Какво дава сила за ефективността на ритуалите

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Какво дава сила за ефективността на ритуалите и магическите техникии?

Силната и абсолютна вяра в това което се прави
13
42%
Убедеността и намерението на оператора
3
10%
Свързването с егрегор (религиозен, духовен, групов и т.н.)
0
Няма гласували
Импровизацията и умението сами да усещаме как трябва да бъде извършено действието
3
10%
Автентичността на ритуалите - дали идват от древни традиции или от изпитани магове
4
13%
Лични техники - когато създаваме ритуала сами, той ще черпи от нашата енергия и ще работи най-добре
2
6%
Богат теоретичен и практически опит в сферата на окултното
1
3%
Желанието на всяка цена да се получи исканата цел
1
3%
Вроден природен талант за извършването на магически действия
4
13%

Общо гласове : 31

Мнениеот rain » 26 Юни 2008, 20:30

ultramarin беше постнал темата, която инцидентно изтрих, поради което я пускам наново с някои допълнителни отговори към анкетата.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Lord Njarlathotep » 26 Юни 2008, 20:36

По ангелите всички тези показатели имат значение малко или голямо
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 26 Юни 2008, 21:24

Рейн, според мен четвъртата и последната опция се припокриват. Аз действам най-често така. Особено в екстремни ситуации, когато е въпрос на много, много малко време.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 26 Юни 2008, 22:37

И тогава, както и сега казвам, че малко или много всяка една позиция оказва влияние. Но все пак усещането за ритуала е нещо много силно и със сигурност бих го сложила на първо място по значимост. Което обаче не означава, че този усет може да се придобие без вроден талант и богата теория и практика. А именно това дава възможност, както за импровизации, така и за по-пълно отдаване на ритуалите, доказали се във времето....

Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Cath » 27 Юни 2008, 01:42

не че не съм съгласна с вас, но ще си позволя да бъда малко догматична - според мен силната и абсолютна вяра е това, което бих определила като най-значимо.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот sin angel » 27 Юни 2008, 03:58

не че не съм съгласна с вас, но ще си позволя да бъда малко догматична - според мен силната и абсолютна вяра е това, което бих определила като най-значимо.

аз съм на същото мнение както и преди бях казала,за мен вярата играе важна роля в почти всичко
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Elvira » 27 Юни 2008, 04:31

sin angel написа:

аз съм на същото мнение както и преди бях казала,за мен вярата играе важна роля в почти всичко

sin angel е права... :)
Аватар
Elvira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ultramarin » 27 Юни 2008, 07:07

едно малко уточнение, тука леко е изкривена първоначалната идея, но съвсем леко - ще уточня един момент:

под "Убедеността и намерението на оператора" имаме предвид готовността да се свъриши работата на всяка цена, ако ще и да умрем за тая цел! това е ВЪТРЕШНАТА мотивация, готжвността да ДАДЕМ, да ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ, да се откажем от себе си дори

под "Желанието на всяка цена да се получи исканата цел" следва да се разбира нещо което е почти същото, но по-скоро ВЪНШНАТА мотивация, силата на желанието да ПОЛУЧИМ нещо, да ни се ДАДЕ, както прочетох наскоро в един "учебник по вуду" - дайте на духовете нещо дребно, пък те ще ви дадат това което искате... кон за кокоша, нищо за нещо...

без това уточнение, смисълът на първоначалната анкета се губи, защото не се разделя вътешно от външно, форма от съдържание... и реално вече става друг въпросът...

Първата анкита искаше да демонстрира, че въпреки всичките ни различия, масово в този форум ние споделяме едни идеи а именно:
- енергията следва мисълта
- магията е във мага не във действията на ритуала(кое и как прави)
- готовността да дадваш, не желанието да получаваш, е важно
и т.н.
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Arhimikus » 27 Юни 2008, 11:00

Подкрепям мнението на Кат, и добавям, че малко или много всеки един тоговор на анкетата спомага за операцията.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот avanabil » 27 Юни 2008, 11:10

ultramarin написа:едно малко уточнение, тука леко е изкривена първоначалната идея, но съвсем леко - ще уточня един момент:

под "Убедеността и намерението на оператора" имаме предвид готовността да се свъриши работата на всяка цена, ако ще и да умрем за тая цел! това е ВЪТРЕШНАТА мотивация, готжвността да ДАДЕМ, да ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ, да се откажем от себе си дори

под "Желанието на всяка цена да се получи исканата цел" следва да се разбира нещо което е почти същото, но по-скоро ВЪНШНАТА мотивация, силата на желанието да ПОЛУЧИМ нещо, да ни се ДАДЕ, както прочетох наскоро в един "учебник по вуду" - дайте на духовете нещо дребно, пък те ще ви дадат това което искате... кон за кокоша, нищо за нещо...

без това уточнение, смисълът на първоначалната анкета се губи, защото не се разделя вътешно от външно, форма от съдържание... и реално вече става друг въпросът...

Първата анкита искаше да демонстрира, че въпреки всичките ни различия, масово в този форум ние споделяме едни идеи а именно:
- енергията следва мисълта
- магията е във мага не във действията на ритуала(кое и как прави)
- готовността да дадваш, не желанието да получаваш, е важно
и т.н.

Ultramarin, ти си го конкретизирал много добре. Вероятно същите неща имам предвид, когато говоря за едно такова, абстрактно на пръв поглед понятие като усещането за ритуала: готовността да направиш всичко, което чувстваш, че трябва да направиш, за да си съвършено и абсолютно убеден, че това е нещото, което отваря пътя на целта към теб или отваря теб, по пътя към целта. Не говоря за механичното изпълнение, при което съзнанието е заето преди всичко с това, дали изпълняваме всичко така, както е указано някъде от някой....Не ти ли се е случвало понякога просто да се вглъбиш и да прозреш цялата последователност от действия, които трябва да предприемеш за постигането на нещо - независимо дали се касае за импровизация или строго следвана ритуална техника. Бих могла да сравня усещането като намирането на последните няколко частици, които нареждат пъзела :) В момента това сравнение ми "изплува на екран" :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 03 Юли 2008, 20:04

Трябва да има и отговор "наркотиците"
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 05 Юли 2008, 13:28

...силна вяра,правилна употреба,база за работа(във всякакъв смисъл),чиста мисъл,отпускане и настройка,импровизация и усет за фините неща в природата и света около нас...нещата се случват,стига да ги пожелаеш...правилно!...
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот degagement » 27 Юли 2008, 21:53

Правиш го за купона и го забравяш... само дето не знам как ще провериш в каква част от случаите са проработили нещата. По някое време се случва нещо, което си искал и се сещаш, че всъщност си правил нещо по въпроса....
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот Cath » 28 Юли 2008, 06:15

правиш го за купона? хм... :? в този ред на мисли, защо изобщо трябва да проработва? едва ли има значение, нали си си направил купона?
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор