от MrFaust » 18 Авг 2007, 08:06
Мдам ... Кат , само да те попитам , колко зъба има човешкото същество и какви са спецификите им ? ( реторичен е въпроса , пояснявам за да не вземеш да ми разясняваш , щото все пак т'ва всеки го знае ) ... Та така , значи имаме зъби , като на хищници , а трябва да се храним като преживни ...
Освен това , човешката цивилизация вярно че е тръгнала от събирателството , но после преминава на ловуване , поради редица причини , една от които е , че в месото се съдържат редица хранителни вещества , силно концентрирани , които в растенията понякога липсват , понякога са доста в по-малки количества , а това да изпасеш една ливада с трева , ми се струва далеч по-нерационално , отколкото да изядеш една вкусна пържола , голяма , дебела , толкова дебела , че да се реже трудно ... ммдам ...
Твърдението ти пък , че живитноте имат САМОсъзнание , изобщо няма да го коментирам ... Съвет - попрочети определенията на З.Фройд относно Аз-а , Свръх Аз-а и Съзнание , Самосъзнание ...
Разбира се не може да се отрече , че човек е единственото животно на планетата , което освен че убива , убива не просто за да се нахрани , а и отгоре на всичко си устройва войни , в които избива себеподобните си . Тук вече по-може да намесиш астралните духове , но в хранителната верига не мисля , че имат място ...
Казваш , че всички, които съзнателно са избрали да не ядат месо са успели да надвият манипулацията със силата на ума и волята си , защо пък да не е обратното ...
Лично аз , не чувствам угризения , че ям месо ... Когато слънчевите лъчи , почнат да ми носят хранителните вещества нужни за организма ми , тогава и растения даже няма да ям ... Това , че се убиват животните за да се изядат , просто е малък и незначителен недостатък - просто синтетично месо няма ... Освен това , колан , обувки , кожено яке и т.н. сигурно носиш - да ти напомням ли , че и за тях е умряло някое животно , щото не виждам как ще го одерат и ще пресоват кожата му и въпросното животно ( в повечето случаи теле ) ще оцелее .
с уважение : MrFaust - хищник , не тревопасен .
П.С. Обичам , когато пържолата е сочна-алангле , голяма колкото дланта ми , дебела 2 пръста и се реже трудно ... Да ви е сладко .
In hoc signo vinces