от venus » 19 Ное 2007, 22:26
Всеки човек е уникален. За да обичаш някого, у него трябва да си открил нещо, което го прави уникален за теб. Уникалността не се определя от наличието на едно качество, което у никой друг го няма, нито дори от съвкупността от всичките му качества, а от твоето усещане към другия човек. Можеш да обичаш някой, ако си на една честота с неговата, образно казано. И тук нямат нищо общо бюстът, краката и кулинарните умения. Който мисли така, просто никога не е обичал (което, разбира се, не е късно да му се случи).
И определено не мисля, че svoboda изпитва любов към този човек - наранено его, обида, огорчение - да, но не може да мразиш човека, който обичаш, да желаеш да страда и да го наричаш боклук. Ако беше "боклук", нямаше да я има тази тема, защото дори нямаше да си спомняш за него. Ако не благодариш на Бога, че този човек съществува, дори да не е с теб, дори само за това, че си го срещнала и той е запалил искрица в сърцето ти - не изпитваш любов. От думите ти ми става ясно, че се смяташ за красива, и вероятно си, и смяташ, че му правиш подаяние. А той, който е инвалид пред сърдечна операция, вероятно вижда света от съвсем друга гледна точка - когато човек се докосне до здравсловен проблем, много неща се променят за него. Тези хора са много чувствителни във всеки смисъл. Предполагам, че е един комплексиран, тъжен и уплашен човек, а до такива хора се стига трудно в повечето случаи, особено мъже. Такъв човек със сигурност би оценил много повече едно грозновато момиче без образование е претенции, с което да може да се чувства добре и спокоен, а не да се доказва. Ставала съм свидетел на много случаи, когато "боклуци" са отрязвали хубавици и хубавиците място не са си намирали с месеци - не от любов, а от наранено его.
Ако наистина изпитваш нищо към този човек, върни се назад и помисли къде е проблемът. Ако му предстои операция - моли се за него и му помагай както можеш. И вероятността да се върне при теб ще е доста по-голяма. Отмъщението няма да ти донесе дори удовлетворение. Протегни човешки ръка към него и ще получиш същото.
Разбира се, говоря от гледна точка на моя опит и това е само моето виждане за нещата. Всеки от нас сам създава реалността си. Желая ти успех!