Помощ - баща ми е алкохолик!

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Black Beauty » 24 Фев 2008, 11:51

Здравейте,

Обръщам се с молба към всички, които малко или много вече имат опит в областта, практикуват, вярват, развиват се и помагат на околните!
Проблемът е следният - баща ми пие много, откак се помня винаги сме имали проблеми с него. Лежал е по болници, приемал е всякакви билки и лекове, умоляван е от всички роднини и близки да спре алкохола, изгонван е от поредното работно място заради болестта си, имал е катастрофи, въобще... пълна програма.
От известно време се зароди интересът ми към уика. Започнах да чета литература. Изпитвам вълнение и с огромно желание пристъпвам във вълшебния й свят. Първоначално мислех за себе си, как да подобря собствения си живот. Постепенно осъзнах, че моят живот е една проекция на заобикалящата ме действителност. Част от тази действителност е неспокойствието в семейството и в частност - болестта на татко. Искам предварително да подчертая, че той не е готов и няма да се съгласи да пие отвари и цярове. Търся начин да повлияя на волята му, на съзнанието му, без негово участие. Четох по форума за лечение с билки, но всъщност търся заклинание, магия, ритуал - нещо, с което да помогна. Смятам, че за да бъдеш истински вещ, първо трябва да съсредоточиш добрата енергия в помощ на околните и впоследствие да я използваш за собствено добро. Помогнете ми, с каквото и да било...
The Beauty is everywhere. Just notice it.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 24 Фев 2008, 12:15

Не те съветвам да правиш нищо подобно.

Смята се, че душата при прераждането си сама си избира обстоятелствата, при което да протече живота й на земята, което е във връзка с духовното развитие. Приеми, че баща ти просто върви по своя път и че трябва сам да се справи с проблемите си, защото е тук точно затова. Още повече, не можеш да помогнеш на някой, който не е осъзнал, че има проблем и не е потърсил помощта ти. Става въпрос за най-неприкосновеното право във Вселената - свободната воля. Ако се намесиш, само ще навредиш и на себе си, и на него - просто защото нямаш право. Имаш право да променяш само своя живот, а чрез него и света около теб, и този на близките ти. Много повече може да помогнеш на баща ти, ако се погрижиш за собственото си духовно развитие. Всички познаваме хора, които са хармонични, балансирани, магнетични - това са хората, които по естествен път се превръщат в пример за останалите, това са лидерите.

И още нещо - не се притеснявай за баща си, не мисли по този начин за неговата зависимост. Това, което наричаме грижа, всъщност е страх за другия човек, а страховете са емоционални състояния със силен заряд и привличат само неприятности - случва се точно това, от което се страхуваме. Обичай го, моли се за него - това е най-голямата помощ, която можеш да му окажеш. Той не е жертва, той е свободен човек, който има всички възможности да промени живота си, когато реши да го направи.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 24 Фев 2008, 12:26

Благдаря ти, Венера! Напълно разбирам какво ме съветваш. Четох за това, как душата на всеки човек се преражда, за да научи с всеки живот какво е сгрешила в предишния, за да се развива и преминава на по-високо ниво, докато накрая се извиси толкова, че се слее с божественото. Зная това, личи си, че душата на татко е млада и неопитна. Аз съм с над 20 години по-млада от него, но се усещам безкрайно по-мъдра и по-опитна от него. Аз съм много положителен човек, не мисля, че нещо лошо ще се случи, не "викам" злото. Майка, от своя страна, е по-песимистичен човек, случва се тя, с нейния страх, да повлияе подсъзнателно. Затова буквално съм й забранила да се "вайка", да се оплаква и да казва какво може да се случи. Мисълта ми бе, да повикам на помощ сили, които да го напътстват в сегашния живот, защото той очевидно има нужда от нея. Четох, че всяка душа си има наставник и често, нощем, в съня, наставникът или ангелът-хранител, общува с душата на астрално ниво. Явно алкохолът прекъсва тази връзка между наставника и баща ми, или този наставник е маса мързелив, но определено не си върши работата! Целта ми не е да управлявам съзнанието му, а да ми изпратя сили да се бори сам със себе си. Дали е възможно?
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 24 Фев 2008, 14:29

Може и да не харесате мнението ми, но това със свобадната воля е много противоречиво. Човек е сбор от много неща, включително и чуждите влияние, в нас има части от мнението на други хора и това е неоспоримо.Затова има думи като възпитание.Околния свят те изгражда и те оставя да се самоусъвършенстваш по своите разбирания, които също са били изградени от другите, но дори самоусъвършенстването е относително, ако решиш да се промениш и вложиш волята си, ти го правиш, защото така те е устроил света.Преятелите са за да те поправят и в кое магическо учение се казва, че не трябва да следваш знаците, които също са чуждо влияние.Целия свят те поравя и усъвършенства и дори обикновенните провокиращи случки са част от това.Black Beauty, ти прие мнението на Венера (как може до сега да не съм се сетил какво означава името й) и възгледите й което е нещо добро.В целия форум хората говорят, споделят, изменят чуждите мнения, учат ги и кой е загубил от това.
Съжелявям, че не мога да ти предложа подходящ ритуал, но този който аз знам е свързан с твърде силни зли енергии.По принцип ти трябва мощен ритуал, защото да промениш мнението на хората без обяснение е трудно.В тъкъв ритуал може да са включени негативни енергии, тъй че ако правиш такова нещо бъди подготвена.Успех :)
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 24 Фев 2008, 14:39

Аз от опит знам, че човек трябва да потъне до дъното, за да усети стабилна основа под краката си и да се оттласне от него. И също знам, че в наистина критичните моменти човек винаги получава помощ - и от ангела си, и от хората, ако иска да живее и да се променя. Не мисля, че ангелът му е мързелив - но това е животът на баща ти. Не са случайни поговорките, че трябва сам да си помогнеш, за да ти помогне и Бог, и че Бог дава, но в кошара не вкарва. Баща ти трябва да вземе решението за промяна и тогава ще получи помощ.

По принцип има една техника, чрез което е възможно да постигнеш резултат. Аз съм успявала, но е бавничко и изисква всекидневни усилия. Описана е в книгите на Зеланд. Става въпрос за визуализация, в която включваш и семейстото си такова, каквото искаш да е. По този начин направляваш хода на реалността в желаната посока, но се иска време, месеци, може и години, решимост и постоянство. За да се достигне до това състояние, което ти искаш, ще трябва да се променят мисленето и навиците на хората, а това става бавно. Възможно е и да форсираш процеса, при което ще започнат да се случват необичайни и не винаги приятни неща, но ако приемеш всичко като част от пътя, в крайна сметка можеш да промениш ситуацията. Може да опиташ.

А кажи, какво е отношението на майка ти към баща ти, към хората, които пият изобщо? Проблемът може да се корени и тук. Ако майка ти мрази пиянството, е твърде възможно тя да го провокира и поддържа.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 24 Фев 2008, 16:08

Благодаря ти, Венера! Ще прочета Зеланд, ще се опитам да постигна ефект, ще се радвам, ако поне малко успея да насоча нещата в правилната посока. Майка ми... определено, вече има психическа алергия към алкохола, върл противник, малко е агресивна. Въртят се в омагьосан кръг - той пие, тя му опонира и го дразни, той пак пие - този път заради нея и така с години. Възможно ли е някой да ги е проклел в миналото - баща ми е бил доста красив, доката майка ми е мислела, че е по-невзрачна и често е улавяла "лоши" погледи от някои жени. Как се разбира по принцип дали има уроки, проклятие или магия?
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black Beauty » 24 Фев 2008, 16:12

Сашо, благодаря и на теб за твоя отговор. В никакъв случай не мисля да започвам нещо, което не разбирам, тъй като рискувам да ми се върне в моята собствена градина и така ще посея едно много по-голямо зло. По-скоро си мислех за нещо по-безопасно. Първо си мислех да създам свой ритуал, но се отказах, пак стигам до същия извод - непознатото може да бъде опасно. Радвам се, че имам какво да науча от Вас!
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 24 Фев 2008, 16:37

Black Beauty написа:Майка ми... определено, вече има психическа алергия към алкохола, върл противник, малко е агресивна. Въртят се в омагьосан кръг - той пие, тя му опонира и го дразни, той пак пие - този път заради нея и така с години. Възможно ли е някой да ги е проклел в миналото - баща ми е бил доста красив, доката майка ми е мислела, че е по-невзрачна и често е улавяла "лоши" погледи от някои жени.

Едва ли. Аз мисля, че ако майка ти приеме нещата и се успокои, много скоро баща ти ще спре да пие. Преди Зеланд може би е по-добре да прочетеш някоя книга на Лазарев. Реално става въпрос за едно и също, така че съветът ми е да прочетеш тези книги и да поговориш с майка ти.

sasho 142,
съгласна съм, че приятелите трябва да помагат. Въпросът е, че има случаи, в които човек трябва да си помогне сам. Това е все едно да решиш задачите за домашно на детето си, за да му "помогнеш" - само отсрочваш и задълбочаваш проблема. Нещата с магия не се разрешават, а се натрупват и се стоварват в следващ момент с още по-голяма тежест. Това си е мое мнение, разбира се, Black Beauty ще реши това, което е най-добре за нея.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот sasho 142 » 24 Фев 2008, 18:28

Гледни точки много.Съгласен съм с теб,venus, и междувременно мога да поспоря, но няма смисъл.Black Beauty получи нужната информация, браво Венера, и това е важното. :mrgreen:
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 24 Фев 2008, 20:33

Разбира се има доста техники свързани със "зли енергии", но аз ще ти предложа нещо далеч по-просто и приложимо в твоя случай.
Нарича се манипулация. Или налагане на твоята воля над конкретен човек по коствен (непряк) начин. За тази цел обаче, ще трябва да прочетеш малко психология. Не се стряскай, всеки окултист трябва да познава психологията.

Има няколко лесни начина за контрол над дадена психика.
1. Чувството за вина. Сравнително лесно манипулириемо и редизвиквано у някого. За жалост обаче манипулацията чрез внишаване на вина има и своите негативни тенденции.
Вината е слабост. Тя кара човека да се чувства слаб и несигурен. Изпива вътрешната сила у човека. Особено ако и без това той си е слаб.
Още нещо. Ако решиш да действаш по този начин, задължително трябва да вкарваш болка. Много билка. Във никакъв случай не трябва да допускаш той да си помисли че е жертва. Влезе ли в ролята на жертва. Почне ли да иска от всички съжаление и съчувствие, тва води до пристрастяване. На някой хора просто им харесва да бъдат жертвата.
За съжаление подозирам че баща ти вече е влязал в тази "жертвена роля". За да го измъкнеш по метода на вината, тук трябва да вкараш болка. Много болока. Толкова че вече "жертвената роля" стане нетърпима. Разбира се съществува риска от тотален психически срив, на индивида, който непременно се наблудава при прекалено продължителна работа с вината и болката, кето ограничава времепродължителноста на метода. Друг съществен недопстатък е четака наречената "жертвена роля" ще те натувари доста и в един момент може и ти да се прекършиш (особено като си без опит във, хъмм.. да го наречем "тъмната психология")....

2. Чувството за вина както казах има един съществен недостатък. Картата ти е слаба. Ако искаш да имаш силна пионка удари другаде. Дългът. Чувство, което не у всеки е развито, в достатъчна степен, но и предпоставка към вътрешна сила. За разлика от вината, която лесно може да бъде насаждана с болка, тук тя не помага. Работата с чувсто за дълг е далеч по-трудна, и всеки си има индивидуално "място" където да се пипа. И трябва да го откриеш. Веднъж обаче уцелиш ли правилната синхронизация, ще имаш не просто пионка, а пионка с хъс.

3. Пристрастяването. Бий огъня с огън. Замени една негова страст със друга по-голяма. (ако няма манипулирай я так 4е да стане по голяма).
Този метод можеш да комбинираш със първия.

Има и други варянти за действие, но тези двата в твоя случай тея ще дадът най-доър резултат. Преди да започнеш обаче дрябва да си отговориш много добре на въпроса. "Колко далеч съм готова да стигна?" Откажеш ли се по средата на пътя само ще влошиш нещата.

Иначе има и една много добра окултна техника с кражба на душа но за съжаление и тя си има свойте негативни страни. Ако искаш се напрегни по въпроса.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 24 Фев 2008, 20:34

Аз мисля, че ако майка ти приеме нещата и се успокои, много скоро баща ти ще спре да пие.

Присъединявам се към мнението, но ...

...но ще добавя, че всяка ситуация е различна... нищо не може да се кажа само така... най-добре е да събереш 3-ма чиляка(като мимимум, за да избугнеш личнотомнение(като моето примерно: че трябва да се убиват пияниците)) от форума и да им раскажеш ситуацията подробно очи-в-очи... само така, според мен, ще можеш да получиш НАИСТИНА АДЕКВАТЕН И ПОЛЕЗЕН съвет :) всичко друго са само гадания, дори и да са 100% точни, съвета който получиш онлайн в две изречения, така ще си го интерпретираш че ще е безмислен вечче... така мисля аз
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Abathor » 25 Фев 2008, 01:05

остави настрана магийките и направи нещо много по лесно с доказан ефект.
купи диетична сол с КCl(калиев хлорид) продава се в магазините за здравословно хранене а може и в супермаркетите.Слагай в храната от тази сол.
Калиевите соли въстановяват нивото си в мозъка и предизвикват лека напоносимост към алкохола.Медът съдържа Калий.
Баща ти няма да усети нищо странно в солта.
друг начин е да приема малко по високи дози винамини от групата Б имат сходен ефект с Калиевите соли.

Когато в началото казах забрави магийките неозначава че са безполезни.Аз ти давам един начин който не изисква опит в окултизма и е ефективен.
Ако смяташ че можеш комбинирай моя метод с окултна работа.Пък каквото стане.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Фев 2008, 07:46

Съвет от личен опит - безсилна си докато не се осъзнае :)
Минах по твоя път, дълго време ще ти трябва, за да разбереш, че не ти , а той е родителя в семейството :)
Жестоко е но го разбери - ти нямаш работа там. Това е неговия път и неговата карма. Знам, че трудно ще приемеш мнението ми, но мога да ти дам само един съвет - опитай да поговориш с него...
Докато той сам не поиска да промени нещата, ти няма да можеш да му помогнеш с нищо :)
Успех, ако искаш ми пиши на лични
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 25 Фев 2008, 07:57

Добра е идеята на Абатор. Има и медикаменти (дисулфирам), които също действат по този начин - предизвикват непоносимост към алкохол.

Но вие тук пропускате нещо много важно. Основен принцип в медицината е не лечението на симптомите, а отстраняването на причината. Алкохолизмът, както и всички зависимости, е преди всичко психическо заболяване - бягство от реалността. Човекът не иска да се лекува - той иска да избяга от отговорностите си в реалния живот. Тоест, единственият правилен подход тук е самият човек да осъзнае, че го прави, да осъзнае защо го прави и да реши, че иска да спре този порочен кръг. Защото иначе всеки ритуал или лекарства могат да му повлияят и да - ще се откаже от алкохола, но ще започне да взима успокоителни например или нещо друго.

Преди две години моят живот се срина - рухна изведнъж и без видима причина. Всичко започна с първите ми пророчески сънища за смъртта на близки хора - беше ужасно, до онзи момент не се бях замисляла изобщо за окултизъм. Последваха куп нещастия, които се взеха сякаш от нищото - починаха приятели, роднини, трябваше да се откажа от работата си, загубих любимия човек, приятели. Бях пред изперкване - и трябваше да избирам между алкохола и лекарствата. Избрах алкохола, защото се напивам от малко и прецених, че е по-малката беда. Не можех да спя без алкохол. Това продължи една година и нещата се влошаваха прогресивно, не виждах смисъл от живота и разбира се, дойде един критичен момент, в който трябваше да избирам - да живея или не. Избрах смъртта тогава, но моят Бог явно беше решил друго за мен и тогава за първи път усетих ясно онова, което хората наричат ангел-хранител. Мога да сравня усещането с подемане на перце от силен вятър - тогава разбрах, че трябва да живея и че трябва да изляза от това състояние. Ирония или не, но в онзи период нямах никой около себе си, нямаше дори с кого да говоря. Месеци наред в самота търсех отговорите за ситуации, които нямаха никаква логика за мен. И ги намерих. И вече нямах нужда от алкохол - имах нужда от чисто съзнание и алкохолът просто вече не беше необходим.

И тогава ясно осъзнах, че това е пътят - че проблемите се раждат в нас и се разрешават в нас. Приятелите ни, любимите ни, родителите ни са просто спътници - и никой не може да ни помогне, ако ние самите не решим да го направим за себе си. И още нещо - в най-трудните си моменти исках помощ и винаги получавах. Аз наричам тази сила Бог, но всъщност и няма значение как я наричаме - има я и е с нас винаги, когато наистина имаме нужда от помощ.

Така че всичко, което споделям тук, в този форум, може на моменти да звучи банално, но това не са цитати от книги, а изводи от много, много болезнени житейски ситуации. Много по-романтично е да извикаш ангел или демон да спаси родителя ни или любимия ни, но реалността е друга и всички тези магически намеси само отклоняват вниманието ни от истинския ни път. Трябва да решаваме проблемите си, а не да ги замазваме и изтикваме в дълбините на подсъзнанието си, сътворявайки бомби със закъснител.

Ако гангрената се хване в началото, може да се мине с инцизия и антибиотик - е, да, ще боли. Ако изчакаме, можем да загубим крака си. Ако почакаме още, ще загубим и живота си.

Съгласна съм с Илюзия. Подкрепата на семейството, разбирането към проблема, неосъждането му, толерантността, възстановяването на топлите отношения - само това ще помогне на човека да пожелае сам да си помогне.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Black Beauty » 25 Фев 2008, 09:04

Наистина съм трогната от начина, по който реагирахте и се опитвате да помогнете. Не подозирах, че хората все още пазят такава доброта в сърцата си. Определено съм попаднала на правилното място за съвет.
Равносметката до тук: ще започна с изпълнение на по-безопасните стъпки - ще препоръчам на майка солта и витамините, ще поговоря за пореден път с нея да спре с нападките и да прояви повече толерантност, макар и на моменти направо да ми се иска на мен самата да избухна, като го видя почерпан. Възхищавам се на търпението, което е проявила до ден днешен, заедно са повече от 30 години. Ще намеря медикамента, който препоръчахте... той е пробвал какво ли не по болниците. Бил е трезвен за по 3-4 месеца, клел се е, че няма да близне алкохол, само и само да оживее този път. Един път получи припадък насред връщане от бизнес пътуване в Унгария, докато шьофираше... как оцеля този човек. Няма да Ви казвам, че цялото семейство бе в паника и колко усилия, за да организираме линейки и превоз до България. Ще опитам отново да говоря с него - диалог между нас има, аз съм момичето на татко, нали знаете как е... Херес, имам малко понятие от психология, макар и не достатъчно богато, както ми се иска, имам вътрешен усет, не знам как да го обясня... минала съм през тези статдии. Мисля, че не наблегнах достатъчно на болката. Баща ми обича майка ми и, ако я изгуби, той сам е изгубен. Опитах се да го накарам да си представи, че вече я няма, че го е напуснала. Отговорът беше: "Значи просто и аз ще изчезна". Сега съм на стадия с дълга. Повтарям му, че съм в началото на кариерата, че все още имам нужда от него, че ако загубя работата си той ще е този на когото ще се опра, че майка ми се нуждае от него /тя е болна от ревматоиден артрит от 29 годишна възраст, напреднал стадий/, че е длъжен да бъде силен, да ни подкрепя. Хитрецът му с хитрец просто отговаря: "Голяма си вече, имаш си приятел, почти женени сте, живеет заедно, той нали е до теб!". Ще попрочета по-подробно за манипулацията, но само, ако видя, че малките трикове не дават резултат.
Венера, между редовете на твоя отговор човек може да прочете толкова много. Личи колко си изстрадала и се гордея, че има хора като теб, достатъчно силни да се опълчат на съдбата. Получила си много важен урок и съм сигурна, че бъдещето ще ти се отблагодари за огромната мъка, която си изтърпяла. Съгласна съм с теорията за отстраняването на причината. Случаят ми е комплексен. Много възли са се завързали и ще трябва бавно и методично да развържа всеки един от тях.
Между другото, какво мислите за книгата на Лиана Грийнауей "Практическа магия"? Някой чел ли я е? В нея има един ритуал за здраве. Ще го публикувам сега, може би ще кажете дали е подходящ за фон в стремежите ми да помогна на татко.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black Beauty » 25 Фев 2008, 09:10

Знам, че мястото му не е в тази част на форума, може да бъде преместен по усмотрение на администраторите.

Ритуал за по-добро здраве

- Изпълнява се всеки ден от седмицата, по-добре рано сутрин
- Използва се бяла или жълта свещ, благословена и миропомазана
- Върху свещта се изписва името на човека, здравословния проблем и думите "Да оздравее"
- Повтаря се следната молитва седем пъти:

"Архангели на Вселената, моля Ви за помощ в този ден,
Да обедините силите си и да помогнете на /името на човека/
да се възстанови напълно!
Нека той / тя не страда повече,
Дарете го / със спокойствие и здраве!
Изпратете му / й целебните си лъчи!"
След седмият път завършете с "Така ще бъде!"
Оставете свещта да изгори и да угасне сама.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kotentseto » 25 Фев 2008, 09:12

Извинявай, това от "Практическа магия" ли е? Питам само информативно...
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Black Beauty » 25 Фев 2008, 09:20

Да, от практическа магия е. Книгата поднася информацията малко по детски, съвсем на повърхността. Развлекателна е, но дава идеи на начинаещите, като мен. Самата информация може да се октрие в интернет, дори и по-подробна, но за мен беше полезно четиво, поне то беше причината да осъзная някои неща относно себе си. Има ритуали за здраве, любов, печалби, работа, за децата, за животните.
Аватар
Black Beauty
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 25 Фев 2008, 09:20

Kotentseto написа:Извинявай, това от "Практическа магия" ли е? Питам само информативно...

Ритуала е от споменатата по-горе книга. Но и самата авторка прави изричното предупреждение, че здравето е предварително заложено във всеки, със съответната кармична обремененост... Нещо, с което почти всички те посъветваха да се съобразиш. Освен това ритуалите за здраве трябва да се правят едва след като е налице съгласие от страна на болния. А ако получиш такова съгласие от баща си, това ще означава, че той вече е осъзнал състоянието си и безусловно е поел по пътя на собствената си промяна....и ще означава, че половината от работата вече е свършена и без ритуални действия...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Kotentseto » 25 Фев 2008, 09:24

Попитах, защото авторката изрично подчертава, че магиите за здраве според нея не са ефективни. Доколкото имам спомен твърдеше, че здравните проблеми са вид кармична обремененост или пък нарочно поставени спънки. Как да е, ритуалът е добър за мен... За да не се повтарям с аванабил, само ще допълня, че може би е по-подходящ ритуал за отказване от пристрастеност... но и тук важи правилото, че трябва съгласие и/или желание от страна на "болния" да се лекува.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор