Мадам Ленорман- тълкувание

С тях може и Бридж-белот да се играе, но не е желателно - отмъщават си..., и то много яко ;-).

Модератор: Cath

Назад към Карти - Таро

Мнениеот ilusia » 21 Мар 2008, 18:44

Прегледах форума и намерих темата, която ми трябваше , а именно картите на мадам Ленорман. Прекрасни подредби, но по-скоро ме интересува значението на картите в комбинации или ако на някого му се намира в нет вариант книгата ;)
Благодаря ви.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 22 Мар 2008, 00:35

Това е, с което разполагам. :)

1. ЕЗДАЧ: Добри вести отдалеч. Възможно е от хора, намиращи се в чужбина. Добро предзнаменование и благоприятни перспективи. Ако картата е заградена от лоши, тогава вестта ще е неприятна.
2. ЛИСТО ОТ ДЕТЕЛИНА: Сполука и успех. Неуспехът и тъгата са към своя край. Ако картата е обградена от “Облаци” или други неприятни карти, събитията ще са неблагоприятни. Ако картата е далече от ключа, късмета ще е далече.
3. КОРАБ: Разкриват се нови пътища за успешна дейност, включително и в бизнеса. Пътешествие.
4. КЪЩА: Дейността и усилията ще са успешни. Дори ситуацията да излежда неприятна, ще се появи удобен случай, който ще я поправи. Ако е обградена от лоши карти, трябва да бъдете внимателни.
5. ДЪРВО: Добро здравословно състояние. Намеренията за извършване на нещо ще са благоприятни. Желанията ще се изпълнят.
6. ОБЛАЦИ: Значението на картата зависи от положението й спрямо ключа. Ако облаците са откъм светлата си страна – знакът е благоприятен. Ако са откъм тъмната си страна, тогава перспективите са неблатгоприятни – събитията са наситени с разногласия и трудности.
7. ЗМИЯ: Лош знак. Някой се опитва да ви навреди. Опасността зависи от околните карти. Възможна измяна или измама от близък човек.
8. КОВЧЕГ: Болест. Загуба на пари.В тази ситуация е невъзможно проблемът да бъде решен. Отказ от това решение. Липсват сили за преодоляване на трудностите. Сериозно предзнаменование за опасност.
9. ЦВЕТЯ: Щастие и удовлетвореност във всяко начинание. Успех във всички всекидневни ситуации. Благотворно влияние на събитията върху живота.
10. КОСА: Голяма опасност, която може да се избегне, ако наоколо има положителни карти. Нещастието може да се избегне и ако съдбата бъде предизвикана.
11. БРЕЗОВА ПРЪЧКА: Конфликти и неуредици в семеен план. Кавги, сканадли, домашни трудности, омраза, нещастна романтична връзка или неуспешен брак.
12. ПТИЦИ: Трудности. Краткосрочни неуспехи. Проблемите не са продължителни, но изискват намеса и намиране на решение. Ако тази карта е далече от ключа, тогава е възможно и неочаквано кратко пътешествие.
13. ДЕТЕ: Човекът, на когото гадаят, е уважаван. С мнението му се съобразяват. Той е добър приятел и доверен събеседник.
14. ЛИСИЦА: Някой се опитва да ви измами. Опасно коварство и лукавство. Бъдете внимателни и бдителни, за да не попаднете в капан.
15. МЕЧКА: Измама породена от ревност и завист.Избягвайте компанията на завистници. С никого не споделяйте личните си проблеми, постижения и успехи.
16. ЗВЕЗДИ: Съдбата няма да ви изостави. Всичките ви начинания ще бъдат успешни. Човекът, на когото се пада тази карта има силен ангел-хранител. Ако около нея има неблагоприятни карти, тогава може да се очакват нещастни съвпадения.
