Няколко въпроса

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот [-_-] » 30 Окт 2007, 19:53

Ми занимавам се с магия от вече почти година. В последните 2-3 месеца наблегнах на самоусъвършенството. И се "качих на по високо ниво" (сигурен съм че това не е точния израз). Но както и да е. Почнах да усещам енергията много по добре. Усещам когато някои е притеснен радостен, без дори и да го погледна и без да ми е казал и дума. Понякога ако е силна болката е и усещам. И всичко това ме доведе до няколко въпроса:
1. Когато "източвам" енергията на някои трябва ли да поглъщам енергията ? Незнам дали ще разберете какво искам да кажа. Ако трябва ще дообесня.
2. Как мога да се "предпаза" от чуждата енергия. Понякога, когато на някой му е много кофти или му е нещо лошо или му е притесно аз го усещам и често е съпроводено с главоболие. Как да се предпаза от това ? И изобщо как да се предпаза от влиянието на чуждата енергия върху мен.
3. Днес се случи нещо странно. На един мой приятел го болеше корема. А сега вечерта и аз усещам болки там, точно където показваше. Възможно ли е да ми се е предала болката по енергиен път.
4. Понякога, докато съм в транс изпадам в ужасно състояние. Незнам дали някои е пушил друсан коз. Почти същото е. Чувстваш се безпомощен, почти паралезиран. Знаеш че това не е реалноста но не можеш да се движеш. Ми нещо такова е. Понякога успявам да си отвора очите но абсолютно нищо невиждам. На някой случвало ли му се е ? Някакъв начин да не се стига чак до там ? Опасно ли е по някакъв начин ?
5. Напоследъка правя опити за "проследяване на енергийна следа". Незнам как ще го разберете. Звучи малко като някоя анимация, но когато в близките 20-30 мунити през това място е минал някой, който ми е близък приятел, после го усещам, но това не става винаги. Понякога просто колкото и да се мъча не става. За това ако някой нещо може ми помогне notworthy

П.С. Благодаря за вниманието че го прочетохте. Знам че въпросите са доста тъпи и изглеждащи безсмислени за повечето, но аз тепърва се сблъсквам с това и които може да ми помогне... icon_occasion
П.С. 2 съжелявам за нескалъпените думи, просто незнам как точно да ги кажа. А и ме извинете за "грамотността" :roll:
Аватар
[-_-]
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 30 Окт 2007, 20:39

Същата картинка и при мен. Аз винаги съм усещала състоянията на другите и доскоро въобще и не се бях замисляла за това, било е част от мен.
По време на медитация на няколко пъти ми се случи същото - в съзнание съм, мисля ясно, а тялото ми не ми принадлежи.. изпадам в паника и в някакъв момент успявам да раздвижа главата си, а секунди по-късно и тялото си.
Приятел-психолог ми каза, че при хипнотични сеанси се стигало до това състояние и имало техника, при която предварително си задаваш дума-ключ, за която се "улавяш" в този момент и възстановяваш контрола над тялото си. Но не съм пробвала, от последния път, когато ми се случи, гледам да не стигам до там.
Не знам дали е опасно, но е ужасно неприятно и ако някой знае нещо по въпроса, моля да сподели.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Moon_kid » 31 Окт 2007, 09:49

Извиняам че изкривявам темата ама как медитирате? Знам аз съм тъпо още ... ама
Аватар
Moon_kid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 31 Окт 2007, 10:15

Аз затварям очи и концентрирам "погледа си" в основата на носа, след което се старая да не мисля за нищо. Обикновено след десетина минути успявам да изчистя мислите и ако успея да задържа това състояние (ако кучето не ми скочи на главата :) ) след около още 10-15 минути се получава желания ефект.
При мен се получава най-добре, ако преди това визуализирам ситуация, която искам да ми се случи, примерно за около 20 минути. Така избягвам етапа на изчистване на мислите, защото умът ми вече е зает само с една, по-приятно е и по-полезно, защото винаги остава едно приятно усещане, което успявам да възстановя лесно в следващ момент, когято съм постигнала релаксация.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Moon_kid » 31 Окт 2007, 23:10

Но трябва да си на пълна тишина нали? Аз все като започна да медитирам и уж мсиля за нещо хубаво ама се сетя за друго , а пот за още нещо и .... нестава нещо ...
Аватар
Moon_kid
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 01 Ное 2007, 08:28

По принцип е добре на тишина, но не е задължително, при мен поне зависи от способността ми за концентрация в дадения момент.
А за мислите - неизбежно е и нормално, просто като се усетя, че мисля за нещо - спирам и продължавам нататък. Има дни, в които в главата ми е пълен хаос и тогава се получава най-добре, защото се заинатявам и си казвам "Аз няма да мисля за нищо 15 минути, та ако ще и 3 часа да прекарам в опити". Между другото, точно в такива моменти съм м стигала до състояния, подобни на онези, които описват при клинична смърт - бяла светлина, спокойствие, хармония и любов.. чак не ти се иска да се връщаш :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 01 Ное 2007, 11:21

1. Ако съм те разбрал правилно - ДА
2. Има много техники за защити във форума . Те действат за предпазване от всичко негативно .
3. Възможно е но е по възможно ти да си му съчувствала и да си се самохипнотизирала което е довело до самовнушение че и ти имаш болка там . Демек това по - скоро се дължи на психическа нагласа .
4. Проблема мисля че е това че си стегната . За да тече всичко добре по време на транс трябва да си напълно отпуснат и каквото стане с теб да не се съпротивляваш . Изпадане в транс е нещо доста трудно и мисля че бъркаш думата .
5. Неща в окултизма често не стават поради неспособността да се съсредоточиш в даденото нещо и да изключиш всичко друго . Тук медитацията помага за това .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот [-_-] » 01 Ное 2007, 19:54

Благодаря BLOT. Ако те набарам бирата не ти мърда icon_occasion
Само искам да уточня че съм мъжко :mrgreen:
Само за петия въпрос - повечето случеи когато се получава става съвсем неволно, а когато се опитам да го направя нарочно, просто не винаги се получава.
Аватар
[-_-]
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 01 Ное 2007, 20:26

Точно когато се опитваш да го направиш нарочно умът става по-активен и започват странични мисли дори и на подсъзнателно ниво . Окултни дейности като цяло се правят с лекота , без усилие . По някое време (зависи от това какво правиш) може да се изисква краткотрайно усилие и свръх активност на всяка една твоя област .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Rose_redd » 18 Ное 2007, 20:22

Хм..преди известно време ми се случи да "изпадна в транс" както ти казваш -когато се опитвах да си прочистя главата с медитиране..мисля че четох за нещо подобно в една книга (както каза vеnus -не ти се иска да се връщаш) -че когато изпаднеш в подобно състояние астралното ти тяло частично е напуснало физическото и не изпитва нужда да се върне (в моя случай трябваше да си прехапя езика за да се "събудя") - но като цяло "паническата атака" е нещо нормално-защото тялото се съпротивлява с наложения му покой.А дали е опасно.. доколкото знам-само за хора с дихателни или сърдечни проблеми-заради ускоряването на пулса.
Надявам се да бях полезна с тази информяция icon_toothy
EyeS oN Me - MinD On YoU
Аватар
Rose_redd
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор