Как да се освободя?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот 8989 » 09 Окт 2007, 10:09

Моля ви, кажете ми как да премахна отрицателната енергия и омразата! Много мразя един човек и това направо ме разкъсва. Опитах всякакъв род медитации, но нищо не стана.
Аватар
8989
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 09 Окт 2007, 14:00

Аз лично се отдавам на омразата!За нея мога да кажа само едно:Тя е много силно оръжие!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 09 Окт 2007, 14:17

Как може да медитираш като този обект ти е взел умът ? Той е по-силен в момента . Ти си безсилна пред него в случая . Отнела си си сама силата . За медитацията се изисква сила на духът която явно не притежаваш . Осъзнай тези неща в пълната им цялостност и проблема ще е много по - лесен за разрешаване .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 09 Окт 2007, 14:42

Написвам с чер фулмастер на лист-проблем-описвам естеството,слагам го в скоби.Отгоре поставям кубче лед,запалвам черна свещ.Вдишвам спокойствие-издишвам-примерно-омраза.Гледам как леда се стопява и написания проблем се размазва.Така правя докато се освободя от негативните чувства.При мен действа.След като се почувствам спокойна-изхвърлям листчето,и си казвам,стой далеч от мен-там ти е мястото.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот stanislava » 09 Окт 2007, 15:33

Целта е да се освободим от негативната енергия която може да ни разболее,пък и каквото изпращаме към другите това се връща към нас,малко шаблонно звучи,но за да мразиш някого толкова силно-има подобна програма в нас самите.Така,че да започнем от себе си е най-добре според мен. :)
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 09 Окт 2007, 16:22

И за кое по-точно омразата била много силно оръжие. За клетви, може би, но нямам време да се занимавам с това. Виж гнева е съвсем друго нещо, но тук не става дума за него.Има една техника-Преглед се нарича. По-подробно в книгата на Тайша Абелар и Кастанеда. Има и прошка. А има и преразглеждане на собствените възгледи. Никой нищо не може да ми направи по простата причина, че никой не прави нищо заради мен, а от друга страна знаейки това няма как да приема нещо лично. Тогава как да мразя някой? Дори някой много да ме е обидил, то ако се замислиш сериозно може да видиш коя е тая част от теб, която толкова се е обидила и да я промениш. Ако толкова искаш можеш да говориш с дадения човек-може и нищо да не постигнеш, а може и да получиш извинение, но за мен омразата е слабост и тя не е причинена от външен обект, а от някакво мое разбиране, което ме кара да се чувствам обидена и затова не се съсредоточавам върху външни неща, а променям себе си.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот silver sea angel » 09 Окт 2007, 17:46

Защо не опиташ да призовеш архангела на емозията Гавраил, да ти помогне за контрол над омразата ти, а ако това не помогне може да отидеш до морето или до друг воден басеен, седни до него не медитираи просто се отпосни и остави съзнанието ти да се рее където поиска водата е могъщ елемент и с малко помощ от Гавраил омразата ти би трябвало да намалее при мен се получава. Успех :)
Аватар
silver sea angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот white » 09 Окт 2007, 21:09

Прости му от все сърце.Така няма да го мразиш и мисълта за това да те преследва навсякъде. Ще почувстваш удовлетворение и ще ти олекне.
Аватар
white
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 10 Окт 2007, 06:42

White - говориш хвърчати неща . Как може да му прости на този етап като го мрази ? Това значи някакво изродено чувство за заобикялане на нещо с цел постигане на друго . Това е вървенв против самият себе си . Нищо не трябва да се заобикаля .
Ако човек изпитва омраза към някого - проблема е в човека . Няма сила на духът да не бъде подвластен на нещо .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alistar » 11 Окт 2007, 13:57

8989- Омразата е в теб,1-во там трябва да я търсиш! Опитай следното: Застани пред огледало,ментално или физически,както ти е по-лесно,и виж себе си,като другото ти "АЗ" т.е. Започваш да товариш огледалния си образ със всички отрицателни черти от характера си,от които желаеш да се отървеш. За начало, опитай само с омразата,ритуала е от най-трудните,защото почти никой не е готов да види себе си по тоя начин...Трябва ти смелост и концентрация. Та: създаваш себе си в огледалото,изпълнена с омраза,та чак да прелива,вкарваш малко злоба и каквото се сетиш. Ще видиш едно чудовище,с което ще трябва да се пребориш. няма да е лесно,.но трябва обезателно да надвиеш,защото ако то те надвие-нещата ще се влошат и следващия път ще е още по-силно...Дори няма нужда да го предизвикваш- то само ще се нахвърли върху теб,когато стане достатъчно силно и се налее с омраза.//може да си запалиш по 1 свещ от 2-те страни на огледалото за декор,не е задължително,но ще ти е по-лесно...Правиш го вечер преди 0.00ч. не е много важно времето,но гледай да не си твърде уморен/уморена.// Може да си визуализираш оръжие,но така и огледалния образ ще разполага с него.Добре е да е режещо оръжие. Трябва да :"заколиш" отрицателното си "АЗ" и да усетиш "топлината или студенината" на кръвта,която те опръсква. След това може да проявиш малко артистичност и да видиш как огледалния образ избухва в пламъци...Просто го унищожи без остатък! Сега: нещата няма да са лесни и прости-може да усетиш,че другото ти "АЗ" те души,притиска или ти се пръска главата,но не забравяй,че то има нужда от тялото ти,така,че не се страхувай за физическото си здраве. Не може да викаш никого на помощ,защото това автоматично означава,че викаш някой срещу теб-ритуала е е насочен срещу теб самия/тоя,който не искаш да бъдеш/ Направи си прогонващ ритуал преди и след ритуала- не го споменах,защото мисля,че това е ,нещо,което следва да се прави винаги. Така. Друго не се сещам- ако възникнат въпроси пиши,но моля да не са от типа: "колко да са свещите или с какво да съм облечен" Всичко това е ДЕКОР! Ритуала е ментален! И огледалото е ДЕКОР! Можете да го правите и легнали в леглото,ако способноста ви за концентрация го позволява...След ритуала ще си изтощен яко:) Може да визуализираш,как със всяко вдишване вдишваш свежа енергия,а с издишването изхвърляш отработената вече енергия...Това може и легнал в леглото,съмнявам се да имаш сили да стоиш прав;) Няма да е зле и да натрупаш малко ПРАНА преди ритуала.Всяко заеждане с повече енергия ще ти е от полза. Успех!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 11 Окт 2007, 16:40

Окей интересно ми е .....Омраза е плод на силни чувства и емоции (обикновенно отрицателни към дадена личност,събитие...).Колкото по силно мразим ,толкова по голяма ние е силата благоприятно настроена към "черното и лошото".Какво ще стане ако обърнем мислите колко мразим дадено нещо в положително "действие" към нещо което обичаме.Просто и логически погледнато везните на омразата за по лесно разбираемо "Ч." и обичта "Б." ще се изравнят.
От математиката ни е ясно ,че в примера 1+х-1+?... -1 и 1 се унищожават взаимно и резолтата е х=0
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 11 Окт 2007, 16:56

Какво ще стане ако обърнем мислите колко мразим дадено нещо в положително "действие" към нещо което обичаме.Просто и логически погледнато везните на омразата за по лесно разбираемо "Ч." и обичта "Б." ще се изравнят.
От математиката ни е ясно ,че в примера 1+х-1+?... -1 и 1 се унищожават взаимно и резолтата е х=0

За другите незнам ама мен това много ме обърка.До колкото разбрах(или по-точно неразбрах) ти ни изкара че трябва да не изпитваме нито обич нито омраза.:?
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 11 Окт 2007, 18:16

Shedinko - Те са изравнени . Просто не могат да се срещнат . Ако се срещнат в един и същи миг всички чувства и емоции ще се получи просветление .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 11 Окт 2007, 18:26

Имах в предвид омразата да се обърне в обич.Мразя да ям гъби за сметка на това обичам картофи примерно +> ям повече картофи и не мисля колко мразя гъбите ,просто ги игнорирам :)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 11 Окт 2007, 18:33

Добре но за да осъзнаеш че обичаш картофи то трябва да мразиш нещо друго . Иначе как ще разбереш че обичаш картофи ? Това ще е състояние което няма да усещаш . Тогава ти не би могъл да кажеш че обичаш картофи .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 11 Окт 2007, 18:43

или аз не се изразявам правилно или ти не ме разбра (...незнам кое от двете...) нямах предвид буквално това.Ок мразиш някой на улицата ..обичаш майка си вместо да мислиш колко го мразиш и прочие отиди при майка си и и покажи колко много я обичаш и постепенно ще забравиш че примерно някой си някъде те е изнервил..пък и да си спомниш няма да е толкова тварешто колкото да седиш и да го мислиш ко ти казал или направил...
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 11 Окт 2007, 22:14

Омразата граничи с любов, а любовта с омраза !
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 12 Окт 2007, 07:09

Shedinko - За момента е така . В следващият момент обаче ще мразиш нещо . Може да не е този човек ,а нещо друго но пак ще мразиш . За момента си прав ,но аз говоря за по-голям период от време .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 12 Окт 2007, 08:14

Защо всичко тряа да се свежда до една ситуация ,защо не се погледне мащабно на нещата,какво пречи тази методика ,ако е успешна ,да се използва за всеки подобен момент?
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 12 Окт 2007, 08:40

Защото ще се превърне в състояние . Тогава ще си Буда . Но това се постига чрез осъзнаване , чрез чувствителност към нещата ,а не чрез избягване . Ако ги избягваш те пак ще се върнат - неизбежно е .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор