клко често извършвате магически действия?

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот sirenaangela » 08 Окт 2008, 22:23

Проучването сред практикуващите е с цел:преценка на личното израстване(на приоритетите, личната стойностна система и етика).Мисля ,че ще е полезно за много хора. По какъв повод са магическите действия?В началния период на пробване ли сте?
От скоро съм във форума и от прочетеното до тук останах с впечатлението,че повечето форумци се занимават с това по цял ден и са пробвали какво ли не.Може впечатлението ми да е грешно.Не искам да засягам никого.Предварително се извинявам, ако има такива!
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 09 Окт 2008, 06:32

Не е нужно по цял ден да се взираш във свещ/станиол на клечка/друга някоя глупост... Но пък има хора, които разполагат с време :)
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Elvira » 09 Окт 2008, 08:26

Когато ми трябва нещо и не става по обикновения начин правя магия. А магическо действие напр. гадаене или молитва може всеки ден. Така че различно.
Аватар
Elvira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sirenaangela » 09 Окт 2008, 10:44

би било хубаво да има повече отговори за да има полза
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ekaya » 09 Окт 2008, 11:04

Зависи кой каква традиция следва.
Повечето работят самостоятелно.
Има доста “начинаещи”, но има и не малко “напреднали”. Други са “нуждаещите се”, които идват, за да намерят решение на проблем, обикновено любовен, като малко от тях продължават да се занимават с изкуството след това.

Кой знае какви “правила” няма - хората практикуват с оглед усещанията, нагласите и нуждите си.

П.П. Не мие много ясна целта и ползата на това проучване. Бих се радва да ги разясниш.
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот tanarel » 09 Окт 2008, 12:01

хмм това е интер въпрос наистина :P

по принцип ако не бяхме толкова задръстени , неосъзнати и.тн
можеме да променяме и да предизвикваме промени в съответствие
с волята ни , вкл и физ. реалност , но понеже несме на това ниво ,
ни остава или да не правим нищо или да започнем да се катерим
по стълбата , стъпало по стъпало :P

иначе , тези които смятат , че няма смисъл от това изкуство ,
нека си припомнят , че всеки акт на волята им е магически ,
от това да променят събитие , до това да отидат да се обадят
по телефона :P
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bellastella » 09 Окт 2008, 12:29

Само, когато почувствам, че трябва да направя нещо, за да защитя себе си. Това е върха на егоизма и изобщо не го отричам. Все пак мисля и за последиците. Тъй като съм почти в началото на собствената си "култивация", обикновено си поставям и условието: "Какво бих дала за това, за да го имам?"
Отговора сам се появява в мен, буквално до минута-две. Преценям, дали мога да си го позволя, или не. Това беше от една "едва-сега-тръгваща-сериозно-по-този-път".
:)
Не искам всичко на всяка цена. Има много случаи, в които сама се отказвам от някаква такава практика, която зная, че би ми помогнала, за да преодолея нещо нежелано.
Все още действам на интуитивно ниво. :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ludvig » 09 Окт 2008, 18:09

galina_dim написа:Не е нужно по цял ден да се взираш във свещ/станиол на клечка/друга някоя глупост... Но пък има хора, които разполагат с време :)

напротив ако се занимава6 с либерр ммм или изобщо с хаос или с медитации от иога е нужно да се взираш в станиол свещ или точка или визуализиран предмет не по цял ден но всеки ден без пропуск именно постоянството води до някакви резултати а не моментни емоционални изблици тип от утре спирам цигарите :)) но кои знае може да има магична система дето не я знам и ти позволява без напън да реализираш всяко едно желание :))
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ~Talyn~ » 09 Окт 2008, 18:13

Съгласен съм с Elvira.Когато съм в затруднение правя всичко възможно да се измакна и много често опирам до магия :)
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sirenaangela » 09 Окт 2008, 19:15

[
П.П. Не мие много ясна целта и ползата на това проучване. Бих се радва да ги разясниш.[/quote]

ползата е за начинаещите и все още неоринтираните
става въпрос за морал,етика и отговорност
с този въпрос и получените отговори можем да накараме всеки да се замисли,що за човек е
и още нещо-наистина ли пробвате всичко за разрешаването на проблемите преди да посегнете към магията?защото ако човек не се напъне и не даде нещо от себе си незнам какво очаква...може би от някъде да му падне вълшебна пръчица...
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 09 Окт 2008, 19:49

ludvig написа:
galina_dim написа:Не е нужно по цял ден да се взираш във свещ/станиол на клечка/друга някоя глупост... Но пък има хора, които разполагат с време :)

напротив ако се занимава6 с либерр ммм или изобщо с хаос или с медитации от иога е нужно да се взираш в станиол свещ или точка или визуализиран предмет не по цял ден но всеки ден без пропуск именно постоянството води до някакви резултати а не моментни емоционални изблици тип от утре спирам цигарите :)) но кои знае може да има магична система дето не я знам и ти позволява без напън да реализираш всяко едно желание :))

Значи, махаме твоето "напротив", поставяме акцента върху "цял ден" от моите думи и достигаме до консенсус. Нито с хаос се занимавам, нито с Либер МММ, йога ми е скучна. Какво ли правя тук. Отивам да скоча от терасата, но първо ще си вържа защитен розов кристал :) Очарование...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот ekaya » 09 Окт 2008, 22:48

sirenaangela написа:ползата е за начинаещите и все още неоринтираните
става въпрос за морал,етика и отговорност
с този въпрос и получените отговори можем да накараме всеки да се замисли,що за човек е
и още нещо-наистина ли пробвате всичко за разрешаването на проблемите преди да посегнете към магията?защото ако човек не се напъне и не даде нещо от себе си незнам какво очаква...може би от някъде да му падне вълшебна пръчица...

Извинявай, но идеята отново ми убягна.
Ясно е, че всеки има изградени стереотипи, манталитет, рамки и прочее – в зависимост от средата, в която се е развил до момента преди да започне да се занимава с изкуството.

Това му изначално положение, заедно с някои други условия дават именно отражение на изборът му на традиция и система.
Малко хора са в състояние чрез магията да разчупят черупките и моделите, в които първоначално са затворени. Често практиката е само надграждане върху съществуващото с малки подобрения.

Иронията е в широко ширеща се е заблудата, че магията е достатъчна, за да се откъснеш от първоначалните си стереотипи и абсолюти. Нужно е много повече от това, нужно е човек в движение, а не в статика, тази възможност също е наченка в първоначалното състояние. По-знаещи и по-силни не значи по-съвършени.

Колко практикувам аз не би дало пример за етика, морал или отговорност, а по скоро кога практикувам /в смисъл на в кои случай/, но насоката ти в първият ти пост набляга на „колко”. За това и те помолих да разясниш.

Практиката ми би се водила от първоначално зададените ми параметри. Обяснявам, ако аз съм човек склонен да не вреди, желаещ добро и неагресивен ще избера и такава традиция, защото за мен тя ще е естествена и моят морал и етика няма да се променят, напротив ще се надградят в случая със закона на кармата и тройното правило на Уика. Ако обаче аз нямам такива „задръжки” спокойно ще трещя магии, които независимо, че вредят на другите постигат целите ми в живота.

Съгласна съм, че магията не е да махнеш с вълшебна пръчица. Става въпрос за нещо много повече, но моралистите никога не са ми били мили с техните пропаганди. Всеки трябва да решава сам за себе си и да носи отговорността за своите решения това е смисълът на развитието, не прехвърлянето върху изначални забрани и абсолюти на липсата на решение или на въздържанието от такова. В изкуството или ти стиска или не, или те мързи или бачкаш. Оправдания човек винаги може да си намери особено ако е свикнал на лесно и меко. В магията оправдания няма.

Етиката и моралът са строго индивидуални. Отговорността – всеки я носи, независимо дали осъзнава - всяко наше действие и бездействие, мисъл и изречена дума се овъзмездяват.

При много хора изкуството не е изживяна напълно промяна, а заблуда за това. Какъв морал, етика и отговорност ще им вмениш. Чий морал, етика и носене на вина, респективно отговорност – на някоя конкретна традиция или просто твоя морал.

П.П. Само да не се засегнеш. Нищо лично, но повдигна тема, по който се замислих. :mrgreen:
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ZefaS » 10 Окт 2008, 05:23

Еми използвам я, когато ми трявба, но не за глупости.
Етиката и моралът са строго индивидуални. Отговорността – всеки я носи, независимо дали осъзнава - всяко наше действие и бездействие, мисъл и изречена дума се овъзмездяват.

Аболютно вярно!
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sirenaangela » 10 Окт 2008, 07:07

Точно такива отговори наричам полезни за начинаещи ,започнали от любопитство и пропуснали споменатия от ekaya процес.Също и за хора увлечени от ежедневието,ръсещи магия за щяло и нещяло,защото им е по-лесно.
И става въпрос за морала на всеки практикуващ-независимо какво.
Имах желанието да напомня на всеки,че е полезно през извеестен период от време да си задава тези въпроси,най-малкото за да види на къде върви и има ли развитие.
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ludvig » 10 Окт 2008, 16:06

hi hi колко често ли човек няма кои знае колко мн желания дали са 3или четири наи мн които наистина да желае все пак всичко е до индивидуалност и тъи като магията обслужва егото според мен рано или късно се стига до липса на желание за правене на магия но вероятно тва става след доста време лично аз смятам че това е предпазен процес намаляване на еготто и съответно намаляване на липсата на желание за магия и усилване на способностите но тва си е само мое мнение
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ludvig » 11 Окт 2008, 16:14

и къде се изгуби venus постовете и бяха съдържателни и смисленни жалко ще е ако се обидила заради нещо и ли някои си сега за развлечение сигурно ще чета за ритуалите с менструална кръв :))
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Neltharion » 11 Окт 2008, 21:25

при някой хора магията(въпреки че не съм мн сигурен че това е най-подходящата дума) не служи на егото а представлява хоби и дори нещо от което дадения човек изпитва нужда както от това да се храни
т.e. тя е път в живота а всеки сам решава с какво темпо да върви по пътя си
друг е въпроса че тя подсигурява постигането на цели били то съзнателни или подсъзнателни като влияние над материята и останалите
относно етиката всичко сте споменали но аз ще добавя че има неща като кармата
др важно нещо за начинаещите е че общуването и правенето на магии с фини същества (дракони демони) не е препоръчително защото никой човек все още не знае какви са целите им
и какво получават те от извършването на дадена магия по молба на практикуващия така де никой не е като ийсус да ходи да си жертва енергиятя и усилията за чужди цели така че често мага заплаща за магията само дето разбира каква е цената след като сделката е направена впрочем би трябвало да има раздел за това :roll:
Аватар
Neltharion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 12 Окт 2008, 16:19

Колко често?

Когато се налага!

Изборът и отговорността са персонални.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел