Ние ли контролираме живота си?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот BallFace » 19 Юни 2009, 18:54

Гледах филма Тайната, четох книгата "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу и също разни статии на тази тема и лично аз се зарибих по тази идея.Вярвам на 100% на всичко това, обаче все си мисля, че има някои неща, които не можем да контролираме..
Би ли ми обяснил някой как стоят нещата в действителност?
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот м Лъчезар » 19 Юни 2009, 18:58

Няма кой да ти отговори
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BallFace » 19 Юни 2009, 19:00

Абе не искам някой да ми даде точен конкретен отговор, искам по-скоро да се получи една интересна дискусия.
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 19 Юни 2009, 20:44

BallFace, погледнато реално, ти самия НЕ контролираш НИЩО. Манипулации- да, но контрол... :? ...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот bellastella » 19 Юни 2009, 22:17

BallFace написа:Гледах филма Тайната, четох книгата "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу и също разни статии на тази тема и лично аз се зарибих по тази идея.Вярвам на 100% на всичко това, обаче все си мисля, че има някои неща, които не можем да контролираме..
Би ли ми обяснил някой как стоят нещата в действителност?

Да ти кажа честно, книги и филми от този род, в които нещата са обяснени по престъпно елементарен начин, са си чиста проба "близалка-залъгалка".
Докато четеш си мислиш, че от днес нататък ще промениш кардинално стереотипите си и ще решиш всичките си проблеми, НО, когато дойде време за работа, всичко се преобръща. Има един тънък момент в началото, когато започнеш упорито да си втълпяваш всякакви там позитивни мисли и твърдения и докато подсъзнанието ти е все още лениво и спящо, си мислиш, че виждаш някакъв напредък - дори резултати може да има. Но тази фаза бързо отминава и когато подсъзнанието разбере, че нещо се опитва да установи контрол над него, тогава се случват големи сривове в психологически план. Започваш по един или друг начин да се отказваш - първо или времето не ти достига, или ти се струва твърде лесно и започваш малко по малко да губиш постоянство, или пък се случват купища други неща, които те объркват, отказват, демотивират и така нататък.
Е, всичко това са защитни механизми, които се включват с единствената цел да те върнат обратно на старото ти място.
Сега се сещам за една техника, която гарантира изпълнението на всяко желание - уж така беше представена. :)
Значи в продължение на 49 дни без прекъсване нито за ден, също по 49 пъти трябва да напишеш желанието си на лист хартия. Опитай, да видиш докъде ще стигнеш.
Малко са тези, които наистина са го направили до края. Обзема те една досада, мързел, приспива ти се, изведнъж усещаш вълчи глад, някой влиза, телефона звъни и т.н. и т.н. - всичко това са защити. Все пак държа да подчертая, че самото упражнение е твърде ефикасно, защото смисълът му е именно в това да настрои подсъзнанието спрямо вътрешното и външното намерение /нали имаше такива термини/, друг е въпроса обаче как трябва да се изпълнява и колко дисциплина и упоритост се изисква - направо не е истина.
Пожелавам ти твърдост и постоянство по този път!
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот uvella » 20 Юни 2009, 05:50

bellastella , 49 дни по 49 пъти на ден? Е точно този начин не го зная, ама мн.ми харесва... :)
Как до сега не ми е минало през ум - няма начин да не стане.
Хармония!
Аватар
uvella
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот BallFace » 20 Юни 2009, 08:47

bellastella, това ми изглежда адски интересна техника, ще я пробвам и ще се опитам да стигна докрай, макар че имам малки съмнения..
Аватар
BallFace
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bellastella » 20 Юни 2009, 10:53

uvella написа:bellastella , 49 дни по 49 пъти на ден? Е точно този начин не го зная, ама мн.ми харесва... :)
Как до сега не ми е минало през ум - няма начин да не стане.

Всъщност тази техника не е нищо друго, освен бавно, методично и целенасочено въздействие върху подсъзнанието, целяща да премахне разни блокажи, негативни програми и т.н. - един вид "тровиш го" системно и продължително, докато "рухне". Аз пък нямах силите да стигна докрая - така се изнервих, че един ден /между 10-ия и 15-ия/ скъсах листите на парченца и псувах като за световно - толкова бях ядосана на това в мен, което не можах да манипулирам така, както на мен ми се искаше. Явно още не съм дораснала дотам или пък просто желанието ми не беше достатъчно мотивиращо confused2

Забравих да да добавя, че в момента на писане се изисква и една силна концентрация върху смисъла на написаното. И, разбира се без съкращения на думите! :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 20 Юни 2009, 11:54

м Лъчезар написа:Няма кой да ти отговори

Напротив - има кой да отговори - и не само на този въпрос... Няма обаче достатъчно желание да се разкриват подобни теми в публичното пространство. Както и да е. Все пак трябва да знаете, че МГ си остава едно (или единственото) място, където ще можете да получите достоверно инфо от първа ръка.
Лично за себе си - информация имам както от хората, с които съм практикувал и са ме учили на магия, така и от срещите ми с посветени в занаята хора.

И така на въпроса - Ние ли контролираме живота си? За жалост НЕ!
Има някой "моменти" от живота ни, които бихме могли да направляваме, променяме или забавяме във времето, НО генералните неща, които ТРЯБВА да преживеем - нито ние, нито някой сред нас би могъл да промени по някакъв начин!!! Това трябва добре да ви е ясно! Ако седнете да правите магия за определено развитие на ситуация в живота ви и както се казва и на 1000 врачки и магове да се доверите - нищо не се получава и нещата са си все същите. Ето това е момент от живота ви, който ви "казва", че НЯМА да стане така както на вас ви се иска. А ще стане така както е КАЗАНО да стане, още преди да се родите, по време на живота ви в утробата...

Кои моменти от живота ни бихме могли да променим и кои не!?! Това всеки, сам за себе си, трябва да усети! Нещо което е трудно преодолимо, все се връщате в живота си на изходно положение и пак опитвате, и така докато не се получи това, КОЕТО СА РЕШИЛИ "ОТГОРЕ". Така както не можете да изберете родителите си, така и тези въпросни (трудни!) моменти са ви "в кърпа вързани" и колкото и да се напъвате да ги променяте - просто няма да можете!

Ако прочетете поуста на bellastella по-горе, ще ви стане ясен механизма на това как работи волята ви за промяна на събитие/желание/приумица... Винаги се започва с отвличане на вниманието и то ПОД ВСЯКАКВА ФОРМА. За всеки това ще е различно - важното в случая е, че ще стане така както е най-лесно на "тези", които ще ви пречат, за да направите съответната промяна! Обикновено става там, където сте най-уязвими - било приятел/приятелка, съпруг/супруга, работа, пари, имоти, съдебни дела, деца, роднини... Пътищата са МНОГО и неограничени за това "онези" :wink: да ВИ СПРАТ по пътя ви!

Замислете се тогава над това защо древните магове са прибягвали до самоизолация, аскетничество, някой пък са се самонаказвали и всичкото това с цел - ДА НЕ СИ ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО от това, което искат да направят!

Трудни са нещата... не са лесни за манипулиране, НО изобщо с това не искам да кажа, че няма невъзможни неща. За това обаче трябва да СТЕ ИЗБРАН, за да можете да "бъркате" в кацата с меда. А как бихте станали "избран от силата" - това вече е друга тема...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ludvig » 20 Юни 2009, 16:57

WIZARD сега като те чета се сещам за книгите на д-р Нютън Сещам се за това когато душата избира кои моменти да преживее в даденият живот и каква насока а също така и определени души които да срещне разбира се това са коловозите основните бразди по които даден човек върви но аз не вярвам в тези неща и смятам че ако не на 100 % то в някаква част човек би премоделирал деиствителноста А какво значи как да станеш избран? или си избран от тези горе или не Ако има такова нещо като как да станеш избран значи има и начин всичко да е според твоето желание ,ритуал или воля тук може би опираме до това което в миналото а може би и сега се нарича посвещение
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 20 Юни 2009, 19:23

ludvig написа: А какво значи как да станеш избран? или си избран от тези горе или не Ако има такова нещо като как да станеш избран значи има и начин всичко да е според твоето желание ,ритуал или воля тук може би опираме до това което в миналото а може би и сега се нарича посвещение

Така е - или си избран или не. Това пак е заложено преди да се родиш. Заслуга за това имат предишните ти прераждания. Не може, ако в предишния си живот си бил хлебар, сега в настоящия си да се опитваш да станеш адвокат, например. Същото се отнася и до това - да искаме при определени обстоятелства да умеем да владеем стихиите и най-вече, да умеем да ги подчим според нашата воля.
Определено обаче, не можеш да станеш Избран с ритуал или магия!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ludvig » 20 Юни 2009, 23:16

wizard Наскоро писах пак тук че ако човек не е предопределен на сегашен етап за магия или каквото и да е духовно развитие тои не би имал какъвто и да е достъп до магия и дори да има тя би му се струвала като бабини деветини или суеверия Дори човек да упорства това би му донесло повече неприятности отколкото полза (но тои няма как да знае това освен ако не опита сам) и кандидат магът ще се върне към предишният си начин на живот и стереотип В случаят с Беластела бих казал само че я е провалило желанието за бърз и видим успех и последващите съмнения В книгите на Зеланд пише че понеже ние сме свикнали с постъпките си директно да въздеистваме на реалноста нямаме търпение било чрез ритуал или визуализация или дори със сигил нашата воля да се прояви час по скоро и в реалноста ни се струва че нищо не се променя според мен този път на магията не може да се следва за един или два ритуала или желания а изисква всекидневно посвещение и самонаблюдение Един филм ,една книга може да те подбутнат на даден път но едва ли всичко става бързо и смахване на ръка както аз самият мислех изисква се постоянство и както се споменава в либер ммм болезнена решителност мрачното настроение и неудовлетворенност от неизпълнени желания карат може би повечето да се откажат но на по късен етап пак се връщат на този път (някои) Що се отнася до предпазните механизми които подсъзнанието използва за отклоняване от този път това е разбираемо тъи като магията е един своеобразен начин на промяна ,разширяване на мирогледа а всички знаем че всяка една промяна и излизане от съвременните коловози, стереотипи и разбирания буди страх така да се каже настават интересни времена за индивида :))
Животът на човек отварящ своето духовно зрение минава под един погребален звън Тои на части погребва своите низши механизми на своето подсъзнание заменяики ги с по висши
това е цитат от книгата на Авесалом Подводни ( което бе цитирано отВенус някъде тък във форума ) и е разбираемо че ще има борба и отклоняващи елементи
като мисли, мрачни настроения и други Що се отнася до това дали сме предопределени за това или онова ние няма как да знаем това но разбира се това не ни пречи да опитаме следваики своите вътрешшни влечения и носеики своята отговорност за това
това което пиша повече или по малко е научено в този форум и книгите посочени в него
п.п wizard Ако това което съм написал го сметнеш за спам или глупост изтрии го без да се замислиш :))успех на всички
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот uvella » 21 Юни 2009, 06:27

Май въпросът, в един момент, се измести от началната тема и той остана без отговор: как се става маг?
Вариат първи: по предопределеност. В тази насока са мислите по-горе на Belastella (по обратна аналогия-отричане), Wizard ("горе" са решили и така ще бъде), ludwid; предполагам, има още САМО с такова мнение, но просто не са се вкючили в темата. Какво имам предвид под "предопределеност" - ми, просто някому е "драснато" да бъде маг - в живота му се появяват учители/ водачи, или роднина е практикуващ или просто му се натрапват житейски ситуации, в които някак от само себе си открива способностите си и някак си в живота му се натрапват подходящи начини за доусъвършенстване.
Вариант втори: личния изБор.. Това е трудоемкия път. Именно за тези, направили личен избор да станат магове, без да "им е писано", става въпрос. Уизърд по-горе отрича всичко, в което вярвам: СВОБОДНАТА ВОЛЯ да избираш - да бъдеш или не. Правото ни да ИЗБЕРЕМ пътя си и да го следваме. Няма гаранции за успех, но пък в края на краищата, нали от самите нас зависи? Вселенският разум уважава ВСЯКО наше решение. Може да не сме "предопределени" да сме магове, но това не означава, че няма да станем. И то в този ни живот. Само дето ще е необходимо мнооого повече упоритост и постоянстване, просто защото не ни е дадено и трябва първо да убедим себе си, че заслужаваме честта и СМЕ достойни. Убедили веднъж себе си в това, Вселената ПРОСТО ЩЕ НИ ПОДКРЕПИ.Така и "затварям" , като се връщам към - и отговарям на - първоначално поставения въпрос в темата за филма "Тайната"-стига да поискаме, можем. Всичко.
Хармония!
Аватар
uvella
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 21 Юни 2009, 11:35

ludvig написа:п.п wizard Ако това което съм написал го сметнеш за спам или глупост изтрии го без да се замислиш :))успех на всички

ludvig, няма причина да смятам поуста ти за спам. Това, което е спам - вече се изтрива директно. Не е нужно да стои и минута дори :wink:

Определено темата бе дали можем да контролираме живота си - и в частност, ако искаме да следваме някаква духовна пътека, дали това бихме могли да контролираме или не.
От няколкото поуста по-горе бих направил няколко обобщения:
Ако не си "определен" за това да бъдеш на ти с окултните науки, то това ще е много безразлично и смешно за теб, като цяло.
ludvig написа:wizard Наскоро писах пак тук че ако човек не е предопределен на сегашен етап за магия или каквото и да е духовно развитие тои не би имал какъвто и да е достъп до магия и дори да има тя би му се струвала като бабини деветини или суеверия

Дори и да се докоснеш до окултното, скоро ще бъдеш разочарован и ОТКЛОНЕН елегатно от там. КАК? Ами самата сила ще намери слабото ти място и ще те отстрани. Определено не е никак лесно и съвсем не без определени жертви, това да бъдеш маг/вещер и да УМЕЕШ да боравиш умело с природните стихии.

Дали сме предопределени да бъдем магове... Ще ви дам един пример с мен самият, който не съм го обявявал така публично (определено Аз не съм като врачките от сайта, който rain ни предложи), но мисля че е показателен. Та още от ранна детска възраст, някъде около 7-9 -та си година, започнах някак си по детски да си вярвам, че съм в състояние да направя "НЕЩО" - стига да го поискам! Бил съм на 9 години, върях по пътя към училище, спомням си, че газих дълбок сняг... Тогава си момислих, усетих, разбрах. че нещо ще стане, че ИСКАМ нещо на направя, да се случи. Тогава си казах - искам да си намеря нещо, нещо необикновено - и то се случи!
След това имах и други такива моменти, докато не си казах, че "може би" не съм обикновен или поне не съм като връстниците си... Ето това е да си предопределен..., това не се учи! Както НЕ МОГА да стана Васко Василев, да свиря на цигулка в Ковънт Гардън, така и ТОЙ не може да бъде Wizard...

uvella написа:Уизърд по-горе отрича всичко, в което вярвам: СВОБОДНАТА ВОЛЯ да избираш - да бъдеш или не. Правото ни да ИЗБЕРЕМ пътя си и да го следваме. Няма гаранции за успех, но пък в края на краищата, нали от самите нас зависи? Вселенският разум уважава ВСЯКО наше решение. Може да не сме "предопределени" да сме магове, но това не означава, че няма да станем. И то в този ни живот. Само дето ще е необходимо мнооого повече упоритост и постоянстване, просто защото не ни е дадено и трябва първо да убедим себе си, че заслужаваме честта и СМЕ достойни.

Наистина НЕ БИХ ИСКАЛ да разочаровам никой с моите мнения, но има някои неща (в тях), които са 100%-ва истина и не подлежат на коментиране, просто са така и така трябва да ги приемем. Определено такива мисли/мнения от моя страна, са на базата на личен опит, както и от познания и опит на колеги в занаята и разбира се - древните магове. Нещата с това, което казвам и това което е - просто нещата се припокриват.
Добре е да сме търсещи и ДА ИСКАМЕ да се развиваме и да търсим успеха и максумума във всичко с което се захващаме - само че МАГИЯТА почива на други закони... :wink:

uvella написа:Убедили веднъж себе си в това, Вселената ПРОСТО ЩЕ НИ ПОДКРЕПИ.Така и "затварям" , като се връщам към - и отговарям на - първоначално поставения въпрос в темата за филма "Тайната"-стига да поискаме, можем. Всичко.

Вселената ще ни подкрепи, НО... някой друг път... Въпроса се състои в това КАКВО всъщност искаме от Вселената?!? Ако исканията ни са рилаъбъл, то и Вселената ще "откликне" на това - определено няма друг вариант! Другият вариант е - отиваме към това, което Ви казах по-горе - да сме ИЗБРАНИ.

Все пак - трябва да се започне все от някъде и все някога - ВИЕ ИЗБИРА ТЕ КОГА!!!

... при мен - явно аз съм поискал и съм започнал много, много, много одавна...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот uvella » 21 Юни 2009, 12:28

Wizard написа:Все пак - трябва да се започне все от някъде и все някога - ВИЕ ИЗБИРА ТЕ КОГА!!!
Хармония!
Аватар
uvella
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bellastella » 21 Юни 2009, 13:41

Всички изводи, които мога да извадя за себе си на този етап се заключават в това, което е казал Wizard, колкото и да искам да греши:

Цитат: ".....Дори и да се докоснеш до окултното, скоро ще бъдеш разочарован и ОТКЛОНЕН елегатно от там. КАК? Ами самата сила ще намери слабото ти място и ще те отстрани. Определено не е никак лесно и съвсем не без определени жертви, това да бъдеш маг/вещер и да УМЕЕШ да боравиш умело с природните стихии....."

Да, надявала съм се на бързи, дори мигновени резултати.
Защо? Ами това е слабото ми място - липсата на търпение и време за проявление!
Между всичко това вероятно се наслагват купища други фактори, които нямам възможност да дефинирам точно.
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ludvig » 21 Юни 2009, 17:39

Аз съм убеден че веднъж стигнал и отказал се от магията човек се завръща към нея дори и след години разбира се това е само мое мнение намерих нещо интересно във форума относно бързите магически ефекти но не мога да го копна значи разделът е Окултни статии ,стр.2 а заглавието на статията е Защо не бързат да се изпълняват нашите желания смятам че е интересно
Аватар
ludvig
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 21 Юни 2009, 20:24

Прочетох всичките коментари-на свой ред ще кажа генерално на исказаното до тук,че в огромна степен животът ни наистина е предопределен,обаче смисъла на Изкуството е лека-полека да овладееш нещата.1-о трябва да разкриеш циклите на повторение в живота си.След това да потърсиш(упорстваш)докато разкриеш пред себе си ПРИЧИНИТЕ за тази повторяемост.Анализирайки причините осъзнато(това е именно трудната част)вникваш в причинно-следствения свят.Едва тогава можеш да започнеш да преправяш миналите си(инкарнационни)грешки,и да поставиш в ред,зададен от теб самия живота си.Без съзнателност за тази цикличност не е възможно да промениш каквото и да било.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Trismegist » 01 Окт 2009, 11:20

НИЩО НЕ КОНТРОЛИРАМЕ!НАШАТА ЗАДАЧА Е ДА НАБЛЮДАВАМЕ И КОГАТО СИ ИЗВАДИМ ИЗВОД ОТ ТОВА,КОЕТО ЗАБЕЛЕЖИМ, ЧЕ СЕ ПОВТАРЯ(КАКТО Е КАЗАЛ И Lord_Voldemor) - чак тогава ситуацията се променя а и няма как инъче.Какъв е смисъла да гледаш един и същ филм безкрайно.

Самото забелязване на причината е достатъчно,за да измени ситуацията.Не е нужна сила - силата е илюзия.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот sidnikam » 07 Окт 2009, 16:43

Просто много четеш.Това е хубаво,но зарибяването лошо.Ако незнаеш какво искаш и господ не може да ти помогне.Има и гафове-едно искаме друго се получава.ПРОСТО СМЕНЯШ ТАКТИКАТА.
Аватар
sidnikam
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор