Търся си учител...

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот alana_lire » 03 Авг 2008, 18:37

:mrgreen: жалко че не издават патент и за това ,нали????

както и да е, аз препоръчвам да седна сам/а да си научи теорията,пък да не се ядосва.... от личен опит казвам че няма по-сладко от това сам да се справиш с проблемите си...
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот puntina » 03 Авг 2008, 18:44

green_day написа:А ти май нещо не разбра....аз неискам лекции и професор,който да ми ги изнася...искам реален човек с реални заложби....а и магията не се намира само в учебниците,ти си чети тях....ако само те са ти достатъчни... brave
Aма нали ,за да започнеш да четеш ти трябва азбуката.Като не знаеш първоосновата няма кой да те научи,виж има хубава литература,намери си няколко книжки и почети,научи първоосновите,а по-нататъка плетенето на мрежа около теб ще ти даде достатъчно опит.Дерзай!
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот puntina » 03 Авг 2008, 18:50

Arhimikus написа:Е, ти пък! На мен още в средното ми преподаваха "Основи на магията" и "Природна магия" 10-11 клас. Има и учебник.

Моля модератора да изтрие темата. Има подобна съществуваща.
icon_thanks
Ти се базикаш! Защо на мен не ми преподаваха такива неща...ужасТ...искам и аз да си знам от училище... Когато казах на философката ми ,че вярвам в друг вид религия и казах -окултизъм,ми се изсмя в лицето и вика :"Това не е религия",да,ама на книгите ми пише "Религия" ... как стават тези работи?! Иначе за първоосновите на света и теориите на философите като Анаксимандър,Анаксимен,Талес,Питагор и т.н. учихме.Както и за различните религии и богове.. ама на! Окултизма не било религия...
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 03 Авг 2008, 19:18

Правилно, окултизмът не е религия, той е над всяка религия. А изучаването на философите е едно от основните неща в окултизма, защото при повечето има доста неща, които могат да се научат именно за окултизма. За тази цел също служи и класическата литература на Гърция, Рим и Византия. Естествено, много неща са замаскирани, затова сериозния окултен ученик трябва да е запознат с много неща. Грийн дей, обучавай се сама. Тук има раздел за самоусъвършенстване.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот puntina » 03 Авг 2008, 19:22

Arhimikus написа:Правилно, окултизмът не е религия, той е над всяка религия. А изучаването на философите е едно от основните неща в окултизма, защото при повечето има доста неща, които могат да се научат именно за окултизма. За тази цел също служи и класическата литература на Гърция, Рим и Византия. Естествено, много неща са замаскирани, затова сериозния окултен ученик трябва да е запознат с много неща. Грийн дей, обучавай се сама. Тук има раздел за самоусъвършенстване.
Бе тя философката повече твърдеше,че тва са бабини деветини ,от колкото над религия,както казваш ти. А относно това за самоубочение,да,така е всички сме постигнали това ,което сме в момента чрез самоубочение,четеш,четеш,когато си изчел достатъчно практикуваш... :) И така,няма кой да й налива акъл в главата,ние можем само да й кажем как да се предпазва от злопоуки,но не можем да й сдъвчем материала. Ние ти даваме рецептата,ти учиш и я готвиш. :) Като за начало Грин дей,с какъв вид магия искаш да се занимаваш и те интересува.
Аватар
puntina
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ludvig » 03 Авг 2008, 19:36

да се пита с какъв вид магия желае да се занимава е безмисленно магията е една независимо под какво наименование черна бяла розова или кафява ако това не е моментно увлечение ще разбере веднага ако това е е нещо което се е стремяла през живота си пак ще рзбере веднага според мен учител тук няма да си намери и затова препоръчвам един либер ммм разбира се изпълняван всекидневно и без кръшкания или изобретателни извинения и както са го казали хаотистите с болезнена решителност и заинтересованост материали в нета и книги колко щеш но първо да се види дали намерението и е сериозно щото на 18 има мн отвличащи фактори :)
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 03 Авг 2008, 20:03

помисли си защо искаша да се занимаваш с магия? дали изобщо ще ти помогне? сериозно ли ще се занимаваш или просто е моментна слабост?
седни да четеш и когато се чувстваш готова пробвай някой безвреден ритуал
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот green_day » 03 Авг 2008, 20:18

Искам първо да се извиня,за новата ми тема..просто незнаех какво се случи със старата,както и да е ИЗКАЗВАМ ОГРОМЕН РЕСПЕКТ КЪМ Venus....тази личност преоткри един нов ,прекрасен свят за мен..истински благодарности за Методът Силва,който е публикувала...а към всички други...да народе,аз чета,но смятам,че това е както да отидеш при психотерапевт-взаимопомощ,просто много неща не разбирам и съм стигнала до момента в който ми трябва помощ...а на въпроса дали наистина искам да се занимавам с това....ще ви кажа само едно..животът ме тласна ,и ме завъртя в тази насока....само тук открих истината която така жадувах да ме заслепи...
Аватар
green_day

Мнениеот alana_lire » 03 Авг 2008, 20:38

тогава отдай се с цялото си същество на магията
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 03 Авг 2008, 21:45

green_day,
ето в тази тема сме ми говорили подробно точно затова. От опит мога да кажа, че когато насочиш вниманието си към нещо, когато положиш необходимите усилия, търпение и постоянство, Вселената ще те срещне с подходящ за теб човек в подходящия момент. Учителят няма да ти се самопредложи, но със сигурност ще грабне вниманието ти и ще те накара да се потрудиш, за да те допусне до себе си. Бъди внимамателна към хора, които ти предлагат помощ просто ей така, които ти дават красиви обещания, бързи резултати - това е опасното. Едва ли тази тема ще е повод да намериш учителя си, но ако наистина се нуждаеш от него - той ще се появи, когато и както най-малко очакваш.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Mason » 04 Авг 2008, 07:43

Защо трябва Учител.
В педагокиката има термин "разпредметяване". Основната работа на Учителя е:
1. Най-важното да разпредметява, което означава да усеща ученика, да му обяснява в подходящ за него вид, да знае докъде е стигнал и какво трябва да направи като следваща стъпка
2. Да организира, за което трябва да има подготвена методика
3. Да стимулира и повдига духа

Най-просто мога да обясня разпредметяването по следния начин: Учителят избира най-тъпата физиономия в класа и обяснява по различен начин и в различна дълбочина, докато се убеди, че и най-тъпият е разблрал всички.

Виждате, че добрият учител хвърля много усилия по учебния процес. Затова не може просто ей така да извикап искам учител и да се появят рояк желаещи за учители:)

Трябва най-малкото да се покаже, че сте готови да положите количество труд еквивалентно на труда на учителя. А първото е да знаете, че да си Учител е доста труд!

Сега като чете, това тук е по-формализирано форма на идеята на Venus :) ха ха ха ах
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 04 Авг 2008, 07:49

Сексуалните набези и първичното надделява ахаха бравас :mrgreen:
И аз си търся учителка :mrgreen: втора няма да ми е излишна, ако пък и има завидни знания в сферата на сексуалната магия бих се навил да бъда опитно зайче icon_angel :oops:
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 04 Авг 2008, 07:51

BTW много съм хубав и ходя на фитнес :mrgreen: :oops: :mrgreen:
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 04 Авг 2008, 08:10

>>искам реален човек с реални заложби
чудесно, ноо... как ще го разпознаеш? щом досега не си го намерила, щоч молиш за помощ в Търсенето, се натрабва изводът, че сама не можеш да намериш, тогава... ако се появи некой и ти зааяви - аз съм Майсторът, Мъгът, Учителят, Просветеният, Знаещият, Можещият... какво те кара да мислиш, че в този случай ще си в състояние да го РАЗПОЗНАЕШ, да определиш, че той наистина е това, за което се представя, а не просто някой възползващ се от желанието ти и даващ ти това което очакваш? (не ми отговаряй, просто помисли над този въпрос)

>>Не мога да разбера какво толкова има да криете като опит.
как какво има да крием???? ами че... нищо! НИЩО! ... ахахахахаа... муахахаха... стара магическа поговорка казво: "не си заблуждавай че някой друг знае и може по-добре от теб това което ти не знаеш и не можеш все още"... а истината е, че в искуството на Магията няма тайни, няма скрити неща... но отказа от директно споделяне на определена информация, и симулирането на съществуването на тайни е от исключителна важност - това е един от Уроците в Магията... затова Тайни ще има и ще се крият и ще ги крием!

>> ще грабне вниманието ти и ще те накара да се потрудиш, за да те допусне до себе си
съгласен съм! въпросът който всеки търсещ трябва да си зададе - КАКВО СТОРИХ, ЗА ДА ЗАСЛУЖА ДА МИ БЪДЕ РАЗКРИТО МАГИЧЕСКО ЗНАНИЕ?! дали това че аз съм по-велик от другите и съм сторил един куп добрини и бла-бла или пък факта, че търся от години вече или нещо трето или нещо друго? всеки може и трябва да намери отговора на въпроса си в собственото си сърце!

Искаш човек със заложби - обаче ако такъв няма??? ...и въобще защо някой трябва да се интересува от твоите желания?! И нима с обиди и назовавине някого "злобар"смяташ, че ще получиш достъп дао него? Ти молиш някого за съдействие, за помощ - реално казвайки му: "аз съм неопитна, слаба, незнаеща, неможеща, - помогни ми, ти, силният, опитният, знаещият и можещият.... чуваш ле бе, злобар такъв, я веднага ми помагай"...

Помисли над засегнатите въпроси и нека Мъдроста бъде твоя спътница!
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 04 Авг 2008, 13:45

Tribal~Pig_74 - е са се сбихме вече :) . Ако Зефас е навит може той да ти стане учител . Момчето кара да тече вода от камък . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 04 Авг 2008, 13:48

а телекинезата му е специалност . Той за тва затлъстя . Не му се налага да става за нищо . ..
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Endival » 04 Авг 2008, 14:56

хах на това злоба ли му викаш? Ако видиш mandragorko как ме нареди в една темааа ужас но пък има и свесни не бой се и аз си мислех че сички са зли ама се оказа че има и свесни а колкото до учител... еми чети книги гледай из форума търси из интернет виждаш ли колко много БЕЗПЛАТНИ учители има аз така правя аиде чао и успех в търсенето
Аватар
Endival
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 04 Авг 2008, 21:05

B-L-O-T стига си бе ! Аз съм ученик на прочутия Галин РЕЛЕФА ! И съм много мощен ! Не предизвиквай комплексите ми, че стават земетресения мухахахаха !
BTW май не споменах колко съм хубав ? Само завистта ти трябва да те погуби. :mrgreen: мухахаха !
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 05 Авг 2008, 18:53

Търся си ученичка
да е хубава с хубава ***
Като сгреши да я наказвам
*** си от гащите да показвам
Да ми сяда тя в точен час
*** ми никога не е пас
Щ те хвана за ***(магическата щапчица) от раз
че е по-голям от Витоша хайде на бас

Пийнах ми дойде муза . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 05 Авг 2008, 18:57

ама защо сте ТОЛКОВА ГРУБИ ???!!! що за хора сте??
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор