Ако някой знае какво става да помага

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Kaina » 24 Фев 2008, 03:03

Преди няколко месеца започнах да се занимавам с медитация. В началото естествено беше доста трудно , но с време и тренировки всичко се постига. После покрай медитацията се заинтересувах и от други неща и така започнах да изпробвам някои техники, които сама си измислях. От това което съм чела мисля , че някои от тях могат да се причислят към хаос магията, но не твърдя, че съм твърде компетентна. Винаги когато ги изпълнявах ми се случваше едно и също нещо. Сега може и да ми се смеетете, ама говоря за ужасно налягане в ушите, а през главата ми сякаш минаваше влак. Проблемът обаче е, че това вече не се случва само когато изпълнявам ритуалите си , а всеки път когато си затворя очите за повече от три-четири секунди. Не ме питайте как заспивам. :) Ако някой има идея на какво се дължи това ще съм много благодарна ако сподели.
Аватар
Kaina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Sa'amfira » 24 Фев 2008, 04:31

На мен ми се случи нещо подобно съвсем на скоро!Моя съвет е:провери къщата си "чуждо присъствие"!
“Без задръжки. Без граници. Без ограничения.”
Аватар
Sa'amfira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 24 Фев 2008, 07:27

Медитацията, след известен период на практикуване, води до разширяване на съзнанието. Това означава също и че ставаме по-чувствителни към енергиите, под чието влияние сме. За хората, които са под влияние на негативни енергии (вкл. мисли, желания, страсти, зависимости към алкохол, секс, храна и каквото се сетиш още) медитацията може да доведе до засилване на неприятните състояния. И обратно, при позитивно настроените хора медитацията разширява и стабилизира връзката със съответния по-висш егрегор и при тях ефектът е отчетливо благоприятен и хармонизиращ.

Както се променят състоянията на хората в различните периоди, така са различни и ефектите на медитацията. Ако не се чувстваш добре, преустанови за известно време и изчисти организма си. За мен най-доброто изчистване е гладуването - 3 дни глад са една отлична рецепта без никакви рискове за здравето (ако нямаш някакви заболявания). Постът за малко по-дълъг период от време също има много добър ефект. Не знам в какво вярваш и дали при теб е приложимо, но молитвата в тези случаи има много голяма сила, защото тя осъществява връзката ти с високия егрегор (твоя Бог), но общо взето всеки вярва в нещо. Дори на душата си да се молиш, достатъчно е.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот heress » 24 Фев 2008, 08:50

Дай малко повече инфо за медитациите и хаоса които си изпълнявала.

Известно време избягвай черния аспект.
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mandragorko » 24 Фев 2008, 08:54

....използваш ли защитни техники по време на заниманията си....някои същества/енергии улавят "дупките" и те им служат за проход....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот ultramarin » 24 Фев 2008, 20:23

започнах да изпробвам някои техники, които сама си измислях.

ето ти проблема! от този проблем страдат мнозина... и аз съм си патил страшно много

ето ти няколко предложнеия как да си оправиш проблемите

1) спри да правиш упражнения които сама си измисляш
2) спри да практикуваш за около месец медитации и всякакви техники които насочват вниманието НАВЪТРЕ
3) яж повече месо и зърнени храни, за да се заземиш (гладуването ще те подготви перфектно за дълбока магическа работа, но ти искаш сега не това, а какво - изходно положение, където всичко е ок, където няма да работиш със силни енергии, дето да туптят в главата ти и да се чудиш какво, аджеба, да ги правиш)
4) влака в главата ти се казва "информационно претоварване"... дълго е да се обясни защо се е появил при теб, просто се отдай на ДРЯМКА при всеки удобен случай - не спане, а дрямка!
5) игнор съветите на останалите... някои съвети са много точни(особено ползването на защитни техники е нещо което е трябваЛО до направиш, и сега е добре, нооо...), но нямаш нивото на съветващите те, ти тепърва навлизащ, само ще окалпазаниш работата още повече, ако почнеш да правиш "почиствания" и "защити", тъй като ще задълбаеш още повече, вместо да се заземиш и центрираш

6) прочети някой книга по магическа безопасност и защита... препоръчвам: Даян Форчън - Психическа самозащита
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот ilusia » 25 Фев 2008, 07:41

извинявай Ултрамарин, но това да спре да прави неща, които сама си измисля са глупости...
Нали всички упражнения все някой, някога по някакъв начин ги е измислил ?
По-добре проба грешка, от колкото пасивност и регрес.
Не смятам, че проблема идва точно от факта, че сама си ги е измислила когато говорим за медитация, в други аспекти на магията - да, не е много добре начинаещ да си " измисля" но точно за медитацията според мен е най-ефективно вътрешното спокойствие, което само човек знае как да си достави.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот sasho 142 » 25 Фев 2008, 12:27

Според мен Ултрамарин иска да каже, че за нея е по-добре да използва утвърдени методи и аз го препоръчвам, защото ако не знаеш какво измисляш може да се обърне срещу теб.
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kaina » 25 Фев 2008, 12:55

Благодаря на всички за съветите. Само да уточня, че не искам да спирам заниманията си и да се връщам на изходно ниво , където всичко е ок, а само да контролирам въпросният "влак" в главата ми.
Аватар
Kaina
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Neter-Kua » 25 Фев 2008, 13:46

Kaina написа:Благодаря на всички за съветите. Само да уточня, че не искам да спирам заниманията си и да се връщам на изходно ниво , където всичко е ок, а само да контролирам въпросният "влак" в главата ми.

Не искам да звуча назидателно,но не става въпрос за това какво искащ,а за това какво трябва да се направи.Не подценявам постигнатите от теб резултати, но всичко говори че ти все още си на изходно ниво,в което няма нищо лошо.Подобряването на състоянието на един пациент в идеалния случай не зависи от това какво иска,а от това доколко спазва лекарските съвети.Тъй-като не си длъжна да вярваш че някой от хората които те съветват са "лекари" то трябва да намериш истински "лекар" или учител-ясно ми е колко трудно може да бъде това.Ако можехме да постигнем всичко сами то всички бихме били експерти по Кундалини постигайки просветление за 3 дни. Ето защо до момента съветите на ultramarin са достатъчно добри и единственото, което мога да добавя към тях е четенето на повече книги.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот jema » 27 Фев 2008, 09:01

според мен не бива да спираш със заниманията си.просто преживяваш метаморфоза.и аз практикувам хаос,медитации всеки ден и разбирам ,че всичко ти се струва странно, дори и плашещо.сега е така,но по-късно ще осъзнаеш,че това е било така да се каже необходимото зло,за да преминеш на едно по-високо ниво от развитието си.
jema

Мнениеот mandragorko » 27 Фев 2008, 09:24

....малко литература,малко разговори с подходящи хора!,медитации и преглед и нещата ще влязат в релси....влакът е само сигнал,че не бива да се правим на герои....никой не става маг от днес за утре....грешките,които правим само ни дават насоки,те са вид уроци,но понякога плащаме сурово за тях....
....мило момиче,съветвам те да ползваш само проверени техники за каквото и да е било,щом са останали във времето,те са дали своя принос....
....част от хората,с които общувам са ме научили да се съветвам с определени неща преди да започна да се занимавам с нещо,по-силно или непознато за мен..има хиляди варианти.....аз също съм се сблъсквал с неща,докарващи ми стрес,влошаване на здравословното състояние или проблем в комуникациите ми с хората около мен,но вярата,подкрепата и помоща,любовта ми към книгите,разговорите ми с по-начетени от мен и още куп неща ме научиха,че за всичко си има и време и място и цели...но най-важното е да си в съзнание за всичко,което твориш в света на магията.....точно за това сме се събрали тук,за да си помагаме с каквото можем...бъди щастлива и благословена,останалото е радост от живота,дори и да не вярваш,хората са пазени от по-висши сили...не случайно сме на тази земя....
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cagliostro » 03 Мар 2008, 03:30

Медитацията е това отворено и съзерцателно състояние в което сме способни да изключим или по добре казано да не обръщаме внимание на разсъдъка които поради защитните му функций сме свикнали да го прилагаме като първа инстанция в опита ни да осъзнаем и разберем всяко едно въздеиствие на околното към нас .Ако успеем да му отнемем захранването като просто не участваме или не се връзваме на сравнителния диалог които е и единственият му начин на действие на разсъдъка то ще се отвори канал между сетивата и по-дълбоките слоеве на личноста ни и ние ще започнеме да усещаме странни неща .Тъи като разсъдъка сравнява с вече познати неща на които може да разчитаме като вид имунизация и ако сме се втвърдили чрез някакви навици на рефлексно преценяване което е добре като бърза реакция към познати неща може да реагираме неадекватно на движенията по дълбоките слоеве.Всеки от нас е втвърден по някакъв начин поради навиците си(което е Характера)и поради това Енергийте в Тялото текат по определен от същите навици начин които ни е толкова своиствен че не можем да ги усетим като нещо активно а и сме свикнали също да се фокусираме върху въздействия било вътрешни или външни качеството на които зависи от нивото на сетивност което поради “цивилизацията” не позволява финес на възприятието.Когато чрез тренировка и диети започнем да култивираме качеството на съзерцание и несравнително осъзнаване почти винаги се наблюдават някакви свръх усещания или се влиза в разни обеспокояващи състояния където Човек не знае какво става с Него или Нея.Това се дължи на конфликта които създаваме с нашите навици и разсъдъка който отново се включва и незнаеики как да ни накара да реагираме обобщава съпоставката като класифицира усещането като нещо с което може да борави.
Зависи от нашия Житеиски Опит като цяло на какво ниво е нашта емоционалност и дали ще сме обезпокоени от усещанията и сензацийте или ще ги наблюдаваме спокойно и ще се опитаме да ги разберем.Редовен феномен при подобни тренировки е сетивноста да изпревари способноста за адаптация към усещането или заряда на оценката която му даваме и да се появи изнервеност или депресия.
Ако се занимаваш с Ритуали като казваш “Хаос Магия” трябва да знаеш че тези които са разпространени в повечето Западни Школи садържат много Елементи които би трябвало да направят отварянето ни към дадена Реалност и комуникацията ни с нея възможна но не са непремено подходящи за някого който не е подготвен в работа с основните им Елементи поотделно.Повечето от нас които се захващаме с изследване на Необятноста сме най често “събудени” на някакво ниво чрез някакво събитие ,проблем или кои знае какво и често колкото е по голям талантът толкова и по големи са разликите между идеалното състояние на събудената Система и настоящото положение така че събуждането на функций които са развити но неосъзнати може да изненада някого и ако тези функций са в дисонанс с останалите системи това може да уплаши някого.Без Учител е много трудно но ако се спазват няколко основни правила може и да се оправиме .
Избягвай сложни практики които са в състояние да активират различни системи или боравят с множество и трудни за запомняне символи освен ако не искаш запиляването из детаилите да те доведе до резонанс с обекта на намерение.
Активирането на фунйций своиствени на Вегетативната нервна Система(вътрешен контрол) изисква подготовка като например да се изчисти тялото от каквито и да е неща задръстващи го и непозволяващи на дадено въздействие или представа да ни задвижи(буквално) тъй като несъзнателния фокус е върху функций като храносмиляне ,отделяне или глад иразпределя Жизнения тонус към Системите отговарящи за тях ане към обектът на съзнателно съзерцание. Реакцията ни спрямо един дразнител е винаги или контракция или експанзия или безразличие и за да реагираме правилно както и да е това ние трябва да сме способни да се движим цялостно за да можеме адекватно да отреагираме всяко напрежение което се създаде у нас чрез активирането на вътрешните функций.
Не се отказвай и не се плаши ако разните ефекти се усилят и ако се стараеш да не правиш упражнения в неподходящо състояние всичко би трябвало де ОК.
Явно при теб импулсът които идва от активното при работата сетиво не успява да слезе към Тялото както би трябвало и се връща обратно за да се”донапомпа” и избута блокът.Опитай да се вкараш в съзерцателен транс чрез танц и остави тялото ти да “изперка” и да се нагърчи и отреагира всяко напрежение както му дойде за да се умориш по един на пръв поглед ирационален начин и да се отпуснеш правилно.Умората е важна за правилното разпределение на напреженията които са хаотично и нехармонично разпределени в Тялото и от силата на навика от които са култивирани зависи колко ще трае осъразмеряването ни за да можем да се вземем в ръце и да напреднем по Пътя на Великото Дело.Ако тренираш по този хаотичен начин оставяйки тялото ти да прави каквото му дойде независимо как това изглежда от страни и ако си позволиш без срам или цензура да се “надивееш” ще започнеш с времето да откриваш че практиката ти почва да придобива структура и форма която ще бъде неволно красива и ще съдържа все повече изрази на “рационални” функций като ориентиране на движенията на танцът спрямо посоките на света ,Земното притегляне ,Слънцето или Луната или евентуално планини или хора.Това е естественият начин по които са създадени истинските Ритуали и практикуването им по този начин е винаги опит да се адаптираме към Природата и да се излекуваме от какво ли не така че какво друго ни остава освен да си пожелаем успех в работата .
In Gods We Trust
Аватар
Cagliostro
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 03 Мар 2008, 10:12

@Ултрамарин : Ти гледаш ли какво си написал?! Да спре да практикува, само защото има шум в ушите?! Помисли малко над казаното от теб- останалите съвети са добро(за хранителния режим), но това да трябва да се придържа само към "древните"(неоформени от нея самата) ритуали е АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ... както и да не медитира...

@ Херес: Да, може и да е от черния аспект, макар и малко да ме съмнява да е само този- по-скоро според мен трябва да избягва черния и да пробва в какви граниви е необходим оранжевия аспект(да пробва с избягване и увеличаване на "дозата" от него).

Finally @ Kaina - момиче, прочети написаното от всички нас и се замисли като за начало какво аджеба означава този шум в ушите, от какво ли е предизвикан- само така можеш да намериш отговори на зададените от самата теб въпроси. Само ще ти подскажа- започни от това за какво слъжат ушите.. и дали са само тези 2 броя, които виждаш на физическо ниво... а дали не са запушени някои от другите и информацията за запушените да се пренасочва към тези, които са отпушени... дали? Помисли сериозно над тези въпроси и не се чуди защо според мен трябва да промениш "дозата" на оранжевия аспект- нагоре-надолу докато не намериш своята мярка към този момент- тя се променя с времето и всички минаваме през такива етапи.

Успех.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Kaina » 11 Мар 2008, 23:13

Nemezius беше абсолютно прав за "дозата" на оранжевия аспект. Благодаря на всички icon_flowerface
Аватар
Kaina
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор