословна негативност", тази, която балансира позитивното. А за индивидите, които не са запознати със self- или mind- контрола, направо е пагубно. На моменти, разбира се. Ето, това пак е част от някаква природа, заради която сме точно тук и точно в този вид.
Малко абстрактно се изразих, но зная, че вие ме разбрахте.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот stanislava » 02 Юли 2007, 10:07

И малко да допълня,ако не се изрази чрез гняв-злобата,да не би да имахте в предвид излъчването през очите?Малохия?-Към В-Л-О-Т?
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 02 Юли 2007, 10:36

stanislava: Защо приемаш злобата като негативна енергия в излишък, който като такъв непременно трябва да струи отнякъде? Понякога това е енергията, която ни изправя срещу нашата собствена негативност и в този смисъл провокира противоречия в нас самите и желание да проявим инстинктите си в най-сатуриран вид.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот stanislava » 02 Юли 2007, 11:55

Как се приема от Вас така нареченото-уроки,лоши очи?Не е задължително да е негативна,факт е че има такова явление.И става въпрос за насочена енергия от друг към нас,говорим по принцип.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 02 Юли 2007, 12:57

Аз лично приемам урочасването като вид "разконцентриране", при което се намаля усещането за собственият ни природен ритъм. От там нататък "ефектите" /или дефектите :)))/ са неизброимо много.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот stanislava » 02 Юли 2007, 13:16

А какъв е начинът по който става самото разконцентриране.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nvknvk » 06 Юли 2007, 16:19

ЧОвек който не се чувства удобно в обществото трябва да го избягва.
Хората се делят на 3 групи. Ангели, демони и богове. Тези които са комуникативни обичат хората любовта нежноста тези в най висшата си точка ще станат ангели. Тези които обичат злобата и гнева демони. Аз например съм такъв. Обаче ако имаш чакра на главата си със 9 листенца
ти си бог със нея можеш да правиш всичко. Архангелите са със 8 това са пророците от древен Израел. Със 7 са маговете -херувимите. Със 6 богатите хора. Със 5 началнците на ордени със 4 ангелите или служителите в тези ордени Май се отклоних малко.
Ангелската подредба нека някой ангел я каже

Аз например съм злобен но срещу несправедливоста и се боря срещу нея. Има хора които освен че са злобни са и гадни те ще разберат че
има пътни знаци общо валидни за всички. И който ги нарушава страда. Тези хора също са от моя сой ама са деца всравнение с мен.

Абсолютен баланс никога няма да съществува чети тук
http://store3.data.bg/nvknvk/webpage/letter1.htm#2
http://nvknvk.narod.ru/letter1.htm#2 от чужбина
Хората са или добри или зли и това си проличава колкото повече расте човека
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 06 Юли 2007, 17:59

От къде такива определения "Хората се делят на 3 групи..." ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 06 Юли 2007, 18:18

nvknvk какви са тия групи,хората са хора,не мойе човек да е Бог или демон какво е това???
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 06 Юли 2007, 18:19

Еее, B-L-O-T как не се сети-неговия бог-дявол му е казал :wink: или може и той да е казал на неговия бог-дявол да ги разделя така icon_argue
Според някаква психология хората се делят на поне 4 групи, но това е off topic, а според прикривачите nvknvk май попада във втората група, по тяхното делене. Ако искат и на 1000 групи да се делят и да ги делиш никой не дава 5 пари, разграниченията ти съществуват само в твоя 'красив' ум.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 06 Юли 2007, 18:25

"Ако искат и на 1000 групи да се делят и да ги делиш никой не дава 5 пари, разграниченията ти съществуват само в твоя 'красив' ум." - Прекрасно .
Хората се деляли . Хората се делят само и единствено от хората . Никой друг или нищо не си прави труда да дели . За човешкият ум е много по-лесно хората да се делят на 3 вида . Изисква се по-малко мозъчни усилия в изследването им . За това за хората деленията на хората ще е цифра а не число . Виждат човек , лепва му етикет веднага (причислява го) и веднага умът е незатормозен от ново :)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Go2Hell » 17 Юли 2007, 05:30

Изобщо не съм съгласна, че хората се делят на каквито и да е групи ,пък още по-малко или са зли,или добри. Пълен абсурд!Съгласна съм с B-L-O-T - това наистина е по-лесният начин да приемеш нещата. Според мен към хората трябва да се отнасяш с разбиране - никой не е абсолютно добър или абсолютно лош независимо какви титли (демони,ангели,богове) ще им сложите..
Аватар
Go2Hell

Мнениеот Arian Star » 17 Юли 2007, 09:26

Здравей,

Прочетох внимателно онова което си писала, но като усещане ми остана че ти не си особено наясно какво и до колко искаш да промениш. Хубаво е намерението ти, но трябва да имаш ясна цел. Сега има различни начини за промяна, вътрешна и външна.
Трябва да изясниш за себе си какво ще променяш! Промяната на съзнанието е може би една от най-трудните задачи на човешкото развитие. Ако си решила да мислиш позитивно, това е добре. Ако си решила да помагаш на хората - също е добре. Ако това са ти целите, просто го направи. Аз не бих могла да ти дам ритуали за лична промяна, но мога да ти кажа че има духовни техники, които би могла да ползваш - йога, медитация, кундалини йога,! Започни с това, да разбереш какво искаш да направиш в живота си като главна цел, установи къде са ти силните и слаби страни. Направи цялостна преценка на досегашния си начин на живот. И започни мила да развиваш съзнанието си, като първо образовай себе си. Познанието е един от начините да стигнеш и до промяна, вътрешна. Позитивизма идва от това, да усещаш вътрешна хармония и за това бих ти препоръчала да изчистиш чакрите, енергийните си центрове и да започнеш да правиш упражнения с йога. Това помага за хармонизация на тялото и духа. По нататък, трябва може би да почетеш повечко да разтвориш кръгозора си, така че да можеш да опознаеш и себе си.
Не случайно на вратите на главния храм в Египет пише: Опознай себе си и ще видиш Бог! Не помня точно цитата, но нещо подобно исках да ти кажа и аз. Най-трудната задача на човека е да опознае себе си, и да се приеме такъв, какъвто е. И после, ако нещо не му харесва - да го промени. Обаче, те предупреждавам че опознаването на собствения ти Аз може да трае цял живот, ако ли не и няколко други.
А и тук във самия форум, може да намериш някои духовни практики, за себеопознаване - има и полезни медитации. Стига да се поровиш и ще намериш :) Аз лично се променям чрез много вътрешни конфликти и питания, чета много и непрекъснато се интересувам от света около себе си и комуникирам с хората, като се стремя да опознавам колкото се може повече от човека като личност и духовно същество. Колкото повече комуникираш и си отворена към хората, толкова повече промени ще настъпват и в съзнанието ти. Но да не останеш впечатление, че всички хора могат да ти бъдат полезни. Подбирай ги внимателно, търси тези които наистина работят с духа си и се развиват в някаква своя си посока! Толкова от мен! Дано ти бях полезна icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 09:29

Go2Hell написа:Здравейте.
Искам да ви помоля за нещо.Преди имах разни проблеми и т.н.Сега се опитвам да живея с някаква позитивна нагласа,но ми е страшно трудно,понякога ми е много трудно да се отпусна.Искам да дам на хората нещо хубаво от себе си,искам те да го усещат и не искам нищо в замяна,но ме е много страх,че бъркам,че не правя достатъчно.Неспокойна съм.Искам да направя нещо за себе си.Възможно ли е?Някакъв ритуал или нещо такова?Не съм много навътре с нещата,но предполагам,че това не е лошо.
Благодаря ви предварително.

Първо искам да кажа, че при теб става дума за тревожност, а не толкова за страх. Понякога тревожността е осъзната, понякога не. Има специални методи в психологията, с помощта на които се определя степента на тревожност и чак след това се предприемат мерки. Разбира се, не става дума за терапия с медикаменти. Те се прилагат в много краен случай.
Казваш, че се опитваш да живееш с позитивна нагласа. Ще ти кажа, че това не става просто ей така. Решаваш, че от днес ще си позитивна и това веднага да се случи на секундата. Позитивността е резултат от това как възприемаш света около себе си, какво е цялостното ти отношение към живота и към всичко, което се случва, независимо дали те засяга или не.
Ако бъркам извини ме, но доколкото усещам ти си млад човек, който има нужда да сподели това, което го тревожи. Хубаво е да направиш една консултация с психолог, след това сама ще прецениш дали това е решението на проблемите ти.
И накрая да те подсетя за една мисъл - "Прави каквото трябва, да става каквото ще!".
Ако искаш пиши ми на ЛС.
Желая ти успех!
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 18 Юли 2007, 10:00

Lonely Ghost - Тревожността е страх . "Прави каквото трябва , да става каквото ще" - Нищо не трябва само по себе си .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 10:36

B-L-O-Te, с цялото ми уважение към твоята компетентност не мога да се съглася с теб, че тревожността е страх. Ще се опитам много накратко да я обясня. Казвам накракто, защото темата е доста обширна и си е чисто в облястта на психология, а и тук не е място за лекции. Та ето за какво става дума:
Основни човешки емоция са тревожността и страхът , които са се развили през поколенията като приспособителен механизъм за справяне с опасността. Трудно е разграничението между тях. Но докато страхът е разбираема и съразмерна реакция на личността към една реално заплашваща ситуация, тревожността е несъразмерна реакция срещу опасността или дори срещу въображаемата опасност, т.е. при страха опасността е ясна, обективна, докато при тревожността тя е скрита, субективна. По такъв начин страхът дава възможност на индивида да отстранява заплахата, чрез предприемане на целенасочени действия. Страховите реакции се менят по интензитет от просто внимание или изненада до изключителна степен на паника или ужас. При дадени ситуации страхът и тревожността могат да се обединят. Тревожността е такова състояние на човешката психика, което се предизвиква от възможни или вероятни неприятности; отлагане на желаното и приятното; неочакваност; изменения в обичайната обстановка и дейност, т.е. от особени ситуации с подчертана значимост за личността. Тревожността като личностова черта би могла да се обясни с относително индивидуалните различия на тревожното предразположение, тенденцията на отделните индивиди да реагират различно на ситуации, възприемани като заплашващи или неприятни. Тревожността се превръща в сила, посредством която личността фокусира и ограничава съзнанието на социалния опит.
Извинявам се за това, че съм отегчителна но доста общо и не съвсем точно ще обобщя, че страхът се появява при конкретна заплаха и той е сигнал за предприемане на конкретни действия за отстраняване или преодоляване на тази заплаха, а тревожността се появява при въображаема или хипотетична такава.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 18 Юли 2007, 10:43

При страхът опасността не е обективна вингаи . От това което ми написа искам да ми дадеш пример защото говориш неща за тревожността които отговарят и на страхът и обратно . Искам пример с ясно разделение ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 11:06

B-L-O-Te, както преди малко написах, че се отнасям с огромно уважение към твоята компетентност, но когато отговаряш на моите постове (а и на другите) остави императивния тон малко настрана. Не може по всички въпроси да си "последна инстнация" (няма да обяснявам защо). Хората обичат да бъдат уважавани в незнанието си, а не да бъдат назидавани заради него. Всички се учим.
А на конкретния ти въпрос няма да отговоря. Ако толкова много много те интересува потърси литература, публикации или в нета. Информация има колкото щеш! Освен това тази дискусия за страха и тревожността ни отклонява от основната тема, така че смятай я за приключена.
Желая ти приятен ден! icon_flowerface
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор