Някои основи на Магията

Магията е вторичен продукт на най-древната наука - далеч по-древна от астрономията, химията или биологията. Тази “наука” се занимава с най-ранните изследвания на природата. Какво кара сезоните да се менят, морето да се вълнува, какво причинява раждането и умирането на всички живи същества? Тя се ражда след дълги векове на експерименти, грешки и вдъхновение. Превръща се в средвтво за лична сила, което притежава фантастичния потенциал както да помага, така и да вреди.

Прочети още...

За Магията и Омагьосването

Както казва нашият Велик Учител, мъжът, който погледне жена с нечисти желания, я осквернява. Когато желаем нещо упорито, ние го правим. Всяко истинско желание се потвърждава с дела всяко желание, потвърдено на дело, става действителност. Всички наши деяния подлежат на съд, чиято присъда е неотменима и вечна Това са догматичните и принципни положения.
От горното следва, че всяко добро и зло, което сте пожелали на себе си или на другите, неминуемо се изпълнява – в рамките на желаното и на възможното – ако желанието ви се потвърди и намерението се реализира в дела.

Прочети още...

За склонността към вражда

Съществуват различни склонности, предразполагащи се едно друго към опеделена вражда. Такива са ненавистта (odium), гневът, възмущението и един особен вид упорито проти­вопоставяне на естествата (едно на друго), като всяко нещо отбяг­ва и прогонва противоположното си. Такъв вид враждебност изпитва ревенът към жлъчката, меласата към отровите, сапфирът към избухливостта, треската към очните болести, аметистът към пиянството, ясписът към дизентерията и кошмарите, изумрудът към витексът (VitexAgnus-castus) към похотливостта, ахатът към отровите, божурът към епилепсията, коралът към изблика на черна жлъчка и болките в стомаха, топазът към пристрастията на душата, като алчността, сладострастието и всички видове привър­заност в излишък.

Прочети още...

Седемте чакри

Думата чакра буквално означава „колело” или „кръг”, или по-буквален превод означава „въртеж”. Чакрите са въртежи на пранична енергия на специфични места в тялото, които контролират потока на прана, проникваща в цялото човешко тяло. Всяка чакра е като ключ, който отключва или отваря модели на поведение, мисли или емоционални реакции, които присъстват несъзнателно в нашето ежедневие. Те са свързани с определени зони в мозъка и при повечето хора тези психически центрове са спящи или неактивни.

Прочети още...