17. ЩЪРКЕЛ: Промяна на местожителството. Ако картата е далече от ключа, тогава събитието се отлата във времето – няма да е скоро, въпреки, че предстои.
18. КУЧЕ: Истински предан приятел, на когото може дса се доверите. Ако картата е заобиколена от неблагоприятни карти, тогава този човек може да ви подведе, заблуди и предаде.
19. ВИСОКА КУЛА: Дълголетие. Ако е заобиколена от лоши карти, тогава може да настъпи болест, безсилие и дори инвалидност.
20. ГРАДИНА: На предстояща среща ще имате запознанство с човек, с когото ще установите ново, постоянно и предано приятелство.
21. ПЛАНИНА: Картата, ако е до ключа, предвещава, че всемогъщ враг ще нанесе удар или ще порази този, на когото гадаете. Ако картата е далече от ключа, тогава силни и верни приятели ще се притекат на помощ.
22. ПЪТИЩА: Неуспехи и мъка, ако наблизо се е паднала картата с облаците или други неблагоприятна карта. Ако картите са положителни, тогава ще се намери успешен изход.
23. МИШКИ: Кражба. Грабеж. Загуби. Ако картата е далече от ключа, тогава загубите са безвъзвратни. Ако е близо до ключа – има вероятност загубите да се компенсират или върнат.
24. СЪРЦЕ: Радост. Благосклонност на Съдбата. Щастлива и завладяваща връзка. Силна, устойчива карта на пълно удовлетворение.
25. ПРЪСТЕН: Вдясно от ключа, означава щастлив брак, сносен и охолен живот. Вляво от ключа – неприятности, разочарования, развален годеж, раздяла, развод.
26. КНИГА: Скоро ще научите тайна, предизвикваща тъга, печал и бедствие. Отново зависи от околните карти - ако са неблагоприятни, тогава тайната ще е съсипваща. Ако картата е близо до ключа, тогава танйта ще е благоприятна и важна.
27. ПИСМО: Известие отдалече. Ако околните карти са неблагоприятни, тогава информацията ще е неприятна и тревожна. И обратно.
28. ДЖЕНТЪЛМЕН: Първият ключ – този, на когото се гадае – съпруг, приятел, любим.
29. ДАМА: Вторият ключ – тази, на която се гадае – приятелка, жена, която гадае на себе си.
30. ЛИЛИИ: Картата символизира щастлив, спокоен и добродетелен живот. Ако е в близост до ключа, тогава перспективите и плановете са добри. Ако е отдалечена от ключа – означава неувереност, тъга, възможни неприятности.
31. СЛЪНЦЕ: Успех, Щастие. Светлина. Радост. Положително влияние.
32. ЛУНА: В близост до ключа: знак, че предстоят големи почести, признание, уважение. Отдалечена от ключа – липса на уважение, липса на разбиране, разочарование, тъга.
33. КЛЮЧ: Когато е до ключа: Сполука в начинанията и замислите. Постигане на поставените цели. И ако е отдалечена от ключа /този, за коготе се гадае/ - неуспехи, неосъществени планове, загуба на смелост.
34. РИБА: Обещание за изобилие и постоянство. Трябва да се улови случая, който обещава успех. Благоприятен изход дори при рисково начинание. Ако е далече от ключа, това означава, че успеха ще бъде постигнат с цената на много трудности.
35. КОТВА: Успех и благополучие в бизнеса. Вярност в Любовта. Ако картата е далече от ключа, това означава, че този, на когото се гадае твърде бързо променя мнението си.
36. КРЪСТ: Лоша карта, независимо от нейното положение. Неуспехи, неразбории, злощастно стечение на обстоятелствата.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот ilusia » 22 Мар 2008, 08:19

Благодаря ти много :)
НО аз знам, че е много важно комбинацията, в която се намират определените карти и... да разбира се не очаквам някой да вземе да ми пише за всяка карта с останалите значения, но ако има книгата или някаква подобна информация из он лайн библиотеките или пък скенер под ръка :oops: :mrgreen:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 22 Мар 2008, 08:23

едит.
Аз знам, че лиите са секс.
Цветята значат и по-млада жена, когато са в комбинации, а мечката и лисицата са верни приятели, ако лисицата е мъж - верен приятел, ако е жена опасност. Змията също може да значи и опасност.
Парка нови контакти и много хора и да :П)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 22 Мар 2008, 22:40

ilusia написа:Благодаря ти много :)
НО аз знам, че е много важно комбинацията, в която се намират определените карти и... да разбира се не очаквам някой да вземе да ми пише за всяка карта с останалите значения, но ако има книгата или някаква подобна информация из он лайн библиотеките или пък скенер под ръка :oops: :mrgreen:

Да, така е - важна е комбинацията. По принцип ключовете са двете карти - Дамата и Джентълмена. Картите около тях обозначават събитията. От тук произтичат различни начини на гадаене. За съжаление аз не намерих книга в електронен формат, а оскъдната информация, с която разполагам се постарах да я поместя напълно. Тълкуването, на което си попаднала звучи логично в смисъла на цялата символика. Имаше една гадателска система, с която ми се наложи да се запознавам от различни източници, докато стигна до цялостното значение на картите и по-скоро, за да ги почувствам напълно. След това, някак си те сами се отварят пред мен и ми дават смисъла - много по-пълен от всяко написано тълкуване. Вярвам, че знаеш за какво говоря :) Картите на Ленорманд не са по-различни, с изключение на това, че са някак си поглъщащи и завладяващи от пръв поглед...необикновени, наистина
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Secret_name_ » 23 Мар 2008, 02:09

Здравей!
Аз имам книгата и доста време се занимавах с картите на Ленорман,кажи какво конкретно те интересува и ще ти го препиша тук ?!!
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 23 Мар 2008, 07:55

Ами :)
първо avanabil много ти благодаря за хубавата информация :)
второ Secret_name_ благодаря за отзоваването, ако имаш възможност да сканираш книгата би било чудесно :))) Харесват ми картите и опитвам да ги изуча :))) Най-силно ме интересуват значенията на картите в комбинации с останалите карти, но не мога да искам да си гуши времето с преписване на толкова подробна информация :)))
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 23 Мар 2008, 09:41

ilusia написа:Ами :)
първо avanabil много ти благодаря за хубавата информация :)
второ Secret_name_ благодаря за отзоваването, ако имаш възможност да сканираш книгата би било чудесно :))) Харесват ми картите и опитвам да ги изуча :))) Най-силно ме интересуват значенията на картите в комбинации с останалите карти, но не мога да искам да си гуши времето с преписване на толкова подробна информация :)))

...мила ми сестричке,виж какво намерих,съжалявам,че е на руски,но дано ти е интересно...иначе грижи нямаш-добро момиче си,пожелай и ще получиш...винаги!!!

http://www.vdagroup.ru/foretelltarot/lenormand/form.php
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 23 Мар 2008, 10:32

Няма проблем, че е на руски ;) Схващам го криво ляво ... ама :oops: не е тва дето искам , но мерси :mrgreen:

Сега ако може да си позволя един въпрос...
Попитах за един изпит ама.. нещо що ми излиза всичко друго но не и въпроса за изпита, Къща, Ключ, Пръстен, ездача. Отдолу Мишки, детелина, птици, лилии, 3 та колона писмо, парк, дамата, книга...
Първи ред :
Дейността и усилията ще са успешни. Дори ситуацията да изглежда неприятна, ще се появи удобен случай, който ще я поправи.
Сполука в начинанията и замислите. Постигане на поставените цели. Вдясно от ключа, означава щастлив брак, сносен и охолен живот ( в случая е в ДЯСНО ) Добри вести отдалеч. Възможно е от хора, намиращи се в чужбина. Добро предзнаменование и благоприятни перспективи.

Втори ред :
Мишки Кражба. Грабеж. Загуби. Ако картата е далече от ключа, тогава загубите са безвъзвратни. Ако е близо до ключа – има вероятност загубите да се компенсират или върнат. ( мен ми се струват близко до ключа) Детелина Сполука и успех. Неуспехът и тъгата са към своя край. ПТИЦИ: Трудности. Краткосрочни неуспехи. Проблемите не са продължителни, но изискват намеса и намиране на решение. Ако тази карта е далече от ключа, тогава е възможно и неочаквано кратко пътешествие.
ЛИЛИИ: Картата символизира щастлив, спокоен и добродетелен живот. Ако е в близост до ключа, тогава перспективите и плановете са добри.

Трети ти ред.

ПИСМО: Известие отдалече. Ако околните карти са неблагоприятни, тогава информацията ще е неприятна и тревожна.
ГРАДИНА: На предстояща среща ще имате запознанство с човек, с когото ще установите ново, постоянно и предано приятелство.
АМА: Вторият ключ – тази, на която се гадае – приятелка, жена, която гадае на себе си.
КНИГА: Скоро ще научите тайна, предизвикваща тъга, печал и бедствие. Отново зависи от околните карти - ако са неблагоприятни, тогава тайната ще е съсипваща. Ако картата е близо до ключа, тогава танйта ще е благоприятна и важна.

Та бих била благодарна за мако помощ. За пръв път питам за себе си а и май е първото ми самостоятелно гледане с тези карти До сега съм използвала Дюрер, обикновеното най-разпространено таро и таро на търсещия. Тези на Мадам Ленорманд най-ми допадат макар със всички да имах ясни резулатати но малко отвлечени. Ако не ви е проблем малко насока да дадете ))
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Krin le Fee » 23 Мар 2008, 12:34

Ами,много е важно как се поставя въпроса преди да подредиш картите. Въпроса трябва да е поставен точно и еднозначно.
"какво ще стане с изпита" например е въпрос на който няма да се получи отговор.
"ще си взема ли изпита " и веЧе съвсем друго...
А инаЧе относно картите-комбинациите не са само две по две, гледат се всички кйарти накуп понякога.
Мога да метна един файл , но тойх е изцяло на немски.Там са описани най.-елементарните комбинации, но иначе мен опита ми показва че интуитивно се тълкува най.-добре. :)
Аватар
Krin le Fee
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 24 Мар 2008, 10:57

ilusia написа:Няма проблем, че е на руски ;) Схващам го криво ляво ... ама :oops: не е тва дето искам , но мерси :mrgreen:

Сега ако може да си позволя един въпрос...
Попитах за един изпит ама.. нещо що ми излиза всичко друго но не и въпроса за изпита, Къща, Ключ, Пръстен, ездача. Отдолу Мишки, детелина, птици, лилии, 3 та колона писмо, парк, дамата, книга...
Първи ред :
Дейността и усилията ще са успешни. Дори ситуацията да изглежда неприятна, ще се появи удобен случай, който ще я поправи.
Сполука в начинанията и замислите. Постигане на поставените цели. Вдясно от ключа, означава щастлив брак, сносен и охолен живот ( в случая е в ДЯСНО ) Добри вести отдалеч. Възможно е от хора, намиращи се в чужбина. Добро предзнаменование и благоприятни перспективи.

Втори ред :
Мишки Кражба. Грабеж. Загуби. Ако картата е далече от ключа, тогава загубите са безвъзвратни. Ако е близо до ключа – има вероятност загубите да се компенсират или върнат. ( мен ми се струват близко до ключа) Детелина Сполука и успех. Неуспехът и тъгата са към своя край. ПТИЦИ: Трудности. Краткосрочни неуспехи. Проблемите не са продължителни, но изискват намеса и намиране на решение. Ако тази карта е далече от ключа, тогава е възможно и неочаквано кратко пътешествие.
ЛИЛИИ: Картата символизира щастлив, спокоен и добродетелен живот. Ако е в близост до ключа, тогава перспективите и плановете са добри.

Трети ти ред.

ПИСМО: Известие отдалече. Ако околните карти са неблагоприятни, тогава информацията ще е неприятна и тревожна.
ГРАДИНА: На предстояща среща ще имате запознанство с човек, с когото ще установите ново, постоянно и предано приятелство.
АМА: Вторият ключ – тази, на която се гадае – приятелка, жена, която гадае на себе си.
КНИГА: Скоро ще научите тайна, предизвикваща тъга, печал и бедствие. Отново зависи от околните карти - ако са неблагоприятни, тогава тайната ще е съсипваща. Ако картата е близо до ключа, тогава танйта ще е благоприятна и важна.

Та бих била благодарна за мако помощ. За пръв път питам за себе си а и май е първото ми самостоятелно гледане с тези карти До сега съм използвала Дюрер, обикновеното най-разпространено таро и таро на търсещия. Тези на Мадам Ленорманд най-ми допадат макар със всички да имах ясни резулатати но малко отвлечени. Ако не ви е проблем малко насока да дадете ))

Ilusia, едва сега ми остана време, за да помисля върху твоята комбинация. Дано да не е късно.
Като начало искам да ти кажа, че виждам две възможни линии на тълкуване – малко странно, наистина
Пръво, по отношение на изпита: Ситуацията е благоприятна, най-вече заради картите, намиращи се непосредствено около теб, а именно: Детелина, Птици, Лилии, Парк /Градина/ и Книга:
Като цяло ще последва успех, но преди това ти предстои да се сблъскаш с момент на объркване и някаква временна трудност, което може да ти създаде усещането за евентуален провал.
Вероятно ще се притесниш, но това пък е момент, който ще те мобилизира да намериш единственото правилно решение. Възможно е по време на самия изпит да се случи нещо, което ще ти помогне да намериш отговора, дори това да е човек, който по някакъв начин ще те подсети /пряко или косвено/. В резултат ще се сдобиеш с нов приятел или поне ще изпиташ необходимостта да му благодариш. За такова развитие на обстоятелствата ме кара да си мисля и околната карта “Книга” – тайна информация....вероятон ще получиш такава информация по малко таен начин, както обикновено се случва на изпитите :)
Другият ъгъл на тълкуване дава представа за нещо, което те интересува извън изпитната вълна – вести от близък човек или човек, който те тревожи. Възможно е това да е конкретна ситуация, нямаща връзка с изпита.
Казах ти, че това са необикновени карти – понякога твърде конкретни, за да бъдат разбрани. Поне моят опит до сега показва, че подредбите засягат както съзнателните питания, така и такива, които са на заден или подсъзнателен план. Това все пак мога да кажа аз. Ще се радвам да има и други мнения по конкретния проблем.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот ilusia » 24 Мар 2008, 14:18

Благодаря ти много :)
В момента превеждам от немски комбинацията на всяка карта с останалите. Например рицар до и се почва от 1 до 36 карта :) Когато ги преведа до край ще ги кача
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lilith » 27 Мар 2008, 12:15

Ilusia,аз също се занимавам от известно време с тези карти и въпреки това не бих казала , че съм видяла всички възможни комбинации. освен това има и допълителни значения на картите освен тези който anavabilе дала и ще се опитам да ги пусна веднага щом имам повече време. Освен това е много важно да се знае , че в много случаи картите не дават отговор на зададения въпрос , а насочват вниманието ни към проблем или ситуация които би трябвало да са на преден план. подреждането също е изклиучително важно - това което ти си пробвала - искам да поясня : не съм сигурна коя подредба си използвала , но според броя на картите съдя , че мястото на дамата трябва да е 2 във втората колона .... което представлява настоящето , а следващите две колони са респективно близко бъдеще (2-3 седмици) и далечно бъдеще ( 1-2 месеца ). всичко преди дамата е миналото.

ако имаш и други въпроси ще се опитам да отговоря.
Аватар
Lilith
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот veselu6ka » 05 Ное 2008, 09:09

Здравейте всички изкам да кажа че от скоро имам картите картите Ленорманд и много ми харесват,но ниамам книгата и за това бих помолила ниако да ми обиасни как се подреждат за конкретен вапрос.Благодариа много ..
Аватар
veselu6ka

Мнениеот veselu6ka » 05 Ное 2008, 09:12

Здравейте всички изкам да кажа че от скоро имам картите картите Ленорманд и много ми харесват,но ниамам книгата и за това бих помолила ниако да ми обиасни как се подреждат за конкретен вапрос.Благодариа много ..
Аватар
veselu6ka

Мнениеот Nemezius » 05 Ное 2008, 09:33

Книгата я има в доста онлайн книжарници:

http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=122791 ->16лв

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=6023 ->16лв

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=20397 ->14,40лв
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Назад към Карти - Таро