Демони - размисли

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот kimbo » 11 Окт 2010, 14:05

Здравейте, реших да попитам нещо съвсем сериозно и искренно и се надявам да получа такива отговори:)

Не съм запознат с Инвокацията или Евокацията просто ми стана интересно и се разрових да чета.. почти изчетох всичко в този форум и меко казано се изумих.

Искам да попитам някой от вас Виждал ли е Демон?! Като имам в предвид Демон и дали е виждал имам предвид точно физически да стои пред вас а не да сте с затворени очи, защото при медитация при инвокация и прочие при всички техники както и при холотропно дишане има навсякъде където човек трябва да се концентрира и да диша.. както при медитация много лесно е човек да виджа разни неща.. да кажем животни, демони.. и прочие, което се дължи на опиянение на мозака от кислород..
Ето за това питам дали някои от вас е виждал пред себе си Демон? било в Хуманоидна форма.. или Не няма значение..също така ми е интересно дали ви се е слувало при призоваването на Демон да се е случвало нещо свръх естествено.. или странно например нещо да левитира.. или незнам.

Питам съвсем сериозно.. Принципно съм вярваш Човек но не мога да кажа точно опредлен БОГ защото не съм съгласен с някой неща от Христянството... За мен БОГ е един Без значение дали е Алах, Господ, Яхве и прочие.. по точно вярвам в ДОБРОТО и в супер силно, мъдро више съзнание.
Следователно не може да има само Добро значи е абсолютно Нормално да има и Зло.. не мога да кажа че съм Виждал БОГ но мога да кажа че съм го усещал.
За това реших да попитам понеже постояно в Окултния раздел Хора призовават Демони различни и обясняват как изглеждат и прочие, мисалта ми е това е художествено описание или действително сте видели това създание пред себе си. Не вярвам някои да сподели дали е получил помощ от такова създание и да опише какво е направил или му се е случило с подробности.. но случвало ли ви се е нещо което по законите на физиката е невъзможно?
Аватар
kimbo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот salamandera » 11 Окт 2010, 20:32

Аз ще задам същия въпрос - Някой от вас действително виждал ли е демон , ангел или нещо такова , когато е с отворени очи и без да е под въздействието на някой наркотик ? Не казвам , че някой тук ги ползва , но някъде бях чел , че шаманите ползвали наркотици за да изпаднат в транс.
Интересно ми е как така ги призовавате тия същества , знам , че ги има защото аз самият съм виждал действията на дух , въпреки че не го видях , виждах нещата , които прави или по-скоро нещата , които символизираха присъствието му. ( Учил съм физика и знам , кое е факт от природно явление и кое е чужда намеса ) Знам и каква е силата , която ТОЙ притежава. Някога не бях вярващ и открито се подигравах с името му , но видях каква е силата му.
И отново , какво виждате когато ги призовете тия демони ? И на мен ми е интересно.
Слава на светлината !
Аватар
salamandera

Мнениеот lil » 11 Окт 2010, 22:12

Аз съм виждала демон- в двата му облика, будна, с отворени очи, на тавана на стаята си(лежах по гръб ) и говорих с него телепатично. Каза си името, но не го запомних. Без призоваване, без наркотици и други опиати.
Мисълта ми е, че се виждат. Имат антропоморфен и демонски облик. Вторият трудно се издържа да го гледаш- коремът ми се обърна и ми се зави свят.
Аватар
lil
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот kimbo » 11 Окт 2010, 22:31

lil написа:Аз съм виждала демон- в двата му облика, будна, с отворени очи, на тавана на стаята си(лежах по гръб ) и говорих с него телепатично. Каза си името, но не го запомних. Без призоваване, без наркотици и други опиати.
Мисълта ми е, че се виждат. Имат антропоморфен и демонски облик. Вторият трудно се издържа да го гледаш- коремът ми се обърна и ми се зави свят.

Искаш да ми кажеш че просто ей така във вас на тавана си разговаряла с Демон? Тоест дошъл е при теб без да го викаш, което си страшно.

Можеш ли да опишеш подробно как изглеждаше в смисал висок нисък.. рус с черна коса и прочие много ми е интересно:)
Аватар
kimbo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот lil » 11 Окт 2010, 22:51

Няма да го описвам как изглежда, не ти трябва да се срещаш с демон, без да си се защитил. Ако ти е интересно да си имаш работа с демони, викай си ги... При мен нещата хич не са хубави, така че не взимай пример от мен.
Аватар
lil
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот kimbo » 11 Окт 2010, 23:00

lil написа:Няма да го описвам как изглежда, не ти трябва да се срещаш с демон, без да си се защитил. Ако ти е интересно да си имаш работа с демони, викай си ги... При мен нещата хич не са хубави, така че не взимай пример от мен.

Мисля че не ме разбра.. Разбира се че не искам да си имам работа с демони и прочие и ето защо питам човек, който е виждал или има някакъв опит в това, защото ако ми се занимаваше и беше така лесно и просто за едното виждане всеки ще се мъчи да извика..
Аз не искам да се занимавам нито с Викане на Демони нито с подобни неща и за това те попитах да обясниш малко повече ако искаш разбира се:)
Аватар
kimbo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 12 Окт 2010, 02:03

Когато си имаш работа с определена сила,или е Е тя,или това е просто психологическа проекция.Няма средно положение.
Първият контакт с демон неизбежно е свързан със странични последствия-отпадналост,съзнанието блуждае,разни непознати мисли с е проявяват.Изцеденост.Може и обратно-еуфория,приток на сила и пр.Ако е реална евокацията(инвокацията на демон определям като жълта книжка)чувството за п р е су ш е н о с т присъства-няма как да си напълно подготвен за нещо,което преди не ти се е случвало.Тялото е поставено в ситуация,непривична от задаваните му до този момент биоимпулси.Съзнанието оперира д р у г а д е.Физическото тяло поема последствията(като проявление на ,,плътният''Малкут) и то се явява основен защитник към по-нататъшни интервенции(не случайно имаме примерно хранене- след ритуал-заземяване).Всъщност,лесно е да се объркат нещата(ех,тая негантропия :mrgreen: ).
Ако си евокирал демон,НЯМА как да се чудиш,дали е станало.ЗНАЕШ.
Когато се свързвам с тези същества,искам само информация-нищо за себе си.Плащам с ритуално отделена енергия.
Това е.Пакт-никога.Защо ти е тежко обвързване с такава сила,когато всъщност можеш да добиеш много повече чрез еманациите на вътреживеещият ДУХ.Няма сила извън съзнателният човек,която да му предложи нещо повече от това,което той вече притежава.Забравете помощните средства-човек е едновременно БОГ в развитие и пръхтящо животно.
Когато опитът натежи-евокирайте квото искате.Времето е най-неумолимият свидетел,кое е вярно/полезно,и кое не.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот hamster » 15 Окт 2010, 19:36

[Аз ще задам същия въпрос - Някой от вас действително виждал ли е демон , ангел или нещо такова , когато е с отворени очи и без да е под въздействието на някой наркотик ?*]

зависи какво разбираш под "виждал"
а и всеки човек "вижда" определени неща от живота чак когато е готов да ги "види" а какво ако и ти ги виждаш но не можеш да осъзнаеш видяното
Аватар
hamster
MagicGateBg Приятел

Мнениеот salamandera » 15 Окт 2010, 19:42

Под " Виждал " имам предвид зрително да видиш формата му как стои пред теб , до теб , над теб или някъде около теб. Да почувстваме чуждо присъствие без да има хора около нас предполагам се е случвало поне на 99% от хората.
Слава на светлината !
Аватар
salamandera

Мнениеот hamster » 19 Окт 2010, 17:26

да виждал съм
и то след ритуал като си тръгвах от "мястото" странно ми беше ама.....
Аватар
hamster
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Reiko » 12 Ное 2010, 21:13

И какво видя,може да бъдете малко по конкретни.
Аватар
Reiko

Мнениеот MaurDragon » 16 Дек 2010, 15:42

Кимбо, какво значи "демон"? А "ангел"? Какво са те? Дай ми ясно определение, моля.
"На страха очите са големи" , нали знаете :)

Аз виждам всеки ден и демони, и ангели, и астрални придатъци разни...Всеки ден... Нужно е просто да изляза на улицата. Има ли по-голям Астарот от контрольорите по автобсите, а "жрицата на любовта",поспряла се на ъгъла на улицата, не е ли достатъчно плътен сукубус?

Моя съвет е да си избиете от главата Хари Потър....
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Voldemor » 17 Дек 2010, 15:51

Драконче,тия ,,демони'' дето ги виждаш в персоните на контрольори и пр.-става въпрос за съвсем друго нещо.
Нисшите страсти у човека не са еманирани от демони-не,тези първични инстинкти са просто отломки от ранната еволюция на съзнанието -човекът още не е бил хомо сапиенс сапиенс,а по-скоро примат р е а г и р а щ на околната среда.
Зомбираният,заспал вид на повечето хора се дължи на неправилно(неосъзнато) реагиране на същата тази среда.Свръх-естествена намеса не е нужна при нецеребротоничното съзнание,за да саботира собствената си програма/реалност.
Преди всичко,съвършено неправилно е да се уравняват въздействието на демоните с това на нисшите астрални ларви в/у човека.
П.С. Отдавна не са на мода препратките към Потъровия персонаж.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 17 Дек 2010, 21:26

А,ок,така като сме я почнали... Лордче, уверявам те,че следенето на "модата" никога не ми е било приоритет. Използвах Хари като символ на несъществуващото "Хоукъс Поукъс".
(*ах,как мразя писаното слово,почти не може да се вкара ирония...)
Никой,по никакъв начин в това измерение не би могъл да ме убеди, че може да види плътен демон...
А и при положение,че още никой не ми е отговорил на въпроса какво е "демон", не мисля,че и вие знаете какво очаквате да видите.
И ,забележка, от цялата тая тирада изпъстрена с терминология ,която изнаесе... не видях нищо смислено.
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lord Njarlathotep » 17 Дек 2010, 23:50

Мислиш ли... че като видиш демон... ще си в състояние да го преразкажеш... можеш ли да представиш 15измерна фигура в 4 измерна Вселена... не... телесните сетива възприемат 4 измерения... душата на свой ред... повече...
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен

Мнениеот eXPerience » 18 Дек 2010, 00:42

Има неща, които не могат да се обяснят. Не знам как си се захванала с магия, като толкова много търсиш логиката и обяснения за всяко нещо. А и като прочетох "от цялата тая тирада изпъстрена с терминология ,която изнаесе... не видях нищо смислено" ми стана ясно защо питаш това какво е, онова какво е...
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 18 Дек 2010, 06:44

Съгласна съм с MaurDragon относно материалното проявление на демоните. Lord Njarlathotep пък спомена, че не можеш да си представиш 15 измерна фигура в 4 измерна вселена. Аз бих попитала - тогава как можеш да твърдиш, че си видял 15 измерна фигура в условията на 4 измерна Вселена, ей така да си стои в стаята ти?

Lord Voldemor също изнесе много приятна лекция. Не съм съгласна, че нисшите страсти са отломки от ранната еволюция на съзнанието, когато човекът е бил примат. На първо време дарвиновата теория за еволюцията съвсем не е доказана, за да твърдим, че хората са били маймуни. Дори да е било така - нима вярвате, че сме подчинени на отломки на съзнанието, причинени от околната среда на същества живели преди повече от 10 милиона години? И аз вярвам в наследствената памет, но все пак ако предположим, че физически сме станали от маймуни хора, то смятам, че и психически сме претърпели някакви промени.

Колкото до самия въпрос "какво е демон", не видях никой да е отговорил. Все пак ми се струва, че след като ще каниш някой в хола си, поне трябва да знаеш какво е :) Смятам хората, отговорили до сега за такива, които биха могли да дадат дефиниция на "демон", при това добра, и ще се радвам, ако го направят, за да се върнем към темата.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 18 Дек 2010, 09:36

Неро, бедна ти е фантазията и речника значи,хах (шегувам се). Можеш ли да обясниш в какво се изразяват останалите 11 измерения?
*Деца,прекомерното четене на Некрономикон води до ....психическото състояние на Джон Дий,което определено не е ило цветущо...
Икспириънс,мисля,че нещо си ме подценил,но ти прощавам. Като си толкова навътре в нещата,що ти не обясни кво значи "демон"? В целия ти коментар няма нищо по темата,освен безполезния опит да ме "храниш". Естествено,че всичко си има обяснение,дори магията. Просто се изисква повечко време, труд и мислене,за да се открият отговорите. Това, че повечето в тоя форум чакате на готово си е ваш проблем.
И тъй като аз зададох тоя въпрос и все още нямам отговор, реших да предприема някакви действия... И сега, с риск да заприличам на шизофреничка, ще си отговоря сама:

Демон - от старогръцки δαίμονιον "дух"/среща се и като "всевластен"/, общо нарицателно за всички свръхестествени форми на съществуване в Античния свят. С идването на християнството обаче и отричането от Старите Божества, думата се превръща в синоним на "чудовище" и се използва като описание на всички зли сили, за които може да се сети човешкия ум.

Ангел - отново от старогръцки "вестител, посредник", изначално се явява като свързващото звено между човека и неговия Бог, посредник между двамата и се приема за ПОЗИТИВНА мито-теологическа фигура. И все-пак, с настъпването на новите времена с думата "ангел" започват да бъдат наричани положителните "демони"...разпространено е вярването, че подобно на хората те също не са защитени от греха и по този начин могат да загубят привилегиите си /спомнете си Луцифер/.
*обобщение: А.Ф.Пеев

Достатъчно е да отворите "Речник на чуждите думи в българският език", за да ги видите...
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот eXPerience » 18 Дек 2010, 17:28

Относно измеренията, това би трябвало да помогне.

http://www.youtube.com/watch?v=XjsgoXvn ... _embedded#
Аватар
eXPerience
MagicGateBg Приятел

Мнениеот lil » 19 Дек 2010, 11:40

Cath написа: Аз бих попитала - тогава как можеш да твърдиш, че си видял 15 измерна фигура в условията на 4 измерна Вселена, ей така да си стои в стаята ти?

, но все пак ако предположим, че физически сме станали от маймуни хора, то смятам, че и психически сме претърпели някакви промени.

Все пак ми се струва, че след като ще каниш някой в хола си, поне трябва да знаеш какво е

Cath, аз не твърдя, че фигурата, която съм видяла, е 15- измерна, друг го написа...
Нашата вселена е 3-мерна, а не 4- измерна- това го твърдя.
Не съм канила никого да виси на тавана в хола ми, той сам дойде. Защо? Ми, не е ваша работа, а негова...
Не сме произлезли от маймуните, дарвинизмът вече е отречен.
By the way, демонът приличаше на холограма, не беше "плътен".
Аватар
lil
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор