Модератор: Nemezius
не че не съм съгласна с вас, но ще си позволя да бъда малко догматична - според мен силната и абсолютна вяра е това, което бих определила като най-значимо.
sin angel написа:не че не съм съгласна с вас, но ще си позволя да бъда малко догматична - според мен силната и абсолютна вяра е това, което бих определила като най-значимо.
аз съм на същото мнение както и преди бях казала,за мен вярата играе важна роля в почти всичко
ultramarin написа:едно малко уточнение, тука леко е изкривена първоначалната идея, но съвсем леко - ще уточня един момент:
под "Убедеността и намерението на оператора" имаме предвид готовността да се свъриши работата на всяка цена, ако ще и да умрем за тая цел! това е ВЪТРЕШНАТА мотивация, готжвността да ДАДЕМ, да ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ, да се откажем от себе си дори
под "Желанието на всяка цена да се получи исканата цел" следва да се разбира нещо което е почти същото, но по-скоро ВЪНШНАТА мотивация, силата на желанието да ПОЛУЧИМ нещо, да ни се ДАДЕ, както прочетох наскоро в един "учебник по вуду" - дайте на духовете нещо дребно, пък те ще ви дадат това което искате... кон за кокоша, нищо за нещо...
без това уточнение, смисълът на първоначалната анкета се губи, защото не се разделя вътешно от външно, форма от съдържание... и реално вече става друг въпросът...
Първата анкита искаше да демонстрира, че въпреки всичките ни различия, масово в този форум ние споделяме едни идеи а именно:
- енергията следва мисълта
- магията е във мага не във действията на ритуала(кое и как прави)
- готовността да дадваш, не желанието да получаваш, е важно
и т.н.