Ковъни и магически групи

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот I.P.S. » 04 Юни 2009, 19:28

Някой знае ли магически групи ,ковъни ако знаете пуснете коментарче със адрес за сайтове или няква друга информация за тях???
А ти кой си ?
Аватар
I.P.S.
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 04 Юни 2009, 20:09

I.P.S. написа:Някой знае ли магически групи ,ковъни ако знаете пуснете коментарче със адрес за сайтове или няква друга информация за тях???

Следващия път се постарай да проявиш малко повече изобретателност, за да улучиш точно раздела, към който да ориентираш въпроса си - елементарна форма на уважение към всички, които са се ангажирали да въведат някакъв порядък тук!!!
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Cath » 12 Юли 2010, 11:00

Темата е доста стара и случайно попаднах на нея. Въпреки това ми се стори по-редно да пиша тук, от колкото да си отварям нова тема. Вече доста години минаха от както лично аз се занимавам с окултизъм и с голяма част от вас се познаваме не само в интернет пространството, но и лично. Въпреки това, въпроса за ковъните и магическите групи рядко излиза на дневен ред. Със сигурност мога да заявя, че това се дължи основно на това, че едно от изискванията на магията е мълчанието и запазването на всякаква информация в тайна. Въпреки това изискване, възприето от преобладаващата част от занимаващите се, е широко разпространено и изключително много вярвано, аз съм на мнение, че цялото това криене и бутане по ъглите играе доста негативна роля не само върху заниманията и прогреса на занимаващите се, и в частност начинаещите, а също така започва да се наблюдава и ефекта на разваления телефон. Така например преди известно време една девойка се опитваше да ме убеди, че в уика "Всичко е Манон и вярващите и практикуващи Уика го допускат в себе си (до себе си) като това се получава при ритуали (свещени) и се прави принoшение на Духа,Земята и изток,запад,север,юг." Твърдеше, че изобщо не е чувала за филма "Вещи в занаята", заради който всъщност е съчинен и самият Манон (въпреки, че има сходство с други фигури). Това ме накара да се замисля, и стигнах до единствения извод, че на въпросната девойка някой това й го е казал и я е научил на това, че Манон е главен бог в уика. С две думи - развален телефон - аз ти кзвам, ама ти какво разбираш и как го казваш на следващия вече е доста условно.

Форумите играят голяма роля за изчистването на подобни недоразумения, в случаите, когато отсреща са склонни да проумеят какво им се казва. Но на всички ви е известно, че старата максима "око да види, ръка да пипне" е особено валидна що се отнася до окултното. Ако работещите ковъни и магически групи придобият една популярност, подобни случаи ще бъдат избегнати. Имам в моя град група, занимаваща се с еди-какво-си, което ме интересува - отивам, питам, уча. И няма фалове!

Позитивите не са само за начинаещите или за тези, които искат да се учат. Самият ковън или магическа група може много да спечели от "излизането си на светло" - набор на нови членове, обмен на опит с други групи, организиране на по-продуктивни ритуали и събития и ако щете дори обмен на материали и пособия. Това вече се практикува на запад, но ние все още сме със закостеняло мислене - "мълчете, че ще ни изгорят на кладата". Странно е при положение, че инквизиция при нас, за разлика от на запад, просто е нямало.

Прекаленото мистифициране води и до негативи - голяма част от групите са псевдо-окултни. Да събират се, уж с цел магическа подготовка, но всъщност извършват така известното биропиене или кафепиене. :) При наличието на по-голяма група, или на по-голяма публичност, подобни групи ще бъдат ако не елиминирани, то поне редуцирани до степен, в която няма да вредят на магията и истинските практикуващи. Защото именно такива групи градят негативния облик на окултизма.

В крайна сметка искам да призова към по-нормално и не толкова "псевдомистично" (черни дрехи, тъмен грим, кожи и пентакли) усещане за света на окултното и към приключване на "мишкуването". Живеем във време, в което дори бабите баячки и магьосници са склонни да споделят опита си с непознати хора и го правят, за да запазят традицията. Та ние ли, които сме на светлинни години от тяхното знание и разбиране за достойнство и тайна, не можем да прекратим абсурдната и неактуална повеля "мълчи"? Вие решавате.

Нека всеки, който е член или ръководител на окултна група сам реши и ако желае нека обяви идеята, името и целта на ковъна или магическата си група, както и начин за свързване.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот LordKasaiel » 13 Юли 2010, 12:46

Бравооооооооооооооооо!!!!!!!!!!
Най-накрая някой да го каже! Обсъждал съм подобни теми лично (по скайп и др.) с хора от форума и то не съвсем случайни, но всички те бяха категорични, че няма да мога да постигна нищо в тази насока. Сега знам, че поне още един човек мисли като мен happy2 icon_eusa_dance Надявам се тази тема да придобие по-голям интерес сред масата от практикуващи!
'r dywyllwch ardalydd
Аватар
LordKasaiel
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 13 Юли 2010, 14:57

Cath написа:В крайна сметка искам да призова към по-нормално и не толкова "псевдомистично" (черни дрехи, тъмен грим, кожи и пентакли) усещане за света на окултното и към приключване на "мишкуването". Живеем във време, в което дори бабите баячки и магьосници са склонни да споделят опита си с непознати хора и го правят, за да запазят традицията. Та ние ли, които сме на светлинни години от тяхното знание и разбиране за достойнство и тайна, не можем да прекратим абсурдната и неактуална повеля "мълчи"? Вие решавате.

Кат, тук обаче не съм особено съгласен с теб. Да, излизането на светло наистина има посочените предимства, но има и множество недостатъци- привличането на нуждаещи се от поредната си доза (не)осъзнати вампирчета, както и такива, които биха прескачали от група на група като пеперудки на цветна поляна хлапета(и порастнали такива), което пък би било само загуба на време и усилия да се предадат знанията на такъв човек, който след това просто ще ги захвърли на боклука заедно с останалите, получени от предходните групи- просто в един момент такъв човек ще се превърне в книжен плъх, вместо в способен практикуващ- и това по лични наблюдения.
Също не става и просто да се дадат знанията. Да, може да е лесно да се седне, да се напишат всички неща и да се напечатат на книга, но тогава пак ще си е само голо знание, особено що се отнася само до това да се даде знанието- особено пък ако се имат предвид практики от церемониални школи като Кабала, Златната Зора или Розенкройцерството. Ненапразно има един принцип в това:
Кажи ми и ще знам;
Покажи ми и ще запомня;
Включи ме и ще Мога.

А както изложих по-горе, включването на всеки с моментна прищявка да се включи в дадена група, е пилеене на ресурси от време и усилия. Да, влизането е сериозна група може да отнеме време и множество усилия докато се преминат "изпитанията". Ненапразно ордени като IOT приемат членовете си след поне 6 месечен изпитателен срок, през който кандидатът работи сам, изпраща дневници до определения му ментор, след което, при добри резултати, бива поканен на работна среща с няколко членове- да се види на място какво е постигнал при работата си и едва тогава да се реши става ли този човек за там или не- все пак това да отделиш 6 месеца от живота си не е никак малко, така че преминаването на толкова тежка програма показва поне сериозността на кандидата, т.е. че това не е просто момента прищявка.

Иначе казано, прави са си хората да стоят в сянка, според мен. Е, ако им се рискува- защо пък да не се покажат, но това надали може да стане толкова лесно тук- българинът все още прекалено тесногръд и плащащ висок "данък обществено мнение", а и лепи прекалено много етикети от рода на "тоя не е наред- занимава се с глупости и фантасмагории".
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Cath » 13 Юли 2010, 22:02

Нем, съгласна съм и според мен това също е основното оправдание на групите да не излезнат на светло. В интерес на истината сам даде отговор на въпроса си за псевдо-адептите:

Nemezius написа:Ненапразно ордени като IOT приемат членовете си след поне 6 месечен изпитателен срок, през който кандидатът работи сам, изпраща дневници до определения му ментор, след което, при добри резултати, бива поканен на работна среща с няколко членове- да се види на място какво е постигнал при работата си и едва тогава да се реши става ли този човек за там или не- все пак това да отделиш 6 месеца от живота си не е никак малко, така че преминаването на толкова тежка програма показва поне сериозността на кандидата, т.е. че това не е просто момента прищявка.

А и ако твърдим, че сме окултно насочена група, би трябвало поне да сме наясно с хората, нали? А че разочарования ще има, това е ясно. Но както казах - всеки сам ще прецени дали и колко да се покаже, след като прецени и претегли позитивите и негативите. Лично аз не виждам причина за криенето. Колкото до мисленето на българина - ако си седим и чакаме нещата да се променят, това просто няма да стане. Иначе и аз смятам, че най-много ще се престраши една група, но то като тръгне, няма връщане. ;)
Ще видим!

LordKasaiel, радвам се, че сме двама! :) И наистина, дори интереса към темата пак ще е нещо! Хора, все пак в онези "повели" има и "ЗНАЙ"!
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот ultramarin » 17 Юли 2010, 18:28

Нещата са такива каквито са! А именно - никой не се крие. НИКОЙ... НЕ СЕ... КРИЕ! Повтарям отново - никоя сериозна група не се крие! Но и не тръби за себе си - аз съм истинска езотерично-окултна група, аз съм истински последовател на Традициите...

Мога смело да зяавя, че в нашия форум има представители на поне 4 истински реални сериозни окултно-езотерични системи, които не са "изпаднали" в тъмната страна(системите). И не защото се досещам за тях, а защото ги познавам тез хора и виждам тяхното развитие, както по постовете и думите им, така и в делата и занятията им в ежедневието. Виждам и други, които са си същите каквито бяха преди 5-6 години когато се запознавах с тях... Сериозните групи си имат Работа, която прави рекламата им с резултатите си, поради което те не се притесняват че ще останат, не дай си Боже, НЕЗАБЕЛЯЗАНИ. Както се казвна, "който има очи, вижда" - който пък не знае как да ги разпознае - негов проблем, значи просто още му е рано.
Що се отнася до заявяване на своето съществуване... хмм, групите които Работят си имат сайтове, форуми, центрове, периодични публични изяви, какво ли не. Ето, аз примерно познавам езотерични групи както от софия, така и от беларус, щатите, англия и още къде ли не. Хора с които си общувам кажи-речи вече около десетилетие. Хора, чието ниво както в правенето на магии и демонстирано ясновидство, така и по отношение на характер, психика, организироаност и социален успех има да гоня с десетилетия, ако не и векове. Моите ЖИВИ ПРИМЕРИ какво може да постигне който иска и който се труди!
И накрая... нали не мислиш сериозно, че някои СЕРИОЗНИ хора ще заявят своето съществуване... ТУК!? Това би било подобно да ида на село на язовира и да се разкреща - аз съм програмиииииист, а съм програмииииист... за всяко нещо си има подходящо място. Маджикгейт е нещо като битак на кръстопътя или МОЛ със всевъзможни магазинчета... но не и място за специализирана работа...

А и ако твърдим, че сме окултно насочена група, би трябвало поне да сме наясно с хората, нали?
и квооо? ти твърдиш че с един поглед или подробен анализ е възможно да се разпознае човек годен или не е... та ако можеше предварително да се отгатне, животът сам щеше да разпределя хората - ти насам, а ти натам, ти ставаш, ти не ставаш. точка. Уви, не е така - всеки от нас е същество в еволюция - днес сме негодни за нещо, утре вече ставаме, другиден сме съвършенни в същото нещо.

Лично аз не виждам причина за криенето.
един не вижда, друг внижда... всеки решава сам за себе си... ето, иванчо заявава: аз съм чародей - огнепоклонник. примерно. Петьо веднга се лепва като ученик, марийка подминава безразлично, димчо върти недвусмислено пръст на слепоочите си че иванчо и петьо нещо им клопа, димитринка веднага скача, че иванчо бил сектант, дадо поп петко го заклеймява като сатанист, баща му му се радва, че синът му води някакав мистична група, макар и да не разбира за какво става дума, а на жена му на чичото на внучето братовчеда вече прави планове как да изкара пари от "наивните отнесени безмислени моралистични схващания за света" на иванчо... поне до деня в който Иванчо с едно мигване на дясното око му изпепелява хамбара... тогава братчеда се присъединява към дядо поп или към димитринка в тяхната антисектастско-антисатанистка кампания "за чистота на нравите", забравяйки че още вчера е мечтал как да изполва благородството на иванчо за собствено обогатяване... а да, забравихе и гошко, който също е станал ученик, но само с идеята "да овладее силата на огъня" за да властва над съседното село...

Обаче иванчо не заявява нищо, той си копа градината, бае си на растенията, и само петьо зацепва, че бачкайки три пъти по-малко от другите някак си изкарва три пъти повече реколта, при това дори сушата не я пожаря и дори градушката не я бие... оттам двамата се сдушват и ходят на ежеседмични "пикници далече в гората" или пък честичко се уединяват "да пият ракия и да предумват селото"... обаче интересно, все по новолуние са им "запиванията" и все по пълнолуние "пикниците"... но нееее, това е случайност вече шеста година... :D както и това че това лято градушката подмина само техните градини... мда, чиста случайност...

Колкото до мисленето на българина - ако си седим и чакаме нещата да се променят, това просто няма да стане. Иначе и аз смятам, че най-много ще се престраши една група, но то като тръгне, няма връщане. ;)
групите отдавна са се престрашили... но ние не сме способни да разпознаем Ментето от истинското Вино... иже никога не сме пили друго освен Боза... а който от нас вече е опитал Виното тръпчиво, нито сладко, нито кисело, той си трае, и си знае защо си трае... докато не станем като него, не ще разберем мълчанието, нито делата му.

И нека от тяхната делва да се напълнят чашите ви, за да не ожаднявате.
Любов и светлина ви пожелавам.
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Cath » 17 Юли 2010, 19:54

При цялото ми уважение, защото аз имам такова към всички вас,
идеята ми беше именно да се споделят тези
ultramarin написа:сайтове, форуми, центрове, периодични публични изяви, какво ли не

но не в Беларус или Англия, а тук в България - защото в Беларус и Англия хората вече са го направили.

Към бележката, че
ultramarin написа:Маджикгейт е нещо като битак на кръстопътя или МОЛ със всевъзможни магазинчета... но не и място за специализирана работа
,
то смея да твърдя, че простата логика е доказала, че форума за окултизъм е специализиран в окултизма, както хората, които само критикуват и говорят празни приказки са специализирани именно в тази дейност. Явно и ти си на битака, на кръстопътя или в МОЛ-а, защото именно това са местата, където се случват нещата. Не в мазето на леля Гинче. Не знам какво наблюдаваш ти, но в твоето поведение се забелязва именно това - нестихващ стремеж да разубеждаваш хората и да критикуваш мисленето и вярванията им. Не е много достойно. И честно казано, мисля, че съм разочарвана от развитието ти в тази насока.

ultramarin написа:и квооо? ти твърдиш че с един поглед или подробен анализ е възможно да се разпознае човек годен или не е

Всъщност твърдя, че след като се смятаме за
Cath написа:окултно насочена група, би трябвало поне да сме наясно с хората

Съвсем не се опитвам да ви внуша, че първоначалната преценка е 100% -во вярна!

Колкото до безмерните глупсти, които ми е писнало да слушам от години, че
ultramarin написа:групите отдавна са се престрашили... но ние не сме способни да разпознаем Ментето от истинското Вино... иже никога не сме пили друго освен Боза... а който от нас вече е опитал Виното тръпчиво, нито сладко, нито кисело, той си трае, и си знае защо си трае... докато не станем като него, не ще разберем мълчанието, нито делата му.

- хора, айде стига бе! И кои са тея групи? Ако нямах поглед над това дали "пиенето на ракия по пълнолуние" е нещо повече, щях ли да си отворя устата по начало? Само за сведение - в 90% от случаите наистина е само "пиене на ракия", още по-лошо дори не е ракия, а кафенце! Защото Пешо и Гошо не са заети с това да отгледат реколта, а с това да си осигурят нещо, което да задоволи нагона им.

За в бъдеще всички, които са решили, че са прекалено възвишени, за да допуснат искащите знание до себе си, нека не запълват темата с нравоученията си. Искам да виждам мнения от типа "нашата група е ... и се занимава с...", защото това е идеята на темата.

Благодаря! Желая приятни размисли на всички!
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Trismegist » 21 Юли 2010, 22:06

:) Ами ето - давам отговор на един от въпросите ти.Нали търсиш група - говори се за криене и за тайни, абе от известно време насам съществува този форум.Само, че тематиакта може да е толкова неразбрана, колкото е и нашата слепота за нея!

http://rosicrucianum.forumi-bg.com/

Истината си стои пред носа ни, но ние сме заети с други неща.И на мене скоро ми пратиха едно познание, което беше голяма работа и все още е, но аз го гледах, като голям камък.А и в този форум се намират свестни неща - само да може да ги видите!

Наистина ние сме слепи за много неща - колко е жалко и колко се работи по този проблем, докъто живото познанието не стигне до всеки един на тази планета.О не очаквайте да разберете всичко от един път - това е стабилен и необратим процес - днес намираме книгата и я четем, а утре сме самата нея :)

Радвам се, че търсиш!
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 22 Юли 2010, 08:11

Не търся група за себе си, просто си позволих да наблегна на темата.
Благодаря за линка, вероятно ще е полезен на някого!
Колкото до знанието и разбирането ни за него - всичко с времето си!
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор