Относно амулетите

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Medea » 26 Авг 2004, 12:32

ako iskam da napravq amulet, koito da pazi pomeshtenie, sys sebe si li trqbva da go nosq ili da go ostavq v staqta, za koqto shte e prednaznachen ?!?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 26 Авг 2004, 19:39

Medea написа:ako iskam da napravq amulet, koito da pazi pomeshtenie, sys sebe si li trqbva da go nosq ili da go ostavq v staqta, za koqto shte e prednaznachen ?!?

Според мен ако е в помещението ще е по-добре - връзката е по силна. Същото и ако е за теб лично ще е най-добре да е в теб.
Гост

Мнениеот Medea » 26 Авг 2004, 21:52

Благодаря за отговора, но се оказва че имам още въпроси :? ..
1. Нужен ли ми е някакъв опит, за да си направя амулет, тоест трябва ли да имам призвание (новак, адепт,маг.. всъщност кои ми дава тези признания ?!?)
2. Някой беше публикувал отвара против недоброжелатели. Мога ли със същите съставки да си направя амулет против недоброжелатели ?!?
3. Ако е възможно бихте ли уточнили някакво подробности около правенето/създаването на амулети ??

P.S. Защо не си направите irc канал ?!?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 27 Авг 2004, 07:48

Ами значи аз мисля че не е задължително да си адепт,за да можеш да правиш талисмани и амулети.Всеки един предмет може да се превърне в талисман или амулет ако в него са вложени положителни вибрации.Тяхната сила зависи от теб и от вярата ти.Винаги е за препоръчване сам да си изработваш талисманите и амулетите защото в тях си вложил своите надежди,вибрации и молби.Заредил си ги със своите желания.Винаги е по добре талисмана който е предназначен за теб да е винаги с теб,а този,който е за помещение да стои у дома.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Medea » 27 Авг 2004, 09:15

Благодаря за съветите!! icon_blob1
А сега ако някои ми каже и кога амулета се изчерпва (свършва му 'срока') много ще се накефя :Р
Между другото, кога точно ще е най-близкото пълнолуние ?!?
Akuu [the shapeshiftring master of darkness]
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 27 Авг 2004, 09:46

Medea написа:Благодаря за съветите!! icon_blob1
А сега ако някои ми каже и кога амулета се изчерпва (свършва му 'срока') много ще се накефя :Р
Между другото, кога точно ще е най-близкото пълнолуние ?!?

близкото пълнолуние е съвсем скоро нямам календар да видя точно датата и часа но до 2-3 дена. А пък за изчерпването, когато спре да дава ефект тогава се е изчерпил :smile: хубаво е да се зарежда от време на време
Гост

Мнениеот Medea » 27 Авг 2004, 11:52

А как се зарежда ?!? Чрез ритуала, които се извършва в началото ли ?!?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 27 Авг 2004, 12:16

Да точно така -чрез ритуала в,който се извършва в началото.И както каза Mortimus,определено трябва да се зарежда през определено време.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Гост » 27 Авг 2004, 12:35

Medea написа:А как се зарежда ?!? Чрез ритуала, които се извършва в началото ли ?!?

Аз лични не бих го зареждал с ритуала с които съм го създал. Незнам за мен е по добре нещо много по леко като изпълнение. Да правиш всеки път някакъв 40-50 минутен ритуал с които го създаваш, би било доста отегчително според мен. Една прокламация на желанието "Волята ми е ..." или една визуализация на символа и самото му зареждане би свършила много по полезна работа за мен. Но все пак ти решаваш как да правиш ритуали. Дай размах на въображението си, и помни нищо не е вярно - всички е позволено. Това ти дава пълна свобода на действие и поемаш цялата отговорност върху себе си. Това е най-важното мисля
Гост

Мнениеот Medea » 27 Авг 2004, 14:44

Хм.. не знаех, че началния ритуал е толкова продължителен, доколкото прочетох в страницата имаше пример за строшената чаша, а зареждането по 'ритуалния маниер' беше описано като много кратко. Бихте ли ми дали някакъв шаблон, пример, по-които да се водя (естествено няма да го направя точно по същия начин.. нали това е идеята на хаоса ?!?). Благодаря icon_toothy
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 27 Авг 2004, 17:58

Medea написа:Хм.. не знаех, че началния ритуал е толкова продължителен, доколкото прочетох в страницата имаше пример за строшената чаша, а зареждането по 'ритуалния маниер' беше описано като много кратко. Бихте ли ми дали някакъв шаблон, пример, по-които да се водя (естествено няма да го направя точно по същия начин.. нали това е идеята на хаоса ?!?). Благодаря icon_toothy

ам ... идеята на хаоса всеки сам си я разбира - аз лични идея не виждам ти можеш да виждаш това също е вярно. Значи за продължителността несъм казал че ще е точно толкова, просто като се замислих колко би ми отнело ако аз го правя смятам че ще е там някаде. Разбира се може да стане и за 5 мин. Според зависи :) Като се замисля подготовката за ритуала е ясна.... релаксация 15 мин примерно , отваряне на кръг още 10 мин, зареждане и изявяване на намерението 15-20 минути , затваряне и преключване още 10 мин и колко станаха кам 40-50 :)) това е според мен разбира се го нахвърлих много грубо и може да се добавят или извадят някои неща. Разбира се ако правиш това с астрално си тяло ще ти отнеме доста по малко време.... всичко е въпрос на личен избор и вкус :mrgreen:
Гост

Мнениеот Medea » 28 Авг 2004, 12:05

Значи, все пак трябва да съм доста навътре в нещата с магиите, за да си направя амулет. Защото аз съм много боса по тоя въпрос..
Какво представлява 'отварянето и затварянето на кръга' ?!? Има ли ги тия работи описани в site-а ?!?
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

:)

Мнениеот MornMeril » 28 Авг 2004, 13:25

Хубаво е наистина да си чел повечко преди да се захванеш с какавто и да бил ритуал, но не мисля че е толкова наложително, ако не смяташ за напред да се занимаваш с Магия.
Моят първи ритуал беше точно да направя талисман на една птиятелка.
Не беше нищо особено като ритуал - да ми е отнело 15-тина минути.
Това представляваше:
Запалих 2 олтарни свещи -бели и една зелена свещ
Сложих верижката която щеше да стане талисман около зелената свещ
Призовах елементите да ми помогнат и да ме съпътстват в начинанието ми, като обесних защо съм се захванала с него и какво очаквам.
Предтсвих си как от зелената свещ струи положителната енергия на успеха и как тази енергия се влива в верижката. Представих си как бъдещата й притежателка я слага и енергита от верижката прелива и в момичето. Задържах този обръз в съзнанието си за известно време както и предишния.
Пожелах й успехи. Вдигнах верижката над свеща и отново си представих как тя придобива още повече енергия. Благодарих на елементите. Загасих свещите прибрах ги и отидох на рожденния ден, за да и подаря верижката... съответно не й казах какво съм направила.
След известно време тя самата ми каза че верижката ми и била като талисманче......
Просто трябва да направиш нещата така както ги чувстваш , така както сърцето ти мисли за правилно и талисманът ще действа. Просто трябва да вложиш творчество и любов в ритуала си.
А ако си решила да се занимаваш по-сериозно с ритуали и магия е добре да се поразровиш из форума и сайт-а, както и да потурсиш информация от другаде ... сигурно ще намериш каквото ти трябва.
Това беше първият ми ритуал .. преди около 3 години
сега не бих го направила така предполагам ... а и при мен всички ритуали са различни.. предпочитам да не се повтарят, а обратното-да търпят развитие.
С времето ще придубиеш доста навици. Моите са такива.
Но аз не се занимавам с точно Хаос магия както Морти. Въпреки че като прочетох какво представлява тя според него(в сайта му).. до известна степен е близка с моите разбирания и вярвания.
Това е от мен
Blessings,
MornMeril
The lips of wisdom are closed except to the ears of understanding...
Аватар
MornMeril
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот MornMeril » 28 Авг 2004, 13:35

p.s.
А за презареждането... и аа не бих повторила пак същия ритуал.
Талисманите и амулетите имат свойството да отнемат от отрицателната енергия на носителя си и да му дават от положителната своя. По този начин ако отново просто заредиш амулета/талисмана отрицателната енергия се насабира и след известно време може да има отрицателен ефект, вместо положителен. Така че поне аз предпочитам първо да освободя предмета от отрицателната енергия и тогава да го презаредя.
Но това са си мои разбирания все пак.
Може изобщо да не мислиш така.
Точно зарова Изкуството е строго индивидуално.
The lips of wisdom are closed except to the ears of understanding...
Аватар
MornMeril
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 28 Авг 2004, 13:55

Medea написа:Значи, все пак трябва да съм доста навътре в нещата с магиите, за да си направя амулет. Защото аз съм много боса по тоя въпрос..
Какво представлява 'отварянето и затварянето на кръга' ?!? Има ли ги тия работи описани в site-а ?!?

Ами... незнам в моя сайт няма точно фиксирани неща. Има по скоро примерни. За отварящи и затварящи ритуали можеш да си намериш много работи в интернет. Ако изобщо решиш да го правиш де, не съм казал че тва което писах е превилно просто е мойта гледна точка как би изглеждало според мен. Според мен наистина магията трябва да ти е живот а не да я правиш от време на време в някаква специална атмосфера и т.н. Така че определение като "доста навътре в магията" немога да ползвам :)
Гост

Мнениеот Гост » 28 Авг 2004, 15:24

Много ви благодаря за примерите и съветите happy7
Сега вече ще се опитам да си направя амулет happy3
Гост

Мнениеот Medea » 28 Авг 2004, 15:26

Оппа.. това горе ^ съм аз P:
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Medea » 29 Авг 2004, 21:05

Само забравих да питам като изричам каквито и да било думи да шепна, на ум или на глас да ги казвам ?!? :shock:
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Гост » 29 Авг 2004, 21:08

Medea написа:Само забравих да питам като изричам каквито и да било думи да шепна, на ум или на глас да ги казвам ?!? :shock:

Има ли значение според теб как ще я кажеш ?
Стига се вманиячавай толкова ... направи го така както ти харесва - А НЕ ТАКА КАКТО Е КАЗАЛ НЯКОЙ СИ ТАМА !
МАХНЕТЕ ГИ ТЕЗИ ГРАНИЦИ - Правете магия така както ви харесва

нищо вярно - всичко позволено
Гост

Мнениеот Medea » 29 Авг 2004, 22:11

Добре-добре, само не ми се карай.. icon_salut
Говориш така сякаш всеки срещнат може да се занимава с такива неща..
Аватар
Medea
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор