Нещо подобно на СТИХ

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот Aine^ » 21 Май 2007, 21:46

Свтлината и мрака се сливат,
живота и смъртта стават едно
живея ли, или съм мъртва вече?
Не знам!
Търся бряг, но не го откривам
търся стихия или някакъв знак,
който да показва моето съществувание.
Няма болка, няма любов, няма трепет
всичко е тъй еднакво,
а в същото време различно.
А може би съм луда, а аз още неосъзнала,
или само плътта на моето същество е останало
за да напомня за съществуванието ми.

Не съм от хората, които обичат да ги критикуват, но смятам, че точно от критиките взимаме поука и преценяваме по-реално нещата. Не бих казала, че това е стих, който е издържан, просто на момента реших да напиша нещичком което мисля, но като задълбоча сама не мога да се разбера. По скоро има скрит подтекст по неявен от неявния. Ще се радвам да чуя вашите коментари (критики). Благодаря ви :)
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Unforgetable » 22 Май 2007, 07:15

Хмм ами какво лошо да кажа.. за момента не се сещам laughing1 Много е добро и актуално за нашия свят. Докато го четох се сетих за песента "Inconsolable" и фразата:"May be i'm not crazy, just inconsolable" (Може би не съм луда, а просто неутешима...). Поздрави за доброто попадение!
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Aine^ » 29 Май 2007, 20:16

Благодаря ти за мнението, макар не очаквах точно това :)
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 30 Май 2007, 09:23

Unforgetable - Покажи ми нещо от "поезия и арт" което да не ти е харесало . . . (дай линк)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Aine^ » 30 Май 2007, 20:56

B-L-O-T ще се радвам да чуя и твоето мнение!
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 31 Май 2007, 03:52

Мнението ми за художествената литература съм давал много пъти . Но ми е интересно как тези които могат да кажат за себе си че ценят този вид литература един път не казаха - това не ми харесва . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 31 Май 2007, 07:19

Защо да казвам не ми харесва , като може просто да не кажа " харесва ми "
Глупаво е да нараняваш някого , щом може и да не го правиш :)
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 31 Май 2007, 14:12

Ако кажеш "не ми харесва" го нараняваш ? Нараняваш му егото . Давай :)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 31 Май 2007, 14:23

Не това е начина да се справиш с човешкото его.
Какво ще постигнеш ако размахваш пръст пред малко дете тръгнало към котлона ? Нищо... Тъпо е. Така човек се озлобява , наранява и все такива негативни емоции... Безсмислено е , има много други начини .
Пък и егото е част от нас... всъщност не , не нараняваш егото му. Нараняваш душата му. Човек не пише за да получи коментари или да се прави на велик. Пише , защото това е автортерапия , с която излиза болките , мечтите и копнежите си извън себе си. Та тогава кой си ти ( коя съм аз ) , че да се гаврим с най-съкровеното у човек ?
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Aine^ » 31 Май 2007, 16:31

Смятам, че човек се учи от критиките и от по-добрите, а когато премълчаваме нещата не го нараняваме, но не му показваме къде греши и е по-трудно да има някакъв просперитет в каквото и да ев отношение.
Аватар
Aine^
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 31 Май 2007, 17:07

Ако иска да се учи - моля - издадени са хиляди книжки :)
Едва ли един строител ще иска съвети от градинар как да си построй по-качествена сграда.. особено ако говорим за изкуство - тук няма универсални неща...
На един му харесва едно на друг друго. Когато започнах да пиша преди ... ъъъ 5 години , сестра ми и майка ми твърдяха , че всичко е пълна боза - клиширано , наивно , смешно , без никаква рима , никакъв ритъм , нищо есететичеки издържано... Аз ги смятах за прекрасни...
Днес има критика но в повечето случай ми казват само " ако не спреш да си пускаш стиховете в интернет , един ден ще ги видиш в книжка под друго име. Ще ти вземат и доразвият идеите "....
Та думата ми беше , че човек иска или не се развива , няма нужда някой да му казва как да пише или какво...
Аз обожавам Далче , Йовков , Гео Милев ... За това пък смятам , че Елисавета Багряна пише пълна помия ... ама ако го кажа това .... :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 31 Май 2007, 19:11

Ilusia - Това с котлона не ми се стори подходящ пример за ситуацията . Че се причиняват негативни емоции съм съгласен , но от тях израстваме и не трябва да се спестяват . За това на един тинейджър му е трудно - от изкуственото си детство вижда един друг по - реален живот и си вика "Кво става?" . "Човек не пише за да получи коментари или да се прави на велик. " - това тук съвсем не е така . Точно пише за да търси удобрение , за да му кажат "Браво" и да се почувства по-добре , по - специален . Вие постоянно казвате "Браво" и хората са свикнали . . . "Та тогава кой си ти ( коя съм аз ) , че да се гаврим с най-съкровеното у човек ? " - Щом го е постнала значи иска да го обсъждаме . Това и правим . Ако е толкова лесно ранима от недобра дума да не го беше писала особено ако е най-съкровеното .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 31 Май 2007, 19:34

Аз съм казала "бараво" точно под 3 неща :)
А това за Бравото... не знам :) Аз пиша просто за да си го излея , а публикувам за да го имам някъде... Никога не пиша на хартия :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 31 Май 2007, 19:40

Попитай се обективно защо го постваш тук . Ако е за да го има някъде можеш да го сложиш нейде из нета където няма толкова прилив от хора . . . Искам само да си задавате нужните въпроси и да си отговаряте обективно . Това е голям ключ към себепознанието !
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 31 Май 2007, 20:01

Аз много добре зная защо :)
За всяко нещо си има причина :)
Просто не е нужно да я споделям със всички... Един ден може и да разбереш :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Unforgetable » 01 Юни 2007, 17:25

Ха, B-L-O-T, живота реже достатъчно че да режа и аз! Нали знаеш - колкото и да мериш винаги има две страни... А и плюс това има неща в раздела, които не мога да ги разбера, затова и не ги коментирам. Така или иначе това е просто начин на изразяване.
Ок. Aine^, сега ще ти кажа кое не е наред в стихчето:
1. Дългите думи, които не са подходящи за такъв тип поезия - губи се ритъма (напр. съществувание, същество и неосъзнала)
2."живея ли, или съм мъртва вече" - във фрази от този тип не е излишна малко инверсия (т.ест: живея ли, или мъртва СЪМ вече)
Няма да карам нататък - когато човек иска да се хване за нещо винаги ще си намери. Важно е да покажеш лично мнение и оригиналност. В крайна сметка това не е форум за проза че да продължавам с тая безмислена критика... Написах го само, защото ти каза:
"Благодаря ти за мнението, макар не очаквах точно това"
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юни 2007, 18:54

Unforgetable - "живота реже достатъчно че да режа и аз!" - живота не реже :) , това че даден човек е "зрязан" не значи че живота реже :) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Unforgetable » 04 Юни 2007, 07:34

Напротив, животът "реже". Винаги ще се намери някой кретен, дето не може да си напише дори името без да сгреши, който да ти каже: "Абе к'ви са тия тъпотии". И тогава направо ти "режат" нервите angry5 За мене "боза" е нещо от сорта на:
Обичам твоите очи
по тях проливам сълзи...
angry9 Страшно ме дразнят такива клишета...
А оная критика горе я написах само колкото да ви покажа, че винаги можеш да намериш косур, ако искаш.
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор