Профанизирането на България

Ако нещо има да споделите, каквото и да е, тук е мястото да го направите. В казана на Вещицата се забъркват сяк`ви манджи, Вие предложете какво?

Модератор: EliKarim

Мнениеот ChaoS » 28 Ное 2005, 08:44

Хех!
Напомняш ми за братлето ми.

"Опитай се да се разбереш с тях като човек- с човек. Ако не става, значи не са хора и се разбирай с тях като човек с животно."

Самоче, Хересс, ти май пропускаш първата част. ^_^
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот heress » 28 Ное 2005, 15:43

--.> Човек ще се изплюе ли върху непознат в автобиса?
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DragonFire » 28 Ное 2005, 15:59

ChaoS написа:Херес, те бяха повече от мен, аз НЯМАМ газов пистолет, а ако извадя ножа после няма да мога да обясня на полицията, че е било самозащита... Особено като се знам как ми пада пердето от време на време...

Повечето такива гаменчета плюят, защото разчитат, че няма да направиш нищо. Ако беше извикал оня дето те е наплюл и му беше вкарал една тупалка, най- вероятно щяха да се сдухат и тихомълком да си слезнат. Разбира се има и изключения, но в голяма част от случаите става точно така. Наскоро ми се случи нещо подобно, в рейса някви гаменчета(на по 16-ина години) ме напсуваха на майка(а мен това ме вбесява повече и от изплюването в лицето). Бяха трима и можеха спокойно да надделеят физически. Ама като викнах този дето ме напсува и го помолих да повтори, изведнъж се сдухаха(явно не очаваха подобна реакция), а най- сдухания почна да мрънка, че се били напили и не знаели какво говорят. Даже и до бой не се стигна. Трябваше просто хладнокръвно да го извикаш келешчето и да му кажеш "Аре пробвай пак, бе смешник. На какъв се правиш?" и щеше да видиш как смелостта му се изпарява. Както ти каза, такива типажи нямат грам чест
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 28 Ное 2005, 17:00

Както ти каза, такива типажи нямат грам чест

да, но пък за сметка на това си имат пъъъълна торба с комплекси :mrgreen:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 28 Ное 2005, 21:41

Са кат казахте думата рейс се сетих за нещо дет ми се случи преди няколко месеца.Седя на спирката след детска дискотека(отбелязвам детска тия дет са до 21:30) и в рейса дето се качваме аз и приятелки се качва и една супер шумна компания момчета(не че това е необичайно...винаги е така,да ен говорим за сбиванията между "банди" след диско да им се чуди човек за кво им е) та по едно време тия почват да крещят там само левски смао цесека,по-възрастните някво се оглеждат вече доста свъсено,а ония яко на градус и по едно време някой строши една от лапите в рейса.Шофьора спря там хората почнаха да се възмущават и в крайан сметка стана само един мъж на около 28-29 години който беше бесен...наби няколко шамара на няколко от тия(хем бяха повече тия пияните) каза на шофьора да изчака развика им се и единят го изхвърли бувкално от рейса блъскайки го,оня пък падна на стълбите и от там ан улицата в безсъзнание.Приятелите му(явно от по-трезвите) там го извлачиха до пейката на спирката,оня почна нещо да се гърчи.С приятелките ми а и доста хора от рейса се изнесохме щот дойде и полиция...а лични карти нямахме в нас не че щеше да е проблем за нас ама все пак...ма ужас ония се държаха кат диваци и оня човек направо побесня другите се сдухаха останалите възрастни мълчаха и в крайан сметак така и не разбрах оня дет го изхвърлиха по стълбите дали е оживял,то май че не той строши лампата ма той го отнесе най здраво,а и там още яколко дет изядоха шамарите...направо беше ужасно гадно
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 29 Ное 2005, 03:55

аз така и не мога да разбера какво толкова им харесвате на тези детски дискотеки.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 29 Ное 2005, 07:57

Тва че не трябва да буташ на секюрититата 15 лева джобни парички в случай че решат да се направят на интересни и ти поискат лична карта,а не във всички нощтни те пускат па ако ще и да приличаш на 50 годишен без лична карта не става...аз за тва се радвам че догодина ма чак октомври ставам на 18 ама те повечето покрай мене приятелки са по ранни месеци така,че ще се сдобия с много "братовчедки" придружителки :P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 29 Ное 2005, 15:02

Хм...

Ето до какво сме стигнали.

Цялата страна става просто една гигантска "тайфа" побойници и грубияни.

Кофти.

А за детските дискотеки... Че какво им е? ::вдига рамене:: Дискотека като дискотека. Самоче без алкохол.(дали?) И мнйого често- чалгаджийска. :(
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 29 Ное 2005, 15:23

ми не знам, поне по ме време си беше много екстремно да се ходи по такива места. съвсем отговорно заявявам, че дори беше по-опасно, отколкото в нощните дискотеки. защо? ами защото се изсипваха всичките лекета от квартала (без изключение) да си мерят да не казвам какво. аз не виждам как можеш да си правиш кефа в такава обстновка. нямате ли си хижи, апартаменти и вили- да си се кефите на спокойно без разни олигофрени нон стоп да ви се правят на велики.
ПП иначе чалга и аз си послушвам отвреме на време :oops:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 29 Ное 2005, 17:25

Ей какво и е на чалгата????????? Ще се караме....иначе слушам сичко да се знае да не ем земете за некое дете дет се ограничава само до един стил,ноп мразя да се говои против който и да е стил музика иначе за детските те и са са нещо такова тй като всеки път има пияни всеки път почти без изключение след диско има сбивания смао и само някой да се направи на умен и той незнае защо...а това вече се наблюдава и при момичетата"тая е казала че съм такава и онакава е са я сбих" мн са ограничени повечето...ама какво да се прави...:/
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 29 Ное 2005, 18:16

Определено младото поколение деградира, заради това, което гледат, слушат, правят, опитват.... всички фактори на околната среда. Не искам да се впускам в подробности, но замислете се - каквито са родителите - такива и децата + това, че нито държата я е грижа за ново поколение, нито самите родители. От къде да взимат пример??? Ами разбира се от малоумни компютърни игри от типа "кънтър страйк", безсмилени филми като "Наказателят" и тем нему подобни, наркомани зад всеки ъгъл... положението е отчайващо.
Херес, ти какъв пример би дал на децата си? Като станат на 6 ще им дадеш да пият бира и да гледат филми с насилие, от 4 да са прослушали метъл, на 8 да опитат трева и след 10-тата годишнина (поне малко да съзреят) да почнат да водят полов живот и да се разкарват с помпи в ръце? Това ли би предложил на децата си? ....
Жал ми е за хилядите хора, който умират от бедствия, но ето, Майката се чисти... ние Я потъпкахме, сега Тя ни напомня за съществуването си по начин, който не сме очаквали. Всичко по реда си.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот ChaoS » 30 Ное 2005, 06:58

Архимикус, прощавай, но все още не мога да се съглася с мнението, че филмите, игрите и нета са виновни за лошото поведение на хората.
Прощавай, ама аз на пример често използвам игрите а да не правя нещата "irl". Ето- от 6 годишна възраст играя игри и гледам филми с ОГРОМНИ количества кръв и насилие и още не съм заколил никого.

Освен това- какво му е лошото да прослушаш метъл на 4? Аз прослушах по-късно САМО защото нямаше откъде да попадна на тази прелестна музика.

Но за нарктиците и алкохола си прав. И все пак- аз пия бира и вино от преди да се науча да гоеоря правилно (3-4 год. възраст) и все пак не съм алкохолик, не се напивам...

Алиби, нищо особено против чалгата. Просто й липсва оригиналност. Вярно, има и някоя-друга готинка балада, обаче всичко останало... Може да ми пускаш чалга в продължение на час, сменяйки парчето на 5 минути и аз няма да разбеа кога е сменено. Всички просто пеят ЕДНАКВО и БЕЗИНТЕРЕСНО.
Иначе на който му харесва- да си я слуша. See if I care. Все пак наще слушт чалга. И проблема си е техен.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 30 Ное 2005, 15:51

Всичко се променя та кво остава за младото поколение. Тва е неизбежно друзя. Само дето тва поколение са непукисти!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 30 Ное 2005, 16:40

Да, и аз харесвам филмите с кръв... е с насилие на толкова, ама... за метъла също. Но.. има едно голямо НО, какъв пример получават децата от доителите си? Домашно насилие, побоища, ами те виждат всичко това и го приемат като част от нормалния живот. Наркомани, само лоши новини по телевизията, смърт, обири... какво им се запечатва в главата? Феи и елфи.... едва ли!!! Едно че родителите не се интересуват от децата си (някой от тях), друго че държавата ги е заебала като последната дупка на кавала... но тя не осъзнава, че те са бъдещето. Не ми се говори.... и ние сме част от това бъдеще, ... а какво првим ние за да помогнем на по-малките? Какъв пример им даваме?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот ChaoS » 30 Ное 2005, 18:59

Лош.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот J\yHu4ka » 30 Ное 2005, 20:17

Ами това което казвате.. вярно си е донякъде . Добре - наистина има пропаднали и пропадащи млади хора..( Обаче съвсем НЕ чак толкова МНОГО колкото ги изкарвате ), наистина все някой е виновен за това - по мое мнение цялото общество - и родители , и приятели и всички наоколо.. Ама е много лесно да критикуваме и обвиняваме , и да се възмущаваме и т.н... А като толкова ви е грижа някой прави ли нещо за да промени това?!!! ( от постовете не си личи , но ако някой прави - поздравления ! ( искрено се надявам някой да ги получи )) Или просто просто си филосовствате ?

друго че държавата ги е заебала като последната дупка на кавала... но тя не осъзнава, че те са бъдещето.

ДЪРЖАВАТА? ТЯ ? кой/коя/кое/кои... ?
И според мен всички ясно си осъзнават , че младите сме бъдещето , ама няма резултати от това :roll:
Аватар
J\yHu4ka
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот heress » 30 Ное 2005, 21:18

То тема си е фиософска :) Не е сред приоритетите ми да оправям България -колкото и да я обичам...... не съм блоаготворително дружество.

Arhimikus написа:Херес, ти какъв пример би дал на децата си? Като станат на 6 ще им дадеш да пият бира и да гледат филми с насилие, от 4 да са прослушали метъл, на 8 да опитат трева и след 10-тата годишнина (поне малко да съзреят) да почнат да водят полов живот и да се разкарват с помпи в ръце? Това ли би предложил на децата си? ....
Жал ми е за хилядите хора, който умират от бедствия, но ето, Майката се чисти... ние Я потъпкахме, сега Тя ни напомня за съществуването си по начин, който не сме очаквали. Всичко по реда си.

Прав си че не мога да изисквам от другите нещо което аз не правя но..... Някога да съм казвал че искам и ще имам деца?????
Живота който съм си избрал да водя няма място за такива.

Но ако някога все пак размисля (в което се съмнявам тъй като не искам да живея след 31 годишната си възраст)
Ето какъв пример ще им дам:
Те ще видят пред тях един успял човек. Добър инженер, реализирал се професионалист. Човек който знае какво иска и как да го постигне. Е може би отвреме навреме малко неконтрулирием, но всеки си има недостатъци....
Първо трябва да дадеш пример на себе си после на другите Arhimikus - както искаш го разбирай.

Иначе ще оставя сами да избират какво искат от живота. Аз само ще ги науча да се борят за това което искат и никога да не се отказват от целта си....

Не е фатално тва че пушиш трева от време на време. То и аз паля понякога, вярно че напоследък по-рядко..... Чесно да си призная малко са хората на моята възраст които познавам и които не са пушили. На 20 годинки съм ако се чудиш пише и под аватара ми :) Също не виждам нищо лишо и в тва да излизаш всяка вечер с колегите на по бира или да се понапиеш с бандата от време на време......
И мога да ти кажа че нито алкохола, нито цигарите са ми попречили с нещо нито на кариерата нито в личен план.

Относно майката природа Нямаш думата - не виждам да живееш без ток и вода. От къде мислиш идва тока? Знаеш ли че мощноста на всички ВЕЦ и ПАВЕЦ в българия е по-малка от тази на един единствен генератор на ТЕЦ Марица изток да не говорим номиналната мощност на генераторите на АЕЦ?
Всичките ВЕЦ И ПАВЕЦ в България произвеждат само около 7% от тока ни.
А намаляването на изхвърлените вредни газове с 5% ще коства на човечеството БИЛИОНИ долари!!! Не че трябва да го караме така....
Но видяхте колко сме зависими от потрола.
Просто за сега няма друга алтернатива.....

A има и друго. Темпото с което замърсявъме за момента няма да се отрази съществено много на нашия живот ( близките 50 години) е малко ще го усложни де, но в рамките на допустимото

Дори земята да се постопли малко - кво пък толко.. Тъкмо няма плащаш парно зимата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 01 Дек 2005, 14:09

Луничке, питаш какво правим ли?

АЗ правя следното- старая се да изкореня простотията първо от себе си, после от по-малката си сестричка и накрая от приятелите си.
Някак нямам какво да направя за тези, които не познавам.

Ако хванеш и пребиеш някой простак, задето е такъв, той няма да се промени. Той просто ще стане озлобен простак.

А не знам какво друго да направя.

Ето- пуснах тази тема тук за да се оплача, за да ви накарам да се замислите, но и за да ви накарам да погледнете към самите себе си и да откриете дали има простащина във вас. И ако да- то надявам се, че след като сте я открили ще можете да вземете мерки.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 01 Дек 2005, 14:13

Пост Скриптум( :P ): Най-големият, заклет и изконен враг на всеки човек е той самият.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към В казана на Вещицата

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор