Kак да затворя устата на простака

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот puntina » 05 Апр 2008, 17:28

Попринцип винаги мога да му затворя с думички,ама няма ли някакъв магически метод,дето набързо да му секне думите,одеве си имах проблем с един от съседите ,за глупости,напсува ме,а на такива,които ми говорят на "селянко" и "ма" -"Софиянци" ги обичам много,предупредих го да си няма проблеми наистина,но все пак,няма ли някакъв вид защита с/у такива "хора" или пък на бързо да му секна думките... :roll: Надявам се да има,знам,че не всичко се оправя с магия,но понякога... icon_argue ми идва малко в повечко нелепото държание на "гражданите" ...чакам вашите съвети или предложения,какво да направя!
Съжалявам за темата,ако на мнозина им се струва глупава!
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 05 Апр 2008, 18:59

Има само един начин - да премахнеш собственото си отношение към "гражданите". С отношението си ти ги предизвикваш. За да ти говорят така, означава, че МНОГО им се нервиш. Ако ти спреш да ги забелязваш и да им се дразниш, те ще спрат да те обиждат. Доказано.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот mandragorko » 05 Апр 2008, 19:06

...Venus се е изказала достатъчно ясно и точно...мълчанието е силно оръжие...срещу много неща...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот puntina » 06 Апр 2008, 08:47

mandragorko написа:...Venus се е изказала достатъчно ясно и точно...мълчанието е силно оръжие...срещу много неща...
Значи хората да ме тъпчат и аз да мълча.... Да ме обиждат ,да налитат на бой и аз да мълча?!
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 06 Апр 2008, 09:21

Безразличието е най-силното оръжие, да.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ZefaS » 06 Апр 2008, 09:38

Ми недей да мълчиш! Ей вече няколко века откакто сме свободен народ и още носите робското в себе си. бту от тук е дошла грешната поговорка "Преклонена глава сабя не я сече."
Веднъж миналата година се разхождам по Графа в посока към съдебната палата и точно преди Славейков едни "граждани" бяха пуснали от телефоните си мн силна неква чалгия и пяха. С мен бяха няколко метала и няколко скина и просто тряаше да ги сдухаме мн брутално, но си викаме какво ще се занимаваме с тази изрусена педалска паплач. Сега все още ме е яд, че не направихме нещо. Просто икам да ти кажа, че ако искаш да успееш не трябва да се криеш като някакъв плъх.
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот BallFace » 06 Апр 2008, 09:56

И аз познавам такъв човек, който постоянно се заяжда!Аз мълча, опитвам се да покажа безразличие, но той не се спира!Просто от такива простаци трудно може да се избави човек!Наистина кажете нещо безобидно, което да спре да бълва само гадотии по мен.Или някакво заклинание, за да му вдъхвам страх знам ли.....Просто нещо, което да спре да ми трови и без това натровения живот!
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shedinko » 06 Апр 2008, 10:29

ZefaS има още да растеш ;) (нищо лично) .Не може някой да те издразни и да тръгнеш да се саморазправяш....дразнят ме циганите ,турците,чалгарите,металите,пенсионерите и т.н. половин Бг ZefaS трябва ли да избия всички ,че да не ме дразнят....
Има една хубава поговорка "Убий глупака(простака и т.н.) с мълчание."
Това ,че се правим нещо да липсва (въпреки присъствието му) не означава че ще изчезне ,но поне няма си цапаме ръцете с нещо.
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 06 Апр 2008, 10:45

puntina написа:Значи хората да ме тъпчат и аз да мълча.... Да ме обиждат ,да налитат на бой и аз да мълча?!

Ти не ме разбра.
Първо е твоето отношение, след това тяхната реакция. Погледни заглавието на темата си - наричаш ги "простаци" и в това няма ласкаво отношение. От начина, по който употребяваш думата "граждани" ми става ясно, че си се настроила негативно към хората, които за теб спадат към тази категория. Може да си имаш своите основания, но докато си негативно настроена към тези хора, те ще те обиждат. Хората реагират на това, което чувстваш в себе си и след това на думите и външното ти поведение.

В момента, в който спреш да им обръщаш внимание, да мислиш за тях, да им се ядосваш, ще спрат да те забелязват.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот BallFace » 06 Апр 2008, 10:49

venus, не е така.В момента, в който тези хора видят, че си по-слаб човек, по-притеснителен и те започват да те мачкат и да те тъпчат.По този начин те си избиват комплексите в повечето случай.Много пъти съм патил от такива хора!
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ZefaS » 06 Апр 2008, 10:55

ZefaS има още да растеш ;) (нищо лично) .Не може някой да те издразни и да тръгнеш да се саморазправяш....дразнят ме циганите ,турците,чалгарите,металите,пенсионерите и т.н. половин Бг ZefaS трябва ли да избия всички ,че да не ме дразнят....

Не става въпрос за избиване. Оооо циганите и турците са отделна тема. Толкова ли е трудно да ги накарате поне веднъж да си глътнат езиците? Сплашваш ги и ти се махат от главата - това ако са тъпи. А ако са умни диалога ще помогне. Наш пра пра отец е казал "Като нещеш мира на ти секира!" Не друг а самият кан Крум (бту казва се кан, а не хан)
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Anuel » 06 Апр 2008, 10:57

Миналата година една комшийка от първия етеж ми рече в прав текст: ако не си махнеш климатика дето ми капе на главата да знаеш, че ще застана зад всяко едно твое нещастие :)))
Просто й купих един чадър за 5 лева й и казах с възможно най-любезен тон, че чакам с нетърпение да ми се случат някакви нещастия.
Година по късно се поздравяваме любезно с простачката, а случая май е позабравен.
Та мисълта ми бе: хващаш го на къс пас и с два три лафа си определяте взаимоотношенията сега и за в бъдеще. Без магии и заклинания icon_flowerface
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 06 Апр 2008, 11:00

BallFace написа:venus, не е така.В момента, в който тези хора видят, че си по-слаб човек, по-притеснителен и те започват да те мачкат и да те тъпчат.По този начин те си избиват комплексите в повечето случай.Много пъти съм патил от такива хора!

Точно така е. Един човек, който не обича себе си, самосъжалява се и има усещане за малоценност, предава точно тази информация на другите. Слабият човек им казва: "Аз съм слаб, недостоен, не-добър", а те му отвръщат подобаващо - който не е добър, го наказват, това всички го знаем от детската градина, нали?
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Enforcer » 06 Апр 2008, 15:09

puntina написа:Попринцип винаги мога да му затворя с думички,ама няма ли някакъв магически метод,дето набързо да му секне думите,одеве си имах проблем с един от съседите ,за глупости,напсува ме,а на такива,които ми говорят на "селянко" и "ма" -"Софиянци" ги обичам много,предупредих го да си няма проблеми наистина,но все пак,няма ли някакъв вид защита с/у такива "хора" или пък на бързо да му секна думките... :roll: Надявам се да има,знам,че не всичко се оправя с магия,но понякога... icon_argue ми идва малко в повечко нелепото държание на "гражданите" ...чакам вашите съвети или предложения,какво да направя!
Съжалявам за темата,ако на мнозина им се струва глупава!

Сещам се за една японска поговорка:
Ако не отвърнеш на този, който те бие той няма да разбере имаш ли ръце.
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ~Talyn~ » 06 Апр 2008, 16:36

Venus,моите извинения,ама ти излизала ли си навън???!!! В днешно време сякакви ги има! И някой,повярвай,си го заслужават. Мисля,че тя(puntina) си го каза много ясно и ако искаше съвети щеше да помоли! Много е гадно ти да искаш действие,а хората да ти казват за кармата и как щяло да ти се върне тъпкано или тройно...Затова без повече "Ама недей така" ; "Поговори с него,може да те остави на мира" ; "не ги забелязвай и те ще те оставят..."(той ще ме рита,ще ме псува,ще ме плюе и аз ще му се усмихвам...) ; "Като види че си слаб и той ще те остави(ех че добра душица :roll: ...)" - мога да го оспоря,че точно тогава,когато види че се поддаваш,ще те тъпче за да му станеш нещо като роб,да се страхуваш от него и да му се подчиняваш.НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!! Затова по-добре да не даваме повече коментари,а който има нещо да казва по темата(действие,а не говорене) да каже!
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот venus » 06 Апр 2008, 18:00

~Talyn~ написа:Venus,моите извинения,ама ти излизала ли си навън???!!! В днешно време сякакви ги има! И някой,повярвай,си го заслужават. Мисля,че тя(puntina) си го каза много ясно и ако искаше съвети щеше да помоли! Много е гадно ти да искаш действие,а хората да ти казват за кармата и как щяло да ти се върне тъпкано или тройно...Затова без повече "Ама недей така" ; "Поговори с него,може да те остави на мира" ; "не ги забелязвай и те ще те оставят..."(той ще ме рита,ще ме псува,ще ме плюе и аз ще му се усмихвам...) ; "Като види че си слаб и той ще те остави(ех че добра душица :roll: ...)" - мога да го оспоря,че точно тогава,когато види че се поддаваш,ще те тъпче за да му станеш нещо като роб,да се страхуваш от него и да му се подчиняваш.НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!! Затова по-добре да не даваме повече коментари,а който има нещо да казва по темата(действие,а не говорене) да каже!

Да, излизала съм навън. И вероятно съм общувала с много повече хора, отколкото много от вас тук - поради възрастовата разлика. И каквото казвам, го казвам от собствен опит, а не от книги. Оттам нататък, всеки може да прави каквото реши :) Но факт е, че съм доброжелателна към хората и на мен никой не ми се подиграва, не ме обижда, не ми се сърди - нямам много от проблемите, които побъркват хората около мен. Живеейки в същия свят.

Но и друго е вярно - че всеки сам трябва да извърви пътя си и да стигне до едни и същи изводи, познати на човечеството от векове :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Neter-Kua » 07 Апр 2008, 11:02

Най-лесния и ефективен начин да затвориш устата на някого е като го застреляш.Ясно като бял ден. Много хора не биха го направили защото е противозаконно и наказателната отговорност която носят е това което ги спира.Други обаче смятат че преди да прекрачи човек тази граница той трябва да се освободи от въздействието което има върху съзнанието му системата от нравствени правила наречена морал.Оттук и интересното схващане:"Той има нужда от проклятие(огнестрелно оръжие) а не морал,затова просто му дайте му проклятие-огнестрелно оръжие".Преди морала обаче има още едно препятствие което за много хора не е такова защото при тях то не е достатъчно развито и се нарича интелект(функция на разума).Т.е ако решим да застреляме някой първо трябва да помислим дали това е единственото решение-очевидно е най лесното,но дали е най-доброто за нас самите.Всеки който заслужава да бъде застрелян може да бъде използван по най-различни начини от който самите ние да извлечем полза,какви са те всеки сам може да прецени използвайки интелекта си.Т.е ако човек с лекота игнорира морала и законовите разпоредби в такова положение не значи че той е единствено неморален престъпник а вероятно е и неинтелигентен.

П.С. Просто някои мои елементарни съждения повлияни от идеите на Емануил Кант

Изображение
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 07 Апр 2008, 14:08

Значи хората да ме тъпчат и аз да мълча.... Да ме обиждат ,да налитат на бой и аз да мълча?!
Точно така! Но недей да мълчиш ВЪНШНО, мълчи вътрешно ;) Външно може и да вкараш някоя ответна реплика, въпреки че е силно непрепоръчително - действа изкушаващо и можеш да си изпатиш още повече.

Казано е "мъдреците се изпотяват, когато спорят с глупаци". За какво ти е да затваряш нечия уста!? Я по-добре затвори ушите си, или още по-добре затвори СЪЗНАНИЕТО СИ за думите на недостойния(това е древната егихетска магическа техника "Думите ти са като бръмчене на муха край ушите ми" - за справки: "Синухе Египтунина" от Мика Валтари).

Освен това дасодните досаждат, защото получават нещо от досаждането си... какво? нашата реакция, нашите емоции... затова, нека спрем да ги "храним" и те ще се разбягат да търсят друга по-хранителна жертва.

Едва след това може да се приложи техниката "слепване на устата". Само когато сте непукисти от ставащото край вас, сте способни да залепите по чагически път нечии устни, или пък да предизвикате "спиране" в словесния поток(виж. ученията на Каула Татнра, работа с янтрата Шри Видя, в раздела за 8те умения които се получават от работа с тази янтра, едното служи точно са Спиране на всякакви... процеси).

Така че, на този етап, задачите на желаещия да се пребори със "мухи", трябва да направи следните неща:
1. да стане безвкусен, като спре да "храни мухите"
2. да стени независим, като почне да се отнася към ситуацията като към нещо дребно
3. да установи вътрешна тишна, тоест липса на реакция в съзнанието

4. (допълнително) може да започне да си "играе" с "мухите" на тяхната игра, закото игрите създават добро настроени(в тези които си играят, вместо да ги приемат насериозно)
5. (по желание) да се хване да тренира карате или нещо подобно

Успех!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот heress » 07 Апр 2008, 14:59

Има една приказка 8)
--.>Бий за да те уважават :mrgreen:

Разберете го най-сетне и стига пълнихте с глупости на момичето главата. Силните продължават, слабите не. Погледнете живота наоколо, ако спреш с борбата и оставиш да те смачкат... До тук си!
Просяшката не ти мърда... :mrgreen:
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 07 Апр 2008, 15:10

heress написа:Има една приказка 8)
--.>Бий за да те уважават :mrgreen:

Разберете го най-сетне и стига пълнихте с глупости на момичето главата. Силните продължават, слабите не. Погледнете живота наоколо, ако спреш с борбата и оставиш да те смачкат... До тук си!
Просяшката не ти мърда... :mrgreen:

То има и една друга приказка -"Око за две ,зъб-за чене." :)
Да си пасивен ,не винаги е най-доброто решение.
Но според мен дали ще отвърнеш или не ,това си зависи от теб самата/самия.
На всяко действие има противодействие. :)
От теб зависи дали ще бъдеш противодействието или ще стоиш и ще мълчиш :)
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор