от arcopal » 11 Мар 2005, 08:30
Първо и най-важно - макар да пиша в първо лице, говоря принципно, а не само за себе си!!!
За Вампиризма/Контрола - нищо подобно!!! Факт е, че това е възможно, факт е, че някои го павят, но на мен са ми по-интересни други неща! Защо да се мъча да контролирам някой, кото може просто да работим с него на равни начала като партньори... ако не желае, не разбирам защо трябва да го контролирам - по-лесно е да си намеря друг партньор който ще има желание да работи и да се развива!
Когато казвам Подаръци, нямам предвид нещо Натрапено което принуждаваш другите да вземат! Подаръкът служи не за контрол, а за Общуване! Той е израз на Отношението на едн човек към друг!
Пример: никога няма да забравя как една моя приятелка свали ластика си за коса и ми го сложи на ръката! Нямаше нужда от думи, нито от обяснения - това не беше опит да ме Контролира! Това беше обратното - доверие, че няма да се възползвам от това подаръче за да я контролирам (въпреки че я харесвам а тя мен не толкова, никога не съм и досаждал или подобно)!
Разбира се, Подаръкът не винаги е предмет, даже много рядко той е материален. Обикновено е дума, жест, проява на внимание, в крайна сметка - Спомен!
Обратното съще ми се е случвало, да ме зариват с нежелани подаръци... е, тях по бързата процедура -> в коша за боклук!
Самият аз също съм подарявал подобни спомени! Има хора които винаги ще си спомнят за мен с усмивка и ще си правят асоциации за мен с Магарешки бодили, а защо - това си е вече друга тема. Подарявал съм бодили, хартийки, компютри, дрънкулки или пък скъпи предмети... Обаче никога предметът не е бил основата! Отношението, вниманието, споменът, и обещанието за приятелство - ето тове е Истинският Подарък!
Контрол - бльок! Това е пълна глупост! Нима магията е в контрола над окщолните или над света? Вампиризъм - още по-зле, за какво ми е да `смуча` енергия от другите, кото има толкова много хора, раздаващи жизненост с пълни шепи (даже и сега си имам един такъв приятел, сключихме бартерна сделка - той на мен енергия от неговия `извор`, аз на него информация от моята `база данни`)! Просто потърсете, исключително лесно е да си намерите другарчета от вашия "дол дренки", с които ще ви е гот и с които общуването ще е полезно, вдъхновяващо и благотворно... потърсете вместо да Вампирствате или Контролирате
Нека Силата Бъде с Вас!