ludvig написа:п.п wizard Ако това което съм написал го сметнеш за спам или глупост изтрии го без да се замислиш

)успех на всички
ludvig, няма причина да смятам поуста ти за спам. Това, което е спам - вече се изтрива директно. Не е нужно да стои и минута дори
Определено темата бе дали можем да контролираме живота си - и в частност, ако искаме да следваме някаква духовна пътека, дали това бихме могли да контролираме или не.
От няколкото поуста по-горе бих направил няколко обобщения:Ако не си "определен" за това да бъдеш на ти с окултните науки, то това ще е много безразлично и смешно за теб, като цяло.
ludvig написа:wizard Наскоро писах пак тук че ако човек не е предопределен на сегашен етап за магия или каквото и да е духовно развитие тои не би имал какъвто и да е достъп до магия и дори да има тя би му се струвала като бабини деветини или суеверия
Дори и да се докоснеш до окултното, скоро ще бъдеш разочарован и ОТКЛОНЕН елегатно от там. КАК? Ами самата сила ще намери слабото ти място и ще те отстрани. Определено не е никак лесно и съвсем не без определени жертви, това да бъдеш маг/вещер и да УМЕЕШ да боравиш умело с природните стихии.
Дали сме предопределени да бъдем магове... Ще ви дам един пример с мен самият, който не съм го обявявал така публично (определено Аз не съм като врачките
от сайта, който rain ни предложи), но мисля че е показателен. Та още от ранна детска възраст, някъде около 7-9 -та си година, започнах някак си по детски да си вярвам, че съм в състояние да направя "НЕЩО" - стига да го поискам! Бил съм на 9 години, върях по пътя към училище, спомням си, че газих дълбок сняг... Тогава си момислих, усетих, разбрах. че нещо ще стане, че ИСКАМ нещо на направя, да се случи. Тогава си казах - искам да си намеря нещо, нещо необикновено - и то се случи!
След това имах и други такива моменти, докато не си казах, че "може би" не съм обикновен или поне не съм като връстниците си... Ето това е да си предопределен..., това не се учи! Както НЕ МОГА да стана Васко Василев, да свиря на цигулка в Ковънт Гардън, така и ТОЙ не може да бъде Wizard...
uvella написа:Уизърд по-горе отрича всичко, в което вярвам: СВОБОДНАТА ВОЛЯ да избираш - да бъдеш или не. Правото ни да ИЗБЕРЕМ пътя си и да го следваме. Няма гаранции за успех, но пък в края на краищата, нали от самите нас зависи? Вселенският разум уважава ВСЯКО наше решение. Може да не сме "предопределени" да сме магове, но това не означава, че няма да станем. И то в този ни живот. Само дето ще е необходимо мнооого повече упоритост и постоянстване, просто защото не ни е дадено и трябва първо да убедим себе си, че заслужаваме честта и СМЕ достойни.
Наистина НЕ БИХ ИСКАЛ да разочаровам никой с моите мнения, но има някои неща (в тях), които са 100%-ва истина и не подлежат на коментиране, просто са така и така трябва да ги приемем. Определено такива мисли/мнения от моя страна, са на базата на личен опит, както и от познания и опит на колеги в занаята и разбира се - древните магове. Нещата с това, което казвам и това което е - просто нещата се припокриват.
Добре е да сме търсещи и ДА ИСКАМЕ да се развиваме и да търсим успеха и максумума във всичко с което се захващаме - само че МАГИЯТА почива на други закони...
uvella написа:Убедили веднъж себе си в това, Вселената ПРОСТО ЩЕ НИ ПОДКРЕПИ.Така и "затварям" , като се връщам към - и отговарям на - първоначално поставения въпрос в темата за филма "Тайната"-стига да поискаме, можем. Всичко.
Вселената ще ни подкрепи, НО... някой друг път... Въпроса се състои в това КАКВО всъщност искаме от Вселената?!? Ако исканията ни са рилаъбъл, то и Вселената ще "откликне" на това - определено няма друг вариант! Другият вариант е - отиваме към това, което Ви казах по-горе - да сме ИЗБРАНИ.
Все пак - трябва да се започне все от някъде и все някога - ВИЕ ИЗБИРА ТЕ КОГА!!!
... при мен - явно аз съм поискал и съм започнал много, много, много одавна...