KAT написа:Lonely Ghost - аз обаче държа да обясниш това, все пак: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!".
B-L-O-T - гледай сега малко малоумщина от моя страна. Страх ги е родителите че ще те скъсат, когато те знаят че не си се подготвил както трябва или не те бива по дадената дисциплина (имат си основание да се страхуват от скъсване). Иначе по скоро се тревожат дали ще го вземеш изпита и с колко.
Кат оставам с впечатление , че нещо не го харесваш това мото. Всеки си го тълкува както му харесва, както му изнася. Така както аз си го тълкувам си ми харесва.
"Прави каквото
трябва в дадена ситуация може да значи да направиш всичко възможно/необходимо по силите ти, или пък "трябва" да действаш спрямо някакви правила. А нека става каквото ще- нали ти не си сбъркал, чист си пред себе си , направил си това, което зависи от теб, а останалото - Божа работа.
Гледам , че обичаш да даваш примери с изпити - аз си го ползвам това за изпитите , и си го повтарям, особено, ако така се случи и ми дойде на нагорнище да уча в последната нощ , непосредствено преди изпита, успокоява някак си - направих всичко , което зависи от мен в дадения момент, при дадени обстоятелства, а - колкото - толкова . Наскоро така ми се случи и очаквах 2 пък взе, че си стана "каквото ще" и си изкарах 5, защото ми се падна тема, която знаех перфектно - а на всички бяха различни-на теста само позгафих малко

.
Сега , ако си отглеждаш някаква малка сладка животинка - и ветиринаря ти каже гледай го така, давай му тия добавки , и препише различни правила при отглеждането и , защото е кекава и болнава и ти като ги спазваш всички необходими правила и въпреки всичко стане нещо с животинката, може да си спокоен пред съвестта си, че си направил всичко възможно за нея..т.е. спазил си правилата, направила си каквото "трябва", това, което зависи от теб, а другото , което не зависи от теб, ами не зависи и неможеш да си отговорен, или да се самобичуваш за него .