То тема си е фиософска

Не е сред приоритетите ми да оправям България -колкото и да я обичам...... не съм блоаготворително дружество.
Arhimikus написа:Херес, ти какъв пример би дал на децата си? Като станат на 6 ще им дадеш да пият бира и да гледат филми с насилие, от 4 да са прослушали метъл, на 8 да опитат трева и след 10-тата годишнина (поне малко да съзреят) да почнат да водят полов живот и да се разкарват с помпи в ръце? Това ли би предложил на децата си? ....
Жал ми е за хилядите хора, който умират от бедствия, но ето, Майката се чисти... ние Я потъпкахме, сега Тя ни напомня за съществуването си по начин, който не сме очаквали. Всичко по реда си.
Прав си че не мога да изисквам от другите нещо което аз не правя но..... Някога да съм казвал че искам и ще имам деца?????
Живота който съм си избрал да водя няма място за такива.
Но ако някога все пак размисля (в което се съмнявам тъй като не искам да живея след 31 годишната си възраст)
Ето какъв пример ще им дам:
Те ще видят пред тях един успял човек. Добър инженер, реализирал се професионалист. Човек който знае какво иска и как да го постигне. Е може би отвреме навреме малко неконтрулирием, но всеки си има недостатъци....
Първо трябва да дадеш пример на себе си после на другите Arhimikus - както искаш го разбирай.
Иначе ще оставя сами да избират какво искат от живота. Аз само ще ги науча да се борят за това което искат и никога да не се отказват от целта си....
Не е фатално тва че пушиш трева от време на време. То и аз паля понякога, вярно че напоследък по-рядко..... Чесно да си призная малко са хората на моята възраст които познавам и които не са пушили. На 20 годинки съм ако се чудиш пише и под аватара ми

Също не виждам нищо лишо и в тва да излизаш всяка вечер с колегите на по бира или да се понапиеш с бандата от време на време......
И мога да ти кажа че нито алкохола, нито цигарите са ми попречили с нещо нито на кариерата нито в личен план.
Относно майката природа Нямаш думата - не виждам да живееш без ток и вода. От къде мислиш идва тока? Знаеш ли че мощноста на всички ВЕЦ и ПАВЕЦ в българия е по-малка от тази на един единствен генератор на ТЕЦ Марица изток да не говорим номиналната мощност на генераторите на АЕЦ?
Всичките ВЕЦ И ПАВЕЦ в България произвеждат само около 7% от тока ни.
А намаляването на изхвърлените вредни газове с 5% ще коства на човечеството БИЛИОНИ долари!!! Не че трябва да го караме така....
Но видяхте колко сме зависими от потрола.
Просто за сега няма друга алтернатива.....
A има и друго. Темпото с което замърсявъме за момента няма да се отрази съществено много на нашия живот ( близките 50 години) е малко ще го усложни де, но в рамките на допустимото
Дори земята да се постопли малко - кво пък толко.. Тъкмо няма плащаш парно зимата