kakvo ozna4ava to4no gospod, i kakva vlast ima nad nas

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот niki » 21 Ное 2004, 20:12

pls daite po edno mnenie.
Аватар
niki

Мнениеот fly^spirit » 23 Ное 2004, 08:53

Какво бих могла да кажа за Господ.За мен Господ е сила,начало сътворение...Различните народи вярват в различни божестава,мюсулманите вярват в Аллах,някои в Буда,уиканите в Бога и Богинята и т.н. но за мен идеята е една-признаването на една сила,на нещо което не можем да разберем.Кое дава власт на Господ над нас?Ами разбира се,че вярата.Ако не вярваш в нещо -за теб поне то не съществува(до доказване на противното:).Е естесвено и църквата налага с тежка ръка своята воля,всички знаете какво всъщност е била цялата онази маскировка около инквизацията-за мен това е насилствено налагане на католицизма и християнството,но и страх от откриване на нещо по дълбоко.Някои ще кажат докажи,че Бог съществува-това е невъзможно,никой не може да докаже съществуването на своя Бог,но всеки вярва.За мен Бог е универсума,разума,силата,творението.Той няма име.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Marta » 24 Ное 2004, 00:00

fly^spirit написа:Кое дава власт на Господ над нас?Ами разбира се,че вярата.Ако не вярваш в нещо -за теб поне то не съществува(до доказване на противното:).

Не мисля, че ако не вярваш в нещо или не знаеш за него, то престава да действа върху теб. Ако малко дете, което нищо не знае за закона за гравитацията, скочи от 12-тия етаж, неговото ненезнание няма да го спаси. По същия начин хората, които не вярват в Бог, не живвеят по други вселенски закони от тези, които вярват.
Вярата и знанието, разбира се, са различни неща. Предполагам, че когато вярваш в нещо, тази вяра му дава сила. Но се съмнявам, че липсата на вяра може да обезсили Бог.

Какво точно представлява Господ? Различните религии дават своите интерпретации по въпроса. За мен всички те говорят за една и съща същност, макар да звучи различно - просто различни гледни точки за едно и също. Предполагам, че тази същност /всеки я нарича различно; аз за краткост използвам думата Бог/ е толкова необятна, че не може да бъде обхваната изцяло от човешките представи. Затова в различнитее религии виждаме различни нейни аспекти. А да се опише точно не може и поради ограничеността на думите.
Аватар
Marta
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор