Защо месото е вредно?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот B-L-O-T » 12 Авг 2007, 17:41

КАТ - ако макар и не по-волята ти убиваш животни за да се прехранваш след време ще го приемеш просто за даденост и ще е нещо нормално за теб . Така че това е и въпрос на навик освен на избор (да може да се преодолее) . Какво главно различава хората които не биха убили пиле за да го изядът и тези които биха го сторили ? Просто практикуват различен видизъм . Поставят пилето на различни нива . Но тези които биха убили пилето има много голям шанс да не убият кон (както даде примера с коня и избора) . Но тези които не биха убили пилето пък биха убили някоя буболечка без да им пука (и тя живот носи) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 12 Авг 2007, 21:20

"Не става дума правилно ли е убийството.Това дали да убиваш или не,да ядеш месо или не, е въпрос на личен избор."

Точно затова става дума, защо не тръгнеш по улицата и просто започнеш да убиваш ей така за кеф, има и такива хора между другото. Дали ще убиваш животни и после ги ядеш в нашия случай с хората не е въпрос на личен избор понеже духовете нареждат на хората да го правят.

Животните могат да мислят и то доста, тоест имат и нещо като интелект, преди писах че имат енергийно съзнание, което си е вярно също.

"Ако те се хранят с отрицателните ни емоции и гнева,агресията,абе с гадното в нас-то твоите постове им дават не по малко храна от убийството на пилето с което обядвах.Помисли над въпроса ;) "

Ако беше прочел темата, щеше да видиш че съм писал че от мен не могат да дърпат енергия.

"С пожелание за всичко добро,тревопасно -твой нехуманен злобар "

Поне накрая си признаваш че си нехуманен човек.

"Дори кравите и козите не са на една и съща диета,панимаиш?"

Не съм чувал тези животни да ги хранят с месо, то дори ги отглеждаме за да им вземем месото като ги убием първо.

"Не знам кой и и за какво се взимаш,но нямаш право да проповядваш нетърпимост спрямо избора на околните,нямаш право да съдиш и да критикуваш."

Очевадна глупост която съществува в човешката цивилизация, мога да си правя каквото искам. Не виждаш ли всички сте на мнението че правилно да се убива и после яде месо. Проблема е че ние хората нали се имаме за много умни, какви неща сме постигнали а за нещо толкова елементарно го приемаме без да се замисляме, че го правим наистина, УБИВАМЕ живо същество, дори един паяк не е правилно да се убие. Лишаваме от живота й жертвата за да задоволим вкусовите си качества, МОЖЕ И БЕЗ МЕСО ДА СЕ ЖИВЕЕ.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 12 Авг 2007, 21:25

софостиката видя ли я
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 12 Авг 2007, 21:26

EvilOne написа:Леле.Човек ти си клиничен случай.Знам че е загубена кауза ама съм инат и ще се опитам да ти влея,за последно,малко акъл в главата.

Няма смисъл. Ще си загубиш времето.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 12 Авг 2007, 21:28

то е обратното, чудя се защо си губя времето с вас, живейте си живота и дори няма и да знаете защо и как го живеете.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 12 Авг 2007, 21:33

Честно да ти кажа, и аз съм се питал много пъти защо си губиш времето да обясняваш, но не го споделям, за да не се впуснеш в още обяснения. Нищо лично, просто ми създаваш много време за четене (на моменти малко се впускаш в по- големи обяснения, макар че не ги чета). Общо взето, навярно нито на теб ти пука, нито на другите. Все тая.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот stanislava » 12 Авг 2007, 22:28

Правя аналогия с-ОК ОК Ок ок-повече от колко пъти беше..............................................
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 12 Авг 2007, 22:31

Не количеството е важно, а качеството.
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот stanislava » 13 Авг 2007, 07:20

Количественото натрупване води до качествено изменение-понякога и то е от значение.Иначе съм съгласна с мнението което изразихте.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EvilOne » 17 Авг 2007, 14:59

http://dark-prince.hit.bg/HPIM5492.jpg
Духовете ни накараха да извършим това грехопадение,ето ги кървавите и още пищящи късове месо,които обилно поляхме с бира и окадихме с цигарен дим
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 17 Авг 2007, 15:14

И аз присъствах там!!! Усетих как ми прошена един дух "Лапни тази пържола"... и така, манипулативно, аз я изядох... ужас ... срам ме е от себе си...
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот demonic » 17 Авг 2007, 18:57

ххахах леле вие какви сте като видях снимката и на мен ми се дояде не е честно :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 17 Авг 2007, 19:07

следващия път ела *защо няма емотчета с дяволи ?* :P
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 17 Авг 2007, 19:22

кви дяволи бре ох май ще ни бият за спам така че по добре пиши на ЛС :)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 17 Авг 2007, 22:09

Е, поне за спам няма да ви бия- не ми е работа и този форум да следя.. ама архи и ИвълУан че не са се обадили.... затва вече може... :P
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот ilusia » 17 Авг 2007, 23:06

Ммм като си тръгвах имаше едно джавкащо мезе , дето ми изкара и малкото акъл :mrgreen: Надявам се , че тая снимка е негова , нали , нали , нали , а ??? :mrgreen:
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 18 Авг 2007, 06:38

За жалост не Илюзия,мезето не се казва нито Шаро,нито Балкан-или поне така се надявам :)
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MrFaust » 18 Авг 2007, 08:06

Мдам ... Кат , само да те попитам , колко зъба има човешкото същество и какви са спецификите им ? ( реторичен е въпроса , пояснявам за да не вземеш да ми разясняваш , щото все пак т'ва всеки го знае ) ... Та така , значи имаме зъби , като на хищници , а трябва да се храним като преживни ...
Освен това , човешката цивилизация вярно че е тръгнала от събирателството , но после преминава на ловуване , поради редица причини , една от които е , че в месото се съдържат редица хранителни вещества , силно концентрирани , които в растенията понякога липсват , понякога са доста в по-малки количества , а това да изпасеш една ливада с трева , ми се струва далеч по-нерационално , отколкото да изядеш една вкусна пържола , голяма , дебела , толкова дебела , че да се реже трудно ... ммдам ...
Твърдението ти пък , че живитноте имат САМОсъзнание , изобщо няма да го коментирам ... Съвет - попрочети определенията на З.Фройд относно Аз-а , Свръх Аз-а и Съзнание , Самосъзнание ...

Разбира се не може да се отрече , че човек е единственото животно на планетата , което освен че убива , убива не просто за да се нахрани , а и отгоре на всичко си устройва войни , в които избива себеподобните си . Тук вече по-може да намесиш астралните духове , но в хранителната верига не мисля , че имат място ...
Казваш , че всички, които съзнателно са избрали да не ядат месо са успели да надвият манипулацията със силата на ума и волята си , защо пък да не е обратното ...
Лично аз , не чувствам угризения , че ям месо ... Когато слънчевите лъчи , почнат да ми носят хранителните вещества нужни за организма ми , тогава и растения даже няма да ям ... Това , че се убиват животните за да се изядат , просто е малък и незначителен недостатък - просто синтетично месо няма ... Освен това , колан , обувки , кожено яке и т.н. сигурно носиш - да ти напомням ли , че и за тях е умряло някое животно , щото не виждам как ще го одерат и ще пресоват кожата му и въпросното животно ( в повечето случаи теле ) ще оцелее .

с уважение : MrFaust - хищник , не тревопасен .

П.С. Обичам , когато пържолата е сочна-алангле , голяма колкото дланта ми , дебела 2 пръста и се реже трудно ... Да ви е сладко .
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EvilOne » 18 Авг 2007, 20:32

Не,той КАТ не толкова против яденето мрънка,колкото против самия акт на убиване.И докато няма синтетични заместители на месото,то на кожата има такива,друга е работата че не струват,и че един бесен рокаджия *like myself* няма да сложи кубинки и яке от еко-кожа.
Освен това КАТ е толкова убеден в правотата си,че и господ Бог да му свалиш да обяснява,пак ще отсече-мне,тебе духовете те водят за брадата.
Затова драги ми Фауст,мисля че си хабиш времето обяснявайки на КАТ,като мен и други преди-няма смисъл :)
"контактите с КАТ са като контактите с извънземни-пращаш послание и ти остава само да се надяваш че някога ще получиш интелигентен отговор" - това не помня кой го изръси :)
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 18 Авг 2007, 21:12

ssssssssssss :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
явно не само жените умеят да хапят :mrgreen:
Сори за оф топика... :oops:
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен