Депресия или...?

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Назад към Молба за помощ

Мнениеот Немезида » 09 Юни 2008, 16:54

Пиша тук, защото вече не зная към кого да се обърна. Всичко започна преди 8 месеца- без причина започнах да изпитвам голяма тъга, после се засили- нямах желание да излизам, по цял ден стоях в нас и не правех нищо друго , освен да плача и да се самосъжалявам. Родителите ми, както и аз, мислехме, че е депресия. Болката обаче, достигна връхната точка, която можех да изтърпя и посегнах на живота си(и до ден днешен се чудя на това, по принцип, не бих сторила такова нещо...). Намериха ме и ме вкараха в болница, където успяха да ме спасят. След като излязох започнаха да ме водят по психиатри, тъпчеха ме с лекарства, ужасното чувство обаче, не спираше. Понякога беше съпроводено с главоболие или друга физическа болка. Майка ми ме посъветва да отида при леля ми, която прави хармонизации, чрез които разбрах, че е помогнала на доста хора. По време на самите хармонизации се казват молитви от Библията (тогава не бях много вярваща християнка). След около месец ходене при нея ми мина, макар и не напълно. От известно време спрях да я посещавам. Имам прекрасно семейство, приятели и човек, който винаги е до мен и ме подкрепя, въпреки това, пак започнах да изпитвам огромната тъга, болка и нежелание да живея. Просто изведнъж се появяват тези състояния, за които не мисля, че има причина. Не знам дали си въобразявам, но понякога дори чувствах, че цялата ми енергия ме „напуска”, случвало ми се е, ако съм извън нас, приятели да ми помагат да се прибера. Просто не мога да живея така, не съм сигурна, че няма да изпадна пак в някое по-тежко състояние и отново да посегна на живота си. Искам да ви попитам, според вас, на какво може да се дължи проблемът ми, дали е възможно някой да ми влияе или да имам направена магия? Просто не зная какво да си мисля вече, лекарите не могат да ми помогнат.
Аватар
Немезида

Мнениеот BallFace » 09 Юни 2008, 17:30

Здравей, това чувство съм го изпитвал.Да си призная и аз съм се опитвал да си посягам на живота.Този период на депресия беше около 2-3 седмици докато не почина дядо ми.От тогава вече тази депресия и тъга я няма и сякаш ми олекна от нещо.Не знам дали е било съвпадение или съм го предчуствал и затова съм бил толкова депресиран.Не искам да те притеснявам, че може да се случи нещо.Просто отбелязвам.

Моят съвет е да не мислиш за депресията.Сега идва лято.Излизай с приятели на плаж, по кафета и т.н. и се забавлявай.Наслаждавай се и на най-малките неща в живота.Надявам се нямаш някой много сериозен проблем.Всеки има проблеми,
но просто ги решаваш и минаваш напред Изображение.
Надявам се скоро да се оправиш и да продължиш напред.Не се трови с хапчета, които дават само резултат, докато ги ползваш.

Сестра ми наскоро беше набрала много стрес и ходила на невролог и той и казал, да чете книги, да гледа филми и т.н., защото те откъсват от реалността, което било много полезно :wink:

Хайде, успех и горе главата icon_eusa_dance
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Moerin_Elf » 09 Юни 2008, 19:39

Този момент с депресията съм го имала и аз.Познато ми е ...това не е толкова физическа болка,колкото душевна,но не можеш да намериш източника и....Много познато...,но...знаеш ли? Вярвам,че ще се справиш.Силите ти те напускали...когато се почувстваш така,отиди сред природата,ако чувстваш скръб,плачи,плачи там.На мен природата много ми помогна за тези кризи :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот serafin » 09 Юни 2008, 20:43

Чуството е гадно и аз бях изпаднал в депресия до преди няколко месеца ,но просто немислех за причината и се забавлявах и гледам да не се замислям защото испадам отново.Затова се вгледай в себеси може да разрешиш проблема дано съм бил полезен
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Немезида » 10 Юни 2008, 03:21

Благодаря ви за коментарите. Ще се опитам да последвам съветите, които ми бяха дадени.
Аватар
Немезида

Мнениеот ultramarin » 10 Юни 2008, 06:23

има една техника... нарича се РЕФЛЕКСИЯ

състои се в това да наблюдаваш себе си и в нужните моменти да си "правиш самоотчет", като просто си казваш - аз съм в такова и такова състояниие, правя такава и такава дейност... нищо повече, само си "отчиташ" моментното състояниое...

продължителното практикуване на тази техника води до естественото задълбочаване на това умение и прерастването му в друго - способността да разбираме ЗАЩО сме в това състояние, но не на ниво мотивация, а именно на ниво цел(правя това за да постигна онова), а какво именно е причинило състоянието ни, какво ни е накарало да направим съответната дейност или какво именно е довело до моментното ни състояние.

Практикувай Рефлексията известно време и ще видиш, колко хубаво ще опознаеш себе си ... ще знаеш как може да ти се помогне в дадена ситуация най-добре и защо е предизвикана тази ситуация... тази техника те прави десетократно по-ефективна от всеки психиатър(ако се практикува упорито и намерено), а без наличие на поне минимални такива качества никой психиатър няма да може да ти помогне...

Проблемът с депресиите е сложен, защото има комплексна причина - както хормонална, така и психична, така и социална или личностна... дълбоко се съмнявам че само с един пост мога да ти окажа съществена помощ, но все пак надявам се че ще подобриш живота си :)

Силата е в Твоите ръце! Нека ти служи вярно!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Anuel » 10 Юни 2008, 17:55

Лично не мога да усетя да имате направена магия, ня някои хора орагинизма им е по податлив към изчерпване на едно биогенни субстанции и развиват по често депресии.
Има много упражнения с които можете да се заредите с енергия, ползването дори само на дихателните техники на йога ще Ви е от полза...
В Европейската общтност продават чудесен препарат Инсидон, който не е скъп и който е от помощ на хора като Вас, взима се 2 дражета вечер в продължение на 3 месеца.
Аватар
Anuel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Darky » 11 Юни 2008, 14:24

Немезида, сите имаме периоди на депресија...

Ке ти дадам неколку добри совети!
Движи се повеке, работи нешто. Така мозокот ке биде оптоварен со нешто освен со тешките мисли.

Ако можеш, шетај во природа, слушај смирена музика...
Колку можеш повеке медитирај и оставај ло лошите мисли на страна, ти си добра личност и добро ке те следи!

Медитирај, колку што можеш повеке, осети ја енергијата на природата...
Аватар
Darky
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Moerin_Elf » 11 Юни 2008, 14:50

Darky е прав :) Природата може да изцели всички болки :) Включително и тези в душата :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор