Нещо за себе си

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот KAT » 18 Юли 2007, 14:42

Lonely Ghost ти че май и BLOT, явно имате пропуски от развитието си като човек, това се научава още в първите 7 години че и по-рано.

Lonely Ghost - един прост пример, ти в примерно в понеделник имаш изпит и твоите родители от сутринта до обяд примерно ще се тревожат дали ще вземеш изпита. Ами да те ще са много тревожни за теб и ще изпитват тревожност или ще се кахърят за изпита. В тази тревожност да виждаш някъде и капка страх, може би страх че няма да вземеш изпита. Та мисълта ми е, че твоите родители трудно ще го докарат да изпитват страх от това че няма да вземеш изпита, ама доста трудно ще им е. И затова си има друга дума, която казва те ще се тревожат много за теб дали ще вземеш изпита.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 15:01

Първо:
КАТ, не можеш да коментираш това на какво ниво съм в развитието си като човек, както и това на B-L-O-T поради много причини.
Второ:
Прочети внимателно какво съм написала, особено последното изречение.
Трето:
Ако искаш да научиш повече запиши се да следваш психология, очевидно материята ти е интересна.
И последно:
Тонът ти не е на човек, който няма пропуски в развитието си през първите седем години. Съжалявам, ако съм груба.
Желая приятна вечер.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mortisha » 18 Юли 2007, 15:17

Интересено. За първи път разбирам, че злобите били здравиии :) . Аз пък смятам , че по закона на привличането злобите да ги наречем така , привличат всичко, което излъчват , включително и болести.Просто колкото повече ние гадно,злобно и ни е яд, намира начин да стане по-зле. Като сме в т.н. хармония със себе си , със Света или цялата Вселена, излъчваме любов , хармония , доброта , привличаме готини неща. Сложно е понякога, в някои моменти да постигнем тази хармония, по ред причини но това е друг въпрос...;)
Допнякъде съм съгласна с Блот, но донякъде не мисля, че позитивизма развалял хармонията. Разбира се нищо не е само черно, или само бяло и никой не е добър или лош. Трудно е да останем чисти, безпристрастни, без да изпитваме силни емоции. А смятам,че точно силните страсти/емоции са тези , които развалят хармонията. Не добротата например.Когато човек вземе мн. да се радва за нещо и то взело , че се развалило. Да хубаво е и толкова. Но не бива да се придава преголямо значение нито в отрицателен, нито в положителен аспект, защото това докарва дисбаланса и везните трябва да се уравновесят. Иначе казано ,придържайте се към златната среда, не придавайте голямо значение, не бъдете прекалено страстни и всичко ще бъде ок. . :)
А..какво му беше значението на поста- май изтребването на страстите... :wink:
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 15:22

Mortisha написа:Аз пък смятам , че по закона на привличането злобите да ги наречем така , привличат всичко, което излъчват , включително и болести.Просто колкото повече ние гадно,злобно и ни е яд, намира начин да стане по-зле. Като сме в т.н. хармония със себе си , със Света или цялата Вселена, излъчваме любов , хармония , доброта , привличаме готини неща. Сложно е понякога, в някои моменти да постигнем тази хармония, по ред причини но това е друг въпрос...;)
:

icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap
Благодаря, че отново говорим по темата! icon_flowerface
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 18 Юли 2007, 17:32

Lonely Ghost - имам право да преценявам какво ти е развитието ти. Виж каква сентенция си цитирала. Според теб, много ли е правилна, ако е така значи ти и BLOT сте една нула. Това е горе долу като девиза "Целта оправдава средствата" само че е приложена асиметрична симетрия наобратно.

"И накрая да те подсетя за една мисъл - "Прави каквото трябва, да става каквото ще!". "

Това ако искаш мога подробно да ти го обясня защо не е правилно ама много не е правилно разбери. Примерно американците които произвеждат самолетите Боинг 747 и по-новите им модели, ако се водят по твоя девиз, на 15 минута всичките им самолети да са паднали на земята, понеже те го правят според тях правилно, обаче то така става(да става каквото си ще с устройството на самолета, за по ясно да е), че самолета е грешен и ето самолетите се разбиват. Така пожелавам ти все от този си девиз да се водиш в живота си.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 18:41

КАТ, прочети първия постинг на Go2Hell. Ако си пак на това мнение, значи много повърхостно приемаш нещата. Очевидно мисленето за теб е доста труден и сложен процес, но пробвай се, може и да ти хареса. Лошото е, че много безсмислени приказки изприказва и напълни темата с глупости. Колко жалко! Комбинацията от посредственост и агресия е доста забавна понякога, но не винаги.
За моя живот не бери грижа. И без твойте съвети е достатъчно добър.

Off topic:
Аз рядко поствам тук. Повече чета. Не спирам обаче да се чудя на дребнавия и заядлив тон на някои хора, които с огромен ентусиазъм и агресия се нахвърлят върху всеки един, който има мнение различно от тяхното. Агресията е характерна за слабите хора. Това дори не е спор!
Както и да е. Прекалено много внимание отделих, а едва ли си струва. Аз все така ще продължавам да си чета тук, но напоследък рядко попадам на нещо интересно. Или ако в началото е съдържателно, то в един момент непременно се появява някой като КАТ и го превръща в махленска разправия.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 18 Юли 2007, 18:59

Lonely Ghost - гледам последните ти постове поне по 15 реда са най-малко, какво пише в тях няма да го казвам.

Само я направи коментар на великата си мисъл, че аз нали съм мисловно ограничен вземеш да ме ограмотиш. И тъй чакам да ми обясниш смисъла на това: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!".

Състоянието на Go2Hell ми е безпределно ясно какво е. Тя си има нещо като вътрешна борба със самата себе си, поне тя така си мисли. А положението й е съвсем друго ама за какво да го пиша, аз ограничено мислещия, изобщо не ме интересува, да прави каквото си иска. (между другото то и да искам много трудно може да й се помогне)

Между другото оня цитата дето го писах че "Целта оправдава средствата" и той си е правилен, обаче зависи от каква гледна точка разсъждаваме. Защото когато преследваме дадена цел трябва да сме готови да дадем всичко от себе си за да я осъществим, тоест да направим големи усилия, да вложим всичко от себе си, и да стане че усилията които сме вложили не са били напразни, а се оказва че наистина са били оправдани за да постигнем целта си (като се има предвид условието че никому не навредяваме, като полагаме тези усилия, то и без това примерно работиш по някакъв проект и ти си готов да вложиш всичко от себе си за да го постигнеш, но като усилия и труд, и мислене)
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 18 Юли 2007, 19:12

"Между другото оня цитата дето го писах че "Целта оправдава средствата" и той си е правилен, обаче зависи от каква гледна точка разсъждаваме. Защото когато преследваме дадена цел трябва да сме готови да дадем всичко от себе си за да я осъществим, тоест да направим големи усилия, да вложим всичко от себе си, и да стане че усилията които сме вложили не са били напразни, а се оказва че наистина са били оправдани за да постигнем целта си (като се има предвид условието че никому не навредяваме, като полагаме тези усилия, то и без това примерно работиш по някакъв проект и ти си готов да вложиш всичко от себе си за да го постигнеш, но като усилия и труд, и мислене) "
KAT, s tova sum bezuslovno suglasna! Taka e! Tova go kazvam bez nikakva ironia!
icon_eusa_clap icon_eusa_clap icon_eusa_clap
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 18 Юли 2007, 20:12

KAT - В примера ти който даваш за изпита има страх да . Страх ги е да не я скъсат . Това пак е страх .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 18 Юли 2007, 21:25

Lonely Ghost - аз обаче държа да обясниш това, все пак: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!".

B-L-O-T - гледай сега малко малоумщина от моя страна. Страх ги е родителите че ще те скъсат, когато те знаят че не си се подготвил както трябва или не те бива по дадената дисциплина (имат си основание да се страхуват от скъсване). Иначе по скоро се тревожат дали ще го вземеш изпита и с колко.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mortisha » 18 Юли 2007, 21:58

KAT написа:Lonely Ghost - аз обаче държа да обясниш това, все пак: "Прави каквото трябва, да става каквото ще!".

B-L-O-T - гледай сега малко малоумщина от моя страна. Страх ги е родителите че ще те скъсат, когато те знаят че не си се подготвил както трябва или не те бива по дадената дисциплина (имат си основание да се страхуват от скъсване). Иначе по скоро се тревожат дали ще го вземеш изпита и с колко.

Кат оставам с впечатление , че нещо не го харесваш това мото. Всеки си го тълкува както му харесва, както му изнася. Така както аз си го тълкувам си ми харесва.
"Прави каквото трябва в дадена ситуация може да значи да направиш всичко възможно/необходимо по силите ти, или пък "трябва" да действаш спрямо някакви правила. А нека става каквото ще- нали ти не си сбъркал, чист си пред себе си , направил си това, което зависи от теб, а останалото - Божа работа.
Гледам , че обичаш да даваш примери с изпити - аз си го ползвам това за изпитите , и си го повтарям, особено, ако така се случи и ми дойде на нагорнище да уча в последната нощ , непосредствено преди изпита, успокоява някак си - направих всичко , което зависи от мен в дадения момент, при дадени обстоятелства, а - колкото - толкова . Наскоро така ми се случи и очаквах 2 пък взе, че си стана "каквото ще" и си изкарах 5, защото ми се падна тема, която знаех перфектно - а на всички бяха различни-на теста само позгафих малко :).
Сега , ако си отглеждаш някаква малка сладка животинка - и ветиринаря ти каже гледай го така, давай му тия добавки , и препише различни правила при отглеждането и , защото е кекава и болнава и ти като ги спазваш всички необходими правила и въпреки всичко стане нещо с животинката, може да си спокоен пред съвестта си, че си направил всичко възможно за нея..т.е. спазил си правилата, направила си каквото "трябва", това, което зависи от теб, а другото , което не зависи от теб, ами не зависи и неможеш да си отговорен, или да се самобичуваш за него .
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lonely Ghost » 19 Юли 2007, 05:43

Благодаря за точното обяснение Mortisha! Това имах предвид и аз. В първия си пост Go2Hell казва, че иска да направи нещо добро и за себе си и за другите и във връзка с това цитирах тази мисъл. В крайна сметка ако искаме да направим добро за себе си или за някой друг просто го правим и толкова! Друг е въпросът какво ще се случи след това.
Надявам се спорът и неразбирането да приключат тук.
Още веднъж, благодаря! icon_flowerface
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 19 Юли 2007, 08:44

Mortisha i Lonely Ghost - явно вие искате просто да правите нещата по правилата, а пък какво ще стане или какъв е резултата изобщо не ви интересува, ами вие защо изобщо правите нещото като не ви интересува резултата, нещо приличате ми на някакви зомбита или на icon_censored . И да направил си всичко от себе си, примерно да спасиш родителя си, обаче той умира и какво слагаме девиза вашия , да става каквото ще, така как ви звучи. Или мисълта ми е нещо като не става както трябва захващаме се за работа и опитваме нещото да го направим по друг начин, а не да заявяваме ами не ни интересува вече да си става каквото си ще.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 19 Юли 2007, 08:56

"явно вие искате просто да правите нещата по правилата, а пък какво ще стане или какъв е резултата изобщо не ви интересува" - Много точно и вярно . Заставам зад думите ти КАТ . Това често се случва поради причината че хората не обичат да си напрягат мозъка и правят това което е по - правилата защото могат да се отпуснат по течението отпуснато . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 19 Юли 2007, 09:36

KAT написа:Mortisha i Lonely Ghost - явно вие искате просто да правите нещата по правилата, а пък какво ще стане или какъв е резултата изобщо не ви интересува, ами вие защо изобщо правите нещото като не ви интересува резултата, нещо приличате ми на някакви зомбита или на малоумници. И да направил си всичко от себе си, примерно да спасиш родителя си, обаче той умира и какво слагаме девиза вашия , да става каквото ще, така как ви звучи. Или мисълта ми е нещо като не става както трябва захващаме се за работа и опитваме нещото да го направим по друг начин, а не да заявяваме ами не ни интересува вече да си става каквото си ще.

Много елементарно като разсъждение!
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mortisha » 19 Юли 2007, 14:55

KAT написа:Mortisha i Lonely Ghost - явно вие искате просто да правите нещата по правилата, а пък какво ще стане или какъв е резултата изобщо не ви интересува, ами вие защо изобщо правите нещото като не ви интересува резултата, нещо приличате ми на някакви зомбита или на icon_censored . И да направил си всичко от себе си, примерно да спасиш родителя си, обаче той умира и какво слагаме девиза вашия , да става каквото ще, така как ви звучи. Или мисълта ми е нещо като не става както трябва захващаме се за работа и опитваме нещото да го направим по друг начин, а не да заявяваме ами не ни интересува вече да си става каквото си ще.

Кат пак си е изнамерил начин да ми извърти думите, че да изглежда прав ;
). Обаче , разбира се, КАТ, дебело ли да подчертая , че този принцип , разбира се не е приложим за всякакви случаи- ми ,че ние не сме някакви роботи,закостенели. И какъв пример си изнамерил icon_eusa_clap . Естествено, че човек като си влага енергията в нещо , се интересува от РЕЗУЛТАТА - ЧЕ НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА.
icon_eusa_dance Но пак казвам, има ситуации житейски , над които човек няма власт , не зависят от него/резултата от усилия например/, сега ти остави умиращите родители, говоря ти ,че ти например нямаш време да учиш, учиш обаче в последния момент- до последно и нататък вече професора решава да те пусне ли , или да не те пусне, а не ти, ти все пак си направил каквото си можал.
Разбира се подхода винаги е според ситуацията- няма общовалидни.
така добре ли, а icon_flowerface ?
Или ще ми дадеш друг пример laughing9 ,да върви лафа, опс спора! :) :mrgreen: :)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mortisha » 19 Юли 2007, 15:06

Lonely Ghost написа:Благодаря за точното обяснение Mortisha! Това имах предвид и аз. В първия си пост Go2Hell казва, че иска да направи нещо добро и за себе си и за другите и във връзка с това цитирах тази мисъл. В крайна сметка ако искаме да направим добро за себе си или за някой друг просто го правим и толкова! Друг е въпросът какво ще се случи след това.
Надявам се спорът и неразбирането да приключат тук.
Още веднъж, благодаря! icon_flowerface

О, няма нужда :). То така, или иначе с Кат си комуникираме отдавна, ама на различни езици.
Видял го е това по различен начин от нашия и протестира :) .
По един въпрос може да има хиляди мнения и всички да са верни. Зависи как ги гледаме/извъртаме :) .
icon_flowerface А, Кат, откак съм почнала да го чета, все нещо протестира - има своя гледна точка за нещата, лошо няма- всеки има своя гледна точка, свой поглед върху нещата и ги изразява във вид на мнение. :)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 20 Юли 2007, 08:27

"Прави каквото трябва, да става каквото ще!"

Mortisha - наистина говорим на различни езици, гледай твоя пример:

"че ти например нямаш време да учиш, учиш обаче в последния момент- до последно и нататък вече професора решава да те пусне ли , или да не те пусне, а не ти, ти все пак си направил каквото си можал. "

На теб все ли ти е едно дали ще вземеш изпита, нали лозунга е да става каквото ще, ама май доста ти пука всъщност дали ще си вземеш изпита, така че къде остана втората част от девиза ви, пак ще го повторя, да става каквото ще. Май не е да става каквото ще, ами колкото време ми е останало до изпита ще вложа всичките си усилия да уча за да мога да взема изпита.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mortisha » 20 Юли 2007, 12:41

KAT написа:"Прави каквото трябва, да става каквото ще!"

Mortisha - наистина говорим на различни езици, гледай твоя пример:

"че ти например нямаш време да учиш, учиш обаче в последния момент- до последно и нататък вече професора решава да те пусне ли , или да не те пусне, а не ти, ти все пак си направил каквото си можал. "

На теб все ли ти е едно дали ще вземеш изпита-

:? Ами не КАТ, разбира се ,че не ми е все едно - затова залягам с всички сили, но ако все пак въпреки всичко не се получи - няма да се самоосъждам и да се виня, или да правя трагедии - защото знам , че съм направила всичко възможно в дадена ситуация, или чиста съм пред себе си :) Да губиш за мен означава да се научиш как да победиш следващия път!
Кааат :))(), тва нашето започва да заприличва на разговор на слънчасали.
Май няма да ме разбереш и аз повече няма да се опитвам да ти обяснявам , или опитах направих опит да ти обясня най-многословно - пък да става каквото ще - ако искаш разбирай icon_occasion :) :)
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 20 Юли 2007, 14:08

гледай сега кратък отговор на твоите безумия. Когато човек се кани да направи нещо или да предприема, той предварително го обмисля трябва ли да го прави и защо ще го прави. Така че човек си дава ясна представа че нещото му е необходимо и затова когато той го прави това нещо той не го прави с мисълта в главата си, да става каквото си ще от неговото произведение на изкуството което ще сътвори. Иначе просто е сгрешил че просто е почнал изобщо да прави това нещо, защото то е излязло безсмислено и няма полза от него пълна загуба на време.

Ти явно слагаш равенство между тези две неща -

да става каквото ще = няма да се самоосъждам и да се виня, или да правя трагедии - защото знам , че съм направила всичко възможно в дадена ситуация, или чиста съм пред себе си

Ами да става каквото ще, ти си учила за даден изпит, защо изобщо се явяваш на другия ден на изпита нали ни е все едно дали ще вземем или ще ни скъсат. Правили сме нещо дето ни е било каквото ще да става, тези знания не ни трябват и за по лесно не се явяваш на изпита.
Или пък не учиш изобщо за изпита ами ходиш на дискотеки и отиваш на изпита с мисълта в главата ти, ами да става какво ще ако ще и да ме скъсат все ми е тая.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор